Seuraa 
Viestejä45973

Elikkäs rikas Saksa pitää puhtaudesta ja arvostaa siisteyttä. Näin ollen se ei halua jätteitä maaperälleen. Autojätti Saksa joutuu "luopumaan" käytetyistä renkaistaan ja nämä jätteet viedään Liettuaan, josta ne päätyvät Kaliningradiin. Solidaarisena EU:n jäsenenä Suomen lehdistö ei ota kantaa tähän asiaan.

Kuten USA:kin "dump waste" - projektien ansiosta kotimaa säilyy puhtaana samalla kuin kiinalaisia kuolee jätteisiin, jotka Kiinaan on tuotu. Ahne Kiinan hallitus haluaa vähän ylimääräistä ja maalaiset saavat kärsiä. Vanhoja autonrenkaita
viedään mukamas halpana kuluttajaystävällisenä vientituotteena Kaliningradiin sekä myös öljyjätöksiä, jotta tiukat EU-direktiivit tulisivat täytetyiksi. Länsimainen lehdistö ei kovin usein puutu tälläisiin sotkuihin, koska hekin haluavat varmaankin puhtaan lähiympäristön muiden kustannuksella...

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (7)

Kertoo paljon tämän päivän tilasta mediassa.
Tuntuu ettei ole enää ns. tutkivaa journalismia

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Ainakaan Italian Napolissa ei ole kuskattu jätteitä. Mihinkään.

" - - Jäteongelman raivostuttamat mielenosoittajat ottivat yhteen poliisin kanssa Napolin kaupungissa Italiassa lauantaina. Vanhan kaatopaikan avaamista vastustavat mielenosoittajat heittelivät poliiseja kivillä ja kaatoivat ajoneuvoja. - - Asukkaat ovat osoittaneet mieltään myös tukkimalla rautatiekiskoja sekä sytyttämällä roskakasoja tuleen katujen varrella. Palokunta on joutunut sammuttamaan yli sata tällaista tulipaloa kahden päivän aikana. - - "
http://tinyurl.com/ytoxyc

" - - Kaupungin kaduilla on arviolta 2 000 tonnia keräämättömiä jätteitä, joita raivostuneet kaupunkilaiset sytyttävät palamaan. Katujen varsilla lojuu myös satoja kuolleita rottia ja kaupunkilaiset pelkäävät tautien leviämistä. Palavista jätekasoista leviää myrkyllisiä kaasuja. - - "
http://tinyurl.com/2aaklu

Kaatopaikkoja on suljettu, mutta jätevuoret ovat päätyneet sittemmin kaduille. Nyt kansalaiset meinaavat aukaista kaatopaikat väkisin, joskin osa kansalaisista vastustaa aukaisua pelätessään terveyshaittoja.

Camocar
Kertoo paljon tämän päivän tilasta mediassa.
Tuntuu ettei ole enää ns. tutkivaa journalismia

se on ollut tilattua journalismia jo kauan

Nyt siellä Napolin kaduilla on jo 110 000 tonnia jätteitä. Armeija on määrätty pelastamaan napolilaiset jätevuoriin hukkumiselta. Pääministeri Romano Prodi ja ministerit yrittävät ratkaista jätekriisin.
http://www.iltasanomat.fi/uutiset/ulkom ... id=1473304

Jätteistä on myös terveyshaittoja, esimerkiksi syöpäsairaudet ovat lisääntyneet alueella.
http://www.iltasanomat.fi/uutiset/ulkom ... id=1473336

Kyllä sitä näköjään nykyaikanakin osataan. On olo kuin keskiajalla, kun jätteet heitettiin suoraan kadulle, mistä rotat söivät ruuan tähteet ja likavedet valuivat vesiuria myöten suoraan mereen.

13.1.: Ongelma jatkuu, kun ihmiset heittävät jätteet katujen varsille.
Uutinen

Nyt jätteet on siivottu Napolista Italiassa, mutta turistit ovat kaikonneet. "Kriisin vaikutukset ovat olleet musertavat, kertoo kolmea luksushotellia Napolissa johtava Sergio Maione." Kuitenkin kaupungin laitaosissa on edelleen jätevuoria, eli ongelmaan ei ole saatu pysyvää ratkaisua. Jäteongelma on vaivannut Napolia jo vuosikausia.
Uutinen

Jäteongelma on todellinen.

Ei olekaan vielä ratkaistu Napolin jäteongelmaa. Siellä ihmiset elävät jätteiden keskellä kuin likaiset viemärirotat.

Pääministeri Silvio Berlusconi vei muut ministerit ihmettelemään jätevuoria, josko niille voisi tehdä jotain: " - - Rankka vesisade sammutti Napolin kaduilla roihuavat kymmenet jätekokot, kun Italian hallituksen ministerit saapuivat keskiviikkona Napoliin. - - "
Uutinen

Ihmisten hermot kiristyvät ja nyt porukka on jo barrikaadeilla ja polttavat jätekasoja: " - - Roskien löyhkään kyllästyneet tuhatkunta mielenosoittajaa kokosivat barrikadin - - Lisäksi mielenosoittajat yrittivät sytyttää linja-auton tuleen ja heittivät kiviä poliiseja kohti. Poliisi pyrki lopettamaan mellakat kyynelkaasun avulla. Napolin katuja koristaa edelleen useita tuhansia tonneja jätteitä. - - "
Uutinen

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat