Seuraa 
Viestejä45973

Suomen virallinen valta otti EUn puheenjohtajuuden vastaan haasteellisena tehtävänä suurin odotuksi. Tärkeän kohtana EUn perustulaki. ja kateelliset sanoivat, että puheenjihtajuutta Vanhas-Matti käyttää vaalitaisteluun.

Ensiksi Helsingin katutyöt, jotka piti saada arvovierailta pimentoon.
Miten Helsinki selviää vuoenvaihteen jälkeen talvesta, kun niitä töitä ei ole tehty? Ei varmaan mainosta Suomen kuvalle Euroopassa!

Kittilässä paloi lentoasema, jonne erään kokouksen pitäisi pian laskeutua.
Kuinka nopeasti edes saadaan rauntuiot raivatuksi, puhumattakaan uuden rakentamisesta? Joululennotkin tapahtuvat ankeisiin olosuhteisiin.

SALAATTIA, KOMISARIO PALMU! Pirkanmaalla joiden työmaaruokaloiden slaatista päässyt ruokamyrkyts, yli sata uhria, toki ei kaatuneita.
Entä jos Tampereenkin jonkin tulevan kokouksen osanotttajat söisivät sellaista salaattia. Kyllä Italiassa tiedetään, Suomi kuten myös Britannia ovat ruuanlaiotn huonoja maita. Elintarvivirasto Parmasta varmaan mielellään puuttuu Pirkanmaan salaattiin. Entä mämmi, talkkunat ja
ja savolaiset kalakukot. Voiko niitä syödä, eikö vaikka palstamme Savorin tila johdukin niiden vaikutuksista? Onhan toki ruotsalaisillakin kuulut hapansilakkansa. Vaan Ruotsi ei ole nyt EUn puheenjohtaja.

Ja Lähi-idässä Israel, ja vastaan tietenkin Hizbollah, tappelevat täyttä välitä, vaikka Erki Tuomioja sanoisi mitä. Israelhan ei aiemminkaan ole pitänyt eikä välittänyt Erkistämme. Sinne kuitenkin YK monen yrityksen jälkeen aikaan kahden vuorokauden humanitäärisen huoltotauon. Vaan tappelu jatkuu taas sen jälkeen, ja laajeneekin.

Ohdakkeista astua on puheenjohtajan tie.

Ei taida puheenjohtajuudesta nyt olla apua Vanhas-Matin vaalitaisteluunkaan. Eikä Vasemmistoliiton rp.

----

Täytyi korjata otsikkoa. Kyseessä on EU-puheenjohtajuus, ei Vasemmistoliiton rp. Ja tämän merkitys asiassa muutenkin on toissijainen, eli riippuu juuri EU-tilanteesta. Iloinen EU-olosuhde olisi hyvä olosuhde Vasemmistoliiton vaalitaistelulle ja hallituspyrinnöille.

Vaan siis juuri Vasemmistoliiton tulee toivoa tilanteessaan mahdollisimman hyvää menestystä EUlle, jopa sen perustulaille.

Järjestinpä äänestyksenkin. Oletteko nyt iloisia EU-puheenjohtajuudesta vai ette. Vielä kuun alussa useimmat olisivat olleet vain iloisia!

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (7)

Nytpä punnitaan poliittisen johtomme todelliset kyvyt, kun pitäisi rakentaa rauhaa Lähi-Itään. Kuka tahansa osaa pitää perää, kun meri on tyven... olisi kiva kuulla esim. "Tavjalta" jokin todellinen ratkaisuehdotus eikä pelkkää kiukuttelua ja päivittelyä, silloin harvoin kun eukko vaivautuu kommentoimaan maailman tärkeitä tapahtumia. Yleensä se on niistä hiljaa kuin kuollut kala, varoen paljastamasta kyvyttömyyttään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
ArKos itse
Nyt siis kantaa ottamaan, myös äänestäen.

Sekavahko avaus, mitä ei äänestys selvennä. Mitä oikein halusit avauksellasi sanoa talkkunan, tulipalon, Savorin, Vanhas-Matin, katutöiden, joulun, salaatin, elintarvikeviraston, kalakukon, mämmin, hapansilaokoiden, Hitzbollahin, Tuomiojan, Vasemmistoliiton ja komisario Palmun avulla?

Lepakko
ArKos itse
Nyt siis kantaa ottamaan, myös äänestäen.

Sekavahko avaus, mitä ei äänestys selvennä. Mitä oikein halusit avauksellasi sanoa talkkunan, tulipalon, Savorin, Vanhas-Matin, katutöiden, joulun, salaatin, elintarvikeviraston, kalakukon, mämmin, hapansilaokoiden, Hitzbollahin, Tuomiojan, Vasemmistoliiton ja komisario Palmun avulla?

Sekavahan on tilanne Euroopan ja Suomen kannalta. Älä siitä minua syytä. - Luetteloon voit lisätä myös Venäjän ja Kiinan hallinnot.

Mikäli tiedän, Suomi edelleenkään ei ole suurvalta, joten sen reaaliset voimavarat saada aikaan kriisin ratkaisu ovat heikot. Oikeastaan useat vahvat tahot kriisissä eivät tahdo ratkaisua lainkaan. Semmoinen virta ei lannistu vaan vie mukanaan. Vaan heikko ihminen sitä vastaan ja ihan
veden varaan joutuen käy turhaan taisteluun. Eihän YKn pääsihteerikään saa aikaan ratkaisua.

Entä jos Erkin sijasta ulkoministerinä olisi Jyrki Katainen. Tai naisethan ovat ulkoministerinä maailmanmuoti, kävisikö Viivi Avellan. Olen peräti yhden kerran joskus katsonut hänen viihdeuutisensa.

Tai pitäisikö räjäyttää vetypommi, tai kun alkuun on päästy, muutama, ja sitten vieläkin muutama - - -.

Satuhenkilöäänestyksen Antti Rokka: Soathan ratkeaa sotimalla.

Tänään EUn ulkoministeri päättävät Erki Tuomiojan johdolla iloiseen yhdessäsolon hetkeen. Israel on ilmoittunut, että se voi aloittaa tulitauon vasta kansainvälisten joukkojen saavuttua. EUn tehtävä on lähettää ne joukot. Muutenhan se ei mitenkään voi vaikuttaa Israelin, USAn ja
Tony Blairinikana tekemisiin. Ja muuten nöyrät Venäjä ja Kiina, nekin tietävän EUn olevan nokkimisjärjestyksessä niitä alempana.

Mikä oikeastaan on kriisissä rauhaan mahdollistava tekijä, se on Hizbollah.
Niin kauan kuin se pitää puoliaan, Israel ja USA eivät voi aloittaa iskua kahdeta suuntalta Syyriaan. Ettäkö EUn kokous edes toivottaisi menestystä, puhumattakaan siitä, että se kävisi avustmaan sitä, mm. sotatarvikkein?

Nokkimisjärjestyksessä EU on siis Venäjän ja Kiinan alapuolela, ja Suomi
EUn mukana myös

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat