Seuraa 
Viestejä3331

Venaja on sjuuri ja tuuli lanteen.

On myönnettävä, suvaitsevaisuudellani on rajansa. Sen lisäksi että kärjistän monesti, teen sitä usein. Olen äkkipikainen ja saan nautintoa yksinkertaistuksiin helposti liitettävistä inhottavuuksista. Maailman on pysyttävä radallaan, minun maailmani. Olen siitä outo että yritän pysyä hengissä, ja siitä kenties, että ainakin joskus myönnän keinoni siihen. Kaikkea on kaikkialla aivan liikaa, rinnakkaisia totuuksia etenkin.

En siis jaksa taaskaan lukea uutisia Venäjällä riehuvista metsäpaloista tyynesti, kypsästi, harkiten, niistä kirjoittamatta. Minua korpee. Minua korpeevat metsäpalot, rekkajonot, lähetystössä vodkaa juovat sutenöörit, mafiapelleily ja metsäpalot jotka tälläkin hetkellä tunkevat nenääni.

Minun ei ole vaikea kuvitella sitä ettei niitä vajaata sataa tulipaloa edes yritetä sammuttaa. Äiti Venäjä opettaa: metsä palaa vain niin kauan kuin siellä on jotain mikä ei ole jo palanut.

— Mjita siellä rjajan takana hötkytaan? Venaja on sjuuri ja tuuli lanteen.

On ruojan lykky millasen naapurin Suomi sai. Fiddu millanen savu.

"Jos sanon olevani väärässä siinä että Jumala on olemassa, väitän samalla Jumalan olevan väärässä, mitä hän taas ei voi olla. Olen siis oikeassa m.o.t." (LivingHeart)

  • ylös 0
  • alas 0

Sivut

Kommentit (21)

Erittäin fiddu, juu. Ei meinaa nitrot piisata, varsinkin kun helle vaan jatkuu.

Ootapa Vaari, kohta Ajankohtauksellinen Kukkanen haastattelee risutukkaista tikkupartaista metsäekologia, joka riemuitsee luonnollisesti uusiutuvasta aarnimetsästä ja anoo EU-rahaa metsäpalojen jatkumisen varmistamiseksi.

hcesar
Seuraa 
Viestejä13039

Tekisi mieleni, Vaari, tuikata pari lapiollista jauhoja suuhusi, mutten nyt taida osata. Jossain määrin tuo ääretön negatiivisuutesi kuitenkin korpeaa.

Jo ensimmäinen kappaleesi (eka rivi lienee otsikko, joten en tarkoita sitä) on piikkilankaa vuositolkulla niellyt haiseva parkkiintunut sitkeä lötjäke, jota tekisi mieli potkaista testikkeleille, muttei uskalla. Vähän niinkuin harvinaisen ruma ja kömpelö alligaattori, joka ilmestyy keskelle grillijuhlia, kusee uima-altaaseen, kaataa grillin ja rikkoo lasten rantapallot. Sitäkin tekisi mieli potkaista sen alligaattoritestikkeleille, muttei uskalla.

Kappaleeseesi on todella hankala hyökätä, koska - sen lisäksi, että se on vittumainen natiseva haiseva paska - myös siksi, että se on rehellinen, pirullisen kekseliäs ja vailla virheitä. No, puuttuuhan siitä yksi pilkku, mutta jos mainitsisin sen, tekisin itseni naurettavaksi. Perhana, nyt mainitsin ja samalla tein! Voi jumalauta Vaari sun kanssas!

Ja tämä kaikki mietittyäni vasta ensimmäistä kappaletta. Voisin tietysti yrittää heittää halveksuvaan sävyyn jotain "hanki elämä", "yksinäisyys tekee kyyniseksi" -juttua, mutten usko sen toimivan. Jotain kai pitäisi yrittää haistattaa, joten kakka lienee siihen tarkoitkseen osuvin.

Ps. Ne Venäjän metsäpalot harmittaa myös.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Mitä tuosta valittamaan. Ostin eilen lohifileen, ja jätin sen parvekkeen pöydälle. Aamulla siinä oli maukasta kylmäsavulohta, hei!

Röökiäkin on kiva polttaa, kun saa raikasta ilmaa siitä filtteristä, hei!

Nytkin nautin yhden tähden jallua, siinä maistuu ylämaan panimoiden aromikas savun tuoksu, hei!

Otetaan homma positiivisesti, hei!

"...risutukkainen tikkupartainen metsäekologi.." tiäremiäs, sinut on paljastettu.

No, eipä tartte tänäänkään parfyymiä. Kaikki haisevat kumminkin palvikinkulle.

Vaari
Seuraa 
Viestejä3331
asdf
Tekisi mieleni, Vaari, tuikata pari lapiollista jauhoja suuhusi, mutten nyt taida osata. Jossain määrin tuo ääretön negatiivisuutesi kuitenkin korpeaa.

Kiitän Asfdi sanoistasi tänä keuhkoonsa nousevana kylmäsavuaamuna. Sitä en tullut ajatelleeksi miten paljon ötökät siitä tykkää. Kiitoskin tiärämiäs myös sinullekin. En olisi tässä ellei työnantajani olisi niin tyhmä, kiitos työnantaja että olet niin tyhmä, enkä myöskään siksi ellen näin kyrpiintyneenä kuuntelisi korpeini kuiskintaa. Se pitää minut tiellä, jota en valinnut. Savupalvi taivaalla varjostakoon teitä kaikkia ylenpalttiselta helteeltä nyt ja ienkaiken. Sumeeta loppukesää.

"Jos sanon olevani väärässä siinä että Jumala on olemassa, väitän samalla Jumalan olevan väärässä, mitä hän taas ei voi olla. Olen siis oikeassa m.o.t." (LivingHeart)

Suomalaiset ovat turhan vieraantuneita luonnosta. Hössötetään joistakin metsäpaloista. Metsän kuuluukin palaa ajoittain, ei se siihen kuole. Venäläiset voisivat hermoilla sen vuoksi, että Suomessa ei ole enää kunnon metsiä, vaan ojitettuja risupeltoja. Suomessa metsä ei voi palaa, kun ei ole metsää.

Niin, kyllähän metsäpalot metsää uudistavat ja etenkin biotooppia monipuolistavat mutta kohtuu kaikessa. Eli kyllä minunkin mielestä ryssät voisivat hieman enemmän ponnistella niiden lukuisten palojen sammutukseen.

Esim. nyt täällä itäisessä Helsingissä on aivan pirunmoisen pistävä haju. Minkälainen dunkku oikein mahtaa olla idempänä vaikkapa Lappeenrannassa tai Imatralla? Onko palstalaisilla havaintoja?

Silmät punottaa kuin hassiksenpolttajalla. Tämmöstä köhää ei ollut edes muhkeimpina tupakointiaikoina.

Missä stnassa ympäristömielenosoittajakriinpiissit on? Ollaan kohta Böklingejä koko kansa

Vaari
Seuraa 
Viestejä3331

Erittäin saatanan ryssät tänä aamuna juu. Onko se todellakin niin vaikea sammuttaa palavaa metsää. Tänne tukeht...

"Jos sanon olevani väärässä siinä että Jumala on olemassa, väitän samalla Jumalan olevan väärässä, mitä hän taas ei voi olla. Olen siis oikeassa m.o.t." (LivingHeart)

tiäremiäs
Mitä se ketään haittaa jos metsät palaa.

Kunnon metsän kuuluu palaa että se voi uudistua. Metsäpalot on luonnomukaista uudistumista.

pieneliöt tykkää palaneesta metsästä ja se kuuluu luonnonkiertokulkuun.

Tuota samaa aioin minäkin sanoa, mutta sinä olet ennättänyt aiemmin.

Metsäpalohan Venäjällä on myös Jumalan työtä, ja Venäjä jälleen on hyvin uskovainen valtakunta. Ei pidä ihmisen, ainakaan tavallisen kansalaisen, puuttua Jumalan töihin.

Vanhalla Venäjällä laajat metsäalueet olivat joko tilanherrojen tai valtion.
Musikojen, kansan liikuskelu niissä oli lainvastaista. Nöyrä kansa noudatti lakia, kun metsä paloi. Ja olisihan se palon sattuessa mennyt metsään puuta varastamaan, tai ainakin virkavallan mielestä useimmiten oli niin.

Myös Neuvostoliiton aikan metsät oliat joko paikallisten tai varsinkin korkeampien kommunistiherrojen hallinnassa. Niihin metsiin usein karkotettiin, kulakkeja, tiettyjä kansallisuuksia, poliititysia epäiltyjä.
Sikäli oltiin tsaarinvaltaa pitemmällä, että nyt myös osoitettu liiallinen uteliaisuus metsään oli lainvastaista.

Miksi nykyinen vielä uudemppi, tai uskossaan varsin perinteinen, olisi edeltäjiäään parempi. Metsissähän voi piileksiä myös terroristeja, jotka Venäjän uusin eli samalla perinteisin hallinto on uhannut hävittävänsä.
Metsäpalot paljastavat heidän piilopaikkansa, pakottavat kömpimään niistä. Ynnä siis, kuten tiäremiäs sanoo, valmistavat kaikelle kasvillisuudelle ja sitä kautta sitä aterioiville eläimille, parempaa alustaa.

http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/Venäjän+palojen+savu+tuntui+lauantaina+Länsi-Suomessa+asti/1135221031365

"Leningradin alueen kuvernööri Valeri Serdjukov vetosi perjantaina Leningradin sotilaspiiriin, että se lopettaisi harjoitusammunnat Karjalan kannaksella ja Viron rajan lähellä. Kuvernöörin mukaan ainakin osa Venäjällä riehuneista metsäpaloista on ammunnoista alkaneita."

Ilkka Luoma
Seuraa 
Viestejä12896

Uutisointi Venäjältä heidän kielellään kertoo, että vanhat toisen maailmansodan (talvi- ja jatkosota, mutta venäläiset eivät käytä näitä termejä) aikaiset kranaatit ja ammukset räjähtelevät kuumuudessa, ja lisäävät sammutuksen vaikeutta...

Voihan se noinkin olla...

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

Tänään sade tulla vois
pahat savut pestä pois
Itämainen ilmapiiri
käy jo liika kiduksiini

(rain, rain go away..)

Aslak
Seuraa 
Viestejä9177

Haisee se sauhu täällä Lapissaki, mutta se tulleeki länsinaapurista
ruottista, sielläku pallaa nuin 700 hehtaaria mettää.
Ei sitä minusta voi syytellä sen enempää venäläisijä ku hurrejakhan, son
tämä kuivuus joka son palojen perimmäinen syy.
Ja kuivuuven taustalta löytyy poikkeukselliset sääolot, jokka ei
sitte toivottavasti vakiinnu näille pohjasille leveysastheille.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat