Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Miten muka rautaa voi polttaa? Kyllähän sekin on metalli joka reagoi hapen kanssa, mutta aika heikosti polttamalla. Eikö se ole hiiltä siinä se musta raudan päällä joka puuta polttamalla tulee ja jos kaasupolttimolla niin ei siitä mitään tule vai miten tuo kyseinen aine voidaan saada polttamalla tehtyä ja kerättyä talteen? Jos nuotiolla niin ei siitä hiili ja tuhkamössöstä sitä rautaoksidia erota .

Tämän sivun alhaalla:

http://www.ekarvinen.net/liekkijuttu.htm

Kommentit (4)

Olet kyllä siinä oikeassa että jos esim. avotulen päällä on grilliritilä niin ei se ritilän rauta rautaoksidiksi muutu. Lämpötila on liian matala. Se musta on kai hiiltä. Mutta jos rautanaulaa kuumentaa kaasupolttimella, sen pinnalle kylläkin muodostuu rautaoksidia, ja jos poltetaan esim. rautavillaa (vai onkos se nyt teräsvillaa), reaktio on hyvin ärhäkkä ja reaktiotuotteena on rautaoksidia.

Heksu
Seuraa 
Viestejä5463
Liittynyt16.3.2005

Hitsipillillä voi polttaa rautaa niin että räiskyy. Polttoleikkauksella tarkoitetaan menetelmää, jossa rauta aluksi kuumennetaan hehkuvaksi ja sitten puhalletaan sekaan puhdasta happea. Seurauksena rauta palaa sangen kiivaasti, ja syntyy siisti leikkausrailo. Koskapa raudan palaessa vapautuu erittäin runsaasti lämpöä, polttoleikkaamalla voidaan leikata todella paksua teräslevyä (joku 20cm ei tunnu missään, taitaa maksimi olla n. puoli metriä terästä). Riittää kun palaminen saadaan käyntiin ja railoon puhalletaan tarpeeksi happea, niin a vot, kyllä lähtee, sano.

elikkäs hiiltä muodostuu siihen raudan pintaan mutta kun se hehkuu niin tapahtuu tämmöinen reaktio C+O2=CO2 eli hiili muuttuu hiilidioksidiksi

kytoann
Seuraa 
Viestejä1927
Liittynyt16.3.2005

Teräsvilla syttyy ihan tulitikulla. Palaa kauniisti punaisina käärmeinä, ja rautaoksidia on tuloksena.

Tyhmyydelle minä olen vihainen kuin rakkikoira; mutta viisaus ei ole kaikille suotu.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat