Miksi jää haisee?

Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Miksi jos laitan tyhjään pakastimeen täysin hajutonta ja hyvää vettä, se jäädyttyään haisee ja maistuu pahalle?
Onko vika pakkasessa?
Vesihän jäättyy ja toiminnat hiljenee ja tuotteitten pitäis säilyä pidempään. Ei vaikka vadelmissa huomaa juurikaan eroa, paitsi koostumuksessa. En taaskaan tajua, kertokaa!

Kommentit (9)

Vierailija

Olisikohan siellä pakastimessa jotakin, joka tartuttaa aromejaan jäätyvään veteen eli tuleviin jääkuutioihin. Vaikka olisikin tyhjä, niin saattaahan siellä olla jäämiä jostakin epämääräisestä. Eli kannattaisi varmaankin sulattaa ja pestä pakastin, mieluiten mainitussa järjestyksessä.

Vierailija

Eikun pakastin on tyhjä, pesty ja ihan uusi. Ja ongelma toistuu havaintojeni mukaan globaalisti, eli jään maistaa. Myös ystäväpiirini on todennut ongelman.

Vierailija

Onko vesi puhdasta? Makuaisti voi heittää kylmän vaikutuksesta. Muita vahtoehtoja ei ole, jos pakastimessa ei ole jotain makua antavaa.

Vierailija

Olen huomannut joskus saman hajuhaitan. Kokeilepa ensin kiehauttaa vesi, josta aiot tehdä jäätä. Jos ei auta, niin haju tulee todennäköisesti pakastimestasi.

Vierailija

Haju varmaankin tulee pakastimesta.

Joissakin pitsapaikoissa vesikin, joka on ollut kylmäkaapissa maistuu pahalle. Samasta hanasta suoraan otettuna vesi maistuu ihan hyvälle.

Jännää sikäli että söin tänään mansikoita, jotka olivat olleet auringossa. Mitä lämpimämpi, sitä vähemmän hyvälle mansikka maistui.

Samassa astiassa oli myös viileitä mansikoita, jotka kaikki maistuivat paremmilta.

Savor

;):)

Vierailija

Hmm... Jos pakastin on uusi ja pesty, eikä veden keittäminenkään poista ongelmaa, vaihtoehtoja on vain yksi. Syyllinen on selvitetty! Kuinka, te kysytte?

Yksinkertaista, rakas Watson.

Syyllisen täytyy olla hovimest.. ei, vaan jääpalamuotit!

Edit: Suuretkin salapoliisit ovat erehtyväisiä.

Vierailija

Muoviastiasta kannu/jääpala-astia tarttuu tympeää muovin makua jäähän tahi veteen. Varsinkin kumimaisista joustavista. Halvalla ei saa hyvää.

Vierailija

Ympäristö voi tosiaan olla syyllinen. Kuukausia paistinkäryjä kerännyt muotti voi maistua pahalta

Ostin kerran nakkarilta sokeripaketin ja syömättä jäi. Varsin muikean makuisia olivat.

Oletteko maistaneet lunta. Ei maistu muuten hyvältä vaikka oli aivan tuoretta.

Uusimmat

Suosituimmat