Seuraa 
Viestejä45973

Hommattiin emännälle koulukoneeksi macbookki ihan testimielessä - meillä kummallakaan ei siis ollut kokemusta maccien käytöstä. Wau! Tämä kone on nyt ollut käytössä parisen viikkoa, itselleni en ole vekotinta vielä saanut pidemmäksi aikaa omittua, mutta tähän mennessä en ole löytänyt mitään negatiivista.

Siksipä olisin tiedustellut, josko täältä löytyy henkilöitä, joilla macci on käytössä tai vertailua muuten osaisi tehdä. Hidasta? Eip, 2 GHz Intel core Duo gigalla muistia vie varsin vauhdikkaasti eteenpäin. Yhteensopimatonta? Eip, omat duuniohjelmat ainakin näyttävät kääntyvän myös macille. Virtaa ei tunnu syövän nimeksikään. Kun koneen käynnistää, niin se on pc:isiin verrattuna salaman nopeaa, samoin hibernation tilaan meno tapahtuu silmänräpäyksessä ja sieltä paluu myös.

Mitä negatiivista siis tulisi matkan varrella vastaan, jos heittäisin myös omilla koneillani sotkaa ja ostaisin tilalle macceja? Kertokaa kertokaa, tällä hetkellä tulee vaan suuri ahdistus, jos joutuu omalle pc:lle istuksimaan. Windowsia siis yleensä käyttelen, enkä kaipaa pro-linux kehoituksia sillä olen liian laiska puuhastelemaan.

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (3)

Se on muuten jännä miksei PC:n valmistajilla usein ole laitettu päälle tuo windowsin nopea käynnistys. Sehän on mahdollista, mutta silti kaikki ihmiset sulkevat windowsinsa kokonaan ja lataavat sen aina uudelleen joka käynnistyksellä.

Windowsia käyttävissä kannettavissa koneissa on oletuksena, että kun virtanappia painaa, niin järjestelmä menee nukkumaan eikä sammu "oikeasti". Silti ihmiset sammuttavat koneensa Start -> Shutdown, jolloin käyttöjärjestelmä joudutaan lataamaan joka kerta aina alusta.

Mäkeissähän homma toimii oletuksena niin, että keskumuistin sisältö kirjoitetaan kovalevylle ja seuraavalla käynnistyksellä se heitetään takaisin muistiin.

Mitä mäkeistä voisi keksiä huonoa? No se että ne käyttävät Intelin prosessoreita, sillä Intel ei vieläkään ole tarjonnut kunnollista 64 bittistä prosessoria kannettaviin ja pöytäkoneisiin, kun PC puolella ja AMD prosessoreilla jo työpöytäkäyttäjätkin saavat ajella Linuxeja ja Windowseja natiivisti 64 bittisenä.

Normaalin käyttäjän kannalta mitään merkittävää "huonoa" tuskin on, kunhan laite ei ota tavaksi kaatuilla jatkuvasti, tai hajoa.

Sanoisin että suorituskykyyn nähden ovat vieläkin liian kalliita vehkeitä.

Uutuuden innostushan noista aina tulee ja se tuttu ja wanha PC tuntuu niin tylsältä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
DerMack
Seuraa 
Viestejä1839

tuota Intelin uutta coreduo hässäkkää ei voi suoraan verrata vanhempiin malleihin pelkästään gigahertzi määrien perusteella, kyseessä on kumminkin sen verran erilainen arkkitehtuuri. kuuleman perusteella tuo on kumminkin ihan käypä vekotin... Mutta tuo gigan muisti antaa kyllä vihiä että prossustakin tehoja löytyy

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat