Seuraa 
Viestejä45973

Nämä avioliitot tuntuvat olevan harvinaisia ja näitä "sekoituksia" näkyy yleensä lähinnä aikuisviihteen puolella. Johtuuko tämä kenties siitä, että Afrikka on kaukana Aasiasta? (Aasia on tässä tapauksessa Itä-Aasia, Kiina, Japani, Indokiina tms.)

Ehkäpä en ole katsellut tarpeeksi valokuvia tai sitten olen oikeassa - jälkimmäinen tuntuu herkullisemmalta egon kannalta.

Tosiaan tässä tulee ihan mieleen Full Metal Jacket - niminen elokuva.
Siinä kerrottiin, että aasialaisen naisen mielestä tummanpuoleisen miehen uloke on liian iso naiselle. Näin kauniisti sanottuna siis.

Onko tässä kulttuurikohtaisia eroja vai onko kyse ns. rasismista?

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (16)

Hmm... mielenkiintoinen aihe kyllä. Ehkäpä tuo selittyy kumminkin enemmän kulttuureiden keskenäisellä eroavaisuudella, kuin ylisuurilla ulokkeilla? Ei kaikki tummaihoisetkaan miehet ole varustettuja millään 152mm kaliiperin haupitsilla? Taitaa tosiaan vain valkoisen miehen egoa tuollainen hivellä? Entäs miten sitten perustelisit tumman naisen ja aasialaisen miehen avioliiton harvinaisuutta? Liian "vaatimaton"?

Talk about stereotypes...

Ovathan kaukaasialaiset olleet kumpienkin etnisten ryhmien kanssa kauemmin tekemisissä, kuin edelliset keskenään, joten ovat ehkä enemmän osa sikäläisiä kulttuureja. Mutta onko kaukaasialaisten ja tummaihoistenkaan avioliitot sen yleisempiä, kuin aasialaisten ja tummien?

Vai voisiko kyseessä olla perinnöllinen ominaisuus? Voisivatko esim. geenit ohjata meitä tietynlaisten etnisten ominaisuuksien perusteella? Voisivatko esim. afrikkalaiset ja aasialaiset geenit soveltua keskenään heikommin kuin vaikkapa afrikkalaiset ja länsimaiset?

Vai voisiko kyseessä olla jonkunlainen "rasistinen" ajattelutapa, suuntaan tai toiseen? Kuitenkin esim. USA:ssa nuo rotujen väliset avioliitot ovat yleistymässä, koska siellä joutuu tekemisiin monenlaisten ihmisten kanssa. Tiedä sitten.

Vaikeaa on loppujen lopuksi sanoa, kun en kumpaakaan etnistä taustaa omaa. Olen ihan valkoihoinen kalpeanaama. Mutta itse ainakin pidän kauniina yhtälailla tummia, afrikkalaisia, aasialaisia, valkoihoisia ja vaikka amerikan alkuperäisväestöön kuuluvia naisia. En voi ymmärtää, kuinka joidenkin mielestä vaikkapa tummaihoinen nainen ei voisi olla kaunis. Kyse täytyy olla rasismista?

Määritelkää kauneus?

Tietysti eroja erilaisilla ihmisillä on paljon, ja jokaisella ihmisryhmällä on ominaisia piirteitään. Mutta kauneushan on muutenkin persoonallista ja tapauskohtaista, etnisestä taustasta piittamatta.

Ehkäpä jollain olisi enemmän faktaa, ja/tai tutkimusaineistoa aiheesta.

Ei kaikki tummaihoisetkaan miehet ole varustettuja millään 152mm kaliiperin haupitsilla? Taitaa tosiaan vain valkoisen miehen egoa tuollainen hivellä?

Tuohon voin mainita ne kuuluisat pygmit, jotka ovat kokonsa puolesta vaatimattomia. Siitä toisesta koosta minulla on vain arvailuja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Ehkä niitä tuollaisia avioliittoja ei ole kovin paljoa sen takia, koska Afrikaaan ei kai ole nykyaika aasialaista kansainvaellusta tapahtunut. Sama pätee aasialaisiin maihin. Kansainvaellus Afrikasta ei ole suuri sinne päin.

Kansain vaellukset sekä Afrikasta että Aasian maista tapahtuu nykyään useimmiten länsimaihin.

Kai se pohjimmainen syy on se, että ei köyhät avioidu ulkomaalaisten köyhien kanssa. Valkoihoisten kanssa vain rahan ja helpomman elämän vuoksi.

Haraldilla on pointti. Ei Afrikkalaisilla sinänsä ole tarvetta matkustaa itään, ja vielä vähemmän tarvetta matkustaa sinne vaimoa hakemaan. Japani ja Kiina ovat sen verran edistyneempiä mielestään, että naiset varmasti kokevat Afrikan mustat miehet pelottavina villieläiminä. Ottaen kuitenkin huomioon minkälaisen kasvatuksen he saavat ja uskonnollisen taustan. Suurin osa heistä on myös älyttömän arkoja.

Ihminen on kuitenkin nautiskelija ja silmänilo on tietyssä määrin tärkeää, jotta sukua pystyy jatkamaan. Jotenka tietyt piirteet eivät välttämättä toisessa rodussa vain miellytä.

Toisaalta taustalta löytyy takaraivoon iskostunut alitajuntainen rasismi. Ei yksinkertaisesti vain miellytä. Koirissa näkee samaa, tietyn värinen tai kokonen tai rotunen koira ei vaan miellytä. Rähinät tulee.

Kyllä allekirjoittaneellakin on alitajuntaisia rajoitteita eri rotujen suhteen. Ei vaan miellytä ulkoiset piirteet.

olen nyt vuoden oleskellut Aasiassa, matkustanut muutamaan eri valtioon ja huomannut, etta kylla taalla Tummaihoinen lansimaalainen on ihan yhta suosisttu kumppani, kuin vaaleampikin.

Se miksi kyseista sekoitusta ei ole suuremmissa maarin selittyy suurimmaksi osaksi silla, etta tummaihoiset amerikassa ovat usein koyhempia, joten matkustus aasiaan on mahdotonta. Nykyisin tilanne on muuttumassa, kun tummaihoiset ovat saaneet parempia uravaihtoehtoja, koulutusta jne.
Japanissa ja Taiwanissa tummaihoisia nakyy erittain paljon ja HipHop kulttuuri on erittain suosittua. Eli kylla varmasti saavat jokainen vaimon Taiwanista, jos kayttaytyvat ja viitsivat saapua valkkaamaan.
(Ok oma mielipide, mutta HipHop kulttuurin ihannointi tassa maassa on uskomatonta!!!)

Tosin myos kulttuurilliset asiat eri aasian valtioissa vaikuttavat asiaan.

Esimerkiksi Japanissa ihmiset saattavat olla aarimmaisen rasistisia keta tahansa lansimaalaista kohtaan, kun taas Taiwanissa lansimaalaisen kanssa keskustelua verrataan lottovoittoon seurustelusta nyt puhumattakaan. Uskoisin etta nama kaksi ovat Aasiassa kaksi aaripaata.

Konservatiiviset aasialaiset vanhemmat monissa maissa eivat hyvaksy lastensa seurustelevan ulkomaalaisten kanssa avioliitosta puhumattakaan.
Tahan syyna paikallinen perherakenne, jossa lapset huolehtivat vanhemmistaan heidan siirtyessa elakkeelle. Ulkomaalainen kumppani lapsella voisi merkita oman elake-ian uhkaamista, joten sita ei hyvaksyta.

Siina jotain asioita, jotka tulivat akkiseltaan mieleen.

Ja kulttuurista vielä sen verran, että osa aasialaisista kulttuureista on hyvin sisäänpäin suuntautunutta ja "rasistista".

Eli pitävät itseään luojanluomista sivistyneimpänä ja muuta maailmaa (länkkärit mukaan luettuna) barbaareina.

Mustat afrikkalaiset jne. sitten ovat kulttuurillisesti niitä kaikista barbaarisimpia.

Ja historiasta sen verran, että onhan aasialaisella kolonialismilla pitkät juuret afrikassa (intialaiset ja tansania, madagaskar, etiopia jne..).

-axu-

Ding Ding
Seuraa 
Viestejä9031

USA:n statistiikkaa Wikipediasta:

Although mixed-race partnering has increased, the United States still shows huge disparities between African American male and African American female endogamy statistics. The 1990 census reports that 17.6% of African American marriages occur with whites. Yet African American men are 2.5 times more likely to be married to white women than African American women to white men. In the 2000 census, 239,477 African American male to white female and 95,831 white male to African American female marriages were recorded, again showing the 2.5-1 ratio. Despite this, slightly more white men are married than white women.

One major reason is that there is also a disparity between Asian women and Asian men: according to the census data from 2000, Asian American women were 2.9 times more likely to be married to a white man (398,349) than Asian American men married to a white woman (136,358). For other racial groups, non-Hispanic white men are slightly more likely to marry women of those groups than vice versa. With African Americans and Asian Americans, the ratios are even further imbalanced, with 28,500 African American male to Asian American female and 4,841 Asian American male to African American female marriages recorded.

http://en.wikipedia.org/wiki/Interracial_marriage

Ding Ding
Seuraa 
Viestejä9031

Näitä on harvassa, mutta tässä kaksi tunnettua aasialais-afrikkalaista:

Tiger Woods (25% thai, 25% kiinalainen, 25% musta, 12,5% intiaani, 12,5% hollantilainen)

Naomi Campbell (jamaikalais-kiinalainen)

Etelä-Afrikassa on suuri määrä aasialaisperäistä väestöä, eikös Gandhikin ollut heikäläisiä? Apartheid-politiikan aikana heidät luokiteltiin "mulatteihin" eli euroopidien ja negridien välimaastoon.Seltä ei vaan taida löytyä luotettavaa väestökirjanpitoa.

Vietnamin sodan jäljiltä maahan jäi paljon amerikkalais-vietnamilaisia lapsia. Heidän osansa ei ole ollut helppo, oli isä sitten vaalea- tahi tummaihoinen.

Sekä kiinalaiset, japanilaiset että korealaiset kulttuurit ovat olleet aina hyvin rotutietoisia. Heidän mielestään euripidit/kaukaasialaiset/valkoiset ovat inhottavan hajuisia ja rumia barbaareja.

Joo, ei käy kieltäminen. Rumia ja pahanhajuisia barbeja tässä ollaan. Tuossa lisää multiracial-julkkiksia:
[list:mznvkqwp]Kinugasa, Sachio - Japan's Ironman of Baseball. Half-African American and half-Japanese.

Miss Universe 1997 - Reported to be part Korean, part Hawaiian, and part Caucasian.

Takahashi, Michael - Player on Japan's "All-Japan Basketball Team". Half-black, half-Japanese.

Amarie - Singer, Black father, Korean mother.

Nautica Thorn - Pornstar, Japanese, Hawaiian, and Puerto Rican.

Kelis - Singer, her father is black, her mother is Chinese/Puerto Rican.

Kimora Lee Simmons - Fashion designer, Japanese mother, African-American father.

Jhene - R&B singer, Japanese, Native American and African American.

Laquita Lin - Adult actress, half-black, half-Japanese.

Allen Pineda Lindo - Member of The Black Eyed Peas, half Filipino and half African.[/list:u:mznvkqwp]Kyllähän noita näyttäisi löytyvän enemmänkin, vaikkei nuo kaikki edellä mainitut ehkä Suomessa mitään superjulkkiksia olekaan.

Lähteitä:
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_multiracial_people
http://www.blackflix.com/articles/multiracial.html

Ding Ding
Seuraa 
Viestejä9031
Mummo
Etelä-Afrikassa on suuri määrä aasialaisperäistä väestöä, eikös Gandhikin ollut heikäläisiä?

Gandhi oli Etelä-Afrikassa parikymmentä vuotta, mutta eli kuitenkin elämänsä ensimmäiset 23 vuotta Intiassa.

Ilmari vesterinen ja Tauno _Olavi Huotari ovat yhdessä ja erikseen kirjoittaneet suomeksi ja suomalaisille minta kirjaa Koreasta, Japanista, Japanin ainu-kansasta ja muistaakseni Kiinastakin.

Ilmestymisestä on aikaa, mutta kirjastoista löytyvät. Erittäin mielenkiintoisia ja arvokkaita teoksia, turhaan ovat jäänett vaille ansaitsemaansa julkisuutta.
Fanitan jyrkästi!!!

Ahaa, täytyypä tutustua. Kiitos Mummolle tiedonmurusesta, itseäni on tuo Japanin ainu-kansa kiinnostanut jo jonkin aikaa.

Ding Ding
USA:n statistiikkaa Wikipediasta:

Although mixed-race partnering has increased, the United States still shows huge disparities between African American male and African American female endogamy statistics. The 1990 census reports that 17.6% of African American marriages occur with whites. Yet African American men are 2.5 times more likely to be married to white women than African American women to white men. In the 2000 census, 239,477 African American male to white female and 95,831 white male to African American female marriages were recorded, again showing the 2.5-1 ratio. Despite this, slightly more white men are married than white women.

One major reason is that there is also a disparity between Asian women and Asian men: according to the census data from 2000, Asian American women were 2.9 times more likely to be married to a white man (398,349) than Asian American men married to a white woman (136,358). For other racial groups, non-Hispanic white men are slightly more likely to marry women of those groups than vice versa. With African Americans and Asian Americans, the ratios are even further imbalanced, with 28,500 African American male to Asian American female and 4,841 Asian American male to African American female marriages recorded.

http://en.wikipedia.org/wiki/Interracial_marriage

Aasialainen rotu pitää mustia alkukantaisina ja alempana kastina.

Myös vehkeet taitavat olla aika eriparia. Mustalle naiselle aasialainen ase vaan vähän kutittaa, eikä taakaa päin yllä ollenkaan.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat