Seuraa 
Viestejä45973

Saimme työkavereideni kanssa eräässä tapahtumassa samanlaiset Finnspring -merkkiset lähdevesipullot. Ne päätyivät sitten päivittäiseen käyttöön uudelleen firman "vichy"-hanasta täytettäviksi. Hanasta siis tulee hiilihapotettua kraanavettä.

Pulloja täytellessämme olemme huomanneet, että yhteen pulloista muodostuu runsaasti kaasukuplia sisäpinnalle, kun toisissa taas kuplia ei ole juuri ollenkaan. Sama pätee sisällön kuplimiseen. Yksi pulloista tuntuu kuplivan muita enemmän. Lisäksi lähes tyhjää pulloa ravistettaessa tähän "kuplivampaan" pulloon jää sisäpinnalle muita enemmän pisaroita.

Pullot ovat todennäköisesti samaa valmistuserää ja sisältökin on ollut kaikissa aina sama. Mikähän mahtaa aiheuttaa tämän eron? Voisiko joku omasta suustamme tullut olla ilmiön aiheuttajana?

Kiitokset jo etukäteen tähän suuren luokan yhteiskunnalisesti merkittävään kysymykseen vastaaville!

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (2)

Ei näyttänyt valuvikaa olevan. Ainakaan noin pikaisella tarkastelulla.

Joku ominaisuus pullossa - joko siinä jo alunperin ollut tai myöhemmin muodostunut - tekee sen yhden pullon sisäpinnasta muita hydrofiilisemman. Myös vesihöyry näyttäisi tarttuvan ainoastaan tämän yhden pullon seinämiin.

Luulisi tämän palstan kemisteiltä löytyvän ainakin valistuneita arvauksia..

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat