Seuraa 
Viestejä45973

Tämän päivän Hesarissa (19.7, s. B6) oli uutinen siitä, että jenkkien yksi suurimmista lehdistä, The New York Times, pienentää sivukokoaan ja vähentää henkilöstöään 250:lla työpaikalla huhtikuuhun 2008 mennessä.
Muutoksen jälkeen uutisille jää 11% vähemmän tilaa kuin aikaisemmin. Samansuuntaisia toimenpiteitä ovat jo tehneet The Washington Post ja USA Today-lehdet.
Syynä päätoimittaja Bill Kellerin mukaan ovat nousseet painokustannukset ja lukijoiden ja mainostulojen siirtyminen internetiin.

Käsittääkseni tässä on kysymys vasta introduktio tulevien vuosien ja vuosikymmenten mullistuksesta tiedonvälityksen alalla. Saattaa olla niin, että me nykyihmiset emme vielä tajua muutoksen vääjäämättömyyttä ja laajoja yhteiskunnallisia vaikutuksia esim. suomalaiseen m.m. paperista elävään yhteiskuntaan.

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (4)

Tarkkailija
Muutoksen jälkeen uutisille jää 11% vähemmän tilaa kuin aikaisemmin.

Eikö siellä mainittu ollenkaan sivumäärän nostamisesta ja siitä että muutos on sen jälkeen vain 6%?

Kehitys maailmalla ei tunnu vielä vähentävän paperinkulutusta. Sähköinen media tulee vahvistumaan ja sen ylläpito vaatii vähemmän mainostilaa koska se on halvempaa tuottaa. Kuluttajalle eduksi tuo on. Se että paperiset lehtitalot voivat huonosti, ei sureta minua yhtään. Kumma etteivät paremmin tajua median mullistusta. Suomen pitäisi reakoida siihen etuajassa, muuttamalla teollisuuden rakenteita.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

En oikein usko. Mielestäni paskalla käynnin jälkeen perseen pyyhkiminen PC:n näppäimistöön tai 15 tuuman näyttöön on aika absurdi ajatus.

Paperi säilyttää asemansa aina ja ikuisesti.

Nimimerkille risat: Saattaa olla, että takapuolet pyyhitään tulevaisuudessakin paperiin, mutta wc-paperin osuus kaikesta paperintuotannosta on vain prosentin luokkaa.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat