Seuraa 
Viestejä45973

Heräsin äsken ja oikeassa korvassa vinkui vaimeasti. Kesti melkein 20 minuuttia ennen kuin se hävisi. Onkohan korvaan tulossa joku vika?

  • ylös 2
  • alas 4

Kommentit (11)

Kaikkiin elimiimme tulee vikoja, kun annetaan tarpeeksi kauan aikaa. Minulla on molemmissa korvissa suhissut vaimeasti, mutta välillä myös piipannut, nyt yli 10 vuoden ajan. Tämä alkoi lukioiässä, kun kuuntelin korvakuulokkeilla musiikkia toistuvasti liian kovalla.

Ei minusta tuollainen 20 minuutin äkillinen rupeama vaikuta kovin pahalta. Olitko jossain meluisassa paikassa yöllä?

Itselläni on korvissa satunnaisesti vinkunut ja piipannut, mutta en ole aikaisemmin asiasta huolestunut. Nyt on kuitenkin alkanut käymään niin että piippaus peittää muita ääniä ja tuntuu siltä kuin korva menisi jotenkin tukkoon (vähän kuten korvatulpan aikaansaama tunne).

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Olisi hyvä käyttäää rokkikonsertissa tulppia. tai muuta suojausta.
Myös jos tekee melutyötä käytä suojaimia.

Etsi googlella enemmän vastauksia. Sielä myös kerrotaan mitä kannattaa tehdä ja mitä ei.

Akupainanta auttaa tinnitykseen, lähikirjastostasi löytyy helpotus. Tosin se vain lievittää oiretta eikä poista sen mahdollisesti aiheuttavaa lääketieteellistä tilaa. Oireiden pitkittyessä, ota yhteys lääkäriin.

Lisätään, että käsittääkseni tinnitus ei useimmiten liity mihinkään vakavaan sairauteen. Usein vakavin seuraus tinnituksesta onkin vaikeus siihen sopeutumiseen.

Jos kuitenkin tinnitus tulee pysyväksi, kannattaa varmuuden vuoksi käydä lääkärissä. Näin etenkin, mikäli kuulo tuntuu samalla heikkenevän.

http://www.tinnitusyhdistys.fi/

Tinnituksesta kärsii moni, mutta valitettavan harva tietää "vinkunalleen" syytä. Tinnituksen "vaarallisimmat" oireet liittyvät juuri mielenterveyden ongelmiin, koska tinnituksen kanssa elävillä ihmisillä ilmenee usein unettomuutta, keskittymiskyvyttömyyttä ja masennusta. Tinnutukseen liittyy myös hyperakusia hyvin usein, jolloinka korva on herkistynyt tietyn korkuisille äänille, ja nämä äänet tekevät hyvin kipeää.
Tinnitusta aiheuttaa useimmin
# Akustikusneurinooma (kasvain kuulohermoissa) 100 %
# Meniere-tauti (painehäiriö tasapaino-elimessä) 73 %
# Otoskleroosi (kuuloluiden luutuminen) 47 %
# Äkillinen kuulonmenetys aiheuttaa "bonuksena" 100 %:n tinnituksen.

- korvan vauriot (meluvauriot, traumaperäiset vauriot, synnynnäinen ominaisuus)
- Erilaiset neurologiset ongelmat, kuten TIA, AVH, aivohalvaus, iskut, tuumorit,
- lääkeperäinen tinnitus, masennuslääkkeet, verenpainelääkkeet jne.

Mikäli tinnitus jatkuu pidemmän aikaa tai se vaikeuttaa jokapäiväistä elämää, on syytä ottaa yhteyttä lääkäriin. PArannusta vaivaan ei useinkaan ole tarjolla, mutta vaihtoehtoja sitäkin enemmän.

Tärkeintä on pitää huolta itsestään ja korvistaan. Liikunta ja oikea ruokavalio auttavat ehkäisemään sairauksia joidenka liitännäisoireina tinnitusta saattaa esiintyä. Korta tulisi suojata melulta ja korvien "tunteita" kuunnella; jos jokin ääni tekee pahaa, vältä sitä.

Neiti
Tinnitusta aiheuttaa useimmin

Onpas ikävännäköinen tilasto. Oikeamman kuvan näistä uhkakuvista saisi, jos esittäisit tilaston, josta näkisi miten moni kaikista edes ajoittaisesta tinnituksesta kärsivistä ihmisistä potee samalla joitakin mainitsemiasi tiloja. Kävisi ilmi, että vain häviävän pienellä osalla kaikista tinnitusta kokevista on taustalla jokin näistä tiloista.

Edellisessä viestissäni puhuin tinnituksesta sairautena, pitkäkestoisena sellaisena.
Ohimenevä tinnitus on aivan normaalia, kuten jo edellä olleissa viesteissä tuli ilmi.

Edit: lisäys, hieman lisää infoa, osa jo aiemmin kirjoitettua...

Tinnitus

Tinnitus (lat. tinnere = korvien soiminen) on korvan soimista tai huminaa, jolle ei yleensä löydy elimellistä syytä. Ohimenevää hetkellistä tinnitusta esiintyy noin puolella väestöstä, jatkuvana sitä on vajaalla 10 %:lla ja häiritsevänä noin 2 %:lla. Tinnitus on yhtä yleistä miehillä ja naisilla.

Tinnitus voi johtua korvan tai sen lähikudosten vaurioitumisesta tai toimintahäiriöistä. Myös melulle altistuminen voi aiheuttaa tinnitusta. Tinnitukseen liittyy monesti myös hyperakusiaa.

Oireet

Tinnitusääni on yleensä korkeataajuista 1500 Hz ääntä. Monilla potilailla esiintyy useampaa eri tinnitusääntä yhtäaikaa. Tinnitusta pahentavia tekijöitä ovat stressi, kiire ja väysymys. Lepo vähentää oireita.

Hoito

Lääkehoito ei juurikaan ole tuottanut tuloksia tinnituksen hoidossa, mutta 10 - 15% ihmisistä apua on ollut verenkiertolääkkeistä, vitamiineista tai uni- ja rauhoittavista lääkkeistä. Niitä on kuitenkin käytettävä jatkuvasti.

Paras hoitokeino tinnitukseen on sopeutuminen ajan kanssa tai lääkärin ja psykologin ohjaama sopeutumisvalmennus ja kuntoutus. Tinnituksesta kärsivien tulisi välttää hiljaisuutta ja elää normaalissa äänimaailmassa, mutta toisaalta välttää liian kovia meluääniä.

Vierailija

Ei edes ohi menevä tinnitys ole normaalia, se johtuu jostain ehkä vaarattomasta vaivasta, tai sitten melusta olet joskus saanut melua korvaan ja et vain itse sitä muista mistä olet melun saanut.

lentokoneessa kun korvat menevät lukkoon, voi tinnitusta ilmentyä. Se on aivan normaalia. Tinnitusta ilmenee välillä aivan ilman mitään konkreettista syytä, sekä pitkäaikaisena vaivana että ohimenevänä hetkenä. Tohtorit ovat etsineet syitä ja parannuksia jo vuosisatoja, mutta valitettavan usein osuneet harhaan. Tinnituksen syitä ei voida useissa tapauksissa nimetä.

Vierailija

ihminen ei ole tarkoitettu matkustamaan lentokoneessa, siellä yleensä korvat menevät lukkoon. Mutta ei kyllä pitäisi mitään tinnitystä esiintyä.

Ei ole normaalia.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat