Seuraa 
Viestejä45973

Maailma alkaa pikkuhiljaa valmistautua seuraavaan konsolisotaan. Nyt on aika pitää täälläkin jo äänestys siitä, minkä näistä mieluiten hankkisit.

Listaan nyt tähän omia näkemyksiäni eri konsoleista eli plussat ja miinukset:

Nyt kun kaikki konsolit ovat valmiita, niin päivitän oman luetteloni plussista ja miinuksista kun tietoa on enemmän.
(Päivitetty 7.12.06)

Xbox 360

+ Vuoden etumatka, joka tekee muun muassa hyvää hinnoille ja pelien kehittyneisyydelle.
+ Paljon kiitosta kerännyt ohjain. Monen mielestä kaikkien aikojen paras.
+ Xbox Live ja lupaukset sen laajenemisesta myös PC:lle.
+ Kolmesta konsolista hintaluokaltaan ja tehoiltaan keskimmäinen ja hinta-laatusuhde kohdallaan.
+ Hyvät mediaominaisuudet ja mm. mahdollisuus ostaa HD-sisältöä suoraan xboxin kautta netistä, halpaan hintaan.

- Tehot eivät aivan PS3 tasoa, joten niillä ei päästä elvistelemään.
- Ei periaatteessa tarjoa mitään niin mullistavaa, kuin PS3 ja Wii.
- Vain perus DVD-asema, jonka takia Microsoft aikoo lanseerata ulkoisen HD-DVD aseman, hintavan ja kömpelön ratkaisun. (Ei kuitenkaan merkitystä pelien kannalta, ainoastaan elokuvien)

Playstation 3

+ Korkeimmat tehot verrattuna muihin. Teknisesti paras koskaan.
+ Sisäänrakennettu Blu-Ray-asema.
+ Lupaava liuta tekeillä olevia pelejä.
+ Sony haluaa olla kuningas.

- Korkeimmat hinnat verrattuna muihin. Peräti 600 €.
- Sama vanha ohjain taas kerran.
- Kasattu kiireessä ja odotettavissa paljon bugeja julkaisun yhteydessä.
- Huikeat tehot vaativat järeän jäähdytyksen, joka todennäköisesti lisää melua, jonka lisääntyminen häiritsee kotiteatterikäytössä.

Nintendo Wii

+ Uusia innovatiivisa ideoita. Liikkeen- ja puheentunnistus ohjaimessa saattavat nostaa pelaamisen aivan uudelle tasolle.
+ Taaksepäin yhteensopivuus (NES, SNES, N64).
+ Kilpailijoitaan halvempi, eikä sisällä mitään ylimääräistä.
+ Kun Nintendo tekee jotain, se tekee sen todella huolellisesti ja lopputulos on yleensä vähintäänkin toimiva.

- Tehot eivät päätä huimaa. Ero edeltäjään, Gamecubeen on yllättävän pieni ja kilpailijoiden uusiin konsoleihin todella suuri. Voidaanko edes teknisesti pitää "seuraavan sukupolven konsolina"?
- Saattaa olla liiankin vallankumouksellinen konservatiivisille pelaajille.
- Kaukosäädinohjain ei välttämättä sovi kaikkiin pelityyppeihin, joten konsolista ei välttämättä tulekaan nimensä veroista, eli konsolia kaikille ikäluokille

  • ylös 0
  • alas 0

Sivut

Kommentit (158)

En ole noista mainituista mitään kokeillut, mutta vastaan luettelemiesi plussien ja miinuksien perusteella. GameCube minulla oli muutaman kuukauden, mutta myin sen pois yhden käyttökerran jälkeen.

XBox tuntuisi olevan paras valinta, vaikka Microsoftin kyhäelmä onkin. Nintendosta on minulle jäänyt sellainen mielikuva, että sillä on oma hieman erilainen käyttäjäkuntansa, kuten MAC:illa tietokonemaailmassa.

Mikä tuollaisten pelikonsolien elinkaaren pituus yleensä? Viisi vuotta? Tuossa ajassa HD-materiaali saattaa juuri ja juuri tulla massamarkkinoille. Playstationin Blue Ray-asema on varmasti alansa pioneeri, mutta materiaalin löytäminen sille saattaa olla vaikeaa, ja hieno ominaisuus jää käyttämättä.

XBoxilla on mielestäni se suurin myyntivaltti, eli vuoden etumatka kehityksessä. Vaikka laite olisi ominaisuuksiltaan kuinka hieno tahansa, on niistä vaikea nauttia jos laite on sekaisin tai huollossa.

Mikä on Jeesuspeli?

Olbe
Seuraa 
Viestejä1447

Xbox360 tosiaan tuli markkinoille hyvissä ajoin, ja on jo nyt saanut käyttäjäkuntaa alleen kovin, ja täten todennäköisesti pysyy pelimyynnissäkin Playstation 3:sen edellä vielä tovin tämän julkaisun jälkeenkin.

Playstation 3 on kuitenkin teknisesti ylivertainen tehoineen, BluRay-asemineen ja HDMI-liittimineen. Jos ei rahasta ole pulaa, en näe mitään (muuta kuin periaatteellista?) syytä olla ostamatta tätä konsolia.

On kuitenkin selvää, että myös Xboxin myynnit kiihtyvät toisen konsolin tullessa markkinoille. Tällöin tapahtuu todennäköisesti seuraava hinnanalennus, jolloin osa "uutta konsolia toivovista" lapsista/teineistä päätyy saamaan Xboxin, ja ovat todennäköisesti siihen tyytyväisiä. Suurin osa perussuosikeista (mm. urheilu- ja autopelit) kun julkaistaan molemmille konsoleille.

Kuitenkin tällaiselle 8-bittisen Nintendon ajoista pelanneelle, sekä PSX:n ja PS2:n omistajalle tuntuu PS3 olevan se seuraava valinta. Se kun sopii täydellisesti myös tulevan 1080p-taulutelevision kylkeen, ja onpahan konsolille luvattu myös jatko osat niin Metal Gearista, Gran Turismosta kuin parhaista japanilaisista roolipeleistäkin. Hinnalla ei väliä!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Olbe
Seuraa 
Viestejä1447

Heh, jätin huomaamatta pois arvioistani kokonaan tuon Nintendon Wiin. Syynä tähän lienee se, Nintendon aikaisemmat tekeleet sekä tuon laitteen erikoisominaisuudet viittaavat sen olevan enemmän koko perheen ja erityisesti lasten konsoli. DS-käsikonsolin tyyliset innovaatiot kuten koiranhoitopelit, jotka iskivät erityisesti tyttölapsiin, tulevat todennäköisesti lyömään tuolla konsolilla läpi.

Eikä innovatiivisuudessa ole mitään pahaa, päinvastoin, itselläni on vain sellainen kyyninen maailmankatsomus, jotta parhaat innovaatiot vaativat alleen huippuluokan teknisen suorituskyvyn.

Kuten jo tuli todettua, niin kohderyhmät ovat kuitenkin aivan erilaisia. Alle teini-ikäisiä lapsia tuskin jaksaa hirveästi kiinnostaa pelikonsolin prosessorien väylänopeudet, jos kaverilla on kotona hauska pelikone. Sehän pitää silloin itsekin saada.

Playstationilla on aina ollut laajin käyttäjäkunta. Se on julkaissut sekä K18-pelejä että lapsille suunniteltuja lisälaitteita tanssimattoineen ja mikrofoneineen. Xboxin ensimmäinen osa mielestäni suuntautui lähestulkoon yksinomaan pojille ja miehille. Valtaosa peleistä kuului sota-, urheilu,- auto- tai räiskintäkategorioihin. Saa nähdä, jatkaako Xbox360 samaa linjaa.

Veikkaukseni kuitenkin on, että PS3 jatkaa Sonyn voittokulkua, ja saa käyttäjikseen kaltaiseni teknologiafriikit sekä myös perheen pienimmät. Suurin osa kuitenkin haluaa jatkaa PS2-peliensä pelaamista, ja PS3.lla tämä onnistuu. PS3 voittaa, viimeistään hintojen laskiessa.

Taitaa tähän taloon Xbox360 tulla, sen verran hyviä pelejä sille on jo julkaistu/tullaan julkaisemaan. Hinta kyllä tosin hirvittää, mutta toivottavasti joulun jälkeen olisi alempana. Tosin jostain muistelisin lukeneeni että Xboxin hinta ei tule laskemaan, taidettiinpa samassa lehtijuttussa syyllistää Playstation 3:n korkeata hintaa siitä. Nähtäväksi jää miten käy.

Nintendon uuden konsolin nimi on Wii, ei Nintendo Wii. Eihän tuolla otsikossa lue muiden konsolien kohdalla: "Microsoft Xbox 360" tai "Sony Playstation 3". Nusnus.

Liikkeen tunnistava ohjain tulee olemaan Nintendon valtti. Se tarjoaa aivan uusia tapoja pelata ja toivottavasti pelien kehittäjät ottavat täyden hyödyn siitä irti. Sopinee muuten täydellisesti fps-peleihin, kuten Metroid Prime 3.

Olbe
Playstation 3 on kuitenkin teknisesti ylivertainen tehoineen...

Muut konsolit tarjoavat enemmän laskentatehoa kuin Wii, mutta loppujen lopuksi pelit on se mitä pelataan. Minä valitsen seuraavan konsolin sen mukaan, mitä pelejä sille on tulossa ja minkä uskon tuottavan hauskimman pelikokemuksen. Wiin tapauksessa konsolin hankkimisen jälkeen jää vielä rahaa ostaa paljon pelejä. Tämä vertauksena muiden pelikoneiden korkeisiin hintoihin.

Olen lukenut aika läjän ennakoita ja arvosteluista näistä "seuraavan sukupolven" konsoleista. Nintendo näyttää onnistuneen erinomaisesti tuon Wiin kehittelyssä. Toivottavasti myös markkinointi onnistuu, eikä Wii floppaa pahanpäiväisesti.

Huonompaan suuntaan on peli- ja konsoliala mennyt, varsinkin viimevuosina. Hienolle grafiikalle annetaan aivan liikaa arvoa, ja ihmiset katsovat vain niitä teknisiä ominaisuuksia. Ei ne tekniset ominaisuudet turhanpäiväisiä ole, mutta ei pitäisi unohtaa kaikkea muuta.

Viimevuosien PC-peleissäkin ovat yleistyneet vain tökeröt käännökset konsolipeleistä. Varsinkin tuon uuden Xboxin myötä on alkanut makunystyröissä tuntumaan ikävä rahastuksen maku. Ei mitenkään yllättävää, jos Microsoftin markkinointipolitiikka on yhtään tuttua.

"Nintendon strategiana on houkutella uusia pelaajia keskittymällä grafiikan sijasta pelaamisen laatuun", kertoo Wikipedia Nintendon viimeisen konsolin kehityksestä. Vihdoinkin joku on älynnyt, missä ollaan menty metsään. Näin se on mennyt ennenkin, Nintendo on toiminut alan pioneerina, ja muut ovat kopioineet toimivia ideoita.

Minä vannon Wiin nimeen. Voi jopa olla, että lähitulevaisuudessa tulen rikkomaan lähes kaksikymmentä vuotta kestäneen kauppasaartoni konsoleiden saralla, ja ostan Wiin. Edellinen omistamani konsoli oli vanha kunnon 8-bittinen NES. Konsoleita olen kyllä testaillut vaikka millä mitalla. Sega Saturn taitaa olla ainoa näistä Sonyn, Segan, Microsoftin ja Nintendon konsoleista, jota en ole käyttänyt.

Minä valitsin PS3:sen, ihan siitä syystä, että on Playstation ja PS2:kin. Tosin saattaa olla, että loppujen lopuksi kannattaisi ostaa jokin muu noista.

PS3 hakkaa muut koneet mennen tullen. Luulenpa että parin vuoden sisään tulee vielä uusi xbox.

Eikä tuon xbox360 kauheen hyvin ole menestynyt. Muistan kun ps2 tuli niin kaikilla oli se puolen vuoden sisään.

Teje
Näin se on mennyt ennenkin, Nintendo on toiminut alan pioneerina, ja muut ovat kopioineet toimivia ideoita.

Totta. Itse pidän "aikuisten peleistä", mutta vaadin myös innovatiivisuutta, eikä sitä ole itse pelaamisen osalta odotettavissa muilta valmistajilta kuin Nintendolta (poikkeuksena Xboxin live, mutta se ei vaikuta pelikonsolin ja pelaajan suhteeseen, vaan pelaajan suhteeseen toisiin pelaajiin). Minkään konsolin tai pc:n peli ei ole kolahtanut lähivuosina kuten Gamecuben Resident Evil 4, Metroid Prime ja Eternal Darkness. Jälkimmäinen peli on muuten ensimmäinen, jossa peliä ei pelata, vaan se pelaa sinua. Kauhun ystävät pääsevät aivan uusiin sfääreihin ED:n kanssa.

Harmi vain, että Nintendon konsoleille tulee eniten karamellin värisiä 3-vuotiaille suunnattuja pelejä, ja vanhemmalle väelle suunnatut pelit jäävät niiden varjoon. Pelaajien mieliksi cubelle julkaistaan kuitenkin ensi vuonna uusi aikuisten Zelda, jota odottelen innolla.

Ne jotka ihmettelivät Resident Evil 4:sta listassa, eivät tiedä pelisarjan dramaattisesta uudistumisesta. Peli ei ole hortoilua kartanossa ja zombien laahustamista, vaan viholliset ovat älykkäitä ja nopeita. Pelin alkupuolella saavutaan ikävähköön kylään, eikä aivottomasta räiskinnästä seuraa muuta kuin talikon pisto selkään. Kannattavampaa on mennä taloon ja työntää lipasto oven eteen, jonka jälkeen hulluja kyläläisiä voi ampua ikkunasta. Pahalaiset tunkevat kuitenkin nostettuja tikkaita pitkin sisään, ellei tikkaita ehdi kaatamaan ajoissa jne. Peli kasvaa lopulta eeppisiin mittasuhteisiin, ja yllätyksiä pilaamatta totean, että maisemat inhabitantteineen vaihtuvat tiuhaan ja pomotaistelut ovat ennenkokemattoman intensiivisiä, mutta niiden ilmestyminen tai luonne ei noudata kliseistä putkimaisen tason loppuvastus-teemaa.

Tässä ehdottomasti katsomisen arvoinen pätkä, ja tämä on pelin aitoa grafiikkaa, eikä demoa varten kiillotettua huijausta:

http://www.archive.org/download/residen ... il4_02.wmv

Huh, tulipa pitkä viesti. Piti vielä kertoa paljon Wiistä ja sen yllättävän suuresta suosiosta E3-messuilla, mutta taidan jättää väliin.

Nechimide
Seuraa 
Viestejä14249

Itse pelaan pääasiassa tappelupelejä, arvostan suuresti taaksepäin yhteensopivuutta ja tykkään Sonyn pädistä. Ensimmäinen peruste saa täyttymyksensä siinä, että ehdottoman timangit 3D-mättöpelit, Tekken 6 ja Virtua Fighter 5 tulevat PS3:lle yksinoikeudella. Sony saa siis minusta asiakkaan, ennemmin tai myöhemmin.

Koneen hinta tullee tosin olemaan hirveä, joten venaan että kone halpenee. Konsolisodan voittajaksi veikkaan mikkisoftan konetta, mutta toivon että Wii voittaa. Omaperäisyys kunniaan.

En toistaiseksi pidä XBOX 360:n pelivalikoimasta tai ohjaimesta (kehuttu ohjain on digitaaliohjaimeltaan erittäin syvältä ja poikittain), mutta tarpeeni ovatkin aika spesifit. En enää pelaa niin paljoa kuin ennen ja pelimakuni on yhä enemmän retropuolella. Yksittäiset pelit ratkaisevat paljon enemmän kuin triviaalit ominaisuudet kuten koneteho ja pelien yleinen realismi. Vähiten minua liikuttaa pelien "aikuisuus". Oma aikuisuuteni ei riipu siitä, mitä pelejä pelaan, pelit ovat jo kauan sitäpaitsi olleet aikuisten viihdettä.

Nintendon Wii kuulostaa hienolta vehkeeltä, sen saatan ostaakin jos pelit osoittautuvat niin hyviksi kuin odotetaan. Hinta on tässä myös tärkeä tekijä, Gamecubenkin ajattelin hankkia jos hyvä paketti tulee vastaan.

Empiristi
Minkään konsolin tai pc:n peli ei ole kolahtanut lähivuosina kuten Gamecuben Resident Evil 4, Metroid Prime...Minulta löytyy nuo molemmat, Resi4 ja Metroid Prime2. Huippupelejä ovat.

Harmi vain, että Nintendon konsoleille tulee eniten karamellin värisiä 3-vuotiaille suunnattuja pelejä, ja vanhemmalle väelle suunnatut pelit jäävät niiden varjoon. Pelaajien mieliksi cubelle julkaistaan kuitenkin ensi vuonna uusi aikuisten Zelda, jota odottelen innolla.Kukaan ei kuitenkaan pakota ostamaan niitä karamellin värisiä lasten pelejä. Omasta pelihyllystäni löytyy vain ns. "aikuisten pelejä". Tuo uusi Zelda, siitähän tullee kaksi eri versiota, Cubelle ja Wiille. Erona on ainakin se, että viimeksimainittu käyttää tietenkin hyväkseen liikkeen tunnistavaa ohjainta. Saa nähdä, ovatko sitten muuten samanlaisia.

Teje
Huonompaan suuntaan on peli- ja konsoliala mennyt, varsinkin viimevuosina. Hienolle grafiikalle annetaan aivan liikaa arvoa, ja ihmiset katsovat vain niitä teknisiä ominaisuuksia. Ei ne tekniset ominaisuudet turhanpäiväisiä ole, mutta ei pitäisi unohtaa kaikkea muuta.

Niin, resoluution ja yksityiskohtien lisääminen ei vielä sinänsä tee pelistä hyvää. Toki minäkin haluan pelata pelejä, joissa on kaunista grafiikkaa. Se ei kuitenkaan ole ykkösasia. Hyvästä pelistä löytyy se jokin, minkä vuoksi sitä pelaa aina uudelleen ja uudelleen.

derz
Seuraa 
Viestejä2470

PS3 fysiikkamallinnusta:
http://www.metacafe.com/watch/115005/ps ... s_footage/

Erittäin realistista.

FPS pelien fanina en voi olla pitämättä tämän pelin trailerista:
http://www.metacafe.com/watch/159277/ps3_game/

GTA-tyylinen peli Eight Days:
http://www.metacafe.com/watch/126038/ei ... 6_trailer/

Lisää videoita tulevista PS3 peleistä:
http://www.metacafe.com/tags/ps3/

Tuolla fysiikkamallinnuksella ja grafiikalla PS3 tulee olemaan ainakin mun tulevaisuuden ostoslistalla.

∞ = ω^(1/Ω)
- Georg Cantor

Ensinnäkin, miksi ihmeessä nyt puhutaan kolmannen sukupolven konsoleista?
Miksi vasta kolmas? Aloittiko joku Sonyn PlayStation muka laskut nollasta vai mikä tässä on pointtina?

No, aivan sama.
Olen hyvin pettynyt massoihin, jos Nintendon Wii ei tule nousemaan marginaalista,
jossa se tälläkin hetkellä valitettavasti sijaitsee.
Olen aina ollut Nintendon miehiä ja vahvasti näyttää siltä, että saan kunnian olla edelleenkin.
Minulle on aina merkinnyt peleissä se itse pelin pelattavuus ja ei kai tarvitse paljoakaan valehdella,
jos väittää ettei muut yksinkertaisesti kykene samaan kuin Nintendo.

Wiin tuleva ohjain antaa paljoltikin rajoittamattomia mahdollisuuksia pelaamisen suhteen.
Meinasin tippua tuolilta niitä esittelydemoja tuijottaessa.
Konsoli on p a k k o h a n k i n t a.

Sonyn Blu Ray -asema tulee todennäköisesti olemaan jotain samaa sekundakamaa,
kuin PS2:sen DVD-asema.
Ei kai kukaan enää oikeasti katso elokuviaan PS2:sen kautta...
Joten siihen en lähtisi luottamaan.
Jostain Sonyn lausunnoista jäi mieleen jotain tällaista
"PS3 tulee olemaan kuitenkin halvin vaihtoehto hankkia itselleen Blu Ray -soitin"
Jää vaan arvailuihin, että monenko kuukauden palkka uppoaa sitten sellaiseen
tavalliseen Blu Ray -soittimeen.

Suurin osa peliteollisuudesta lähtee tietysti taas tukemaan PS3:sta,
niin harmillista kuin se onkin.

Microsoftin Live-ominaisuus on sen valtti.
Sen avulla konsoli on niin kovilla, kuin nyt onkaan.

Yhtään toisia valmistajia vähättelemätön arvio (ja toive) on,
että Sony on se joka tässä taistossa tipahtaa kelkasta.
Itseasiassa, senhän se on jo tehnytkin, kun ei pysty tarjoamaan PS3:seen mitään uutta.
Ei, korkeimmat speksit ei ole mitään uutta.

PS2 dvd:stä. Kuka sitä sen dvd takia osti? Mun puolesta saa olla vaikka mikro mukana, niin ostan sen kyllä ihan pelaamisen takia.

En ole tätä uusinta konsolisotaa niin mielenkiinnolla jaksanut seurata, kuin tuota ensmmäistä GameCube - PS2 - Xbox rähinää, mutta kait minä tähänkin voisin painavan sanani laittaa. Menee osittain mutulla, mutta menköön.

Itse kallistun aina ensimmäisenä Nintendon puolelle ja harmittaa, että sillä on vieläkin tuollainen lapsille suunnattu imago, huolimatta melko hyvästä valikoimasta 'aikuisten' pelejäkin. Omasta mielestäni tosin pienemmillekin suunnatut pelit ovat usein hauskoja pelata, ei tarvitse aina olla verta ja väkivaltaa. Tähän mennessä olen onneksi Revolutionista.. anteeksi, Wiistä, kuullut melko paljon kehuja. Wii kerää huomiota ainutlaatuisuudellaan siinä missä PS3:sella ja Xbox360:llä ei ole varsinaisesti mitään uutta tarjottavaa konsolipelaamiselle.

Mitä Xbox360:neen tulee, niin laite ei oikein vakuuta. Pelit eivät ole näyttäneet varsinaisesti "next gen" peleiltä ja hintakin saatiin lähinnä alas karsimalla lisävarusteita joita ilman laite on lähes hyödytön. En nyt muista millä "core system" nimellä sitä karsittua versiota myytiin. Historia on kuitenkin osoittanut, että tämä vuoden etumatka saattaa olla melko iso valtti.

PS3:sta voisi odottaa tämänkin kisan voittajaa, mutta Sony on saattanut yrittää haukata liikaa. Tehoiltaan ylivertaisessa konsolissa on läjäpäin teknisiä ongelmia, tuotanto tulee järjettömän kalliiksi ja muistaakseni kahdeksan ytimen laitteissa syntyy suuret määrät sutta ja sekundaa, jota Sony pukkaa vähemmän tehoja vaativiin laitteisiin. Lisäksi muistelisin lukeneeni, että pelituottajilla on vaikeuksia vääntää laitteelle pelejä. Hatunnosto kuitenkin Blu Rayn käyttöönotosta, maailma ei välttämättä ole vielä kypsä uudelle tallennusformaatille, mutta se on aina hyvä kun joku näyttää tietä ja kantaa vastuun pahimmista lastentaudeista.

Olbe
Seuraa 
Viestejä1447
runt
Olen hyvin pettynyt massoihin, jos Nintendon Wii ei tule nousemaan marginaalista,
jossa se tälläkin hetkellä valitettavasti sijaitsee.
Olen aina ollut Nintendon miehiä ja vahvasti näyttää siltä, että saan kunnian olla edelleenkin.Itse olen ollut niiden konsoleiden miehiä, joille on tehty parhaat pelit. Järkeenkäypää? Järjestys: Nintento 8-bit, Super Nintendo, Sony Playstation, PS2, seuraava: PS3. Ehkä myös Wii.

runt
Minulle on aina merkinnyt peleissä se itse pelin pelattavuus ja ei kai tarvitse paljoakaan valehdella,
jos väittää ettei muut yksinkertaisesti kykene samaan kuin Nintendo.Ei tarvitse valehdella, mutta se täytyy perustella. Tämän jätit tekemättä.

runt
Wiin tuleva ohjain antaa paljoltikin rajoittamattomia mahdollisuuksia pelaamisen suhteen.
Meinasin tippua tuolilta niitä esittelydemoja tuijottaessa.
Konsoli on p a k k o h a n k i n t a.Ohjain on varmasti hyvä. Tosin löytyy PS3:stakin liikkeentunnistus, eikä ohjaimen hyvin toiminutta designia ole 10 vuoteen muutettu. Miten tämä estää hyvien ja innovatiivisten pelien suunnittelun tälle alustalle?

runt
Sonyn Blu Ray -asema tulee todennäköisesti olemaan jotain samaa sekundakamaa,Öh? Miksi ihmeessä? Mikä edes oikeuttaa tällaiseen johtopäätökseen?

runt
kuin PS2:sen DVD-asema.Mikä siinä sitten oli vialla? Oletko ikinä katsonut DVD-elokuvia PS2:lta RGB-scartin tai komponenttivideokaapelin kautta? Parempia HiEnd-asemiakin toki löytyy, mutta niin löytyy myös huonompiakin. Oli miten oli, tämä ei liity asiaan, kun mielestäsi tärkeintä oli pelattavuus. Miksi siis haet toisesta konsoleista vikoja, jolla ei ole mitään tekemistä pelattavuuden kanssa? Miksi et samalla manannut Wiin olemattomia teknisiä tietoja?

Tunneasiat pois, kiitos.

runt
Ei kai kukaan enää oikeasti katso elokuviaan PS2:sen kautta...
Joten siihen en lähtisi luottamaan.Edelleen surkeita perusteita pointtisi kannalta, mikä se nyt sitten ikinä onkaan.

runt
Jostain Sonyn lausunnoista jäi mieleen jotain tällaista
"PS3 tulee olemaan kuitenkin halvin vaihtoehto hankkia itselleen Blu Ray -soitin"Joo. Tämäkin on varmaan hyvä syy olla ostamatta PS3:sta, eikö?

runt
Jää vaan arvailuihin, että monenko kuukauden palkka uppoaa sitten sellaiseen tavalliseen Blu Ray -soittimeen.Jatkapa arvailuasi, niin hyvin se näyttää etenevän.

runt
Suurin osa peliteollisuudesta lähtee tietysti taas tukemaan PS3:sta, niin harmillista kuin se onkin.Mikä siinä on harmillista? Se, että konsoli maksaa eniten? Myönnetään. Mutta oli miten oli, sen tekniset tehot ovat ylivertaiset. Myönnän myös sen, että se ei takaa parhaita pelejä. Mutta se antaa parhaat puitteet hyvän pelin luomiselle. On selvää, että PS3:lle julkaistaan satoja sekundapelejä, mutta ne eivät vie arvoa pois tulevilta huippupeleiltä.

runt
Microsoftin Live-ominaisuus on sen valtti.
Sen avulla konsoli on niin kovilla, kuin nyt onkaan.Jep, mutta löytyy ne online-ominaisuudet muistakin konsoleista.

runt
Yhtään toisia valmistajia vähättelemätön arvio (ja toive) on,
että Sony on se joka tässä taistossa tipahtaa kelkasta.
Itseasiassa, senhän se on jo tehnytkin, kun ei pysty tarjoamaan PS3:seen mitään uutta.
Ei, korkeimmat speksit ei ole mitään uutta.

Miten pystyt tekemään tuollaisen arvion näkemättä vielä yhtäkään PS3-peliä? Kuulostaa siltä, että sinulla on päällä ainoastaan jokin käsittämätön Sony-angst, joka tuntuu olevan jonkinnäköinen muoti-ilmiö.

Kuten aikaisemminkin sanoin, niin PS3:lle tullaan julkaisemaan paljon turhuuksia, sekä "päivityksiä" aikaisemmista menestyksistä paremmalla grafiikalla ja äänillä. Silti en käsitä, miten tämä estää uusien, innovatiivisten pelien julkaisemisen täll konsolille, varsinkin, kun tekniset puitteet tähän ovat parhaat. Konsoliinhan voi myös liittää mitä tahansa lumilaudoista helikopterisimulaattoreihin. Vaikka Nintendo olisi edelläkävijä peli-innovaatioissa, on turha vetää näin aikaisia johtopäätöksiä tunnepohjalta.

Olbe
Seuraa 
Viestejä1447
Woebe
Itse kallistun aina ensimmäisenä Nintendon puolelle ja harmittaa, että sillä on vieläkin tuollainen lapsille suunnattu imago, huolimatta melko hyvästä valikoimasta 'aikuisten' pelejäkin.Se on kyllä hieman ikävää. Cuben Resident Evilit, Zeldat ja Metroidit eivät välttämättä olleet ihan lapsille, vaikka mm. Zeldat on kovin "söpöilty" monen ikäisten pelattavaksi. Itse menin alkuperäisen Zeldan Nintendo 8-bittisellä läpi 9-vuotiaana

Woebe
Omasta mielestäni tosin pienemmillekin suunnatut pelit ovat usein hauskoja pelata, ei tarvitse aina olla verta ja väkivaltaa. Tähän mennessä olen onneksi Revolutionista.. anteeksi, Wiistä, kuullut melko paljon kehuja. Wii kerää huomiota ainutlaatuisuudellaan siinä missä PS3:sella ja Xbox360:llä ei ole varsinaisesti mitään uutta tarjottavaa konsolipelaamiselle.Niin, jos pelkästään konsoleiden lähtötietoja ja -imagoja arvioidaan. Wiiltä odotetaan innovatiivisuutta, ja siihen se on varmasti satsannut. En silti jaksa uskoa, että muita konsoleit avaltaisi innovaation puute; niihin pystyy liittämään mitä tahansa lisälaitteita, eikä teknisestä suorituskyvystä ole mitään haittaa, vaikka monet niin haluavat nähdäkin. Aika näyttää.

Woebe
Mitä Xbox360:neen tulee, niin laite ei oikein vakuuta. Pelit eivät ole näyttäneet varsinaisesti "next gen" peleiltä ja hintakin saatiin lähinnä alas karsimalla lisävarusteita joita ilman laite on lähes hyödytön. En nyt muista millä "core system" nimellä sitä karsittua versiota myytiin. Historia on kuitenkin osoittanut, että tämä vuoden etumatka saattaa olla melko iso valtti.Kyllä kuka tahansa hieman enemmän pelaava on varmasti valinnut tämän 400 € maksavan rajumman paketin, jossa tulee mm. kiintolevy, kuulokemikrofoni, kaukosäädin, HDTV-kaapeli yms. Siitä vakuuttamisesta en sitten tiedä; kyllä Microsoft vakuuttaa, että suurimmat tehot boksista ovat vielä ottamatta. Toistaiseksi ei ole innovatiivisuutta tällä konsolilla kyllä näkynyt sen myönnän. Muutamia viihdyttäviä massapelejä hyvällä grafiikalla, äänillä sekä tunnelmalla kylläkin.

Woebe
PS3:sta voisi odottaa tämänkin kisan voittajaa, mutta Sony on saattanut yrittää haukata liikaa. Tehoiltaan ylivertaisessa konsolissa on läjäpäin teknisiä ongelmia, tuotanto tulee järjettömän kalliiksi ja muistaakseni kahdeksan ytimen laitteissa syntyy suuret määrät sutta ja sekundaa, jota Sony pukkaa vähemmän tehoja vaativiin laitteisiin. Lisäksi muistelisin lukeneeni, että pelituottajilla on vaikeuksia vääntää laitteelle pelejä. Hatunnosto kuitenkin Blu Rayn käyttöönotosta, maailma ei välttämättä ole vielä kypsä uudelle tallennusformaatille, mutta se on aina hyvä kun joku näyttää tietä ja kantaa vastuun pahimmista lastentaudeista.

Näistä teknisistä ongelmista ja mahdollisuuksista on liikkunut niin paljon "faktaa" netissä, että on oikeasti todella vaikea arvioida tilannetta, ennen kuin konsoli on hetken aikaa ollut markkinoilla. Jos kaikki toimii niinkuin rasvattu, niin onhan se uskomaton saavutus. Eikä pelkkä Sony-angst voi estää tätä myöntämästä.

Oli miten oli, niin pelit sen konsolin tekevät. Itse arvioisin, että Xboxin täytyy vetää jokin ässä hihasta vuoden loppuun mennessä, ettei se jää PS3:sen jalkoihin. Se ei todellakaan ole toistaiseksi mitään hirveän uutta tarjonnut - toivottavasti PS3:lle ei käy samoin.

Tämä on kuitenkin sen verran näkyvillä ollutta kritiikkiä, että uskon konsolin valmistajien sekä pelintekijöiden ottavan tämän huomioon. Eiköhän niitä hyviä pelejä ole tulossa siis kaikille konsoleille!

derz
Seuraa 
Viestejä2470
runt
Itseasiassa, senhän se on jo tehnytkin, kun ei pysty tarjoamaan PS3:seen mitään uutta.

Katsopa tuo PS3 fysiikanmallinus -video. Eikö tuo ole mitään uutta?

PS3:n fysikaalisen maailman mallintaminen on omaa luokkaansa ja tätä ominaisuutta pelintekijät tulevat varmasti käyttämään hyväkseen. Neste käyttäytyy kuin neste, metalli taipuu ja paukkuu, paikat menee tuusan nuuskaksi kuin oikeassa maailmassa... muut konsolit jäävät realismissa kauas taakse, kiitos IGN:n.

∞ = ω^(1/Ω)
- Georg Cantor

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat