Seuraa 
Viestejä45973

Tämän viestiketjun väitteeni perustuvat hyvin pitkälle seuraavaan kirjaan.

István Nemere: Gagarin kosminen valhe?, Oy Mendoservo Ak, 1992

Aloitetaan ihan näin lämmittelynä. [size=150:25kyg39s]Mitä seuraavassa on outoa?[/size:25kyg39s]

TASS: (keskiviikko 12.4.1961 klo 11.30 Moskovan aikaa.)
Juri Aleksejevits Gagarin, syntynyt 1934, kiersi ensimmäisenä ihmisenä ihmiskunnan historiassa avaruusaluksella maapallon ympäri huhtikuun 12. päivän aamuna 1961. Lento tehtiin Vostok-tyyppisellä yhdelle lentäjälle suunnitellulla avaruusaluksella ja kesti 89,1 minuuttia. Laskeutuminen tapahtui ennakolta määrätylle alueelle Neuvostoliitossa.
Avaruusalus laukaistiin Baikonurissa 9.07 Moskovan aikaa. Se lensi Etelä-Amerikan yli 9.22 ja Afrikan yli 10.15. Kello 10.25 aluksen jarrujärjestelmä kytkettiin päälle maasta käsin, ja tehtyään yhden kierroksen maan ympäri alus laskeutui erään kylän liepeille lähellä Saratovia kello 10.55.

EDIT: Liitän linkin István Nemeren kotisivuille. On nimittäin tuottelias kaveri (satoja kirjoja). Tunnetaan varmaan parhaiten esperanton harrastajien parissa. Myös joitakin scifi-kirjoaja.

http://www.nemere.hu/

  • ylös 0
  • alas 0

Sivut

Kommentit (54)

En myöskään tuosta hieman sekopäisestä avauksesta oikein saanut selvää - mutta liekö jälleen kyseessä jostakin ns. salaliittoteoriasta? Jos näin on, niin kiitos ei - eivät kuulu alaani.

No, kuitenkin Gagarin lensi sen ihmiskunnan ensi lennon avaruudessa vuonna 1961 Vostok-1:llä. Itse olin nuorena polyteknillisenä insinööriopeiskelijan planttuna todistamassa mm. noita Korolevin Vostokista edelleenkehittämiään kolmipaikkaisten Voshod aluksien lenytoja joskus 1960-luvun puolivälissä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Jotkut saattavat tarttua siihen, että lennon kestoksi kerrotaan 89,1 min, vaikka lähdön 9.07 ja laskeutumisen 10.55 välinen aika on 108 min. Kyseessä lienee kuitenkin pelkästään erilainen laskutapa. Lyhempi selittyisi ilman nousuja ja laskuja kun taas pidempi selittyisi koko lennon kestona. Tämä on vain hieman outoa, ja sen pystyy selittämään edellä mainutulla tavalla pois. Suurin outous on lennon aikataulussa.

Daily Telegraph, 13.4.1961:
”Asiantuntijoiden mukaan, neuvostoliittolaisten virallista rataa lentäen, Gagarin ei olisi ehtinyt Etelä-Amerikan yläpuolelle 15 minuuttia laukaisun jälkeen. Jos niin olisi ollut, hän olisi tarvinnut saman ajan radan toisen, jopa lyhemmän puoliskon, kiertämiseen. Siinä tapauksessa lento olisi vienyt vain 30 minuuttia eikä puolitoista tuntia, mikä kuitenkin on täysi mahdottomuus.”

Avaruusalus siis ensin kulki puoli maapalloa 15 minuutissa Etelä-Amerikan ylle. Siitä kivenheiton päähän Afrikkaan matka kesti 53 minuuttia!! Spurttaileva ja jarrutteleva Vostok-1

Tarkistin Gagarinin Vostok-1 lennon vaiheet omista muistiinpanoistani opiskeluajoistani. Eli lento alkoi Zaryasta klo 06:07 ja päättyi 07:55 Saratoviin. Kokonaiskestoaika oli siis reilu 100 minuuttia. Ensimmäiset radiokontaktit Gagarinin ja Korolevin välillä tapahtuivat jo noin 06:13 ja nämä keskustelut jatkuivat Zarya -asemien kautta näiden kahden kesken koko lennon ajan.

Mikä sinulla oikein on vaikeata tuossa lennossa ymmärtää?

Snaut
Tarkistin Gagarinin Vostok-1 lennon vaiheet omista muistiinpanoistani opiskeluajoistani. Eli lento alkoi Zaryasta klo 06:07 ja päättyi 07:55 Saratoviin. Kokonaiskestoaika oli siis reilu 100 minuuttia. Ensimmäiset radiokontaktit Gagarinin ja Korolevin välillä tapahtuivat jo noin 06:13 ja nämä keskustelut jatkuivat Zarya -asemien kautta näiden kahden kesken koko lennon ajan.

Mikä sinulla oikein on vaikeata tuossa lennossa ymmärtää?


Tuohan on sama aikataulu, kuin mitä minäkin ilmoitin. Sinun ilmoittamasi ajat ovat vain ilmaistu Lontoon ajassa ja Minun Moskovan ajassa. Ongelmana tuossa TASS:in ilmoituksessa ovatkin nuo väliajat. Palaan noihin keskusteluihin Gagarinin lennon aikana vähän myöhemmin - tosin vain lyhyesti.

Otetaan sen sijaan tähän otteita joistakin lehdistä.

Puolan kommunistisen puolueen keskuskomitean äänenkannattaja Trybuna Ludu otsikoi 12.4.1961 ”Neuvostoliittolainen avaruudessa”. Artikkeli kertoo nimeltä mainitsemattomasta neuvostoupseerista, joka Moskovassa liikkuvien huhujen mukaan on juuri palannut avaruuslennolta!!!

Lehti kertoo siis menneessä aikamuodossa uutisen, joka tapahtuu vasta muutaman tunnin kuluttua.

Unkarilainen puoluelehti Népszabadság julkaisi 13.4.1961 sivulla 9 artikkelin, jonka mukaan tiistaina iltapäivällä Budapestissä puhuttiin yleisesti avaruuslennosta jo tapahtuneena asiana!!!

Puheet olivat siis tapahtuneet päivää ennen Juri Gagarinin väitettyä avaruuslentoa.

Daily Sketch, (joskus 13.4.1961 – 20.4.1961 väliseltä ajalta): ”Gagarin lensi huhtikuun 7., ei 12. päivä.”

Miksi nämä sanomalehdet väittävät Gagarinin lentäneen jo aikaisemmin? [size=150:13d3cho9]Minä väitän, että avaruuslento tehtiin muutamia päiviä aikaisemmin, eikä kosmonauttina ollut Gagarin.[/size:13d3cho9] Tämän lennon laskeutumisen on täytynyt epäonnistua, jolloin varsinainen sankari joko kuoli tai loukkaantui vakavasti. Gagarin otettiin vain näyttelemään sankaria.

Keskeytän suoltamisen tähän, jottei ketjusta tulisi yksinpuhelu. Lisää on tulossa!

Kale
[size=150:6rbjg6ks]Minä väitän, että avaruuslento tehtiin muutamia päiviä aikaisemmin, eikä kosmonauttina ollut Gagarin.[/size:6rbjg6ks]
Esität siis että kukaan ei olisi huomannut tuota ensimmäistä lentoa, tai sitten kaikki seuranneet olisivat mukana juonessa eivätkä paljastaisi sitä? Entä sitten Gagarinin lento? Esitätkö että 12.4.1961 ei ollutkaan mitään lentoa ja taas kaikki sitä seuranneet ihmiset ympäri maailman olisivat mukana jossain salajuonessa? Mikseivät jenkit olisi paljastaneet tuota, kun kerran olivat myös kilpailemassa kuka pääsee ensimmäisenä avaruuteen?

ilesoft
Kale
[size=150:34ljz81c]Minä väitän, että avaruuslento tehtiin muutamia päiviä aikaisemmin, eikä kosmonauttina ollut Gagarin.[/size:34ljz81c]
Esität siis että kukaan ei olisi huomannut tuota ensimmäistä lentoa, tai sitten kaikki seuranneet olisivat mukana juonessa eivätkä paljastaisi sitä? Entä sitten Gagarinin lento? Esitätkö että 12.4.1961 ei ollutkaan mitään lentoa ja taas kaikki sitä seuranneet ihmiset ympäri maailman olisivat mukana jossain salajuonessa? Mikseivät jenkit olisi paljastaneet tuota, kun kerran olivat myös kilpailemassa kuka pääsee ensimmäisenä avaruuteen?
Salaliitto hullut ei huomioi tommosia asioita.

ilesoft
Esität siis että kukaan ei olisi huomannut tuota ensimmäistä lentoa, tai sitten kaikki seuranneet olisivat mukana juonessa eivätkä paljastaisi sitä?Millä se olisi laajasti huomattu? Silloin elettiin vuotta 1961! Ei ollut vakoilusatelliitteja, joilla pytyttäisiin valoikemaan toisten tekemisiä. Neuvostoliiton sisällä varmasti jotakin outoa huomattiin, mutta sieltä ei noin vain informaatiota saada. Lisäksi joku onnekas tähtitieteen harrastaja on saattanut (tai sitten ei) huomata liikkuvan tähden taivaalla. Jos tällaisia harrastajia oli, niin ehkä he luulivat sitä joksikin meteoriksi. Miksi he olisivat ajatellet: "Helkkari! Nyt ne venäläiset on salaa laukaisseet raketin!"

ilesoft
Entä sitten Gagarinin lento? Esitätkö että 12.4.1961 ei ollutkaan mitään lentoa ja taas kaikki sitä seuranneet ihmiset ympäri maailman olisivat mukana jossain salajuonessa?Valitettavasti 12.4.1961 lentoa ei seurattu maailmalla, koska siitä ei kerrottu mitään tietoja etukäteen. Jälkikäteen annettiin 13.4.1961 mm. seuraavia tietoja:
Gagarinin lennon jälkeen Neuvostoliitto julkisti virallisesti aallonpituudet, joita oli käytetty avaruuslennon aikana: lyhyillä aalloilla 9,019 MHz ja 20,006 MHz sekä ultralyhyillä aalloilla 143,625 MHz.

Mainittakoon, että 1957 kun Sputnik laukaistiin avaruuteen, niin Neuvostoliitto oli julkaissut vastaavat taajuudet etukäteen, jotta maailma voisi seurata satelliitin etenemistä.

TASS: (13.4.1961)
Vostok I:n kiertoradan lähin kohta oli 175km korkeudella ja kaukaisin kohta 302km korkeudella. Kallistuskulma 65 astetta 4 minuuttia.

Tosin näitäkin tietoja korjattiin:

TASS: (24.4.1961)
Vostok I:n kiertoradan lähin kohta oli 181km korkeudella ja kaukaisin kohta 327km korkeudella. Kallistuskulma 64 astetta 57 minuuttia.

Oliko niin, että ensimmäisillä tiedoilla ei olisi pystytty lentämään kuten piti, vaan tarvittiin korjaus, joka toimii. Kiireessä tulee laskuvirheitä niin helposti.

Niin, 12.4.1961 ei ollut minkäänlaista avaruuslentoa! Oikea lento tai sen yritys lienee tapahtunut jossakin perjantain ja maanantain välisenä aikana 7-10.4.1961.

ilesoft
Mikseivät jenkit olisi paljastaneet tuota, kun kerran olivat myös kilpailemassa kuka pääsee ensimmäisenä avaruuteen?

Jotkut sanomaehdet USA:ssa (mm. Daily News) esittivät kyllä kritiikkiä, mutta kun se ei ottanut voimakasta tulta, niin asia vaimeni nopeasti. Virallisen USA:n kritiikin puutteesta ei voi sanoa mitään varmaa. Ehkä siinä oli jotakin "ole sinä hiljaa tuosta asiasta niin minä ole hiljaa tästä asiasta" -tyyppinen tilanne. Kuka tietää. Vastaavanlaistahan on sattunut muulloinkin. Esim. 1968 Tsekkoslovakian miehityksen aikaan USA:laisille tuli muka täytenä yllätyksenä Neuvostoliiton interventio Tsekkoslovakiaan. Tuolloin oli jo vakoilusatelliitteja ja CIA:n vakoojia on ollut venäjällä pilvin pimein ja mistään ei muka saatu tietoa valtavan armeijan siirtelemisestä! Uskoo ken haluaa!

EDIT: (Editoitu alue kursivoitu ylempänä)

Neuvostoliiton keskeisin propakanda-teema oli teknologinen ylivoimaisuus läntisiin järjestelmiin nähden. Se soti ihmisten omia huomioita vastaa, joten uskottavuus on yhä kovilla.
On mahdollista että Gagarinin lento oli totta, tai sitten ei. Ehkä hän oli se joka selvisi hengissä niistä lukuisista yrityksistä, joita niillä oli?

tietää
Neuvostoliiton keskeisin propakanda-teema oli teknologinen ylivoimaisuus läntisiin järjestelmiin nähden. Se soti ihmisten omia huomioita vastaa, joten uskottavuus on yhä kovilla.Niinpä

tietää
On mahdollista että Gagarinin lento oli totta, tai sitten ei. Ehkä hän oli se joka selvisi hengissä niistä lukuisista yrityksistä, joita niillä oli?

Miten selität sitten tähän asti ketjussa esittämäni medialainaukset?

Otetaan tähän väliin hieman lisää tietoa.

[size=117:2z4a5ual]Ensimmäinen lehdistötilaisuus väitetyn avaruudessa käynnin jälkeen 15.4.1961:[/size:2z4a5ual]

- Juri Gagarin kaivoi taskustaan paperin, josta luki mitä oli nähnyt avaruudessa!!!

- Kysyttäessä söikö tai joiko Gagarin avaruudessa, hän vastasi ”Minä söin ja join painottomuuden tilassa ja kaikki kävi aivan kuten maassakin.”

- Gagarin: ”Painottomuudella ei ole mitään vaikutusta työkykyyn”

- Gagarin: ”Painottomuus ei mitenkään vaikuta elintoimintoihin”

- Gagarin: ”Lentäessäni yli Neuvostoliiton saatoin erottaa kynnetyt pellot niityistä”.

Aika tarkka katse Jurilla!

- Gagarin: ”Näin Etelä-Amerikan ja se oli hyvin kaunis.”

Etelä-Amerikassa vain sattui olemaan yö menossa, eikä sitä oikein voinut nähdä. Tämä kommentti oli aiheuttanut valtavan naurun Etelä-Amerikassa.

- Kysyttäessä, koska lennolla otetut valokuvat julkaistaan, Gagarin vastasi: ”Aluksessa ei ollut yhtään kameraa tai vastaavaa, joten mitään valokuvia ei ole, eikä niin ollen mitään julkaistavaa.”

Niinpä niin! Miksipä sitä olisi ensimmäiselle miehitetylle avaruuslennolle pitänyt ottaa kamera mukaan. Uskoo ken haluaa!

Amerikkalais-astronautilla oli uskottavampi kuvaus lennostaan, kun hän kertoi kusseensa housuunsa lennon lähdön viivästymisen vuoksi. Se ei voi olla probakandaa

Oliko tämän scifi-kirjailijan teos siis romaani vai tutkimus?
No, mihinkään ei voi luottaa. Apollokaan ei käynyt kuussa, vaan televisio studiossa. Ja muistakaa että Kekkonenkin vaihdettiin Moskovassa.

Oman meta-salaliittoteoriani mukaan on olemassa salaliittoteorioden salaliitto. Sen tehtävänä on levittää salaliittoajatuksia, jotta ihmisten mielenkiinto saataisiin pois todellisuudesta.

iisakka
Seuraa 
Viestejä848
acedia
Oman meta-salaliittoteoriani mukaan on olemassa salaliittoteorioden salaliitto. Sen tehtävänä on levittää salaliittoajatuksia, jotta ihmisten mielenkiinto saataisiin pois todellisuudesta.

Tuo oli mainio juttu! Ja Kalelle tosiaan: onko muita lähteitä kuin jonkun yksittäisen tyypin väsäämä epämääräinen kirja. Mitä arvoa semmoisella on ennen kuin pystyt tarkistamaan sen väitteet jostain muualta.

iisakka
Ja Kalelle tosiaan: onko muita lähteitä kuin jonkun yksittäisen tyypin väsäämä epämääräinen kirja. Mitä arvoa semmoisella on ennen kuin pystyt tarkistamaan sen väitteet jostain muualta.

Onhan noita István Nemeren ilmoittamia lähteitä (varsinkin sanomalehdistä) kohtuu paljon. Ja tuo lehdistötilaisuus sitten. Jos se oli 15.4.1961 niin luulisi kaikissa maailman suurimmissa sanomalehdissä 16.4.1961 olevan juttu siitä. Ei muuta kuin tarkistelemaan.

Elvis
Kale, jos Gagarin ei ollut ensimmäinen, niin kuka Hän sitten oli...

Niin, kuka kävi avaruudessa, vai kävikö joku. Varmaa tietoa ei tietenkään voi olla saatavilla, mutta tässä pari hyvää ehdokasta.

[size=150:24m5x7na]Vladimir Iljusin[/size:24m5x7na]

tai

[size=150:24m5x7na]Valentin Bondarenko[/size:24m5x7na]

Lentänyt kosmonautti voi toki olla joku muukin, mutta tietojeni perusteella nämä ovat varteenotettavimmat.

Nyt tuli itselle pikku kiire, jotta esittelen nämä kaksi herraa tarkemmin jonkun ajan päästä. Varmaan jo tänään.

Analyytikko
VOi, että mitä paskaa.

Juuri tämä suojelee oikeita salaliittoja paljastumiselta kaikkein tehokkaimmin. Valitettavasti.

iisakka
Seuraa 
Viestejä848
Kale
iisakka
Ja Kalelle tosiaan: onko muita lähteitä kuin jonkun yksittäisen tyypin väsäämä epämääräinen kirja. Mitä arvoa semmoisella on ennen kuin pystyt tarkistamaan sen väitteet jostain muualta.

Onhan noita István Nemeren ilmoittamia lähteitä (varsinkin sanomalehdistä) kohtuu paljon. Ja tuo lehdistötilaisuus sitten. Jos se oli 15.4.1961 niin luulisi kaikissa maailman suurimmissa sanomalehdissä 16.4.1961 olevan juttu siitä.

Minulla ei luonnollisestikaan ole sitä kirjaa käsillä, joten heittosi jää epämääräiseksi jos et oikeasti luettele niitä lähteitä. Ja myönnän olevani sen verran laiska ja skeptinen tämän aiheen osalta, etten aio myöskään lähteä kirjastoja penkomaan. Mutta jonkun linkin joka osoittaa uskottavaan lähteeseen voisin kyllä lukaista...

Kale
Ei muuta kuin tarkistelemaan.

Nuo tarkistukset tehtyäsi voit sitten palata tänne raportoimaan niiden tuloksista.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat