Seuraa 
Viestejä13176

Onko mitään hoitokeinoja muitakuin itsensä huijaaminen, eli ei ajattele sitä ja sitten siihen tottuu.

Onko kukaan tietonen?

  • ylös 3
  • alas 4

Sivut

Kommentit (25)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

mulle sanottiin, että joillekin saattaa auttaa jotkin uudet lääkkeet, mutta enpä innostunut kokeilemaan. Oli niin pieni % osuus kenelle saattaa olla jotain hyötyä.

Hermopinteestähän se yleensä, ja tällöin myös helposti korjattavissa, kunhan tehdään ajoissa.

Suomen Tinnitusyhdistys
"Verenpaine, niska- ja hartianseudun lihasjännitykset, leukanivelet (purenta), anemia, korvakäytävän tukos (vaikku) jne... Edellä mainituista syistä johtuva tinnitus voidaan useissa tapauksissa parantaa tai ainakin sitä voidaan lievittää niin, että sen kanssa tulee toimeen. "

Yleensä se johtuu noista lihasjännityksistä.

LK
Seuraa 
Viestejä138

Yleisemmin tinnitus syntyy korvan tai kuulojärjestelmän aistin- tai kuulohermosoluissa ärsytyksenä, joka välittyy edelleen keskushermoston kuulojärjestelmään. Se koetaan äänenä, koska ärsytys on peräisin kuulohermosta.

tiäremiäs
Seuraa 
Viestejä13176
LK
Yleisemmin tinnitus syntyy korvan tai kuulojärjestelmän aistin- tai kuulohermosoluissa ärsytyksenä, joka välittyy edelleen keskushermoston kuulojärjestelmään. Se koetaan äänenä, koska ärsytys on peräisin kuulohermosta.

Ei ole ainakaan kuulossa vikaa koska on normaali.

Muistelisin tällästä että korvassa olevat "tärykarvat" (mikälie onkaan oikea nimitys) jäävät kovassa melussa "päällä" asentoon, joska kulkee viesti aivolle ja se kuuluu tinnityksenä. Ettei olisi jopa yläasteen biologian tunnilta mistä tälläisiä muistelen.

Edit: Tuo tieto ei vaan tainnut olla kovinkaan tarkkaa kun nukkumatin linkin takana kävi

Tinnitus johtunee sähköimpulsseista, joita jää "päälle". Aiheuttajana toimii usein liiallinen altistuminen melulle.

Akuutissa vaiheessa, tinnituksen synnyttyä melualtistuksesta, on saatavissa hoitoa. Tässä vaiheessa tinnitukseen voidaan vaikuttaa oikeilla hoitomenetelmillä. Tärkein hoitomenetelmä lienee; HILJAISUUS ON PAHASTA!

Useat tinnituksesta kärsivät ihmiset saattavat kokea, että hiljaisuudesta löytyy apu. Olettamus on kuitenkin väärin, sillä tinnitus aiheutuu hermoratoihin jääneestä sähköisestä varauksesta. Kuuntelemalla tinnitusta ihminen vahvistaa reaktiota tinnitusäänestä. Käytössä on erityistä äänihoitoa, jota käytetään tinnitusäänten peittämiseen.

Itselläni oli tinnitus noin 4 vko. HBO-hoidoilla ja myönteisellä suhtautumisella asiaan (tinnitukseen) sain hoidettua kiusan.

Tinnituksen kanssa on mahdollista elää. Kaikkeen tottuu ajan mittaan.

Lainaus ilman copyrighteja alkaa:
Tinnitus — ääni jota on opittava kestämään?

BEETHOVEN, saksalainen kirjailija Goethe ja italialainen kuvanveistäjä Michelangelo — he kaikki saattoivat kärsiä siitä. Myös muinaiset egyptiläiset ovat voineet olla selvillä siitä, sillä he nähtävästi viittasivat tähän vaivaan puhuessaan ”noidutusta korvasta”. Nykyään sitä sanotaan tinnitukseksi eli korvien soimiseksi, ja noin 15 prosenttia länsimaailman väestöstä kärsii siitä usein tai jatkuvasti. Noin viidellä ihmisellä tuhannesta vaiva on vakava.

Mikä tämä kiusallinen vaiva oikeastaan on? Sana tinnitus tulee latinan sanasta tinnire ’kilistä’, ja sitä sanotaan ”korvissa kuuluvaksi ääneksi, joka ei johdu ulkoisesta ärsykkeestä”. Kirjan The Merck Manual of Diagnosis and Therapy mukaan se voi olla ”luonteeltaan surisevaa, soivaa, humisevaa, viheltävää tai suhisevaa tai siihen voi liittyä monimutkaisia ääniä, jotka vaihtelevat jatkuvasti. Se voi olla ajoittaista, jatkuvaa tai sykkivää.” Tämä ääni voi olla juuri ja juuri kuultavissa tai häiritsevän voimakasta. Eikä tästä äänestä kärsivä voi saada sitä hiljenemään. Tämä hellittämätön ääni voi siksi synnyttää joukon lieveilmiöitä: ahdistusta, nukkumisvaikeuksia, tuskaisuutta, keskittymisvaikeuksia, uupumusta, viestintäongelmia ja masennusta.

Mistä tämä vaiva johtuu?

Kun ihminen alkaa kärsiä korvien soimisesta, hän saattaa levottomana pohtia, mikä on mennyt vikaan. Hän saattaa pelätä, että hänellä on aivoverenvuoto, mielenterveyshäiriö tai kasvain. Onneksi tinnitus ei yleensä johdu vakavasta sairaudesta. Jotkut ovat alkaneet kärsiä tinnituksesta saatuaan vamman päähänsä. Tinnituksen tutkija ja asiantuntija professori Alf Axelsson Göteborgista Ruotsista kertoi : ”Jotkin lääkkeet, esimerkiksi aspiriini suurina annoksina nautittuna, voivat aiheuttaa tinnitusta tilapäisenä sivuvaikutuksena.”

Yleensä tinnitus johtuu kuitenkin korvaviasta. Professori Axelsson selitti: ”Yleensä vika on siinä sisäkorvan osassa, jota sanotaan simpukaksi ja jossa on noin 15 000 mikroskooppista aistinsolua eli karvasolua. Jos jotkin niistä ovat vioittuneet, niiden lähettämä ja vastaanottama hermosignaalien virta voi olla epätasainen. Tämä aistitaan häiritsevänä äänenä.”

Mistä tällainen korvavaurio johtuu? Professori Axelssonin mukaan yksi syy tinnitukseen on voimakkaille äänille altistuminen. Monesti esimerkiksi stereokuulokkeiden käyttäjät vahingoittavat itseään soittamalla musiikkia suurella äänenvoimakkuudella. Tämä voi aiheuttaa muun muassa korvien soimista.

On tietenkin hyvä pitää mielessä se, mitä Richard Hallam toteaa kirjassaan Living With Tinnitus: ”Elimistö ei ole täysin hiljainen paikka, joten on normaalia, että ’tinnitusta’ ilmenee jossain määrin. Äänet johtuvat lihasten, luiden, veren ja ilman mekaanisista liikkeistä. – – Näiden taustaäänien ajatellaan peittyvän jokapäiväisissä olosuhteissa ympäristöstä tuleviin voimakkaampiin ääniin — ne eivät yksinkertaisesti vain kuulu.” Tämän kirjoituksen lukeminen voi saada sinut tiedostamaan nämä taustaäänet aiempaa paremmin. Useimmille ihmisille ne eivät kuitenkaan ole ongelma.

Miten sitä hoidetaan?

Entä jos tämä vaiva häiritsee sinua vakavasti? Sinun pitäisi ensimmäiseksi ottaa yhteys lääkäriin. Hän auttaa sinua saamaan selville, johtuvatko oireesi hoidettavissa olevasta sairaudesta. Valitettavasti useimmissa tapauksissa tähän ääneen ei ole hoitokeinoa. Mutta jotain voidaan tehdä tilanteen helpottamiseksi.

· Leikkaus: Englannin tinnitusyhdistyksen julkaisemassa kirjasessa Tinnitus todetaan: ”Joskus tinnitukseen on syynä välikorvan sairaus ja silloin tällöin poikkeavuudet korvassa tai sen lähellä olevissa verisuonissa tai lihaksissa. Näissä hyvin harvinaisissa tapauksissa tinnitus voidaan ehkä poistaa täysin leikkauksen avulla.”

· Lääkitys: Jos tästä vaivasta kärsivällä on nukkumisvaikeuksia tai hän on ahdistunut, jännittynyt tai masentunut, lääkäri voi määrätä näihin oireisiin rauhoitteita tai masennuslääkkeitä.

· Kuulokojeet ja ”maskerit”: Jos ilmenee lievää huonokuuloisuutta, kuulokojeesta voi olla paljon apua. On olemassa myös laite nimeltä maskeri, joka näyttää kuulokojeelta. Se synnyttää taustaääntä, jonka on tarkoitus peittää korvien soiminen. Radion soittamisella tai tuulettimen käyttämisellä voi kuitenkin olla toisinaan samanlainen vaikutus.

· Muita hoitomenetelmiä: Professori Axelsson kertoi: ”Joillekin potilaille voi olla hyötyä hyperbaarisesta happihoidosta. Tämän hoidon aikana potilas on painekammiossa, jossa hän on puhtaan hapen vaikutuksen alaisena. Tämä voi edistää sisäkorvan paranemista.” Ja koska tinnituksen oireet näyttävät pahenevan joillakin potilailla, kun he ovat jännittyneitä tai ahdistuneita, jotkut lääkärit ovat suositelleet erilaisia rentoutushoitoja. Toisaalta siitä, että opettelee rentoutumaan ja välttää niin paljon kuin mahdollista fyysistä ja henkistä rasitusta, voi olla apua.

Vaiva jota on opittava kestämään

Korvien soimiseen ei ole kuitenkaan näköpiirissä todellista parannuskeinoa. Tinnitusta on siksi ehkä vain opittava kestämään. Kirjassa Living With Tinnitus sanotaan: ”Minä ja kollegani olemme nykyään vahvasti sitä mieltä, että normaali tapa reagoida tinnitukseen on kasvattaa vähitellen sietokykyä.”

Aivot voidaan tosiaan opettaa sivuuttamaan tämä ääni, pitämään sitä sellaisena, johon ei kannata kiinnittää huomiota. Elätkö meluisassa ympäristössä? Tai käytätkö tuuletinta tai ilmastointilaitetta? Aluksi nuo äänet saattoivat ärsyttää sinua, mutta jonkin ajan kuluttua et enää yksinkertaisesti pannut niitä merkille. Olet ehkä oppinut nukkumaankin niistä huolimatta! Samalla tavoin voit oppia olemaan kiinnittämättä kovinkaan paljon huomiota korvien soimiseen.
Lainaus ilman copyrighteja päättyy.

LK
Yleisemmin tinnitus syntyy korvan tai kuulojärjestelmän aistin- tai kuulohermosoluissa ärsytyksenä, joka välittyy edelleen keskushermoston kuulojärjestelmään. Se koetaan äänenä, koska ärsytys on peräisin kuulohermosta.

Voihan se ärsytys olla peräisin kuulohermosta ilman, että se on peräisin kuulojärjestelmän aistimista. Vai?

A. Ankka
Olin jo vastaamassa että SI-nivelestä, mutta yllätys yllätys, parantunut(-maton) ehti ensin.

Taas paasaat väsymättömästi yhdestä ja samasta asiasta...
Onhan se hyvä, että joku jaksaa.

En tiedä, mutta tuo vois auttaa.
Ginkgo biloba-uuttetta ja siitä tehtyjä valmisteita käytetään lisäämään verivirtausta, erityisesti kapil-laarisuonissa (Saksassa hyväksytty käyttötarkoitus: "ääreis- ja aivoverivirtauksen häiriöt").

Ginkgoa käytetään aivojen ja raajojen verenkiertohäiriöissä lisäämään verivirtausta, muistihäiriöihin, keskittymiskyvyn puutoksiin, masennustiloissa, huimaukseen, korvien vinkumisen (tinnitus) poistamiseen ja päänsärkyyn.

Vierailija

Itse sain rock-musiikin soittamista melkoisen ikävän tinnituksen n. 10 vuotta sitten. Asiaa pahensi täryporalla piikattavan seinän takana työskenteleminen (n. kuukauden ajanjakso). Monta vuotta oikeanpuoleinen (treenikämpän rumpusetinpuoleinen) korva vinkui tauotta. En esim. voinut käyttää korvatulppia, koska korvatulpat päässä meteli oli ärsyttävämpi ts. pahempi kuin ilman niitä, ulkoisesta melulähteestä riippumatta.

Sitten lopetin rock-urani, seinä tuli valmiiksi ja muutenkin lakkasin ravaamasta kuulovaurioita aiheuttavissa tilaisuuksissa. Ja nyt, vuosien jälkeen ei korva juurikaan enää vingu. Eipä oikeastaan laisinkaan. Tottumisesta ei voi olla kyse, koska en kuule tinnitusta hiljaisessakaan tilassa, vaikka keskittyisin nimenomaan siihen. Eli kyllä tinnitus voi myös parantua. Viimeisessä kuulokokeessa minulla todettiin ykkösluokan kuulo. Vaimoni mukaan se tosin on erittäin valikoiva...

LK
Seuraa 
Viestejä138
parantunut
LK
Yleisemmin tinnitus syntyy korvan tai kuulojärjestelmän aistin- tai kuulohermosoluissa ärsytyksenä, joka välittyy edelleen keskushermoston kuulojärjestelmään. Se koetaan äänenä, koska ärsytys on peräisin kuulohermosta.

Voihan se ärsytys olla peräisin kuulohermosta ilman, että se on peräisin kuulojärjestelmän aistimista. Vai?

Mitä tarkoitat?

LK
parantunut
LK
Yleisemmin tinnitus syntyy korvan tai kuulojärjestelmän aistin- tai kuulohermosoluissa ärsytyksenä, joka välittyy edelleen keskushermoston kuulojärjestelmään. Se koetaan äänenä, koska ärsytys on peräisin kuulohermosta.

Voihan se ärsytys olla peräisin kuulohermosta ilman, että se on peräisin kuulojärjestelmän aistimista. Vai?Mitä tarkoitat?

No kulkeehan se hermo sieltä aivoista sinne korvaan. Se voi olla puristuksissa siinä matkalla. Samalla tavalla vaikka kuten ranteessa puristuksissa oleva tuntohermo aiheuttaa tuntoaistimuksia sormissa.

Ja useinhan niska-hartiaseudun lihaskireys aiheuttaa kompressiota hermokanaviin, jotka aiheuttavat kivun tunteen jossakin kohtaa käsissä. Myös alaraajan iskias on yksi tällainen yleinen heijastuskipu. Eli hermokanavan kompressio ihan muualla aiheuttaa kivun tunteen toisaalla.

Miksei samanlaista kompressiohäiriötä voisi olla kuuloaistimien hermokanavissakin?

Minulla on tinnitus ollut vuosikymmeniä.
Se on sirkkelin ääntä noin puheen voimakkuudella
Tinnitus ei ole jatkuvaa.

Huomasin, että herättyäni korvat usein soivat.
Jos aamulla korvat eivät tinnittäneet. ei ne päivälläkään alkaneet.
Tätä ihmettelin kunnes sain ahaa elämyksen.

Nukkuma-asento
Kun laitan tyynyn asentoa niskan alle niin, että pää painuu kevyesti tyynylle ja paine kohdistuu niskan seudulle, ei tinnitusta esiinny.

Esiinny ja esiinny.
Olen nukkuessani pyörivää sorttia.
Aamulla herätessäni jos sirkkelit soi korvissa., ajattelen, että nukkuessani pää on ollut taas väärässä asennossa.
Että näin.

Tinnitukseen tottuu jonkin ajan kuluttua riittävästi ettei se häiritse.
Jonkin verran aikaa lisää ja sitä ei edes huomaa.
Vertaa esimerkiksi tietokoneen (joka on päällä 24/7) tuulettimeen.
Ei sitä kuule edes keskittymällä, mutta kun sen sammuttaa, niin huomaa että jotain puuttuu.

(PcUpTime: 13 days, 1 hours, 51 minutes)
(TinnitusUpTime: 7 years something something)

mulla johtuu siitä,että puren hampaita yöllä yhteen,siihen puremiseen en sit tiedä syytä,mut hammaskisko pitäis auttaa siihen puremiseen,mul vinkuu aina ja tosi lujaa,olen siihen tottunut.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat