Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Uskotteko te, että tulevaisuudessa ihminen pystyy saavuttamaan ikuisen elämän. Tiede 5/2006 kertoo artikkelissa "Kohta kasvatetaan kuitusydämmia ja luomurintoja" siitä mihin lääketiede pian pystyy ja mihin on jo pystytty. Kun tiede etenee tässä asiassa pidemmälle ei ole lainkaan mahdoton ajatus, että tulevaisuudessa vain korjaillaan ja korjaillaan ihmistä niin, että elinaika pitenee huomattavasti. Ajatus ikuisesta elämästä ei olekaan mahdoton unelma. Elimiä voidaan kasvattaa kudosprintterin avulla ja aivoja pystytään tulevaisuudessa korjailemaan.

Jos ihminen pystyy elämään ikuisesti, tullaan vaikeien ongemien eteen. Kuolema on luonnollinen tapahtuma, joka pitää yllä luonnon tasapainoa. Kun ihmiset alkavat elää ikuisesti, niin pian tämä pallomme täytyy ikuisesti elävistä ihmisistä, joka haluavat vielä synnyttää lapsia, jotka hekin haluavat elää ikuisesti... Joku viisas voi laskea mitä tapahtuu kun tälläinen katastrofi pääsee syntymään. Ja mielenkiintoista on myös tilanne, jossa Isoäiti, äiti ja tytär, ovat kaikki saman ikäisen, oletettavasti nuoren aikuisen, näköisiä.

Sivut

Kommentit (207)

Tosiaan, ei siinä ole mitään epäaitoa. Otetaan selville mikä aiheuttaa vanhenemisen, poistetaan se tekijä. Aina ne keinot keksitään. Ja miksei jossain vaiheessa kun mennään tarpeeksi sairaihin tekoihin, istuteta aivoja vaan johonkin robottikehoon. Siinä luotettava elimistö. Ehkä näin voisi myös robottikehoin tai ilmankin, muuttaa avaruuteen, valloittaa ensin kuu ja mars ja sitten... ehkä tehdä lisääntymiskielto... Aina kun joku kuolee esim. onnettomuuden takia, arvotaan koko ihmiskunnan suurarpajaisissa jollekin onnelliselle lupa saada yksi lapsi... Hienosti toimii!

Herra Tohtori
Seuraa 
Viestejä2613
Liittynyt18.3.2005

Onhan siinäkin yksi vaatimaton tavoite - selvitä elämästä hengissä.

Pitäisi vain saada jonkinlainen keino kopioida keho erittäin tarkkaa fysiikkamallinnusta käyttävään tietokoneeseen. Periaatteessa silloin tuolla oliolla olisi virtuaalimaailmassaan kaikki minuuden oleelliset aspektit... ja jos minua muuten ei enää olisi olemassa, tavallaan tuo simulaatio... olisi minä. Ainakin muun maailman näkökulmasta.

Omasta näkökulmasta on turhaa keskustella paitsei spekulatiivisella tasolla. Lähdetään siitä ettei omaa näkökulmaa ole. Silloin simulaatio itse asiassa todella jatkaa kehon elämää siitä pisteestä missä se kopioitiin.

Simuloivan tietokoneen vain pitäisi olla todella, todella tehokas. Kvanttitietokone ehkä toimisi. Mutta silloinkin simulaatio pitäisi ohjelmoida ei-deterministisesti.

Jos taas oma näkökulma säilyy kuoleman jälkeen, niin silloin olen erittäin yllättynyt.

Capito tutto, perchè sono uno
Persona molto, molto intelligente...

-Quidquid latine dictum sit, altum viditur.

If you stare too long into the Screen, the Screen looks back at you.

Eimikäänviisas
Tosiaan, ei siinä ole mitään epäaitoa. Otetaan selville mikä aiheuttaa vanhenemisen, poistetaan se tekijä. Aina ne keinot keksitään.

Juu ja painovoiman kanssa sama homma. Otetaan selville mikä aiheuttaa painovoiman ja poistetaan se tekijä. Aina ne keinot keksitään.

Ai niin! Painovoimanhan aiheuttaa massa tai energia ylipäätänsäkin. Eipä siis kuin poistamaan massaa!

Painonvartioissa se varmasti onnistuu...

Vai olisiko niin, ettei se vanhenemisenkaan kanssa ole ihan niin helppoa.

Ei ole energiaa ilman aikaa ja liikettä, ei liikettä ilman energiaa ja aikaa, ei aikaa ilman liikettä ja energiaa. Tästähän päästään kivi-paperi-sakset -leikkiin. Leikki seis, painovoima seis.

Poistetaan vain aika ja liike, esim meditoimalla, niin painovoima katoaa. Muutamat gurut ovat onnistuneet huiputtamaan jo tässä anti-painovoimatempussa reisihypyillään .
http://www.uskontojenuhrientuki.fi/aum.html

Eräiden toisten kynien mukaan Amerikassa on oltu menestyksekkäämpiä.

Elämän pidentämiseen on myös olemassa yksi keino. "Kalorivähentäminen". Kun elimistössä on vähemmän aineenvaihduntaa, elinikä ilmeisesti pitenee.

Kyllähän nykyäänkin osa vanhuksista "vain kuolee". Lääkäri ei huomannut, että mikään elin olisi varsinaisesti krakaamassa eikä vanhus ollut edes sairas. Silti hän vain kuolee.

Ei taida varaosatehtailulla vanhuuteen kuolemiset loppua!

Kale
Eimikäänviisas
Tosiaan, ei siinä ole mitään epäaitoa. Otetaan selville mikä aiheuttaa vanhenemisen, poistetaan se tekijä. Aina ne keinot keksitään.

Juu ja painovoiman kanssa sama homma. Otetaan selville mikä aiheuttaa painovoiman ja poistetaan se tekijä. Aina ne keinot keksitään.

Biologisen vanhenemisen poistaminen ei riko fysiikan lakeja, joten siihen kyllä löytyy keinot jossakin vaiheessa.

Aubrey de Greyn mukaan voisimme saavuttaa "elämän pidennyksen pakonopeuden" (korjata vanhenemisvaurioita nopeammin kuin niitä syntyy) jo muutamassa vuosikymmenessä, jos panostaisimme hommaan enemmän.

http://sens.org/index-fi.htm

Kukapa ei tahtoisi olla nuori ja terve ikuisesti? Tietysti joku saattaa haluta valita kuoleman sen sijaan, mutta se pitäisi sille jollekin suoda. Ikuinen elämä tuskin on ihan lähitulevaisuudessa realistinen mahdollisuus, mutta eliniän pidennys, miksi ei?
Lääketiede kehittyy huimaa vauhtia, samalla uudet mahdollisuudet lisääntyvät. Mikäli tutkimus ei johtaisikaan ihmisen kuolemattomuuteen, niin ei se silti ole syy jättää sitä tekemättä.
Kuolemattomuus poistaisi vain kuolemiseen liittyvät ongelmat, elämään liittyviä ongelmia se toisi todennäköisesti lisää. Avaruuteen, joko planeetoille tai itsenäisille asemille, perustettavat siirtokunnat voisivat ratkaista ylikansoituksen tuomat ongelmat ja edistää samalla ihmislajin säilymistä pidemmälle tulevaisuuteen. Tällä hetkellä sellaista teknologiaa ei ole, mutta mielestäni se ei ole mikään syy jättää sellaista kehittämättä. Ellei se onnistu, saattaa tutkimus poikia jotain muuta hyödyllistä.

Kuolema on luonnollista, mutta ei mitenkään erityisen tarkoituksenmukaista, jos siitä päästäisiin seuraavien parinkymmenen vuoden sisään, niin en valittaisi.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat