Seuraa 
Viestejä45973

Itse olen iso historia fani, ja erityisesti ns "kylmä sota" ajalta.

ns "kylmä sota" on siitä erikoinen konflikti, että se on yksi ainoista maailmanhistorian suurista konflikteista, joka ei johtanut avoimiin väkivaltaisuuksiin. Mutta jos niin olisi käynyt, niin millaiseksi tuota konfliktia luulisitte ?

Yksi mahdollisuus olisi, että sota olisi sattunut vuosien 1945-1965 välillä, mutta se olisi käytännössä edellyttänyt USA:lta ja muilta länsivalloilta erittäin suurta aktiivisuutta. Olisi toisin sanoen pitänyt jo ennen vuotta 1945 olla jokseenkin selvä suunnitelmia mitä tehdä, kun Berliiniin kerran ollaan päästy ?

Luultavasti tässä konfliktissa USA olisi ollut aloitteen tekijä. Belriinin kärjistynyt kriisi, sekä supervaltojen erimielisyydet Saksan jaossa olisivat johtaneet käytännössä ilmisotaan. Tässä sodassa USA olisi ns heittänyt "hanskat narikkaan" ja hyväksynyt suuret siviilitappiot Itä-Euroopassa.

Miten luulette että olisi käynyt? Olisiko Stalin syösty vallasta ja Neuvostoliitto antautunut ehdoitta? Enkä kuinka suuret olisivat siviilitappiot olleet Itä-Euroopassa ???

Toinen vaihtoehto olisi, että sota olisi syttynyt Korean sodan aikana. "Rämäpää" kenraali Mcarthur yksinkertaisesti kieltäytyy noudattamasta Presidentti Trumanin käskyä, ja käynnistää massiivisen, ydinaseilla maustetun hyökkäyksen Pohjois-Koreaan ja Kiinaan.

Olisiko Neuvostoliitto tuolloin antanut Kiinalle ydinaseen, ja jos olisi, niin miten olisi käynyt ? Olisiko sota laajentunut Eurooppaan? USA olisi saattanut suorittaa ns "pihtiliikkeen" jossa se olisi käynyt Neuvostoliiton kimppuun sekä Aasiasta että Euroopasta käsin, näin käytännössä puristaen sekä Neuvostoliiton että sen liittolaisvaltiot kasaan.

Ja entä Kuuban ohjuskriisi? USA:n ja Neuvostoliiton neuvottelut kariutuvat, tai Presidentti Kendy kohtaa ikävän "onnettomuuden" ennenkuin kriisiin löydetään poliittinen ratkaisu. Varapresidentti Lyndon.B.Johnson taipuu sotilasjohdon tahtoon(koska ei halua kokea "onnettomuutta") ja suorittaa ennaltaehkäisevän pommituksen Kuubaan, uhaten Neuvostoliittoa MASSIIVISILLA vastatoimilla, jos se yrittää sekaantua kriisiin. Miten käy ?

Taikka sitten surullisen kuuluisa Vietnain sota. Lyndon.B Johson kohtaa "onnettomuuden" ja hänen tilalleen tulee sotilaskompleksin valitsema nukke, joka määrää suurhyökkäyksen Pohjois-Vietnamiin. Kiinaa ja sen päätukijaa Neuvostoliittoa uhataan pysyä konfliktista erossa massiivisten seuraamusten pelossa. Mutta miten käykään? Päästääkö Kiina Amerikkalaisjoukkoja rajalleen? Kuinka USA sitten aikoo toteuttaa "massiivisen rangaistuksen" Kiinaa kohtaan? Kuinka Neuovstoliitto reagoi tilanteeseen? Johtaako konflikti lopulta ydinsotaan ?

Erityisesti kiinnostaa kylmä sota ja sen "vaihtoehtoinen päättyminen" vuosilta 1965-1985, jolloin supervallat ainakin ydinaseiden suhteen olivat suhteellisne tasaväkiset. Omassa fiktiossani konflikti syttyy vuonna 1983 NATO:n järjestämien "Able Archer" sotaharjoitusten yhteydessä. NS "kolmas osapuoli" on katkaissut käytännössä kaikki yhteydet Neuvostoliiton ja Yhdysvaltain väliltä, ja Neuvostoliiton tutka ja varoitusjärjestelmää on peukaloitu. Seuraavat piinaavat, viimeiset hysteeriset minuutit, joidenka aikana Neuvostoliitosta yritetään turhaan kaikin mahdollisin keinoin ottaa yhteyttä valkoiseen taloon. Verisen valtataistelun ja ammuskelun jälkeen vanhan punajättiläinen viimeisillä voimillaan määrää "vastaiskun" Yhdysvaltain ja sen liittolaisten oletettavasti tekemään "ensi-iskuun"

Tätä seuraava ns "kolmas maailmansota" on käytännössä ohi 24-tunnissa. Välittömästi konfliktissa saa surmansa noin 100-miljoona Amerikkalaista ja noin 200-miljoonaa Eurooppalaista. Tätä seuraavissa "proksi konflikteissa" ympäri maailmaa kuolee seuraavien lähivuosien aikana noin miljardi ihmistä(ns "kolmannen maailmansodan" yhteenlaskettu saldo" joka tosin on "vain" noin 20% koko maapallon silloisesta väestöstä) Euroopassa vallan ottaa ERA(European Recovery Agency)ja maailman uudeksi johtavaksi supervallaksi nousee käytännössä Australia. Suomi välttyy ydiniskulta, mutta joutuu käytännössä pahoin saastuneen radioaktiivisen saasteaallon kohteeksi Itä-mereltä. Sodan aloittanut "Black-Venom" rikollisjärjestö hyötyy uskomattomasti sodasta, myyden sen jälkeen joukkotuhoaseita ympäri maailmaa eniten tarjoavalle ja tukien ns "proksikonflikteja" mutta maailman johtajat 30-vuotta sodan päättymisen jälkeen(1983)aloittavat laajat ponnistelut uusien sotien ehkäisemiseksi sekä globaalin aserajoitusten toteuttamiseksi. Mitä olette mieltä ?

  • ylös 0
  • alas 0

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat