Seuraa 
Viestejä45973

Jos sinulla olisi esim. miljardi euroa rahaa, joka pitäisi käyttää tieteen kehittämiseen. Mille tieteenalalle ja mihin tutkimuskohteeseen sen rahan laittaisit ja miksi sinne?

  • ylös 0
  • alas 0

Sivut

Kommentit (23)

avaruusprojekteihin ja johonkin miten muistii vois siirtää johonkin tietokoneseen... jotta voisin tulevaisuudessa valloitaa universumin... ellei se lahoo enen sitä käsiin :c

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Puhtaaseen energiantuotantoon.

Pitäisi varmana valita jokin, josta miljardilla saisi eniten hyötyä irti. Veikkaisin siis tuulivoimaa, jossa tuntuu olevan kehityspotentiaalia kovastikin. Aurinkovoima ja fuusio yms. eivät miljardilla kehittyisi, kun kyse on valtavista urakoista.

Toinen vaihtoehto voisi olla jokin itselle läheisempi tieteenala, kuten yhteiskunnan, kulttuurin ja historian tutkimus, jotka näivettyvät varojen puutteessa.

hcesar
Seuraa 
Viestejä13039

Astrologian ja homeopatian tutkimiseen. Loput lahjoittaisin Institute for Creation Sciencelle ja ehkä vähän Scientologeille.

Kantasolututkimuksiin ja geenimanipulaatioon ja kehitysmaiden opetusprojekteihin. Miljardi euroa on kyllä aika pieni raha avustuksiin mutta olisihan se hauskaa jos olisi miljardi löysää rahaa. Nuo ovat minulle tärkeitä kohteita, en nyt sen kummemmin osaa perustella.

Itse sijoittaisin sen matematiikan, fysiikan ja (kansan)taloustieteen tutkimusinstituutin luomiseen ja toiminnan rahoittamiseen. Tarkoituksena olisi siis kouluttaa tohtoritason ihmisiä näillä aloilla, rahoittaa heidän tutkimustoimintaansa sekä näiden tutkimustulosten julkituomista yleiseen tietoisuuteen tai käyttöön.

Matematiikan tarkoituksena olisi olla menetelmätiede jota kaksi muuta pystyisivät hyödyntämään. Toki laitoksessa harrastettaisiin ihan puhdastakin matematiikan perustutkimusta mutta ennemminkin tarkoituksena olisi tuottaa uusia työvälineitä ja niiden hallintaa soveltaville tieteille.

Fysiikan tarkoituksena olisi puolestaan tuottaa teknistä kehitystä maailmalle, pääpaino fuusioenergian valjastamisessa. Vaikka puhuinkin teknisestä kehityksestä, tarkoitan myös puhdasta perustutkimusta jolla on tapana valjastua sovelluksiksi pitkällä aikavälillä.

Taloustieteeseen laskisin myös muuta yhteiskuntatieteellistä tutkimusta mutta halusin nimetä sen taloustieteeksi siitä syystä että se on oikeastaan ainut yhteiskuntatieteistä jossa edetään yksinkertaisemmista aksioomista loogisella päättelyllä uusiin tuloksiin. Muilla aloilla on hyväksytty myös "mutu" perusteluja, vrt. sosiaalipolitiikka. Tarkoituksena olisi siis tuottaa toimijoita jotka ymmärtävät syy-seuraus suhteita jotka vaikuttavat niin taloudessa kuin esim. biologiassa.

Erityisen mielenkiinnon alla olisi saada yleiseen tietoon hyvin yksinkertainen "totuus" Y=T*K^a*L^(1-a) (0

Erittäin merkittävää tässä kaavassa on huomata että työvoiman kaksinkertaistuminen ei kaksinkertaista tuotantoa. Siis väestön kasvaessa naamaa kohti jää vähemmän. Tätä luonnollisesti pystytään kompensoimaan investoimalla tuotantohyödykkeisiin (siis vähennetään tämänhetkistä kulutusta) tai kehittämällä teknologiaa (sama). Tällöin siis liiallinen väestönkasvu olisikin syy eikä seuraus köyhyydelle ja sen tuottamille lieveilmiöille.

Varmaankin avaruustutkimukseen sekä lääketieteeseen (esim. kyberneettisten raajojen kehittämiseen).

Itse sijoittaisin vaihtoehtoisten öljylähteiden kehittämiseen. Tätä toimintaa voi tosin tukea sijoittamalla rahaa kyseistä hommaa harrastaviin osakeyhtiöihin.

Jos sijoittais rahansa peniksen suurennukseen tähtäävään tutkimukseen ja kehitykseen ja siinä onnistuisi kehittämään sivuvaikutuksettoman menetelmän, hankkisi rahansa satakertaisesti takaisin.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat