Seuraa 
Viestejä45973

On itsestään selvää, että painavamman kappaleen liikkeen muuttamiseen tai sen liikkeelle saamiseen tarvitaan enemmän energiaa kuin kevyen.

Tämän takia joudumme kysymään, että onko olemassa joku älykäs suunnittelija, joka ohjaa vetävää voimaa välittävää voimaa niin, että sitä käytetään enemmän painavampiin esineisiin, jolloin ne saadaan tippumaan yhtä nopeasti kuin kevyet esineet?

Hah hah haa ja hoh hoh hoo.

Savor

;):)

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (13)

Heksu
Seuraa 
Viestejä5463

Olet Jukka-Petteri ihan urpo. Tainnut jäädä peruskoulu käymättä? Oletko kuullut koskaan ns. potentiaalienergiasta? Eihän mikään kivi voi tippua ennenkuin joku on nostanut kiven sellaiseen paikkaan, että se voi ylipäänsä tippua johonkin. Kiven nostamiseen tarvitaan ernergiaa, ja ison kiven nostamiseen tarvitaan enemmän energiaa kuin pienen kiven nostamiseen. Tällöin sanotaan, että kiven nostamiseen käytetty energia varastoituu kiven potentiaalienergiaksi. Kun kivi putoaa, kiven vauhti kiihtyy ja sen potentiaalienergia muuttuu liike-energiaksi.

No, tämä oli tietysti yksi maailman turhimmista postauksista...

Voihan sitä sanoa ihan mitä huvittaa, mutta ei se siitä totuutta tee, jos kyseessä ei jo ole totuus.

Vai varastoituu.

Minkäslaisia varastoja sitä aineella on?

Entäpä vuorien huipuilla olevat kivet?

Tai avaruudessa liikkuvat kappaleet?

Vetävä voimahan heikkenee neljä kertaa heikommaksi kaksi kertaa kauempana kappaleesta.

Savor

;):)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Ajatellaanpa avaruusalusta, josta avautuvan energian jokainen voi havaita.

Varastoituuko alukseen nyt sitten jotenkin simsalapim energiaa jonkun matemaattisen kaavan mukaisesti suhteellisesti tietty määrä suhteessa siihen energiaan joka siitä avautuu alaspäin?

Ja minne tuo energia varastoituu ja miten se lisää gravitaation voimaa?

Ja sääteleekö joku älykäs suunnittelija tuota varastoituvaa voimaa, niin että se alkaa vaikuttamaan vasta sitten kun sen varastoituminen vähenee tai päättyy kokonaan?

Savor

;):)

Kun sukkula nostetaan avaruuteen ja se palaa ilmakehään, siihen on varastoitunut tätä potentiaalienergiaa, jolloin sukkulan lento-ominaisuuksissa pitäisi kaiken järjen mukaan havaita poikkeavuutta.

Tuo potentiaalienergiahan saisi gravitaation vaikutuksen paljon voimakkaammaksi jne.

Savor

;):)

Miten SANOTAAN tämän potentiaalienergian lisäävän vetävää voimaa?

Ajatellaanpa, että tehdään koe, jossa painava esine, kuten avaruuslus, nostetaan ylöspäin.

Painavasta esineestä pitää saada avautumaan paljon energiaa kohti maapalloa.

Esineen poltto pysäytetään niin, että se pysähtyy kilometrin korkeuteen.

Pysähtymisensä jälkeen se tippuu maan pinnalle yhtä nopeasti kuin kevyempi esine.

Jos tuota potentiaali energiaa avautuu ylöspäin, jolloin se loogisesti lisäisi gravitaation vaikutusta, pitäisi minun mielestäni tuo ylöspäin avautuva energia pystyä havaitsemaan mittalaitteilla.

Vaan miten tämä kappaleisiin varastoituva ns. potentiaalienergia lisää gravitaatiovoimaa?

Savor

;):)

Vai onko asia niin kuin sen sanotaan olevan, sen takia että niin sanotaan olevan?

Savor

;):)

Onko jollakin linkkiä aiheeseen, jossa

SANOTAAN miten ns. potentiaalienergia muka toimii?

Savor

;):)

Eihän tästä potentiaalienergiasta tiedetä yhtään mitään.

Se on vain matemaattinen selitys, tässä aiheessa esittämälleni kysymykselle, miten gravitaatio saa painavan kappaleen tippumaan yhtä nopeasti kuin kevyen?

Olemme todellakin apinoiden jälkeläisiä, joille on mahdollista opettaa uusi temppu, mutta miltei mahdotonta opettaa jo opetetun tempun sijalle uutta temppua.

Savor

;):)

Jos maasta nostettu kivi varastoi potentiaali energiaa, niin mitä energiaa se kivi hyödyntää pudottuaan kaivoon nostopaikan viereen. Jos pot. energia on todellista, niin eikös sen kiven pitäisi jäädä paikaalleen siihen maan tasoon josta se nostettiin?

Potentiaali energia on VITSI

risat
Jos maasta nostettu kivi varastoi potentiaali energiaa, niin mitä energiaa se kivi hyödyntää pudottuaan kaivoon nostopaikan viereen. Jos pot. energia on todellista, niin eikös sen kiven pitäisi jäädä paikaalleen siihen maan tasoon josta se nostettiin?

Potentiaali energia on VITSI

Erittäin hyvä kysymys.

Eli kaivon vierellä kaivon päälle nostettuna, painavan esineen pitäisi tippua hitaammin kaivon pohjalle kuin kevyen esineen.

Savor

;):)

Ja vuorelta alas tuodun kiven pitäisi tippua normaalia hitaammin alaspäin, kuin sillä korkeudella olleen kiven.

Savor

;):)

risat
Jos maasta nostettu kivi varastoi potentiaali energiaa, niin mitä energiaa se kivi hyödyntää pudottuaan kaivoon nostopaikan viereen. Jos pot. energia on todellista, niin eikös sen kiven pitäisi jäädä paikaalleen siihen maan tasoon josta se nostettiin?

Potentiaali energia on VITSI

Oletko kuullut normituksesta?

Gravitaatio eli vetovoima lävistää samalla tavoin kaiken massan, paitsi omaansa. Se lävistää samalla tavoin kaikki massan vaikutushiukkaset, jokaisen perusmassa eli omamassa ( laitostieteessä "lepomassa)
Planckin vakiosta puolet eli 3.68*10^-48 g. Lävistää myös fotonit.

Sen sijaan Savorilta jää huomaamatta, että kohteen nopeus on muuttava tekijä. Kaava E=½(m+m')v^2. Valon nopeudessa vaikutusmassa verrattuna perusmasaan on kaksinkertainen, ja siitä se ei kasvakaan, ja näin myös valon nopeus annetussa olosuhteessa on vakio.

Edelelleen, koska kiihtyvyysarvo eli annetun massan kiihtyvyysvoima on vakio, myös vetovoiman massalle luovuttama tai nousussa massasta ottaama energia on juuri putoamisen tai nousun nopeudesta muuttuva tekijä. Tämän selitän sillä, että kohdemassa pyyhkäisee kohti lähdemassaa kulkevaa gravitaatiokenttää.

Valo, fotonit, kaartavat gravitaation vaikutuksesta, niin kertovat havainnoideun suurten massojen läheltä. Sen sijaan valon nopeushan
ei muutu gravitaationkaan vaikutuksesta. Takaahan samaa nopeutta kulkeva vetovoima ei saa kiinni. Kohdatessa nokakkainkin vetovoima ei saa kiinni. Eli yleiasestikin valion nopeus ei saa kinni toista valon nopeutta, se ainoastaan voi poikkeuttaa sitä suunnastaan.

Huh mitä juttuja. Raskaamma kiihytyksee tarttee enemmä energia. Mutta raskaampaa kiveä vetää kovempi voima alaspäi. Kilo kiveä liikuttaa maata kohti noin 10 newtoni voima, mutta 10 kilo kiveä noi 100 newtoni voima. Jos se 10 kilo kivepistää kilo paloihi niihi kilo paloihi, kohistuu jokaisee kymmenes osa siitä gravitaatiosta joka kohistuu isoo kivää.

veijo
Seuraa 
Viestejä178
John Carter
Tässä saimme asialle varmat todisteet,sillä Arkos/Savorilta paloivat hihat.

Nyt olemme sinun mielestäsi yksi ja sama henkilö hra.Yksön kanssa,mutta voin kertoa,että kärsit juuri pahasta paranoiasta,sillä minä John Carter en ole esiintynyt tällä palstalla kuin tällä nimimerkillä pelkästään,koska minulla ei ole tarvetta huijata ihmisiä eri nickeillä uskomaan mitään huuhaa teorioita.

Olen laitostieteen opiskelussa aikoinaan teorioilleni vankan pohjan hankkinut ja minulla ei ole aikomustakaan ruveta laitostieteen kanssa tukkanuottasille niin kuin sinulla,joka kärsit erittäin ilmeisestä Einstein syndroomasta,yrittämällä todistella jokaiselle ihmiselle kenen kanssa pääset kommunikoimaan tehneesi vähintään yhtätärkeän läpimurron fysiikassa,kuin Einstein aikoinaan.

Einstein syndroomasta paras todiste lienee Tiede palstalle lähettämäsi n.8000 viestiä täyttää huuhaata,jolla uskottelet itsellesikin tehneesi jonkun ainutlaatuisen teorian.

Et ole ikinä keksinyt yhtäkään teoriaa,mikä pystyttäisiin tieteen avulla oikeaksi toteamaan,koska teoriasi ovat vain sanahelinää,jotka ovat lisäksi itsesi keksimää terminologiaa.

Fysiikassa ja matematiikassa pätevät tietyt säännöt ja lainalaisuudet,jotka eivät näytä sinua koskevan,koska et ymmärrä niistä mitään.

Hakeudu hyvä mies ajoissa kotikaupungissasi KUOPIOSSA,sijaitseviin hoitolaitoksiin,joko Julkulan mielisairaalaan tai sitten Niuvanniemeen.

Jos et niihin sisälle pääse niin hanki itsellesi yksityispuolelta ammattitaitoinen psykiatri nyt heti niin saattaa olla vielä jotakin pelastettavissa siellä pääsi sisällä.

Kuopiossa on kuulemma useita vaivautuneita ihmisiä,joille olet yrittänyt teoriaasi väkisin tuputtaa ja jotka eivät siitä enää haluaisi ikinä kuullakkaan,joten tee myös itsellesi palvelus ja mene vaikka sinne Julkulan mielisairaalaan,niin minä takaan,että sieltä löydät sielun tovereitasi,jotka jaksavat teoriaasi kuunnella ja ehkä myös sitä kanssasi kehittämään rupeavat.

Ajattele nyt,saisit joka päivä puhua siitä samalla taajuudella kanssasi olevalle kuulijakunnalle.

http://www.tiede.fi/keskustelut/viewtop ... ht=#243370

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat