Seuraa 
Viestejä45973

Kyllä näillä on ollu yhtä vaikeaa kuin SI-nivelen asentovirheestä kärsivillä...
"KOSKA TAUTIEN SYITÄ EI OLE TUNNETTU, LÄÄKETIETEESSÄ ON AINA HOIDETTU OIREITA."

Amalgaamimyrkytyksen uhrien kokemuksista

"MITÄ ARVOA ON SELLAISELLA TIETEELLÄ, JOKA EI TUE ARKIKOKEMUKSIA?? "

"TIETEELLINEN PETOS AMALGAAMISODASSA SYNTYY SIINÄ, ETTÄ VIRANOMAISET OVAT JÄTTÄNEET AMALGAAMIKOKEILUN KIUSALLISET TULOKSET HUOMIOTTA."

Tuo kuullostaa varsin tutulta monella muullakin alueella... potilaita ei uskota, vaikka heitä olisi kuinka paljon. Koska heidän kertomuksillaan ei ole lääketieteellistä arvoa, sanovat lääkärit, ja jatkavat kuten ennenkin...

Tuo Matti Vetri taistelee tuodakseen tietoa esiin, ihan kuten minäkin...

  • ylös 0
  • alas 0

Sivut

Kommentit (272)

parantunut
Tuo kuullostaa varsin tutulta monella muullakin alueella... potilaita ei uskota, vaikka heitä olisi kuinka paljon.

Ei muuten uskota kaikenmaailman SI-hihhuleitakaan..

Te ilmeisesti ajattelette yhdistää voimanne? Loistava aisapari. Loppupäätelmänne lienee että hampaat hoidetaan parhaiten repimällä ne pois ja samalla on äärimmäisen tärkeää rusauttaa paikoillaan olevat SI:t pois paikoiltaan. Tämä edellämainittu "hoito" on äärimmäisen tärkeä uusia niin monta kertaa, kuin asiakas hölmöyttään on valmis maksamaan siitä..

Väitän että tieteellisesti on äärimmäisen vaarallista juoda vettä. Kaikki juoneet ovat ennenpitkää sairastuneet, ja varsinkin (viitaten linkkiin) julkkikset ovat sairastuneet mielenvikaisuuksiin ja stressityyppisiin oireyhtymiin. Jotkin heistä ovat kylläkin juoneet muutakin kuin pelkkää vettä.. Ja lehdistä täten saamansa julkisuuden ovat käyttäneet hienosti markkinointiviestintänsä tueksi. Any publicity is good publicity. Johnny Rotten.

Jopa on taas juttu. Tämä kohta pisti heti silmään tuolta Matti Vetrin sivuilta:

Salaliittolaiset masinoivat tutkija-armeijan puhumaan puolestaan. Tästä esimerkkejä on runsaasti. "Mitä enemmän tutkimuksia (!?) ilmestyy, sitä epätodennäköisemmältä (!?) myrkytysvaara näyttää.

Siis jos tutkijat toteavat että joku asia on vaaraton (tai ainakin vaara on lähes olematon) kyseessä on heti salaliitto? Kuulostaa uskomattomalta.

Minusta on ihan luontevaa että jos joku asia herättää kohua, niin tutkijat tutkivat asiaa ja kertovat onko mitään syytä olla huolissaan. Outoa olisikin jos he eivät reagoisi millään tavoin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Itse en oikein osaa elohopean kauhuja pelätä kun lapsena kiskoin yhden lämpömittarin sisällön ja hengissä ollaan, vintti kyllä brakaa. Elohopea on hyvin myrkyllistä vain metyylielohopeana tai suoloina, lämpömittarimehua saa juoda desin hengenlähtöön.

iisakka
Enoni kuuluu niihin, joilla oli joskus 90-luvulla näitä oireita, jotka poistuivat kun amalgaamipaikat vaihdettiin muovipaikkoihin.

Aivan. Uralranen mielestä kaikki lääkärit, jotka ovat eri mieltä kuin hän, pitäisi panna viralta.
Myös ilmeisesti tämä dosentti.

Ja näitä sinun enosi kaltaisia löytyy paljon lisää... Ja silti yhä u-rane-lääkärit väittää meitä potilaita vain hulluiksi... Sama asenne hänellä tuossa SI-nivelen asentovirheessä.

Tuossa suomalaisen SM-tason aitajuoksian gradu:
"Viimeisin fysioterapeutti arveli polvikipujeni olevan ennemminkin seuraus eikä syy. Hän yrittikin löytää syyllistä kivuilleni. Osittain kivut johtuivat selästäni, koska SI-nivel oli hieman vinossa."
gradu

Eikä hän siis ole ollenkaan ainoa ureilija, jolta on SI-nivelen virheasento jätetty huomaamatta ja hoitamatta... ja ura loppunut siihen?

parantunut
Aivan. Uralranen mielestä kaikki lääkärit, jotka ovat eri mieltä kuin hän, pitäisi panna viralta.

Ja silti yhä u-rane-lääkärit väittää meitä potilaita vain hulluiksi...


Ei suinkaan. Heillähän on sentään jonkinasteinen koulutus ja aina ne kaljapuoskarit tai roskakuskit diagnoseissa voittaa. Takuulla osuu useampi diagnoosi oikein/potilas. Eräskin keppanamanipulaatioautomaatti kuulemma diagnosoi jokaisen potilaansa samalla "diagnoosilla".

Ei heidän tarvitse olla välttämättä samaa mieltä, enkä minäkään ole välttämättä oikeassa. Mutta kyllä silti annan manipulaatiohoitoja tehdä vain sellaisen, jolla on edes jollain tapaa ammattiinsa liittyvä koulutus ja jonkinlainen potilasturva.

Ei ne sentään minun lääkäreitäni ole.

uralrane
parantunut
Aivan. Uralranen mielestä kaikki lääkärit, jotka ovat eri mieltä kuin hän, pitäisi panna viralta.

Ei suinkaan.

Loppupäätelmänne lienee että hampaat hoidetaan parhaiten repimällä ne pois


Ei kyllä mun loppupäätelmä on sama kuin lääkäreiden, eli amalgaamit pois hampaista ja nopeasti! Samaa varmaan ajattelee Iisakki tuossa yllä, vaiko?

Itsehän olit siis tuosta amalgaamin vaarallisuudesta taas täysin eri mieltä?

LK
Seuraa 
Viestejä138

Parantunut, asiat voi esittää fiksusti ja tyhmästi. Sun lähestymistapa kaikkeen on hyvin tyhmää.

Mäkin oon paljonkin lueskellut tosta amalgaamihommelista, mutta se mikä mua eniten tossa häiritsee, on se kuinka pienistä määristä on kysymys. Ja sehän nyt kai on tiedossa (en ole kyllä ihan satavarma, enkä kyllä jaksa tarkistaakaan), että jotkut ovat herkempiä amalgaamille kuin toiset. Sinällään kyllä tohon amalgaamihommeliin viitti kovin kantaa ottaa, muuta kuin sen verran, että on tosiaan enemmän tutkimuksia, jotka viittaavat sen vaarattomuuteen, kuin tutkimuksia, jotka viittaavat sen vaarallisuuteen.

parantunut
Itsehän olit siis tuosta amalgaamin vaarallisuudesta taas täysin eri mieltä?

Enhän minä ole ilmaissut kantaani amalgaameista mitenkään. Vaikka hyvinhän nuo ovat miljoonilla ihmisillä mukana kulkeneet, minä muiden mukana. Aina löytyy joku reppana joka koettaa laittaa yhden asian syyksi kaikelle. Varmaan on taas niitäkin jotka eivät amalgaamia kestä. Onhan näitä yliherkkyyksiä ja allergioita. Mutta varmaan on tuhansia jotka ovat turhaan poistattaneet amalgaaminsa. Ja laitattaneet tilalle muovia sun muuta, jonka turvallisuudesta on paljon lyhyemmät kokemukset. Ne kun muuttuvat jatkuvasti. Oja vs. allikko?

iisakka
Seuraa 
Viestejä848
parantunut
uralrane
parantunut
Aivan. Uralranen mielestä kaikki lääkärit, jotka ovat eri mieltä kuin hän, pitäisi panna viralta.

Ei suinkaan.

Loppupäätelmänne lienee että hampaat hoidetaan parhaiten repimällä ne pois


Ei kyllä mun loppupäätelmä on sama kuin lääkäreiden, eli amalgaamit pois hampaista ja nopeasti! Samaa varmaan ajattelee Iisakki tuossa yllä, vaiko?

Vastataan kun kerran kysytään. En edes tiedä onko minulla amalgaamipaikkoja. Asia ei ole kiinnostanut, koska en ole huomannut että niistä olisi minulle mitään haittaa. Varmuuden vuoksi en kuitenkaan ottaisi enää uusia, kun olen nähnyt läheltä niiden epäillyt seuraamukset.

Sitten yleisemmällä tasolla, sitä odotellessa, että joku oikeasti asiantuntija tulee kommentoimaan. Amalgaamin haitathan ovat ymmärtääkseni vielä tieteen näkökulmasta kiistanalaisia. Kuka tahansa niitä pelkäävä voi kuitenkin aivan oman halunsa mukaan marssia hammaslääkärille ja pyytää ne vaihtamaan. Jokaisella on siis vapaus niin tehdä jos siltä tuntuu.

"Amalgaamiallergia" voidaan todeta varsin helposti suun limakalvolla.
Helppo homma, otetaan koepala.
Ensin olisi järkevää pyytää hammaslääkäriä katsomaan kyseistä aluetta.
Ettei tarvis maksaa turhista tutkimuksista.
Mutta jos joku haluaa, siitä vaan.
Varsinkin yksityispuolella hoituu helposti.
Veronmaksajien rahoilla toimiva porukka ei kovin herkästi halua eikä ennätä tehdä muuta kuin todellisiin hammaskipuihin liittyviä toimenpiteitä.
Että älkää tulko jne....

Kysykääpä joskus omalta hammaslääkäriltänne ja hänen hoitajaltaan, mahdollisesti myös suuhygienistiltä, jos sellainen on. Kysykääpä, haluavatko he itse vaihtaa/vaihdattaa omat amalgaamipaikkansa muovipaikkoihin.
Vastausten pitäisi saada teidät ajattelemaan.
Edelleenkin elämä on...

Amalgaamipaikkoja hampaissa on syytetty viimeiset kymmenen, yli kymmenen vuotta kaikesta mahdollisesta ja mahdottomasta ihmisen pahastaolosta.
Lähti varmaan liikkeelle Ruotsista, kun siellä yksityishammaslääkäreillä alko potilaat loppumaan. Piti keksiä jotain.
Suomessakin huomattiin, kas kummaa, että tuohan on hyvä tapa tienata.
Kysykää edelleenkin itseänne hoitavilta hammaslääkäreiltä, hammashoitajilta ja suuhygienisteiltä:
mitä he tekevät ja haluaisivat tehdä omien amalgaamipaikkojensa kanssa???

cosini
Kysykää edelleenkin itseänne hoitavilta hammaslääkäreiltä, hammashoitajilta ja suuhygienisteiltä:
mitä he tekevät ja haluaisivat tehdä omien amalgaamipaikkojensa kanssa???

Hammaslääkärini kanssa tuli puhetta tästä amalgaamijutusta ja hän sanoi ettei ole ikinä nähnyt koko hysteriassa mitään järkeä. Hän kertoi erään sukulaisensa lukeneen lehtijuttuja jossa amalgaami todettiin syypääksi kaikkeen mahdolliseen liikavarpaista kaljuuntumiseen. Tämä sukulainen soitti hänelle vaatien että kaikki hänen n.15 paikkaa pitää repiä irti ja korvata muovisilla. Hammaslääkärini kieltäytyi ja painotti että toimenpide on aivan järjetön koska paikat ovat turvallisia eikä sukulaisella sitäpaitsi edes ollut mitään lehdessä kuvattuja oireita. No, fiksu sukulaismies meni toiselle lääkärille ja vaihdatutti paikat kalliisti muovisiin sillä seurauksella että hän käy nykyään kerran kuussa paikkauttamassa hampaitaan, koska uudet paikat tahtovat lohkeilla vähän väliä.

Sehän se.
Amalgaamipaikat kestävät hyvässä lykyssä 30-80 vuotta. Muovipaikat uusitaan n. viiden vuoden välein. Monesti useamminkin.
Jokainen tekee oman valintansa.
Julkisella sektorilla eli veronmaksajien rahoilla ei vaihdeta amalgaamipaikkoja muovipaikkoihin kuin ainoastaan siinä tilanteessa, että on amalgaamiallergia. Se on äärimmäisen harvinainen. Se todetaan tutkimuksilla.
Paniikki ja huuhaa on aina olleet lääketieteen ja sitä sivuavien tieteiden murheenkryyni.

Nämä hammaslääkärit ainakin suosittelevat amalgaamien poistoa...

"Amalgaamiin liityvät haitat johtuvat mielestäni yksilöllisistä tekijöistä, joiden seurauksena potilas allergisoituu elohopeakloridille. Olen itsekin hoitanut potilasta, jonka oireet olivat selvästi yhteydessä amalgaamiin. Paikkojen vaihtamisen jälkeen oireetkin katosivat. Korostan kuitenkin, että enemmistö potilaista ei reagoi millään tavalla amalgaamiin, joten varmuuden vuoksi paikkoja ei tarvitse uusia."
Hammaspiste

"Jo pitkään on tiedetty amalgaami-elohopeapaikkojen sekä juurikanavapaikkojen vaaroista. Aiheesta on olemassa tutkimuksia, kirjallisuutta, väitöskirjoja sekä paljon tietoa internetissä. On olemassa hyvin vahvaa todistusaineistoa siitä kuinka ne osaltaan aiheuttavat useita vakavia rappeuttavia sairauksia kuten multiple sclerosis eli ms-tautia ja useita autoimmuunitauteja. Juurikanavapaikat voivat aiheuttaa hampaiden alla bakteeritulehduksia, jotka havaitaan vasta vuosien kuluttua. "
Michael Cramm

MOT:n Virtasesta jotakin iloakin: amalgaami
"No mun tapaus on se, että mulla on taustalla elohopeamyrkytys"

Elohopeaa on syötetty ihmisille jo satoja vuosia... ja ihan turhaan!
"Elohopealääkityksen hyöty kuppataudin hoidossa on ollut kyseenalainen. Puhdistavana hoitona ja hampaidensaantipulverina se on ollut hyödytön ja haitallinen. Siitä on ollut selvästi apua turvotusten hoidossa, hammasamalgaamina ja ulkoisesti käytettyinä antiseptisinä aineina, ja niissä myös haitat ovat olleet melko vähäiset. Teollisessa toiminnassa elohopea on ollut aikanaan hyödyllistä, mutta se on aiheuttanut runsaasti altistumista työntekijöille. Ympäristöön joutuneena elohopeasta ja sen yhdisteistä on ollut myrkyllisyytensä takia suurta haittaa sekä luonnolle että ihmisille. "

Ja yhä lisää myrkytetään ihmisiä...

parantunut
"Korostan kuitenkin, että enemmistö potilaista ei reagoi millään tavalla amalgaamiin, joten varmuuden vuoksi paikkoja ei tarvitse uusia."

MOT:n Virtasesta jotakin iloakin:


Mitenhän on, liekö SI-hihhuleilla mielenkiintoa naksutella sitä ainoaa "tuntemaansa" niveltään? Mitenhän on, liekö hammaslääkäreillä mielenkiintoa laittaa kerralla koko purukalusto uusiksi, jos potilas vähän vingahtaa? Money talks...

Virtasesta on ollut iloa monellekin. On eräs parhaita toimittajia, tutkii taustoja kunnolla, eikä hänestä ole juuri valituksia tehty. Minusta erittäin ammattimainen toimittaja, mitä ei voi kaikista sanoa.

Juurikanavapaikat ovat höpönlöpöä. Mielelläni haluaisin tietää, mitä ne mahdollisesti olisivat???? Amalgaamia juurihoidoissa ei käytetä, ainoastaan guttaperkaa tai nykyisin ehkä jo muita uudempiakin aineita.
Kun hammas on juurihoidettu, se on kuollut, eikä mikään siitä hampaasta enää lähde mihinkään liikkeelle. Tämä "juuripaikka"-pelkääjä voisi mennä oman hammaslääkärinsä luo ja kysyä, mitä minulle ja minun hampailleni on tehty. Kaikki asiat selviävat kysymällä. Kauheaa, että täytyy pelätä ja olla epävarma yksinkertaisen ja tavallisen toimenpiteen vuoksi.

Elohopean vaarallisuus pelottaa kovasti.
Itse olen työskennellyt amalgaamipaikkojen, joiden yhtenä osana on elohopea, niiden kanssa olen työskennellyt jo yli kolmekymmentä vuotta.
Mutta aina olen hallinnut tämän materiaalin käytön. Tiedän, miten tulee toimia, ettei se aiheuttaisi vaaraa potilaalle, työkaverilleni tai itselleni. Myös nuoret, vastavalmistuneet työkaverini, uusimman tiedon hallitsijat toimivat samoin kuin minä. Siis varotoimenpiteet eivät ole muuttuneet kolmessa-neljässäkymmenessä vuodessa.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat