Seuraa 
Viestejä45973

Olen tässä pohtinut mielisairaiden hoitoa ja japanilaisen teepuutarhan rauhallisuutta. Eikö mielisairailla olisi kivempaa olla puutarhassa, jossa olisi harmonia kuin ahtaassa pehmustetussa kopissa?

Ahdas koppi:

Tuolla tervekkin ihminen muuttuu sairaaksi.

Kaikkia potilaita ei voisi sinne tietenkään päästää, mutta kiltisti käyttäytyvät saisivat lisää elämänvoimaa ja muutenkin sisäistä energiaa.
Tai chi!

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (3)

Tuohon pointtiin vedottiin, kun Lapinlahden sairaala koetettiin saada säilymään psykiatristen potilaiden käytössä. Turhaan, tiätty.

Puutarhaterapia on aikasen monessa maassa käytössä nimenomaan vaikeasti masentuneiden kuntoutuksessa. Pahastikin dementoitunut vanhus rauhottuu elävien kasvien läheisyydessä.

Voi olla hyva idea.
Tosin mies ja naispotilaaat mielellään kuksii keskenään, kun silmä välttää ja paikka löytyy. Puistossa paikkoja on mukavasti ja ruoho pehmeää. (estot nääs puuttuu useimmilta kokonaan) Haitanneeko tuo kuitenkaan mittään jos putket on jo poikki.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

No pakko kyllä sanoa että ei tuo ylempi kuva suomen mielisairaaloista ole

Mutta onhan se niinkin, että ei mielisairaaloissa paljoakaan hoideta, pidetään vaan poissa kaduilta (mikä ei ole hyvä asia).

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat