Seuraa 
Viestejä13176

Jos on vuoden kärsinyt stressistä niin minkälaisia vaikutuksia se aiheuttaa terveyteen. Entäpä jos useampia vuosia kärsii.

Lyhenyykö esimerkiksi elämä, on mahdollista kuolla varmemmin esimerkiksi sydänkohtaukseen.

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (7)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Jos autoa ajaa pari pykälää liian pienellä vaihteella, on moottorissa tavallista enemmän kierroksia. Jokaisessa moottorissa on heikkoutensa ja ennenpitkää nämä kovemmat kierrokset saavat aikaan sen, että moottorin heikoin kohta alkaa kremppaamaan. Tämä pakottaa hidastamaan kierroksia.

Stressi toimii osittain vastaavalla tavalla. Se pitää kierroksia yllä elimistössä, joka nopeuttaa sen heikoimman lenkin kremppamisen alkamista. Vastaavasti jos joku paikka kremppaa valmiiksi, lisää kierrosten nostaminen myös oirehtimista.

Yleinen käsitys on, että stressi edesauttaa hyvin monien eri sairauksien puhkeamista. Aihetta on toki myös tutkittu runsaasti, mutta en jaksa nyt kaivella artikkeleita. Aiemmin päivällä silmiini sattui tutkimus, jossa työstressin todettiin olevan yhteydessä sydänsairauksiin.

Stressi tarkoittaa työn ja levon tasapainon järkkymistä. Syntyy uuvuttava kehä, josta on vaikea irrottautua. Työteho laskee ja lepo vähenee. Kierre voi johtaa kuolemaankin.
Hormonaaliset muutokset altistavat monille sairauksille. Ihmis-suhteet kärsivät. Syntyy sosiaalisia ongelmia ja talousvaikeuksia.

Stressi minun tapauksessani-->
Iho-ongelmat, syömisongelmat, uniongelmat -->
Masennus--->
Sosiaaliset ongelmat, ihmissuhdeongelmat, työongelmat --->
Rahaongelmat
(Kyllä, tässä on liian monta kertaa sana ongelmat. Tiedän.)

Ratkaisu?

Lääkkeet, lääkkeet, lääkkeet. Terapia, terapia, terapia.
Ja nämä ei ees auta kaikkia.

Kannattaa se stressi noteerata ajoissa ja TOIMIA sen suhteen. Jos sen jättää kytemään taustalle, muodostuu siitä burnout, jos työelämään liittyvä stressi. Siihen päälle lätkästään henkilökohtasen elämän alamäet, niin kyllä sitä palaa kuka tahansa loppuun

Sitten kuulemma lähtee hiuksiakin normaalia enemmän. Ja sitten itselläni on se että ei jaksa tehdä mitään. Ja silloin tuntui että mikään ei oikeen onnistu ja että kaikki menee päin mäntyä.

Itselläni stressiin autto piiiittttkkääää loma.

Puhumattakaan lääkkeiden, joilla pitäisi parantua, aiheuttamista sivuvaikutuksista.
Ja kyllä uupumus on suurin osa stressiä, itse en jaksanut edes sängystä nousta. Pakon edessä käytin koiran lähimmän puskan luona kusella ja sitten painuin takasin nukkumaan. Vuorokaudet lähenteli 16-20h unia.

Lomaillessahan se minullakin osittain tuo stressi häipyi, mutta ilmeisesti en kykene enää entiseen työhöni palaamaan, sillä työolosuhteet on niin huonot, että ne laukaisevat kyseisen stressin todennäkösimmin uudestaan.

Ihmisen pitää eliminoida stressin aiheuttajat, jos mahdollista. Tiäremiähen ei todellakaan tulisi stressistä kärsiä pitempään vaan keskustella psykiatrin kanssa stressin aiheuttajista ja ratkaisuista.

Ei ole häpeä olla stressaantunut tai masentunut. Syynä on ulkoiset tekijät.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat