Seuraa 
Viestejä13176

Toukokuun alun makasiinipalo Helsingissä ei poliisin viimeisimpien tietojen mukaan ollutkaan tahallaan sytytetty. Rikosylikomisario Kari Tolvasen mukaan laboratoriotutkimuksissa on selvinnyt, että sytytysnestettä ei ole käytetty, vaikka tällaista heti palon jälkeen vahvasti epäiltiinkin.

”Nyt lähdetään siitä, että kyseessä on tuottamuksellinen teko. Eli että epäillyllä ei ole ollut tarkoitusta polttaa rakennusta, vaan se on ollut vahinko. Tilanne tutkimuksissa on siis vähän muuttunut”, Tolvanen kertoo.

Tahallisen teon mahdollisuutta ei kuitenkaan ole vielä täysin suljettu pois.

Tutkimuksissa on varmistunut, että palo on alkanut makasiinin itäisessä päädyssä sijaitsevasta tilasta, joka on erotettu väliseinällä muusta makasiinirakennuksesta.

Poliisin mukaan tähän rajattuun tilaan on pitkähkönä aikana kerääntynyt runsaasti kuumia palokaasuja, jotka ovat aiheuttaneet syttymisen ja palon leviämisen koko makasiinirakennukseen.

Poliisin mukaan tuli oli jo ennen leviämistään palanut useiden tuntien ajan pienenä kytöpalona. Tästä on löytynyt selvästi havaittavia merkkejä makasiinirakennuksen sisäpuolelta, rakenteiden välistä.

Rikosylikomisario Tolvasen mukaan paikkaan on äärimmäisen vaikea saada syttymään tulipaloa tahallaan, sillä sinne pääsy on erittäin vaikeaa.

"Syttymispaikkaa ei voi tutkinnallisista syistä vielä paljastaa", Tolvanen sanoo.

Poliisi ei vielä ota kantaa palon syttymissyyhyn mutta mainitsee tiedotteessaan kytöpalon tyypillisiksi aiheuttajiksi sähkön, tupakan ja pienet ilotulitteet. Sähköpalon mahdollisuus on kuitenkin poliisin mukaan kyetty lähes täydellä varmuudella sulkemaan pois laskuista.

Palon aiheuttajiksi epäiltyjen ihmisten kuulustelut jatkuvat Tolvasen mukaan edelleen, mutta joukko on saatu rajattua, "eikä se ole kovin iso".

Uusimmasta käänteestä huolimatta tapausta tutkitaan edelleen törkeänä tuhotyönä.

HS–STT

http://www.hs.fi/kaupunki/artikkeli/Mak ... 5220671997

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (6)

Eli siis niinpäin, että ennen isoa paloa pienen sammuttajat olisivat olleet varsin huolimattomia, ja myös vartijat, joiden olisi pitänyt tehdä kierroksiaan huolellisemmin. Miksi he tekivät noin, ja mikä on vastuullisen henkilökunnan vastuu tuossa tapauksessa? - Poliisihan useimmiten haetaan tai tulee paikalle, kun vahinko tai tuhoteko on jo ehtinyt tapahtua, kuten tässäkin.

tiäremiäs
Uusimmasta käänteestä huolimatta tapausta tutkitaan edelleen törkeänä tuhotyönä.

Hyvä näin. Vappuyön pyromaanien tekojen seurauksiahan tämä joka tapauksessa on.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

LOL Eihän tuo Anduril ymmärrä mistään mitään! Jos kyseessä ei ole tahallaan sytytetty palo niin kyseessä ei silloin ole pyromaanit.

Pöljä puhuu pöljiä!

Ja mitä itse uutiseen tulee, niin luultavimmin täyttä tuubaahan se. Poliisi ei löydä tekijöitä, niin kasvojen pelastamiseksi väitetään ettei ollutkaan tahallaan sytytetty. Jotta Tolvasen Karille vaan terkkuja, saatatte huijata jotakuta mutta ette meikäläistä

Paul M
Seuraa 
Viestejä8643

Sanontoja:
Syttymissyytä on mahdoton selvittää, koska rakennuksessa ei ollut sähköjä.

Hiirimeluexpertti. Majoneesitehtailija. Luonnontieteet: Maailman suurin uskonto. Avatar on halkaistu tykin kuula

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat