Seuraa 
Viestejä45973

Heipsan!
Laitetaanpa ensimmäisenä keskustelunavauksenani asiaa kasveista…

Tämä kesä on ollut kuiva ja kuuma, jolloin ulkokasvit ovat säästyneet pahimmilta tuholaisiltaan kirvoilta. Kirva parat eivät oikein siedä jatkuvaa paahdetta..
Mutta sen sijaan kasvipunkit (ne pienenpienet mustat seittejä kutovat tuholaiset) ovat nauttineet helteestä täysin rinnoin ja niitä voikin havaita lähes joka puutarhassa ja parvekeperannoilla.

Punkkeja on vaikea havaita paljain silmin. Usein ne huomaa vasta siinä vaiheessa, kun kasvissa alkaa näkyä seittiä. Mikäli seittiä on jo ilmaantunut paljon, on kasvia lähes mahdoton pelastaa
Nyt siis silmä kovana syynäämään kasvejaan!

Jos huomaa kasvin lehdissä tummia ”syötyjä” kohtia tai lehtien ”vaalenemista” läikittäin, silloin punkkien poistoon tepsii tämä kikka:

valmistetaan mäntysuopaliuos (2-3:prosenttia suopaa, loput vettä) suihkepulloon ja suihkutetaan punkin valtaaman kasvin lehtiä noin kerran viikossa tällä laimealla liuoksella. Erityisesti lehtien alapintaan kannattaa ruiskautella, siellä ne mokomat lymyävät.

Mäntysuopa ei tapa kasvia, saa sen lehdet kyllä kiiltämään
mutta mikäli kyseessä on syötävä kasvi -chili, paprika tms. kannattaa suihkutuksen jälkeen antaa liuoksen jokusen tunnin vaikuttaa ja sen jälkeen suihkutella kasvia vedellä –suurimmat ”saippuat” pois siis.

Jostain syystä ainakaan minun puutarhani persiljat ja sipulikasvit ovat säästyneet punkeilta – lienevät siis jonkin verran kranttuja muonansa suhteen

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

Nokkosia kannattaa muuten vielä kerätä talteen talveksi.
Kuivattuina niitä voi lisätä esim. lettutaikinaan, sämpylätaikinaan, keittoihin ja vaikka mihin. Sisältää paljon rautaa.
Ihan mistä tahansa pientareelta ei kuitenkaan kannata niitäkään napsia, saaristosta saa parhaaat -ovat puhtaita paakokaasuista ja virtsasta.

{M}

  • ylös 1
  • alas 0

Kommentit (5)

Mistälie mieleeni jäänyt neuvo käyttää Kahvia ja Tupakkaa samaan tarkoitukseen. Kofeiini ja Nikotiini on ötököille liikaa. Ei taida sopia syötäville kovin hyvin. Kokeilla voi ja katsoa tehoaako.

DerMack
Seuraa 
Viestejä1839

no chilejä (paprikoita) en alkais millään tupakkalitkulla suihkutteleen, tupakan mosaiikkivirus kun tykkää myös capsicumeista, mutta puskat ei tykkää siitä :/

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Vähän hakuammuntaa, mutta mitenkähän pihka-uute vaikuttaisi hyönteisiin? Torjunta-ainettahan se on. Onko siinä vain mekaaninen vaikutus, eli ötökät juuttuvat kiinni.

Eikö keittäminen pure viruksiin?

Njaa.. kahvin käyttö tuholaistorjuntaan.. hmm.. satutko Tietää muistamaan millä tavoin kahvia käytetään?
Ihanko vaan sumpit keitetään ja viskatan jäähtyneenä kasviparan rinnuksille

Nikotiinista olen itsekkin kuullut, mutta kai sitä lähinnä käytetään "erityiskasveille".
Senkään käyttötavoista en ole perillä. Joku voisi valaista miten se tapahtuu. Liuotetaanko kenties röökinpuruja vedessä ja seulotaan neste sumutuspulloon?
Vai saako "raakaa nikotiinia" jostakin apoteekista tahi vastavasta esim. nesteenä?

T: ummikko lammikko

Olen autuaasti unotanut reseptin, mutta eiköhän tuo uute vain ruiskutella kasville ja katsota miten se vaikuttaa. Kuivaessaan se vahvenee ja siten puree hyönteiseen, joka saa sitä syödessään kasvia tai muutoin.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat