Seuraa 
Viestejä45973

Tässä olisi pari linkkiä http://www.mars-uutiset.com sivujeni tuoreimpiin uutisiin, mikäli kiinnostaa lukaista:

3.5.
Spiritin panoraama Larry's Lookout -harjanteelta
http://www.mars-uutiset.com/uutiset/145.html

1.5.
Opportunity jumittui hiekkadyyniin
http://www.mars-uutiset.com/uutiset/144.html

30.4.
Opportunity löysi minikraatereita Marsista
http://www.mars-uutiset.com/uutiset/143.html

29.4.
Spirit kuvasi lisää hiekkapyörteitä
http://www.mars-uutiset.com/uutiset/142.html

20.4.
Opportunity menetti oikean eturenkaan ohjauskyvyn
http://www.mars-uutiset.com/uutiset/141.html

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (8)

Ensimmäinen antenni pitäisi olla avattu jo. Se piti avata jo kaksi päivää sitten. Nuuta en tiedä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Missähän muuten salaliittoilijat ovat tämän Mars-aiheen tiimoilta? Niiden mielestä ihmisiä ei ole käynyt kuussa niin luulisi niiden kaivavan jostakin todisteita kehiin siitä miten nämäkin kuvat ovat jostakin Nevadan autiomaasta. Jos tässä ei edes kuuhun löydetä niin miten sitä Marsiin osattaisiin. Saatikka Saturnukseen jonka ympärillä Cassini pyörii parhaillaan.

Balthasar
Nuo sivut ovat upeat. Kiitos ylläpitäjälle.

Kiitos, kiitos *punastuu*. Kyllähän niihin on aika tavalla aikaa uponnutkin (ja uppoaa aina kun artikkeleita jaksaa kääntää ja linkkejä netistä metsästää).

Mainostetaan tässä samalla nyt vielä kahta tuoreinta uutistakin:

10.5.
MARSIS-tutkan toisen antennipuomin avaaminen viivästyy
http://www.mars-uutiset.com/uutiset/148.html

ja

9.5.
NASAn menetetty Mars Polar Lander löytynyt?
http://www.mars-uutiset.com/uutiset/147.html

Balthasar
Missähän muuten salaliittoilijat ovat tämän Mars-aiheen tiimoilta?

Kyllähän niitäkin valitettavasti riittää. Itseasiassa enemmän kuin tarpeeksi. Tosin ne tuppaavat olemaan Marsin kohdalla useimmiten semmoisia, jotka uskovat että NASA on liitossa Illuminatin kanssa ja molemmat tekevät kaikkensa Marsin elämän / muinaisen sivilisaation pimittämiseksi tavalliselta kansalta.

Yksi pahimmista (eniten näkyvyyttä saaneista) lienee CBS:n legendaarisen Walter Cronkiten entinen tiedeneuvoja Richard Hoagland, jolla on kyllä ollut ihan oikeasti hyviäkin ideoita joskus muinoin. Hän oli aika pitkälle ensimmäisiä, joka päätteli (Voyagerien kuvien perusteella), että Europaa peittää jääkerros, jonka alla on meri. Mm. Arthur C. Clarke antaa Hoaglandille kunnian legendaarissa scifi-romaanissaan 2010 olevasta "elämää Europassa" ideasta. Mutta Hoaglandin 1980 julkaistu juttu aiheesta ei ilmestynyt missään arvostetussa peer review:n alaisessa tiedejulkaisussa, vaan suht popularistisessa amatöörilehdessä.

Hieman myöhemmin teoriaa esitettiin arvostetummissa tiedejulkaisuissa muiden toimesta. Nykyään Hoagland tuntuu potevan pahaa aliarvostuksen tunnetta, mikä toisaalta johtunee (tai on syynä) hyvin pitkälle hänen ilmeisestä hörhähtämisestään ja sen mukana vakavasti otettavan tiedeyhteisön ulkopuolelle joutumisesta.

Hoaglandilla kaiken maailman uskomuksia klassisen Mars Facen, eli ns. Cydonia-alueen suhteen. Kuten että siellä on muinaisen sivilisaation rauniot (joiden olemassaolon NASA tietysti pimittää). Hänellä on myös jos jonkinlaista teoriaa Marsista ja aurinkokunnan muista kappaleista. Suht tuoreena innovaationa tuntuu olevan ns. "hyperulottuvuuden" (hyperdimentional) sotkeminen vähän kaikkea selittämään.

Sinänsä harmi, että mies on sortunut aikoinaan hyvän tieteen polulta sekopäiseksi hörhöilijäksi. Ukon sivut löytyvät osoitteesta: http://www.enterprisemission.com , tosin niihin liittyen pitänee muistuttaa, ettei siellä kannata ottaa juuri mitään tosissaan.

Koska Hoagland on saanut valitettavan paljon näkyvyyttä, päätti tohtori Phil Plait debunkata, eli kumota, kasan Hoaglandin hulluimpia väittämiä erinomaisella Bad Astronomy -tähtitiedesivustollaan: http://www.badastronomy.com/bad/misc/ho ... index.html . Jälkimmäinen on huomattavasti suositellumpaa luettavaa.

Mainitaan nyt täälläkin, että lisäsin Mars-uutiset sivuilleni pienen foorumin testikäyttöön. Foorumi löytyy osoitteesta htp://www.mars-uutiset.com/foorumi/ . Kirjoitin huomautuksen etusivullekin http://www.mars-uutiset.com/#foorumi , jossa on perusinfot asiasta.

Foorumille rekisteröityneiden taasen lienee hyvä vilkaista kattavampi "Yleiskatsaus foorumiin" http://www.mars-uutiset.com/foorumi/post.php?cat=10&fid=2&pid=a&page=1 ennen keskustelun aloittamista.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat