Seuraa 
Viestejä45973

Voiko oikea ruokavalio ja kuntoilu aktivoida pituuskasvua tai jokin säännöllinen venyttely? Muutkin aiheeseen liittyvä asia kelpaa vastaukseksi!

  • ylös 4
  • alas 3

Sivut

Kommentit (21)

Ei se mitä syö, vaan mitä jättää syömättä. Kuten viina ja huumeet, tupakointi kannattaa lopettaa.

Muuten pituuskasvu on melko paljon geeneissä.

Kunnollinen ja pitkä yöuni ainakin auttaa geenejä tekemään parhaansa. Kasvuhormonia erittyy yöaikaan ja vain nukkuessa.

Ja hei, koripalloilijoita tarvitaan aika vähän, kivoja ja fiksuja ihimisiä paljon enemmän!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Tep
Seuraa 
Viestejä827

Keskipituus Suomessa on kasvanut vuosikymmenten mukana ravitsemustilanteen parantuntuessa ja lastentautien vähetessä. Nuorten miesten keskipituus on nykyään siinä 180 cm, mutta maailmsodan aikoihin se on ollut muistaakseni pari kolme senttiä päälle 170.
Silloinhan oli ruoasta pulaa, eikä laatukaan ollut paras.Lisäksi sairastettiin kaikenmaailman rokkoja ym lastentauteja, jotka rokotuksilla on saatu vähenemään.

Eihän Mummo vain vihjaa, ettei keskimääräistä pidemmissä olisi kivoja ja/tai fiksuja ihmisiä? Höh..

Tottakai se geeneistä on paljolti kiinni, kuinka pitkäksi sitä kasvaa, mutta olen samaa mieltä Tep:n kanssa. Luulisi monipuolisella ruokavaliolla ja sairauksien vähenemisellä olevan myös osansa pituuskasvun kehityksessä edellisiin vuosikymmeniin verrattuna.

Voisiko myös raskaan ruumiillisen työn väheneminen viime vuosikymmeninä ohjata nuoruusvuosien kasvua pituuteen, lyhemmän ja vankemman ruumiinrakenteen sijaan? Eikös rankkaa kehonrakennustakin suositella välttämään juuri kasvuiässä ja liian nuorena, ehkä myös tuostakin syystä?

Pyydän nöyrästi anteeksi, älykääpiö. Syvästi oppinut kirjoituksesi sai minut häpeämään tietämättömyyttäni. Kasvuhormonia erittyy tietysti tupakoidessa. Muuten se on hankittava ampulleista lähimmältä kuntosalilta.

Olen naiseksi aika pitkä, 180 cm. Nyt ymmärrän, miksi minusta tuli jopa pitempi kuin isästäni, joka on 178 cm pitkä. Sisareni on myös saman pituinen kuin minä. Äiti on noin 160 cm pitkä.

Minä ja sisareni olemme olleet ihan pienestä pitäen "hyväunisia". Meille ei ollut mikään temppu mennä murrosikäisenäkään ajoissa nukkumaan. Kasvuhormonia erittyy erityisesti syvän unen aikana, ja meillä tuo syvän unen jakso on varmaan ollut tarpeeksi pitkä

Mannerheimin lastensuojeluliiton mukaan suomalaiset koululaiset nukkuvat liian vähän. "Maailman terveysjärjestön taannoisessa tutkimuksessa 11-14 –vuotiaat suomalaiskoululaiset olivat Euroopan väsyneimpien joukossa. Kouluterveyskyselyn mukaan erityisesti pääkaupunkiseudulla asuvat nuoret valvovat liian myöhään: yläasteikäisistä lähes kolmasosa menee nukkumaan vasta kello 23:n jälkeen. Liian lyhyt yöuni ja aamuväsymys haittaavat siten selvästi koulutyötä sekä lasten yleiskuntoa ja jaksamista."

Ulotun lähes olkapäähäsi siis.
Mutta nukkua osaan, kymmenen tuntia sopii minulle näin kesäisin.

geena
Olen naiseksi aika pitkä, 180 cm. Nyt ymmärrän, miksi minusta tuli jopa pitempi kuin isästäni, joka on 178 cm pitkä. Sisareni on myös saman pituinen kuin minä. Äiti on noin 160 cm pitkä.

Oletko varma että isäsi on se mitä Äiti väittää?
Omena ei kauas puusta putoo. Ei ainakaan noin kauas.

Tep
Keskipituus Suomessa on kasvanut vuosikymmenten mukana ravitsemustilanteen parantuntuessa ja lastentautien vähetessä.

Niinhän se asia lienee, kuten myös Teje totesi, että ruuan monipuolistumisen ja ympärivuotisen saatavuuden parannuttua on ravitsemustilanne kaiken kaikkiaan kohentunut, ja se näkyy pituuskasvun nousuna väestössä. Mutta ei pidä unohtaa perimän vaikutusta!
Jos on saanut lyhyet geenit niin ei kovin pitkäksi kasva vaikka mitä tekisi ja kuinka söisi. Terveet elämäntavat ja riittävä lepo kannattaa kuitenkin aina pitää mielessä. Kohtelias käytös ja reipas mieli saavat pienikokoisenkin vaikuttamaan suurelta!

Mummo
Kunnollinen ja pitkä yöuni ainakin auttaa geenejä tekemään parhaansa. Kasvuhormonia erittyy yöaikaan ja vain nukkuessa.

Ja hei, koripalloilijoita tarvitaan aika vähän, kivoja ja fiksuja ihimisiä paljon enemmän!

Koripalloilijako ei ole kiva ja fiksu??
Kyllä niitä tarvitaan suhteellisen paljon, huomattavasti enemmän kuin tyhjäpää-jääkiekkoilijoita

  • ylös 0
  • alas 11

Nukun noin 6-8 tuntia yössä, olen yli 190cm pitkä miten tuon selitätte?
Sanottu on että on hyvät geenit (Äiti 170cm ja Isä 180cm) Mutta enpä tiedä.

Meillä poika ainakin kasvaa niin että hirvittää, on samanpituinen kuin 2 vuotta vanhemmat serkkunsa. Jos mun poika tulee suhteessa yhtä paljon pidemmäksi kuin minä olen isääni, tulee hänestä yli 2-metrinen. Ehkä se tasaantuu...

Vaikuttaako istuminen pituuskasvuun? Jos esim. istuu paljon niin voiko siinä mennä ns. "lyttyyn" ?

Prossimo Treno
Seuraa 
Viestejä1494
Egazim
Vaikuttaako istuminen pituuskasvuun? Jos esim. istuu paljon niin voiko siinä mennä ns. "lyttyyn" ?

Ainakin luulisi seisomisen painavan enemmän ihmistä lyttyyn kuin istumisen. Esimerkiksi käärmeet on siksi niin pitkiä, että ne ei koskaan istu eikä seiso vaan ainoastaan luikertelee. Isäsikin luikerteli kun sinua teki. Terve!

TOIJALA. Katse josta huomaa toisen olevan aivan liian päissään, jotta hän ymmärtäisi mitään mitä hänelle on sanottu viimeisen 20 min. aikana. "Junassa yritin puhua hänelle, mutta hän oli jo toijalassa." — Antti Hyry (Kokkilan kakkakääpiö, Hömpönkeinaa, Hirvi Akuniemi, Artsiitti Höti Pörtsiitti, Iina Viinatossu).

Voinko kasvaa vielä, olen 18v. pituus on 170cm. 16 vuotiaana pituuteni oli 165cm. eli 5cm on tullut lisää, ja olen aina ollut melko vähäuninen - ja ruokainen. Olisi kiva kasvaa ees 3cm. Jos lisään paljon syömistäni ja nukun paljon, vai onko turhaa enää.. Olen kuullut monien kasvavan armeijassa vielä, itsellä se olisi ensi vuonna. (Jos siellä jotkut rupeaa syömään kunnommin?)

Mitä mieltä olette, ja millaista ruokavaliota suosittelette yrittämään? :/ Ahdistaa asia, koska uskon että olisin pidempi jos olisin elänyt terveellisemmin parina takavuosina, mutta jos vielä on mahis kasvaa. Suvussani on melko pitkiä ihmisiä.

Venytyspenkki ja korkokengät.

Kasvuhormoonia, niin otsasi saattaa kasvaa ainakin 3 senttiä.

Ei sillä ole merkitystä oletko 170 vai 173 senttiä, se on yhtä tappia kaikki alle 180 cm. Jos olet yli 190 se yleensä auttaa statuksessa. Itse olen varmaan jotain 171 cm pitkä. En usko että pari senttiä pidempänä kokisin olevani jotenkin pidempi.

Kunnon punttikuuri nuorena itse asiassa saattaa pysäyttää pituuskasvun, sillä elimistön kasvuenergia kuluu palautumiseen, ja pitkään jatkuva lihasrasitus on siten pitkään pois energiaa kasvulta. Harva kait kasvaa montaakaan senttiä yli 18-vuotiaana. Ehkä jotkut.

Hyvä, terveellinen ravinto ja säännöllinen lepo (jonka saa liikunnalla aikaiseksi) eivät ainakaan haittaa. Venyttely, noh, sentin tai puoli saattaa "kasvaa" jos venyttelee ja siten saa vahvemman tukilihaksiston. Potkureeniä ja venyttelyä seuraavat 4 vuotta ainakin kerran viikossa niin jalkasi ainakin nousee korkeammalle kuin pidempien kaverien seuraavat 10 vuotta. Saat kaupan päälle hyvän tasapainon.

Kannattaa olla kuitenkin tyytyväinen pituutensa. Jokainen on juuri oikean mittainen suhteessa itseensä.

Kulaushaikara
Seuraa 
Viestejä1023

Muistista vetäisin palstan ihmepillerin D-vitamiinin! Jostain muistelen lukeneeni, että se luustovitamiinin lisäksi on kasvulle tarpeellinen hormoni. Mistähän tuonkin vetäisin?

Taisi olla solujen kasvulle tärkeä vitamiini.
http://tieku.fi/anders-enevold-christen ... un-saately

Nuorelle se ei ainakaan pahitteeksi ole.

Sopivasti proteiinia, rasvaa ja hitaita hiilihydraatteja, niin on ainakin rakenneaineita.

Teje
Eikös rankkaa kehonrakennustakin suositella välttämään juuri kasvuiässä ja liian nuorena, ehkä myös tuostakin syystä?Liian innokas voimaharjoittelu kasvuiässä saattaa aiheuttaa pitkien luiden kuten sääriluiden käyristymistä. Johtuu siitä, että kasvaessahan vain luu kasvaa. Lihakset sitten venyvät niiden mukaan silkasta venyttämisestä.(Juuri siksi voimakkaan pituuskasvun aikaan on vaikeaa saada lisätyä venyvyyttä, kun kasvu "syö" sen tulokset.) Mutta jos lihakset liiallisen treenin takia eivät oikein venykään (treeni kun on lihasta supistavaa toimintaa), luu ei "mahdu" kasvamaan suoraksi, vaan kireä ja liian voimaksa lihas vetää sen käyräksi. Käyrä luu ei tietenkään lisää pituutta yhtä paljon kuin suora vastaavan mittaiseksi kasvanut. Kasvava luu on yllättävän muokkautuvaa ainetta.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat