Seuraa 
Viestejä45973

Täälläkin on viittailtu, että kommunismi ei toimi.

Kuuban esimerkki todistaa ainakin osin toista.

Suomi, yksi maailman "rikkaimmista" maista, maksuttaa kansalaisiaan terveydenhhuollosta ja hammashuolto täytyy maksaa itse.

Kuubassa kaikki terveydenhuolto, myös hammashoito ja sydänleikkaukset, ovat TÄYSIN ilmaisia.

Huvittavinta tässä on se, että Suomessa kaikki tahot valittavat, että EI ole varaa parantaa esimerkiksi terveydenhuoltoa. Voi voi, kylläpä täällä olemme köyhiä, kun Kuuballakin, kommunistisella helvetillä, on parempaan varaan. Vielä kun ottaa huomioon, että Kuuban köyhyys on suurelta osin USA:n saartopolitiikan syytä, niin kommunismin kriitikoiden kannattaisi ottaa opikseen ja miettiä tykönään, mitä vikaa Suomen kapitalistisessa järjestelmäsäs on, kun pahan kommunistisen Kuuban järjestelmä on monilta kohdin sitä parempi.

No, kommunismin hinta tosin on, että omia mielipiteitä ei saa ilmaista, koska se saa puolueen näkemään vastavallankumouksellisia. Mutta kun katsoo, millaista tasoa omat mielipiteet Suomessakin yleisesti ovat, niin liekköhän tuokaan niin suuri vahinko.

Äänestyksen aihe sitten on, pitäisikö kapitalismin olla kaikilla alueilla kommunismia parempi, että se olisi oikeutettu. Tulkinnanvaraa "paremmuudelle" ottakoon itse kukin haluamansa määrän.

  • ylös 0
  • alas 0

Sivut

Kommentit (65)

PS:

Tulipahan vaan mieleen, että jos Suomi olisi jossain vaiheessa valinnut Kuuban tien, niin meillä ei luonnollisestikaan olisi kauppasaartoa niskassamme.

Tällöin olisimme varmasti paljon Kuubaa rikkaampia.

Olen käynyt kuubassa ja monessa muussakin "sosialistisessa" maassa ja täytyy sanoa, että rajallisen tietämykseni osalta kuubassa tuo sosialismi toimii parhaiten.

Lisäksi kuubassa on opiskelu ilmaista, eikä sielä ole kodittomia. Kuubalaisten ihmisten keskmääräinen elinikä on 75 vuotta, se on minusta yllättävän korkea. Mutta, mutta ei se maa mikään paratiisi ole. Sielä ei ole oikeastaan mitään mitä ostaa. Asuntoa et voi ostaa tai myydä se "annetaan" sinulle, eli määrätään missä asut. Kaikki ei voi ostaa autoa ja sielä on myös isoveli valvoo menttaliteetti. Vaikka autoja on suhteellisen vähän niin tieverkosto on kuitenkin yllättävän hyvä.

Varmasti Kuuban ahdingosta johtuu hyvin suurelta osin yhdysvalloista, mutta vaikka sitä kauppasaartoa ei olisi, niin ei ne ihmiset siitä kovin paljon rikkaammaksi muuttuisi. Turismi tietenkin kasvaisi ja sitä kautta ehkä osa ihmisistä saisi enemmän rahaa. Kauppasaarron purkamisesta seuraisi mm. se että tuontitavarat olisivat halvempia. Lisäksi se, että esim. lääkkeita ei joka kerta tarvitse erikseen mennä ottamaan apteekista vaan lääkkeet saa kotiin asti. Annetaan tuosta esimerkki viime kesänä tuli oltua Kuubassa ja olimme yötä kotimajoituksessa (Havannan yliopiston englanninkielen professorin kotona) niin hän kertoi, että hänen äitinsä joutuu menemään apteekkiin joka kerta kun hänelle tulee hengenahdistus. Astmaatikkona voin kertoa, että se ei ole mikään pikkujuttu lähteä etsimään joka kerta apteekkia. Tuo johtuu tietenkin siitä, että monet lääkefirmat ovat amerikkalaisomistuksessa ja ne eivät voi myydä lääkkeita Kuubaan.

Mitä tulee siihen, että olisiko Suomi rikkaampi/köyhempi jos olisi valinnut sosialismin, niin eikö me melkoisessa sosialistivaltiossa jo eletä? Kukaan ei kuole kadulle siksi, että ei pääse lääkäriin, koulutus ei ole ihan kokonaan ilmaista, mutta melko hyvin valtio sitä tukee, käytönnössä kodittomia ei ole (tiedän, että kyllä niitä löytyy hiukan). Verot ovat korkealla jne.

Silti vilpittömästi sanon Cuba Libre! Enkä nyt tarkoita sitä alkoholipitoista juomaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Josko Fidel vielä palaisi, jos ei meidän, kumminkin kuubalaisten keskuuteen. Niinhän on luvattu Jeesuksestakin, muillekin kuin kuubalaisille.

Väittämä: mikäli USAn markkinat jälleen avattaisiin vapaiksi kuubalaiselle tarjonnalel, Kuuban talous sulautuisi USAn markkinoihin.

Tosiasiassahan Fidelin ja hänen kommunistiensa vllan vakiintumiseen Kuubassa vaikuttivat, paitsi varsinaiset saartotoimet ynnä silloisen Neuvostoliiton myös taloustuki, myös muutokset USAn omaa taloutta koskevissa suosituimmuuksissa. Ihan perusseikka, että osavaltioksi
nouseva Hawaiji sai sokerilleen USAn sisämarkkinaedun, kun Kuubalta se käytännössä poistui. Yleensäkin voi sanoa, että juuri Hawaiji nousi ja
Kuuba putosi. Tupakan osalta hyötyi Virginia. Lomamatkailun osalta
mm. Florida, California, Hawaijikin ja jopa Tahiti, myöhemmin Thaimaa. Rommissa vahvistui ainakin eräiden Ranskan hallitsemien saarten asema. Teollisesti ovat kehittyneet Kuuban sijasta mm. Etelä-Korea ja Taiwan.

Kun Suomi on ollut Euroopan usalaisin osavaltio, ennen Fideliä Latinlaisessa Amerikassa se oli Kuuba. Vielä nykyäänkin kuublaiset ovat jaksaneet muistuttaa, että he usalaistenkansallispelissä baseballissa ovat aina voittaneet kansainväliset kohtaamiset.

Suomi katosi urheilumaana, ja myös urheiluvaltio DDR. Kuuba on
urheilun ynnä myös muusikkojen maa yhä.

Kuuban ja USAn taloudellinen sulautuminen on jo alkanut. Paitsi musiikkia
ja sikareita, usalaiset saavat käynneillään ( joita ei virallisesti ole!)
edullisia ammattitaitoisia prostituutiopalveluja. Virallisesti yhä tiukasti kommunistinen valtio realistisesti ei juuri ole näkevinäänkään monia epävirallsia ja jopa kiellettyjä yhteyksiä. Usalainenkaan raha ei haise.

Castrolaisen kommunismin vallan alkuaikoina Kuuba katsoi erityisen äkeästi Guantanamoa, ja sieltä yhtä äkeästi kuin pässi aidan raosta takaisin. Kun sinne tuotiin sotavankeja, Kuuba toivotti tukikohdan uuden roolin tervetulleeksi. Muun maailman esittäessä vankien kohtelusta vastalauseita Kuuba ei ole esittänyt. Sen kannaltahan kohtelu on ihan normaalia, ihan kuten se itsekin vankejaan kohtelee.

Miksi kuubaa pidetään edelleen kauppassaarrossa? Kokeeko USA sen jollain tavalla sotilaallisena uhkana? Eikö nykypäivän POP uhka ole terrorismi eikä Kommunismi..

Fidel on diktaattori joka on kaapannut vallan. Kuubassa rikotaan todella räikeästi ihmisoikeuksia, ihmisiä pidätetään rikoksen suunnittelusta epäiltynä, vankeja hakataan kuoliaaksi vankiloissa jne. En ymmärrä miksi ko. diktaattoria ihaillaan ja murhanhimoista hullua Chetä vielä enemmän. Hän on saatanan sosialistien marttyyri. Sosialismissa ei ole teoriana vikaa mutta se ei toimi käytännössä.

Fidelin ja Kuuban ihannointi on vain sitä niin yleistä jenkkivihaa. Mikseikäs P-Koreaa ja Kim Jong II:sta ihannoida?

Asimov
Fidel on diktaattori joka on kaapannut vallan. Kuubassa rikotaan todella räikeästi ihmisoikeuksia, ihmisiä pidätetään rikoksen suunnittelusta epäiltynä, vankeja hakataan kuoliaaksi vankiloissa jne. En ymmärrä miksi ko. diktaattoria ihaillaan ja murhanhimoista hullua Chetä vielä enemmän. Hän on saatanan sosialistien marttyyri. Sosialismissa ei ole teoriana vikaa mutta se ei toimi käytännössä.

Fidelin ja Kuuban ihannointi on vain sitä niin yleistä jenkkivihaa. Mikseikäs P-Koreaa ja Kim Jong II:sta ihannoida?

Nyt saan kommunistin maineen. Tuosta vallankaappauksesta hiukan historiaa...

1930-luvulla yleislakon aikaan silloinen "presidentti" Machadon syöstiin vallasta ja valtaan tuli armeijan sotilas (en muista sotilasarvoa) Batistan. Vuona 1940 Batistan valittiin presidentiksi. Vuona 1944 Batistanin ehdokas hävisi. 1952 Batistan koitti tehdä vallankaappauksen joka epäonnistui. Vaalien peruuntumisen takia eräs ehdokas joka oli varmavalinta parlamenttiin estyi, tämä ehdokas oli Fidel Castro. Yhdysvallat muuten tuki Batistanin hallitusta. Tällöin Kuubassa nähtiin nälkää ja suurin osa oli lukutaidottomia jne. Tästä alkoi Fidelin aloittama vallankumous. Usaan välit meni lopullisesti sitten kun Fidel oli vallassa koska hän kansallisti maat Kuuballe. Tällöin suurin osa Kuubasta oli usalaisten yritysten omistamia. Miten nuo maat alunalkajaan ovat usalle joutuneet, niin se on vähän pitempi juttu.

Nykysin Kuubassa menee paljon, paljon paremmin. Että en häntä minään hulluna diktaattorina pidä. Valittaisiinko hänet valtaan demokraattisilla vaaleilla sitä en tiedä, ehkä ei. Mutta Fidelin erottaa muista "diktaattoreista" että hän pitää huolta kansasta, eikä riistä sitä, kuten esim. P-Koressa, Irakissa jne.

Varmasti Kuubassa on paljon parantamisen varaa. Varmasti rikollisia hakataan vankilassa. Kuubassa on muuten sellainen käytäntö, että jos varas saadaan kiinni, niin normaalit kansalaiset pieksee hänet ja päästävät vapaaksi. Paikalle ei kutsuta poliiseja. Onko sinulla muuten antaa linkkiä noihin kuuban tekemiin ihmisoikeusrikkomuksiin. Vai mutullako heität nuo. Rikotaan niitä ihmisoikeuksia muuallakin kuin Kuubassa, mm. Suomessa.

Vielä yksi pieni asia. Kuubalaiset ovat yleisesti sitä mieltä, että jos heillä olisi öljyä, niin jenkit olisivat jo miehittäneet Kuuban. Enkä pidä moista ajatusta mitenkään mahdottomana.

Suurin osa Kuubalaisista on kohtuullisen tyytyväisiä omaan elämäänsä. Usa vastaisuutta löytyy niin paljon, että eivät he avosylin jenkkejä maahan ottaisi.

Loptio
Seuraa 
Viestejä1187
Asimov
Fidel on diktaattori joka on kaapannut vallan.... Kuubassa rikotaan todella räikeästi ihmisoikeuksia, ihmisiä pidätetään ...

Taidat jauhaa melko räikeästi ns. paskaa. Se, missä ihmisoikeuksia rikotaan, on laiton ja mielivaltainen vahvemman oikeuteen peristuva kauppasaarto, jos nyt vähän korjaan sanomisiasi. Ei tarvinne selittää enempää?

Olen käynyt Kuubassa noin kymmenen vuotta sitten ja kyllähän se melkoisen köyhä maa oli. Ihmiset asuivat maaseudulla lähinnä hökkeleitä muistuttavissa asumuksissa mutta toisaalta ihmiset olivat hyväntuulisia ja pääosin hyvin syöneen näköisiä.

Kuubalaisessa peso kaupassa ei ollut kuin tupakkaa ja sinkkiämpäreitä mutta dollarikaupoissa oli suurinpiirtein kaikkea. Eräs matkalla ollut henkilö joutui Havannalaiseen sairaalaan öttiäsen pureman johdosta ja sanoi, että sairaala oli ihan ok muuten mutta vesi kannettiin kellarista.

Kuuba on kiistatta diktatuuri, jossa terveyden huolto ja koulutus on maksutonta. Mutta ei koulutuksestakaan ole mitään hyötyä, koska kaikki saavat samaa palkkaa riippumatta siitä mitä tekevät. Ne Kuubalaiset joilla on rahaa lähettäviä sukulaisia pärjäävät jotenkuten mutta ne joilla ei ole joutuvat kärvistelemään lähes nälkärajalla.

Toisaalta, jos Kuuban kauppasaartoa ei olisi niin ei olisi varmaan enää kommunismia tai Fideliäkään, joten Amerikkalaiset saavat syyttää kommareista naapurissa ihan itseään.

Nuutti
Kuuba on kiistatta diktatuuri, jossa terveyden huolto ja koulutus on maksutonta. Mutta ei koulutuksestakaan ole mitään hyötyä, koska kaikki saavat samaa palkkaa riippumatta siitä mitä tekevät. Ne Kuubalaiset joilla on rahaa lähettäviä sukulaisia pärjäävät jotenkuten mutta ne joilla ei ole joutuvat kärvistelemään lähes nälkärajalla.

Muutama vuosi sitten eräs entisen itä-Saksan alueen taksikuski totesi toimittajalle: "Mitä hyötyä on vapaudesta kun ei ole rahaa?" Hyvä kysymys.Kuuban kansan intressi olisi varmastikin mm.terveydenhuollon js koulutuksen maksuttomuuden säilyttäminen kommunismin kaatumisesta huolimatta.Lienee utopiaa.

Kaupan vapauttaminen on kaikki kaikessa ja siitä sitten valuu murusia köyhien pöytään - tai sitten ei.Nykyinen uusliberalistinen markkinauskovaisuus estää yhteiskunnan järkevän toiminnan leimaamalla kaiken julkisen sektorin toiminnan "kommunismiksi".Ihmisten terveydestä tulee kauppatavaraa ja voitontavoittelun väline.Kuvottavaa.Nyt puhutaan kauniita sanoja vapaudesta ja ihmisoikeuksista.Todellisuudessa taka-ajatus on säälimätön taloudellinen darwinismi.

Asimov
Fidelin ja Kuuban ihannointi on vain sitä niin yleistä jenkkivihaa. Mikseikäs P-Koreaa ja Kim Jong II:sta ihannoida?

Koska PK on tunnustettu yleisesti militaristiseksi diktatuuriksi, mutta kuubassa jengi näyttää elävän näennäisen huolettomasti salsaa tanssien rommipullo toisessa ja sikari toisessa kädessä. Lisäksi PK:ssa asiat on tyritty ihan omin avuin, mutta kuuban ongelmista voidaan huoletta syyttää pahojen amerikkalaisten kauppasaartoa.

Loptio
Taidat jauhaa melko räikeästi ns. paskaa. Se, missä ihmisoikeuksia rikotaan, on laiton ja mielivaltainen vahvemman oikeuteen peristuva kauppasaarto, jos nyt vähän korjaan sanomisiasi. Ei tarvinne selittää enempää?

Niinhän yleensä on tapana. Katso nyt kuitenkin vaikka tästä: http://fi.wikipedia.org/wiki/Kuuba#Politiikka

En viitsi edes väitellä tästä aiheesta.

Asimov
Loptio
Taidat jauhaa melko räikeästi ns. paskaa. Se, missä ihmisoikeuksia rikotaan, on laiton ja mielivaltainen vahvemman oikeuteen peristuva kauppasaarto, jos nyt vähän korjaan sanomisiasi. Ei tarvinne selittää enempää?

Niinhän yleensä on tapana. Katso nyt kuitenkin vaikka tästä: http://fi.wikipedia.org/wiki/Kuuba#Politiikka

En viitsi edes väitellä tästä aiheesta.

Lainaus samaiselta Wikipedian sivulta:

"Vallankumousta edeltävänä aikana suuria sairaalapaikkoja ja lääkäreitä oli suurimmaksi osaksi vain suurimmissa kaupunkikeskuksissa ja tuhannet epäonniset maaseudun asukkaat saattoivat kuolla siksi, koska heillä ei ollut varaa matkustaa lääkärin luokse"

En oikeasti tiedä onko Kuuban kansalle parempi nykyinen hallinto vai uusliberaali raaka kapitalismi joka on vallalla monessa entisessä sosialistimaassa.Vaikka jälkimmäisessä on sanavapaus.Sitä ei kuitenkaan
voi syödä eikä vapaudella paranneta sairauksia.

En ole kuullut mitä mieltä nämä "toisinajattelijat" ovat siitä miten Kuuban taloudelliset ja yhteiskunnalliset olot tulisi järjestää.Ennen kaikkea kiinnostaa suhtautuminen mm.koulutuksen ja terveydenhuollon ilmaisuuteen.

Snipu
Asimov
Fidelin ja Kuuban ihannointi on vain sitä niin yleistä jenkkivihaa. Mikseikäs P-Koreaa ja Kim Jong II:sta ihannoida?Koska PK on tunnustettu yleisesti militaristiseksi diktatuuriksi, mutta kuubassa jengi näyttää elävän näennäisen huolettomasti salsaa tanssien rommipullo toisessa ja sikari toisessa kädessä. Lisäksi PK:ssa asiat on tyritty ihan omin avuin, mutta kuuban ongelmista voidaan huoletta syyttää pahojen amerikkalaisten kauppasaartoa.

Kuka pakotti despootti-Castron pystyttämään ydintukikohdan maahansa? Punaista solidaarisuutta.

Lainaus
En oikeasti tiedä onko Kuuban kansalle parempi nykyinen hallinto vai uusliberaali raaka kapitalismi joka on vallalla monessa entisessä sosialistimaassa.Vaikka jälkimmäisessä on sanavapaus.Sitä ei kuitenkaan
voi syödä eikä vapaudella paranneta sairauksia.

Kummasti kommunistimaissa aina tuntuu ruokaa riittävän. Aina se on jonkun muun vika, jos tuollaiset valtiot eivät menesty. Ei kapitalismikaan täydellsitä ole, joten ei auta muuta kuin vertailla Kuuban B-luokan kommunismia ja USA:n B-luokan kapitalismia.

GDP - per capita

USA: $41,800
Cuba: $3,500

El Loco
En oikeasti tiedä onko Kuuban kansalle parempi nykyinen hallinto vai uusliberaali raaka kapitalismi joka on vallalla monessa entisessä sosialistimaassa.Vaikka jälkimmäisessä on sanavapaus.Sitä ei kuitenkaan
voi syödä eikä vapaudella paranneta sairauksia.

En sanonut että vallankumous olisi ollut askel huonompaan suuntaan. Kyllä vallankumous Kuubassa oli aika oikeutettu. Mutta se ei poista sitä seikkaa, että Kuubassa rikotaan tänä päivänä ihmisoikeuksia. Ei se mikään demokratia ole vaan diktatuuri. Vallankumous nousee yleensä kansasta joka on nykyistä hallintoa vastaan. Siksi kansanvalta, demokratia, on toimivin järjestelmä. Ei ehkä paras mutta toimivin.

Asimov
El Loco
En oikeasti tiedä onko Kuuban kansalle parempi nykyinen hallinto vai uusliberaali raaka kapitalismi joka on vallalla monessa entisessä sosialistimaassa.Vaikka jälkimmäisessä on sanavapaus.Sitä ei kuitenkaan
voi syödä eikä vapaudella paranneta sairauksia.

En sanonut että vallankumous olisi ollut askel huonompaan suuntaan. Kyllä vallankumous Kuubassa oli aika oikeutettu. Mutta se ei poista sitä seikkaa, että Kuubassa rikotaan tänä päivänä ihmisoikeuksia. Ei se mikään demokratia ole vaan diktatuuri. Vallankumous nousee yleensä kansasta joka on nykyistä hallintoa vastaan. Siksi kansanvalta, demokratia, on toimivin järjestelmä. Ei ehkä paras mutta toimivin.

On myös hyvä muistaa, että kapitalismi ei ole sama asia kuin demokratia. Kapitalistisessa yhteiskunnassa valta on yleensä niillä joilla on rahaa. Huono-osaisten asioita ei jakseta ajaa, koska se ei ole tuottavaa. Yritykset sanelevat, mitä maassa tapahtuu.

Sosialistisessa yhteiskunnassa taas pyritään siihen, että kaikilla olisi mahdollisuus mukavaan elämään, terveydenhuoltoon ym.

zener
On myös hyvä muistaa, että kapitalismi ei ole sama asia kuin demokratia. Kapitalistisessa yhteiskunnassa valta on yleensä niillä joilla on rahaa. Huono-osaisten asioita ei jakseta ajaa, koska se ei ole tuottavaa. Yritykset sanelevat, mitä maassa tapahtuu.

Kuitenkin demokratia ja kapitalismi ovat viihtyneet rinta rinnan. Sosialismi ja demokratia taas eivät vielä koskaan historian aikana ole mahtuneet samaan maahan, hyödyllisille idiooteille suunnattuja näytösvaaleja lukuunottamatta.

Sosialistisessa yhteiskunnassa taas pyritään siihen, että kaikilla olisi mahdollisuus mukavaan elämään, terveydenhuoltoon ym.

...tappamalla kaikki, joilla on tietämystä talouden toiminnasta. Jihuu, sillähän se hyvinvointi nousee kohisten. Sosialistinen maa pystyisi pitämään taloutensa kunnossa vain, jos se kelluisi öljyn päällä ja vuoret olisivat sisältä kultaa.

Asimov
El Loco
En oikeasti tiedä onko Kuuban kansalle parempi nykyinen hallinto vai uusliberaali raaka kapitalismi joka on vallalla monessa entisessä sosialistimaassa.Vaikka jälkimmäisessä on sanavapaus.Sitä ei kuitenkaan
voi syödä eikä vapaudella paranneta sairauksia.

En sanonut että vallankumous olisi ollut askel huonompaan suuntaan. Kyllä vallankumous Kuubassa oli aika oikeutettu. Mutta se ei poista sitä seikkaa, että Kuubassa rikotaan tänä päivänä ihmisoikeuksia. Ei se mikään demokratia ole vaan diktatuuri. Vallankumous nousee yleensä kansasta joka on nykyistä hallintoa vastaan. Siksi kansanvalta, demokratia, on toimivin järjestelmä. Ei ehkä paras mutta toimivin.

Ihmisoikeuksista pauhaaminen Kuuban kohalla on pelkkää kaksinaismoralismia. Katsos vaikka millaista ihmisoikeuksien rikkomista se yhdysvallat harrastaa niin ulkomaisiin kuin kotimaisiin uhreihin. Ihmisoikeudet on jo kuopattu --kukaan ei välitä enää.

PS. Se yhdysvaltalainen rotusyrjintä vasta hienoa onkin... vai katsoiko kukaan Oprahin jaksoa amerikkalaisesta koulutus järjestelmästä. Amerikassa todellakin jos synnyt köyhänä niin kuoletkin köyhänä.

Andúril
Sosialismi ja demokratia taas eivät vielä koskaan historian aikana ole mahtuneet samaan maahan, hyödyllisille idiooteille suunnattuja näytösvaaleja lukuunottamatta.

Mikäs se oli se Suomen suurin puolue? Sama josta on ollut presidentti 24 vuotta? Joku Sosiaalidemokraatit vai mikä se nyt oli...

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat