Seuraa 
Viestejä13176
  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (4)

vorrester
Seuraa 
Viestejä617
Armitage
Vähän ohi aiheesta, mut ihan hatunnoston arvoista on sellaisen kaapelin vetäminen, aika ison rullan tarttee. Miten sellainen tehdään? Jos pätkistä niin tietääkö kukaan kuinka pitkiä pätkiä?

Se tehdään vaikka kotimaisilla monitoimi murtajilla. Laskualuksiksi ne on hyviä kun pysyy metrin tarkkuudella paikallaan.
Kävin englannin teessidessa monitoimi murtajalla huollossa. Olivat lähdössä laskemaan kaapelin kanaaliin. Takakannelle oli asennettu metallihäkki. Pyöreä ja halkaisija hiukan alle 10 metriä.
Ranskasta lähtivät lastaamaan kaapelia 60km ja se tulee keloilta alukseen, jossa se käsin kiepitetään tuolle pyöröhäkille. Lastaus vei sitten useamman päivän. Rannalla olevat kelat mahdollisesti joutuu liittämään ennen laivausta. Mutta kai 60km mahtuu yhdelle kelallekin. 10 metrin kela, 1900 kierrosta.

Laskiessa alus vetää auraa perässä ja tasaa pohjaa kaapelille ja peittää sen.

Aivopierun tunnistaa rivin alun merkistä *

Nostetaan tämä ketju näkyviin, jos ketä muutakin asia kiinnostaa.
Ilmeisesti tuo ohjelma tulee kohta uusintana (Kaapeliyhteys Atlantin poikki TV1 klo 16.08 ).

Oli aika hyvä ohjelma. Toisen lasketun kaapelin korjaus kesken vetoa oli aika saavutus. Ensinäkin laivan kääntäminen kohdalle on varmasti vaikeata. Sitten kun viellä piti tarkistaa sitä kaapelia tuuma tuumalta, eikä edes syytä tai ongelmakohtaa ollut tiedossa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Siitä viiveestä vielä sen verran, että ne jotka täällä pelaavat nettipelejä, tietävät kuinka ärsyttävää viive on.

jo 90ms viive on inhottava. 'ukot' näyttävät liikkuvan hyppimällä.

Sama ongelma ei kuitenkaa puheessa esiinny varmaankaan niin pahana, mutta siis pienenkin viiveen huomaa jo.

tiäremiäs
Jos Meressä menee vaikka 10000 km kaapelia, niin miten ne sen korjaa jos vaikka tsunami tai maanjäristys sitä vaurioittaa.

leikkaako ne palan pois ja laittaa uuden palan tilalle, vai vetääkö ne uuden kaapelin.

Kaapelit on nykyään valokuitua.

Kaapelin materiaali riippuu siitä mihin sitä käytetään ja minne se asennetaan. Eli tiedonsiirrossa valokuitu on tällä hetkellä tehokkain mutta kuparisia kaapeleita on myös runsaasti. Mutta sähköenergian siirrossa valokuitu ei kyllä ole mitenkään toimiva ratkaisu. Vaikka teoriassa voisi kyllä laittaa kaapelin toiseen päähän tolkuttoman halogeenilampun tai jonkin toisen suurteholampun ja toiseen päähän valokennon.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat