Ruokakulttuuri

Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Löytyy myös hieman eksotiikkaa

[size=134:39n39pdo]ruoka-annoksiin.[/size:39n39pdo]

Samosat tulevat jo uniinikin, sillä teimme niitä useamman sata kappaletta Maailma Kylässä-tapahtumaa varten. Resepti ei ollut allaoleva, vaan käsittääkseni pakistanilainen versio; täytteenä voi olla myös jauhelihaseosta, mutta tämä resepti on kasvissamosa:

Riisi-vihannespasteijat Samosa

--------------------------------------------------------------------------------
Taikina:
3 dl grahamjauhoja
3 dl vehnäjauhoja
1 dl sulatettua voita
n. 1 ½ dl vettä
½ tl suolaa

täyte:
3 rkl öljyä
1 dl riisiä
2 dl vettä
2 porkkanaa
pussi pakasteherneitä
1 tl raastettua inkivääriä
¼ tl raastettua piparjuurta tai ripaus chiliä
1 tl garam masalaa
1 tl kuminansiemeniä
½ tl kurkumaa
1 tl suolaa

Sekoita jauhot ja suola. Lisää sulatettu voi, sekoita tasaiseksi. Lisää sitten vettä vähitellen, kunnes saat pehmeän taikinapallon. Anna sen odottaa kulhon alla täytteen teon ajan.
Kuumenna öljy kattilassa, lisää raastetut porkkanat, inkivääri, piparjuuri ja kuminansiemenet, paistele hetken aikaa. Lisää loput mausteet ja riisi. Kuullota hetki. Kaada sitten sekaan kiehuva vesi ja keitä 10 min. ( tai mikä on riisin kypsymisaika). Jäähdytä.
Kaulitse taikinasta pyöreitä rinkuloita. Laita keskelle n. ½ dl täytettä ja taita kiinni puolikuun muotoiseksi. Vesi tekee saumasta kestävän. Kääntele reunat sormin tai painele haarukalla. Voitele piimällä ja paista 225 asteessa 15-20 min.

- Samosasta on varmasti useita eri versioita, enkä tiedä sen alkuperämaatakaan, mutta veikkaisin, että Intiasta päin...
Mutta hyviä ovat!!

Kommentit (3)

Vierailija
Kadin budu köfte - lampaanjauhelihapihvit

Nimi tarkoittaa suomeksi naisen reisiä

500 g jauhettua naudan- tai kalkkunan lihaa

2 sipulia silputtuna

3 rkl oliiviöljyä

2 rkl riisiä

5 munaa

puolet persiljanipusta

3/4 dl oliiviöljyä

1 tl suolaa

1/2 tl jauhettua mustapippuria

vehnäjauhoja

Kuullota sipulit oliiviöjyssä. Lisää 3/4 jauhelihasta ja kypsennä. Keitä riisi kypsäksi ja kuivaa se. Poista paistinpannu liedeltä ja lisää loput lihasta, riisi, persiljasilppu, suola, mustapippuri ja 3 munaa ja sekoita. Muotoile seos litteähköiksi ja ovaalin muotoisiksi. Sekoita loput 2 munaa ja voitele 'lihapullat' munalla. Levitä jauhot alustalle ja käytä 'lihapullia' jauhoissa niin, että niiden päälle tulee ohut tasainen jauhokerros. Ruskista pannulla oliiviöljyssä kunnes kauniin ruskeita.

Kuullostaa herkulliselta. mmmm...

Vierailija

Tiesitkö myös, että piparkakku-ukko muistuttaa ihmistä ja että piparkakkutalon syöminen muistuttaa talon hajoittamista?

Vierailija
Somalialainen tonnikalapiirakka (Sambus)

Kuori:
n.½ kg vehnäjauhoja
vettä
2 tl suolaa

Täyte:
2 kpl hienonnettua sipulia
3 prk tonnikalaa öljyssä (valutettuna)
1 paprika kuutioituna
suolaa
(pehmitä sipuli ja muut aineet kattilassa)

Liima:
vettä
vehnäjauhoja
(tee liimamainen velli)

Vaivaa vehnäjauho, vesi ja öljy hyvin leipoutuvaksi pehmeäksi taikinaksi. Jaa taikina nyrkinkokoisiin osiin ja kauli osat 3 mm vahvaksi levyksi. Leikkaa taikinalevystä n. 12 x 12 cm paloiksi (älä käytä kaulimiseen jauhoja, kasta sormenpäihin öljyä ja sivele se taikinalle).

Paista taikinapalat nopeasti kuumalla kuivalla pannulla. Täytä esipaistetut taikinakuoret. Liimaa kuoret kolmionmuotoisiksi leivonnaisiksi. Keitä öljyssä kauniin vaaleanruskeiksi.

Nämä ovatkin kuulemma herkullisia.
Kokeilkaa.

Uusimmat

Suosituimmat