Seuraa 
Viestejä45973

Maapallon magneettikentän tiedetään perustuvan maapallon sulaan ytimeen, joka pyörii maapallon keskustassa nopeammin akselinsa ympäri kuin maapallo itse.

Vaan miten oikeasti syntyy magneettikenttä?

Maapallon keskustaan syntyy kovempi paine sen takia, että maapallon kaikkien atomien laajentuessa kolmiulotteisesti ja töniessä toinen toisiaan poispäin toisistaan, ne tönivät samalla toisiaan poispäin maapallon keskustasta, niin että kaikkien atomien vauhti kiihtyy ja sitä enemmän mitä kauempana maapallon keskustasta ollaan.

Näin maapallon keskelle saadaan paine ilman painovoimaa.

Maapallon keskustassa rautakin on nestemmäisenä, koska atomien ytimistä avautuvat energia-aallot kohtaavat nopeammin tiheitä vastaan tulevia energia-aaltoja, jolloin avautuvat aallot eivät kohtaa sikäli oikealla aallonpituudella olevia aaltoja, että taipuisivat kokonaan vierellä olevien atomien ytimiin ja kun osa pääsee liikkumaan atomien välissä pidemmän matkan, taipuakseen sen jälkeen jonkun atomin ytimeen, palaa/avautuu tämä voimakkaammin tältä puoleltaan ja muljahtelee pitkän matkan muiden atomien välissä ja näin kyseessä on neste eli sula rauta.

Sulasta raudasta avautuu myös tiheämpää energiaa poispäin ja tämä avautuva energia muodostaa magneettikentän.

Eniten tuota energiaa avautuu kohti päiväntasaajaa, niin että poispäin päiväntasaajastakin avautuva energia taipuu vähän kohti päiväntasajaa, koska kohti päiväntasaajaa menevä energia hankautuu matkallaan atomien ytimistä avautuviin energia-aaltoihin, jonka seurauksena itse avautuva energia palaa/avautuu joka suuntaan ja kun poispäin päiväntasaajasta menevä energia hankautuu tähän energiaan, taipuu se matkallaan vähän kohti päivän tasaajaa.

Näin energiaa avautuu maapallosta enemmän kohti aurinkoa ja tämä energia hankautuu auringosta avautuvaan energiaan ja saa sen osittain tempautumaan poispäin maapallosta ja se osa joka pääsee läpi, on käpertyneenä niin pieniksi ja energisiksi paketeiksi, etteivät ne taivu maapallon atomien ytimiin, koska maapallon atomien ytimistä avautuvien energia-aaltojen energia ei riitä taivuttamaan niitä kohti atomien ytimiä.

Ehkäpä sula rauta sen kykenee tekemään, mutta lähempää napoja maapallon läpi menevät energiahiukkaset vain hujahtavat maapallon atomien ytimien välistä, samalla kuitenkin hankautuen sen verran ytimistä avautuviin energia-aaltoihin, että ne palavat/avautuvat itse sen verran vähemmän tiheiksi energia-aalloiksi, että navoilla havaittavat valoilmiöt selittyvät.

Että silleen.

Savor

;):)

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (13)

Magneetin neulahan osoittaa ilmeisesti aina kohti napoja.

Mihin tämä perustuu?

Entäpä kun maapalloa kohti tulee enemmän vaikuttavaa energiaa napojen suunnasta?

Entäpä kun maapallosta poispäin ei juurikaan avaudu napojen suunnasta sellaista energiaa joka estäisi sieltä päin kohti maapalloa tulevan energian vaikutuksen esim. magneettien neuloihin.

Kolmiulotteisesti toimivan magneetin neulahan ilmeisesti alkaa taipua kohti maapallon keskustaa, kun lähestytään napoja.

Näin napojen alueella maapalloa kohti pääsee sellaisia energia-aaltoja, jotka saavat magneetin neulan avautumaan poispäin maapallosta sitä enemmän mitä lähemmäksi napoja mennään.

Eli auringosta tuleva energia saa sulan raudan avautumaan enemmän kohti päiväntasaajaa ja kun tämä energia estää päiväntasajaa kohti tulevaa energiaa pääsemästä maapallon pinnalle sellaisena, että se saisi magneetin neulan energian palamaan/avautumaan poispäin maapallosta, niin silloin magneetin neulat eivät taivu lähellä päiväntasaajaa olleenkaan kohti maan keskustaa.

Savor

;):)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Minkähän verran junasta eteenpäin avautuva/räjähtävä/laajeneva/palava energia eli valo hidastaa junan vauhtia? ;):)

Savor

;):)

o_turunen
Seuraa 
Viestejä14900

Junan etulamppujen teho ja säteilypaine on paljon suurempi kuin
takalamppujen. Lisäksi etulamput säteilevät suurienergisempiä
fotoneja kuin takalamput. Kun moottoreista katkaistaan sähkö, niin juna
pysähtyy.
Muoks.
Pasilassa on havaittu sellainen ilmiö, että pohjoiseen matkalla oleva juna
lähtee liikkeelle taaksepäin, jos ei moottoreissa ole sähköä.

Korant: Oikea fysiikka on oikeampaa kuin sinun klassinen mekaniikkasi. Jos olet eri mieltä kanssani olet ilman muuta väärässä.

Savor
Minkähän verran junasta eteenpäin avautuva/räjähtävä/laajeneva/palava energia eli valo hidastaa junan vauhtia?

Hmm.. Minulla on tunne, että pian ratkaistaan se mysteeri, miksi VR:n junat ovat aina myöhässä.

sm-kentät perustuvat eri nopeuksilla perustuvien vaikutushiukkasten, erotukseksi fototonisista ei-kiteisten valoa hitaampien liikkeeseen posivtiisten ja negatiivisten kohtioiden eli napojen välillä. Kuten protonin ja elektronin vaikutusvoima molkyylisessä atomissa tai myös plasmassa.
Sähkövirran positiivinen liike kahden navan välillä, negatiivinen on elektronien. Sm-kenttä johtmen ympärillä. Tai varsinainen magneettikenttä raudan ( tai vetymetallin) kahden navan välillä.
Lisäksi fotoneista radiojaksoille, sopivasti järjestäen muillakin jaksoilla, on sähkömagneettisia vaikutuksia.

Valon irtoaminen aineesta ei sinänsä aiheuta vastavoimaa taakse eli takapotkua, vaan se päässeenä kidetilaansa irtoaa ihan itsekseen.
Korkeintaan ennen lähtöä energian lataustapahtuma. Veturin tai auton tai vaika polkupyörän valo ei pukkaa ajoneuvoa taaksepäin. Vaatii valo tietysti energiaa, vaikkapa 1500 - 2000 kilowatin tehosta vissiin jonkun
kilowatin? Enimmäkseen junien myöhästyminen taitaa johtua järjestelyn
ongelmista. Suomen talvessa myös lumesta ja pakkasesta.

[size=200:39rvvm9i]Miksi näiden sekopäiden annetaan jatkuvasti terrorisoida palstaa?[/size:39rvvm9i]

Andy
[size=200:es3osv9b]Miksi näiden sekopäiden annetaan jatkuvasti terrorisoida palstaa?[/size:es3osv9b]

Yksi aivan pienen pieni juttu.

Olen juuri selvittämässä/selvittänyt miten maailmankaikkeus oikeasti toimii, joten voisitko ystävällisesti ottaa osaa keskusteluun rauhallisesti tai olla puuttumatta siihen.

Savor

;):)

Andy
[size=200:3smaa2sa]Miksi näiden sekopäiden annetaan jatkuvasti terrorisoida palstaa?[/size:3smaa2sa]

Rauhoituhan nyt. Ota lääkkeesi, tai jos sinulla ei vielä niitä ole, varaa aika
tohtorin vastaanotolle. En ole sen alan asiantuntija, mutta psykoottiselta raivokohtaukseltahan oireesi vaikuttavat. Tässä tapauksessahan myös
psykiatrin analyysi varmaan selvittäisi paljonkin, millaisista sielun vielä tietämättömästä kompleksistasi psykoottiset kohtauksesi johtuvat. Vaan
varmaan näillä fysiikan keskusteluilla on niihin jokin vahva yhteys, tuosta päästämästäsi hurjasta huudosta päätellen.

salai
Seuraa 
Viestejä8892

Eihän nämä sekopäät pahemmin häiritse, huvittavat enemmänkin. Tuovat mieleen oikeasta elämästä ne yksinään jupisijat, joita näkee välillä selvittelemässä itsekseen ilmeisen moninaisia maailmankaikkeuden ongelmia.

Vastenmielisempiä ovat sellaiset tyypit, jotka käyvät ohikulkijoiden kimppuun huudellen hävyttömyyksiä. Näitä "villejä debiileitä" tapaa tietysti täällä virtuaalielämässäkin.

Mitä tahansa edellä esitetyistä väitteistä saa epäillä ja ne voidaan muuttaa toisiksi ilman erillistä ilmoitusta. Kirjoittaja pyrkii kuitenkin toimimaan rehellisesti ja noudattamaan voimassa olevia lakeja.

salai
Eihän nämä sekopäät pahemmin häiritse, huvittavat enemmänkin. Tuovat mieleen oikeasta elämästä ne yksinään jupisijat, joita näkee välillä selvittelemässä itsekseen ilmeisen moninaisia maailmankaikkeuden ongelmia.

Vastenmielisempiä ovat sellaiset tyypit, jotka käyvät ohikulkijoiden kimppuun huudellen hävyttömyyksiä. Näitä "villejä debiileitä" tapaa tietysti täällä virtuaalielämässäkin.

Sinäkään et häiritse, luulisin niin.

salai
Seuraa 
Viestejä8892

Kiitos Arkos.

sm-kentät perustuvat eri nopeuksilla perustuvien vaikutushiukkasten, erotukseksi fototonisista ei-kiteisten valoa hitaampien liikkeeseen posivtiisten ja negatiivisten kohtioiden eli napojen välillä.
Sinulla mahtoi olla hyväkin arvosana ainekirjoituksessa. Tyylisi ainakin säilytät ihailtavasti.

Mitä tahansa edellä esitetyistä väitteistä saa epäillä ja ne voidaan muuttaa toisiksi ilman erillistä ilmoitusta. Kirjoittaja pyrkii kuitenkin toimimaan rehellisesti ja noudattamaan voimassa olevia lakeja.

Oli toisinaan hyväkin, koulun päättäessä kuitenkin kahdeksikko ja cum laude. Reaalisisällöllä jyräsin, sikäli kuin sitä ei ollut, kirjoitin varmaan melko puisevaa suomea. Kun olisi sitten pitänyt tehdä gradu, jopa
tuntui muun ohessa kuin olisin estynyt kirjoittamaan mitään. Tyylini täällä on ollut reaalityyli, taiteellisesta puolesta en edes paljon ymmärrä.
Vaan kai kirjoittamisesta tyyli hioutuu. Ja onhan täällä tullut ymmärrystä
myös siitä, miten jotkut romaanien kirjoittajat ovat juonensa koonneet, kuten Väinö Linna.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat