Seuraa 
Viestejä45973

Miksi erilaiset päihteet tuottavat hyvää oloa, mutta samalla tekevät tuhoa? Outoa, että ihmisen aivot fyysisellä tasolla sallivat tällaisia prosesseja. Miksi vieras aine ei vain tapa ihmistä vaan tulee tällainen "haluaa lisää" ilmiö? Toisaalta päihteiden hallinta riippuu ihmisestä. Onko tämä joku evoluution karsinta?

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (5)

tiäremiäs
Seuraa 
Viestejä13176

On hyväksyttyä tässä yhteiskunnassa käyttää tiettyjä päihteitä, esimerkiksi alkoholi. Tupakkan suosio on laantumassa.

Jos on hyväksyttyä ei saa mistään apua tai neuvoja. Jos juot kohtuudella viinaa ja ihan terveellisissä rajoissa ja aijot lopettaa viinan juomisen niin et saa mistään apua tai neuvoja. koska lähes kaikki ihmiset juovat viinaa jossain määrin.

Tulee vain ivallisia nauruja ja vähättelyä ihmisiltä. Jotkut pystyvät lopettamaan juomisen. Mutta kaikki eivät ilman ihmisten tukea.

Eli aikalailla yhteiskunta määrittelee viinan käyttöä jossain määrin. sosiaaliset paineet vaikuttavat asiaan kuin asiaan. Toki jokainen jos pystyy olemaan juomatta niin kannattaa olla. Kuitenkaan kaikki eivät halua olla liian erinlaisia, niin kuin viinan juomatta oleminen on. Yhteiskunnassa pidetään friikkeitä tai jonkilaisina uskovaisina jos ei juo viinaa.

2. syy on se kuin ihmisillä ei välttämättä ole muuta tekemistä kuin ravintoloissa oleminen. Ravintoloissa on aina ihmisiä ja ihmiset ajautuvat sellaisiin paikkoihin missä on muitakin. Ravintolat ovat auki päivin ja öin. Kun taas joku toinen harrastus on vain kerran viikossa.

Sama asia ajaa ihmiset tekemään töitäkin, kuin liika toimettomuus on pitemmän päälle turmioksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Päihteet, alkoholi, narkotiikka, vie ihmiseltä estoja pois. Päihteessä ollessaan uskalletaan enemmän, kun estot on vähentyneet. Se on yksi syy miksi päihteitä käytetään silloin tällöin.

Jos tekee vaikutuksen alaisena kovinkin pahojaan, on ylesesti sanottuna aina valms vastaus : minä en muista mitään.

Toiset osaa esim. käyttää alkoholia kohtuullisesti. Toiset taas tulevat alkoholeisteiksi tai juodaan hieman liikaa. Sehän riippuu ihmisen karaktääristä miten paljon käyttää päihteitä, miksi käyttää ja millaisen vaikutuksen saa päihteistä, siis miten käyttäytyy.

Heikot sortuu helpommin päihteitten orjiksi, tai niitten ystäviksi.

Syy miksi aine tuotaa jonkin vaikutuksen tappamatta, riippuu annostuksesta ja eri aineiden yhteisvaikutuksesta. Esimerkiksi happi tai vesi kohtuuttomina annoksina on tappavia.
Päihteet ovat kirjava ja epäyhtenäinen ryhmä aineita, joille ainoa selvästi yhteinen tekijä on jonkinasteinen kyky tuottaa mielihyvää, tai muuttunut tajunnantila.
Hyvin monimutkainen asia alkaa selittämään.

Ei8kö ne kaikki päihteet joko
a: ole itse kuin jotain aivojen omaa ainetta tai ainakin "sitoudu samaan substraattiin"
b: lukitse jotain edellä mainittuja tai muutoin niihin vaikuttaa.

Ihmisen aivo ei siis joko vain erota ulkopuolelta ängettyä ainetta niiden omasta sisäisestä toiminnasta, tai aines niitä estää jotenkin.

Eiköhän tuossa liene jonkinlaista ajatusta taustalla. Tai sitten ei..
(Voiko aivo ymmärtää itsensä vai tarvitaanko isompi aivo ymmärtämään tämä aivo?)

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat