Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Maailma alkaa pikkuhiljaa valmistautua seuraavaan konsolisotaan. Nyt on aika pitää täälläkin jo äänestys siitä, minkä näistä mieluiten hankkisit.

Listaan nyt tähän omia näkemyksiäni eri konsoleista eli plussat ja miinukset:

Nyt kun kaikki konsolit ovat valmiita, niin päivitän oman luetteloni plussista ja miinuksista kun tietoa on enemmän.
(Päivitetty 7.12.06)

Xbox 360

+ Vuoden etumatka, joka tekee muun muassa hyvää hinnoille ja pelien kehittyneisyydelle.
+ Paljon kiitosta kerännyt ohjain. Monen mielestä kaikkien aikojen paras.
+ Xbox Live ja lupaukset sen laajenemisesta myös PC:lle.
+ Kolmesta konsolista hintaluokaltaan ja tehoiltaan keskimmäinen ja hinta-laatusuhde kohdallaan.
+ Hyvät mediaominaisuudet ja mm. mahdollisuus ostaa HD-sisältöä suoraan xboxin kautta netistä, halpaan hintaan.

- Tehot eivät aivan PS3 tasoa, joten niillä ei päästä elvistelemään.
- Ei periaatteessa tarjoa mitään niin mullistavaa, kuin PS3 ja Wii.
- Vain perus DVD-asema, jonka takia Microsoft aikoo lanseerata ulkoisen HD-DVD aseman, hintavan ja kömpelön ratkaisun. (Ei kuitenkaan merkitystä pelien kannalta, ainoastaan elokuvien)

Playstation 3

+ Korkeimmat tehot verrattuna muihin. Teknisesti paras koskaan.
+ Sisäänrakennettu Blu-Ray-asema.
+ Lupaava liuta tekeillä olevia pelejä.
+ Sony haluaa olla kuningas.

- Korkeimmat hinnat verrattuna muihin. Peräti 600 €.
- Sama vanha ohjain taas kerran.
- Kasattu kiireessä ja odotettavissa paljon bugeja julkaisun yhteydessä.
- Huikeat tehot vaativat järeän jäähdytyksen, joka todennäköisesti lisää melua, jonka lisääntyminen häiritsee kotiteatterikäytössä.

Nintendo Wii

+ Uusia innovatiivisa ideoita. Liikkeen- ja puheentunnistus ohjaimessa saattavat nostaa pelaamisen aivan uudelle tasolle.
+ Taaksepäin yhteensopivuus (NES, SNES, N64).
+ Kilpailijoitaan halvempi, eikä sisällä mitään ylimääräistä.
+ Kun Nintendo tekee jotain, se tekee sen todella huolellisesti ja lopputulos on yleensä vähintäänkin toimiva.

- Tehot eivät päätä huimaa. Ero edeltäjään, Gamecubeen on yllättävän pieni ja kilpailijoiden uusiin konsoleihin todella suuri. Voidaanko edes teknisesti pitää "seuraavan sukupolven konsolina"?
- Saattaa olla liiankin vallankumouksellinen konservatiivisille pelaajille.
- Kaukosäädinohjain ei välttämättä sovi kaikkiin pelityyppeihin, joten konsolista ei välttämättä tulekaan nimensä veroista, eli konsolia kaikille ikäluokille

Sivut

Kommentit (158)

En ole noista mainituista mitään kokeillut, mutta vastaan luettelemiesi plussien ja miinuksien perusteella. GameCube minulla oli muutaman kuukauden, mutta myin sen pois yhden käyttökerran jälkeen.

XBox tuntuisi olevan paras valinta, vaikka Microsoftin kyhäelmä onkin. Nintendosta on minulle jäänyt sellainen mielikuva, että sillä on oma hieman erilainen käyttäjäkuntansa, kuten MAC:illa tietokonemaailmassa.

Mikä tuollaisten pelikonsolien elinkaaren pituus yleensä? Viisi vuotta? Tuossa ajassa HD-materiaali saattaa juuri ja juuri tulla massamarkkinoille. Playstationin Blue Ray-asema on varmasti alansa pioneeri, mutta materiaalin löytäminen sille saattaa olla vaikeaa, ja hieno ominaisuus jää käyttämättä.

XBoxilla on mielestäni se suurin myyntivaltti, eli vuoden etumatka kehityksessä. Vaikka laite olisi ominaisuuksiltaan kuinka hieno tahansa, on niistä vaikea nauttia jos laite on sekaisin tai huollossa.

Mikä on Jeesuspeli?

Olbe
Seuraa 
Viestejä1447
Liittynyt16.3.2005

Xbox360 tosiaan tuli markkinoille hyvissä ajoin, ja on jo nyt saanut käyttäjäkuntaa alleen kovin, ja täten todennäköisesti pysyy pelimyynnissäkin Playstation 3:sen edellä vielä tovin tämän julkaisun jälkeenkin.

Playstation 3 on kuitenkin teknisesti ylivertainen tehoineen, BluRay-asemineen ja HDMI-liittimineen. Jos ei rahasta ole pulaa, en näe mitään (muuta kuin periaatteellista?) syytä olla ostamatta tätä konsolia.

On kuitenkin selvää, että myös Xboxin myynnit kiihtyvät toisen konsolin tullessa markkinoille. Tällöin tapahtuu todennäköisesti seuraava hinnanalennus, jolloin osa "uutta konsolia toivovista" lapsista/teineistä päätyy saamaan Xboxin, ja ovat todennäköisesti siihen tyytyväisiä. Suurin osa perussuosikeista (mm. urheilu- ja autopelit) kun julkaistaan molemmille konsoleille.

Kuitenkin tällaiselle 8-bittisen Nintendon ajoista pelanneelle, sekä PSX:n ja PS2:n omistajalle tuntuu PS3 olevan se seuraava valinta. Se kun sopii täydellisesti myös tulevan 1080p-taulutelevision kylkeen, ja onpahan konsolille luvattu myös jatko osat niin Metal Gearista, Gran Turismosta kuin parhaista japanilaisista roolipeleistäkin. Hinnalla ei väliä!

Olbe
Seuraa 
Viestejä1447
Liittynyt16.3.2005

Heh, jätin huomaamatta pois arvioistani kokonaan tuon Nintendon Wiin. Syynä tähän lienee se, Nintendon aikaisemmat tekeleet sekä tuon laitteen erikoisominaisuudet viittaavat sen olevan enemmän koko perheen ja erityisesti lasten konsoli. DS-käsikonsolin tyyliset innovaatiot kuten koiranhoitopelit, jotka iskivät erityisesti tyttölapsiin, tulevat todennäköisesti lyömään tuolla konsolilla läpi.

Eikä innovatiivisuudessa ole mitään pahaa, päinvastoin, itselläni on vain sellainen kyyninen maailmankatsomus, jotta parhaat innovaatiot vaativat alleen huippuluokan teknisen suorituskyvyn.

Kuten jo tuli todettua, niin kohderyhmät ovat kuitenkin aivan erilaisia. Alle teini-ikäisiä lapsia tuskin jaksaa hirveästi kiinnostaa pelikonsolin prosessorien väylänopeudet, jos kaverilla on kotona hauska pelikone. Sehän pitää silloin itsekin saada.

Playstationilla on aina ollut laajin käyttäjäkunta. Se on julkaissut sekä K18-pelejä että lapsille suunniteltuja lisälaitteita tanssimattoineen ja mikrofoneineen. Xboxin ensimmäinen osa mielestäni suuntautui lähestulkoon yksinomaan pojille ja miehille. Valtaosa peleistä kuului sota-, urheilu,- auto- tai räiskintäkategorioihin. Saa nähdä, jatkaako Xbox360 samaa linjaa.

Veikkaukseni kuitenkin on, että PS3 jatkaa Sonyn voittokulkua, ja saa käyttäjikseen kaltaiseni teknologiafriikit sekä myös perheen pienimmät. Suurin osa kuitenkin haluaa jatkaa PS2-peliensä pelaamista, ja PS3.lla tämä onnistuu. PS3 voittaa, viimeistään hintojen laskiessa.

Taitaa tähän taloon Xbox360 tulla, sen verran hyviä pelejä sille on jo julkaistu/tullaan julkaisemaan. Hinta kyllä tosin hirvittää, mutta toivottavasti joulun jälkeen olisi alempana. Tosin jostain muistelisin lukeneeni että Xboxin hinta ei tule laskemaan, taidettiinpa samassa lehtijuttussa syyllistää Playstation 3:n korkeata hintaa siitä. Nähtäväksi jää miten käy.

Nintendon uuden konsolin nimi on Wii, ei Nintendo Wii. Eihän tuolla otsikossa lue muiden konsolien kohdalla: "Microsoft Xbox 360" tai "Sony Playstation 3". Nusnus.

Liikkeen tunnistava ohjain tulee olemaan Nintendon valtti. Se tarjoaa aivan uusia tapoja pelata ja toivottavasti pelien kehittäjät ottavat täyden hyödyn siitä irti. Sopinee muuten täydellisesti fps-peleihin, kuten Metroid Prime 3.

Olbe
Playstation 3 on kuitenkin teknisesti ylivertainen tehoineen...

Muut konsolit tarjoavat enemmän laskentatehoa kuin Wii, mutta loppujen lopuksi pelit on se mitä pelataan. Minä valitsen seuraavan konsolin sen mukaan, mitä pelejä sille on tulossa ja minkä uskon tuottavan hauskimman pelikokemuksen. Wiin tapauksessa konsolin hankkimisen jälkeen jää vielä rahaa ostaa paljon pelejä. Tämä vertauksena muiden pelikoneiden korkeisiin hintoihin.

Olen lukenut aika läjän ennakoita ja arvosteluista näistä "seuraavan sukupolven" konsoleista. Nintendo näyttää onnistuneen erinomaisesti tuon Wiin kehittelyssä. Toivottavasti myös markkinointi onnistuu, eikä Wii floppaa pahanpäiväisesti.

Huonompaan suuntaan on peli- ja konsoliala mennyt, varsinkin viimevuosina. Hienolle grafiikalle annetaan aivan liikaa arvoa, ja ihmiset katsovat vain niitä teknisiä ominaisuuksia. Ei ne tekniset ominaisuudet turhanpäiväisiä ole, mutta ei pitäisi unohtaa kaikkea muuta.

Viimevuosien PC-peleissäkin ovat yleistyneet vain tökeröt käännökset konsolipeleistä. Varsinkin tuon uuden Xboxin myötä on alkanut makunystyröissä tuntumaan ikävä rahastuksen maku. Ei mitenkään yllättävää, jos Microsoftin markkinointipolitiikka on yhtään tuttua.

"Nintendon strategiana on houkutella uusia pelaajia keskittymällä grafiikan sijasta pelaamisen laatuun", kertoo Wikipedia Nintendon viimeisen konsolin kehityksestä. Vihdoinkin joku on älynnyt, missä ollaan menty metsään. Näin se on mennyt ennenkin, Nintendo on toiminut alan pioneerina, ja muut ovat kopioineet toimivia ideoita.

Minä vannon Wiin nimeen. Voi jopa olla, että lähitulevaisuudessa tulen rikkomaan lähes kaksikymmentä vuotta kestäneen kauppasaartoni konsoleiden saralla, ja ostan Wiin. Edellinen omistamani konsoli oli vanha kunnon 8-bittinen NES. Konsoleita olen kyllä testaillut vaikka millä mitalla. Sega Saturn taitaa olla ainoa näistä Sonyn, Segan, Microsoftin ja Nintendon konsoleista, jota en ole käyttänyt.

Minä valitsin PS3:sen, ihan siitä syystä, että on Playstation ja PS2:kin. Tosin saattaa olla, että loppujen lopuksi kannattaisi ostaa jokin muu noista.

PS3 hakkaa muut koneet mennen tullen. Luulenpa että parin vuoden sisään tulee vielä uusi xbox.

Eikä tuon xbox360 kauheen hyvin ole menestynyt. Muistan kun ps2 tuli niin kaikilla oli se puolen vuoden sisään.

Teje
Näin se on mennyt ennenkin, Nintendo on toiminut alan pioneerina, ja muut ovat kopioineet toimivia ideoita.

Totta. Itse pidän "aikuisten peleistä", mutta vaadin myös innovatiivisuutta, eikä sitä ole itse pelaamisen osalta odotettavissa muilta valmistajilta kuin Nintendolta (poikkeuksena Xboxin live, mutta se ei vaikuta pelikonsolin ja pelaajan suhteeseen, vaan pelaajan suhteeseen toisiin pelaajiin). Minkään konsolin tai pc:n peli ei ole kolahtanut lähivuosina kuten Gamecuben Resident Evil 4, Metroid Prime ja Eternal Darkness. Jälkimmäinen peli on muuten ensimmäinen, jossa peliä ei pelata, vaan se pelaa sinua. Kauhun ystävät pääsevät aivan uusiin sfääreihin ED:n kanssa.

Harmi vain, että Nintendon konsoleille tulee eniten karamellin värisiä 3-vuotiaille suunnattuja pelejä, ja vanhemmalle väelle suunnatut pelit jäävät niiden varjoon. Pelaajien mieliksi cubelle julkaistaan kuitenkin ensi vuonna uusi aikuisten Zelda, jota odottelen innolla.

Ne jotka ihmettelivät Resident Evil 4:sta listassa, eivät tiedä pelisarjan dramaattisesta uudistumisesta. Peli ei ole hortoilua kartanossa ja zombien laahustamista, vaan viholliset ovat älykkäitä ja nopeita. Pelin alkupuolella saavutaan ikävähköön kylään, eikä aivottomasta räiskinnästä seuraa muuta kuin talikon pisto selkään. Kannattavampaa on mennä taloon ja työntää lipasto oven eteen, jonka jälkeen hulluja kyläläisiä voi ampua ikkunasta. Pahalaiset tunkevat kuitenkin nostettuja tikkaita pitkin sisään, ellei tikkaita ehdi kaatamaan ajoissa jne. Peli kasvaa lopulta eeppisiin mittasuhteisiin, ja yllätyksiä pilaamatta totean, että maisemat inhabitantteineen vaihtuvat tiuhaan ja pomotaistelut ovat ennenkokemattoman intensiivisiä, mutta niiden ilmestyminen tai luonne ei noudata kliseistä putkimaisen tason loppuvastus-teemaa.

Tässä ehdottomasti katsomisen arvoinen pätkä, ja tämä on pelin aitoa grafiikkaa, eikä demoa varten kiillotettua huijausta:

http://www.archive.org/download/residen ... il4_02.wmv

Huh, tulipa pitkä viesti. Piti vielä kertoa paljon Wiistä ja sen yllättävän suuresta suosiosta E3-messuilla, mutta taidan jättää väliin.

Neonomide
Seuraa 
Viestejä14235
Liittynyt23.6.2005

Itse pelaan pääasiassa tappelupelejä, arvostan suuresti taaksepäin yhteensopivuutta ja tykkään Sonyn pädistä. Ensimmäinen peruste saa täyttymyksensä siinä, että ehdottoman timangit 3D-mättöpelit, Tekken 6 ja Virtua Fighter 5 tulevat PS3:lle yksinoikeudella. Sony saa siis minusta asiakkaan, ennemmin tai myöhemmin.

Koneen hinta tullee tosin olemaan hirveä, joten venaan että kone halpenee. Konsolisodan voittajaksi veikkaan mikkisoftan konetta, mutta toivon että Wii voittaa. Omaperäisyys kunniaan.

En toistaiseksi pidä XBOX 360:n pelivalikoimasta tai ohjaimesta (kehuttu ohjain on digitaaliohjaimeltaan erittäin syvältä ja poikittain), mutta tarpeeni ovatkin aika spesifit. En enää pelaa niin paljoa kuin ennen ja pelimakuni on yhä enemmän retropuolella. Yksittäiset pelit ratkaisevat paljon enemmän kuin triviaalit ominaisuudet kuten koneteho ja pelien yleinen realismi. Vähiten minua liikuttaa pelien "aikuisuus". Oma aikuisuuteni ei riipu siitä, mitä pelejä pelaan, pelit ovat jo kauan sitäpaitsi olleet aikuisten viihdettä.

Nintendon Wii kuulostaa hienolta vehkeeltä, sen saatan ostaakin jos pelit osoittautuvat niin hyviksi kuin odotetaan. Hinta on tässä myös tärkeä tekijä, Gamecubenkin ajattelin hankkia jos hyvä paketti tulee vastaan.

Pretending to be certain about propositions for which no evidence is even conceivable—is both an intellectual and a moral failing. —Sam Harris

Empiristi
Minkään konsolin tai pc:n peli ei ole kolahtanut lähivuosina kuten Gamecuben Resident Evil 4, Metroid Prime...Minulta löytyy nuo molemmat, Resi4 ja Metroid Prime2. Huippupelejä ovat.

Harmi vain, että Nintendon konsoleille tulee eniten karamellin värisiä 3-vuotiaille suunnattuja pelejä, ja vanhemmalle väelle suunnatut pelit jäävät niiden varjoon. Pelaajien mieliksi cubelle julkaistaan kuitenkin ensi vuonna uusi aikuisten Zelda, jota odottelen innolla.Kukaan ei kuitenkaan pakota ostamaan niitä karamellin värisiä lasten pelejä. Omasta pelihyllystäni löytyy vain ns. "aikuisten pelejä". Tuo uusi Zelda, siitähän tullee kaksi eri versiota, Cubelle ja Wiille. Erona on ainakin se, että viimeksimainittu käyttää tietenkin hyväkseen liikkeen tunnistavaa ohjainta. Saa nähdä, ovatko sitten muuten samanlaisia.

Teje
Huonompaan suuntaan on peli- ja konsoliala mennyt, varsinkin viimevuosina. Hienolle grafiikalle annetaan aivan liikaa arvoa, ja ihmiset katsovat vain niitä teknisiä ominaisuuksia. Ei ne tekniset ominaisuudet turhanpäiväisiä ole, mutta ei pitäisi unohtaa kaikkea muuta.

Niin, resoluution ja yksityiskohtien lisääminen ei vielä sinänsä tee pelistä hyvää. Toki minäkin haluan pelata pelejä, joissa on kaunista grafiikkaa. Se ei kuitenkaan ole ykkösasia. Hyvästä pelistä löytyy se jokin, minkä vuoksi sitä pelaa aina uudelleen ja uudelleen.

derz
Seuraa 
Viestejä2431
Liittynyt11.4.2005

PS3 fysiikkamallinnusta:
http://www.metacafe.com/watch/115005/ps ... s_footage/

Erittäin realistista.

FPS pelien fanina en voi olla pitämättä tämän pelin trailerista:
http://www.metacafe.com/watch/159277/ps3_game/

GTA-tyylinen peli Eight Days:
http://www.metacafe.com/watch/126038/ei ... 6_trailer/

Lisää videoita tulevista PS3 peleistä:
http://www.metacafe.com/tags/ps3/

Tuolla fysiikkamallinnuksella ja grafiikalla PS3 tulee olemaan ainakin mun tulevaisuuden ostoslistalla.

∞ = ω^(1/Ω)

Ensinnäkin, miksi ihmeessä nyt puhutaan kolmannen sukupolven konsoleista?
Miksi vasta kolmas? Aloittiko joku Sonyn PlayStation muka laskut nollasta vai mikä tässä on pointtina?

No, aivan sama.
Olen hyvin pettynyt massoihin, jos Nintendon Wii ei tule nousemaan marginaalista,
jossa se tälläkin hetkellä valitettavasti sijaitsee.
Olen aina ollut Nintendon miehiä ja vahvasti näyttää siltä, että saan kunnian olla edelleenkin.
Minulle on aina merkinnyt peleissä se itse pelin pelattavuus ja ei kai tarvitse paljoakaan valehdella,
jos väittää ettei muut yksinkertaisesti kykene samaan kuin Nintendo.

Wiin tuleva ohjain antaa paljoltikin rajoittamattomia mahdollisuuksia pelaamisen suhteen.
Meinasin tippua tuolilta niitä esittelydemoja tuijottaessa.
Konsoli on p a k k o h a n k i n t a.

Sonyn Blu Ray -asema tulee todennäköisesti olemaan jotain samaa sekundakamaa,
kuin PS2:sen DVD-asema.
Ei kai kukaan enää oikeasti katso elokuviaan PS2:sen kautta...
Joten siihen en lähtisi luottamaan.
Jostain Sonyn lausunnoista jäi mieleen jotain tällaista
"PS3 tulee olemaan kuitenkin halvin vaihtoehto hankkia itselleen Blu Ray -soitin"
Jää vaan arvailuihin, että monenko kuukauden palkka uppoaa sitten sellaiseen
tavalliseen Blu Ray -soittimeen.

Suurin osa peliteollisuudesta lähtee tietysti taas tukemaan PS3:sta,
niin harmillista kuin se onkin.

Microsoftin Live-ominaisuus on sen valtti.
Sen avulla konsoli on niin kovilla, kuin nyt onkaan.

Yhtään toisia valmistajia vähättelemätön arvio (ja toive) on,
että Sony on se joka tässä taistossa tipahtaa kelkasta.
Itseasiassa, senhän se on jo tehnytkin, kun ei pysty tarjoamaan PS3:seen mitään uutta.
Ei, korkeimmat speksit ei ole mitään uutta.

PS2 dvd:stä. Kuka sitä sen dvd takia osti? Mun puolesta saa olla vaikka mikro mukana, niin ostan sen kyllä ihan pelaamisen takia.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat