Seuraa 
Viestejä438

Astronomit ovat löytäneet uuden tyyppisen planeettajärjestelmän, 400 valovuoden päästä, nimetty Oph 1622. Kyseessä on kaksoisplaneetta järjestemä, eli planeetat ovat toisistaan kuusi kertaa Auringon ja Pluton etäisyyden verran ja kiertävät toisiaan. Outoa tutkioiden mielestä jutussa on, että tässä planeetta järjestelmässä ei ole lainkaan tähteä jota tämä pari kiertäisi.

Juttua löytyy lontoon kielellä mm. BBC:n sivulta:
http://news.bbc.co.uk/2/hi/science/nature/5241774.stm

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (5)

Aika kaukana toisistaan, riittääkö perinteinen vetovoima, vai joko on laskettu paljonko siellä on sitä pimeää ainetta?

Pimeää ainetta! HAH HAH HAA ja HOH HOH HOO

Sanokaapa saako nyrkkelijän naaman turpoamaan vastustajan nyrkin vetovoima?

Eli ensin toinen nyrkkeilijä/energiakeskittymä lähettää paljon energiaa toista nyrkkelijää kohti.

Osuessaan kohteeseensa, osumakohdasta vapautuu paljon energiaa ja näin kuulemme äänen.

Kohde taas lähtee toiseen suuntaan liikkeelle, mutta kasvoissa havaitaan massan siirtymistä kohti vastustajan nyrkkiä.

Täysin vastaava tilanne, kuin massiivisen tähden "nyrkin" iskut pienempään tähteen, jolloin pienempi työntyy poispäin samassa suhteessa kuin kohteet laajenevat, sillä energialla joka siitä turpoaa kohti massiivista "nyrkkelijää".

Savor

;):)

Moi Arkos, mitäs sinun matematiikka sanoo tähän ilmiöön?

Tarvitaanko pimeää ainetta ja jos, niin miten paljon?

Savor

;):)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

kun planeetta on valmistunut pölykiekosta jonkun tähden ympärillä ja silloin toinen tähti tai jokin muu massiivinen kappale tulee tarpeeksi lähelle tätä planeettakuntaa ja heittää planeetan pois järjestelmästä, niin voiko tällä keskellä tyhjää avaruutta kulkevalla planeetalla olla vulkaanista toimintaa, mikä pitäisi vaikka elämää yllä jossain paksun jääkuoren alla.

sillä onhan maastakin läydetty elämää, joka ei ole auringosta riippuvaista.
eli voisiko maan elämä säilyä vaikka jossain merten mustien savuttajien ympärillä vaikka maapallo joutuisi pois aurinkokunnasta?

tietäjä
sillä onhan maastakin läydetty elämää, joka ei ole auringosta riippuvaista. eli voisiko maan elämä säilyä vaikka jossain merten mustien savuttajien ympärillä vaikka maapallo joutuisi pois aurinkokunnasta?

Eikös aikoinaan maa ollut jokseenkin kokonaan umpijäässä, kun yhtäkkiä kehittynyt fotosynteesi söi ilmakehästä lähes kaiken hiilidioksidin? Oletetaan, että elämä selvisi juurikin vulkaanisen toiminnan ansiosta. Oli joskus alkukesästä Prisma-dokumentti aiheesta.

tietäjä
sillä onhan maastakin läydetty elämää, joka ei ole auringosta riippuvaista.
eli voisiko maan elämä säilyä vaikka jossain merten mustien savuttajien ympärillä vaikka maapallo joutuisi pois aurinkokunnasta?

Kyllä. Valtameret kyllä jäätyisivät pohjaa myöten, mutta maankuoressa elävät eliöt selviäisivät Maan sisäisen lämmön ansiosta (radioaktiivinen hajoamisen tuottama lämpö).

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat