Seuraa 
Viestejä45973

Kaikkien suurpetojen kannat ovat lisääntyneet niin, että metsästystä ei ole lisätty. Uudellamaalla ja Etelä-Hämeessä.

1. Karhut ovat tavallisia. Niiden kannat ovat lisääntyneet. Metsästystä ei ole samassa suhteessa lisätty.

2. Sudet ovat tavallisia. Niiden kannat ovat lisääntyneet ja yksilölukumäärä kulkee siinnepäin, että laiumaantumista, mikä on vahvan susikannan ilmentymä, alkaa ehkä tapahtumaan jossain vaiheessa. Metsästystä ei ole samassa määrin lisätty

3. Ilveksen kanta on jo vahva ja lisääntyy. Metsästystä ei ole samassa määrin lisätty.

Edelleen sivuhuomautuksena mainittakoon, että Pohjoissuomessa tärkeässä roolissa oleva petovahinkojärjestelmä ei ole edes luotu asiakasystävälliseksi ja aukottomaksi, vaan molemmissa kriteereissä ollaan tästä tasosta paljon jäljessä. Ei ole olemassa vakvasti otettavaa tutkimushanketta, jolla ratkaistaisiin petovahinko-asia täysin kuntoon, yksi- tai useampivaiheisena etenemisenä.

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (7)

4. Ihmisen määrä on noussut suuresti, eivätkä sodat, taudit ynm. rajoittajat ole pysyneet mukana.

Vierailija

Ammuin viikko sitten ketun Sipoossa.

Voi kun osuisi joskus susi tai karhu eteen ja olisi ase mukana...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kiva, että joku tykkää yhdys sanoista Mitäs pahaa ilveksissä on? Hienoja elukoita ja rimmaa Elviksen kanssa.

Sepi
Seuraa 
Viestejä3265

Suurpetojen lisääntyminen johtuu syrjäseutujen autioitumisesta. On selkosia rauhassa jolkotella ympäri Suomea. Itäraja toimi ennen luonnollisena esteenä petojen tulla Suomeen siksi, että kylät olivat Suomen puolella asuttuja. Nyt susi eli karhu ei huomaa mitään eroa ylittäessään rajan.

Kun Heinäluoman muuttoavustukset purevat edelleen, väestön keskittyminen maakuntakeskuksiin eikun jatkuu ja suurpedot ynnä muut aremmat metsänelävät valtaavat vapautuvat tilat.

Jos suurpetoja ei olisi, ei voisi venkoilla riistan kanssa, laittaen salakaatoja niiden tiliin.
Toisaalta "ennallistamiselle" pitäisi jokin järkevä raja löytyä tai ainakin niin että ihmiset ehtivät soputua muutokseen.

Sepi
Seuraa 
Viestejä3265
tietää
Jos suurpetoja ei olisi, ei voisi venkoilla riistan kanssa, laittaen salakaatoja niiden tiliin.

Kuinkas tuo toimii? Porojen joutuessa jänkhällä kadotukseen haetaan korvauksia kerkeästi kruunulta, mutta jos salakaadan hirven ja vallesmanni tihutyöstä minua epäilee, voinko vedota verenhimoisiin petoihin, jotka ovat lasauttaneet hirvikiväärillä riistan lavasta läpi, nylkeneet ja suolistaneet ruhon ja nostaneet kinnerjänteistä aittaani mureutumaan?

"Analyytikko" kirjoitti:
4. Ihmisen määrä on noussut suuresti, eivätkä sodat, taudit ynm. rajoittajat ole pysyneet mukana.
.

Ylläoleva lainaus Analyytikon tekstistä.

Ihmisen lukumäärä ei ole lisääntynyt yhdelläkään ihanneväkiluvusta suuremmalle puolelle, ihmisen kärsimättä siinä vahinkoa, leikkautumatta.

Ihmisen ihanneväkiluvun maapallolla voi laskea maa-planeettaväkilukuna tai maapalloihmisen Maassa asuvien todellisuusväkilununa, laajennettuna lopun todellisuuden Maa-ihmisten ihanneluvulla.

Lukuja voi esittää murtolukuina, joka on käytännöllistä, koska murtoluku sanoo suoraan mikä osuus Maan rikkauksista ihmiselle esim kuuluu.

Aina kun ihanneväkilukua ylitetään, tulee tappioita, harmia, tuhoa, leikkautumista, jne.

Tänäpäivänä Maapalloihmisen lukumäärä on paljon yli ihanneväkiluvun ja niin huono on murtolukumme, niin leikkautuneita olemme.

Näissä oloissa väen vähentäminen on myötätuuleen kulkemista, onnen myötäkäymisen saattelemaa kulkemista. Ei lukumäärän kasvamista, mutta kyllä rikastumishedelmällisyyttä. Siinä sekä luonnon-, että todellisuudenvoimat puskevat ihmistä rikkauteen, samalla, kun tämä omalla työllään ponnistelee. Tulosta syntyisi ja vastoinkäymiset laimenisivat ja vähenisisvät.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat