Seuraa 
Viestejä45973

Uskotteko te, että tulevaisuudessa ihminen pystyy saavuttamaan ikuisen elämän. Tiede 5/2006 kertoo artikkelissa "Kohta kasvatetaan kuitusydämmia ja luomurintoja" siitä mihin lääketiede pian pystyy ja mihin on jo pystytty. Kun tiede etenee tässä asiassa pidemmälle ei ole lainkaan mahdoton ajatus, että tulevaisuudessa vain korjaillaan ja korjaillaan ihmistä niin, että elinaika pitenee huomattavasti. Ajatus ikuisesta elämästä ei olekaan mahdoton unelma. Elimiä voidaan kasvattaa kudosprintterin avulla ja aivoja pystytään tulevaisuudessa korjailemaan.

Jos ihminen pystyy elämään ikuisesti, tullaan vaikeien ongemien eteen. Kuolema on luonnollinen tapahtuma, joka pitää yllä luonnon tasapainoa. Kun ihmiset alkavat elää ikuisesti, niin pian tämä pallomme täytyy ikuisesti elävistä ihmisistä, joka haluavat vielä synnyttää lapsia, jotka hekin haluavat elää ikuisesti... Joku viisas voi laskea mitä tapahtuu kun tälläinen katastrofi pääsee syntymään. Ja mielenkiintoista on myös tilanne, jossa Isoäiti, äiti ja tytär, ovat kaikki saman ikäisen, oletettavasti nuoren aikuisen, näköisiä.

  • ylös 3
  • alas 0

Sivut

Kommentit (207)

Sitten ihmiset lisisivät niin paljon että olisi pakko fuusioitua yhteen ja näin syntyisi energiaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tosiaan, ei siinä ole mitään epäaitoa. Otetaan selville mikä aiheuttaa vanhenemisen, poistetaan se tekijä. Aina ne keinot keksitään. Ja miksei jossain vaiheessa kun mennään tarpeeksi sairaihin tekoihin, istuteta aivoja vaan johonkin robottikehoon. Siinä luotettava elimistö. Ehkä näin voisi myös robottikehoin tai ilmankin, muuttaa avaruuteen, valloittaa ensin kuu ja mars ja sitten... ehkä tehdä lisääntymiskielto... Aina kun joku kuolee esim. onnettomuuden takia, arvotaan koko ihmiskunnan suurarpajaisissa jollekin onnelliselle lupa saada yksi lapsi... Hienosti toimii!

Herra Tohtori
Seuraa 
Viestejä2613

Onhan siinäkin yksi vaatimaton tavoite - selvitä elämästä hengissä.

Pitäisi vain saada jonkinlainen keino kopioida keho erittäin tarkkaa fysiikkamallinnusta käyttävään tietokoneeseen. Periaatteessa silloin tuolla oliolla olisi virtuaalimaailmassaan kaikki minuuden oleelliset aspektit... ja jos minua muuten ei enää olisi olemassa, tavallaan tuo simulaatio... olisi minä. Ainakin muun maailman näkökulmasta.

Omasta näkökulmasta on turhaa keskustella paitsei spekulatiivisella tasolla. Lähdetään siitä ettei omaa näkökulmaa ole. Silloin simulaatio itse asiassa todella jatkaa kehon elämää siitä pisteestä missä se kopioitiin.

Simuloivan tietokoneen vain pitäisi olla todella, todella tehokas. Kvanttitietokone ehkä toimisi. Mutta silloinkin simulaatio pitäisi ohjelmoida ei-deterministisesti.

Jos taas oma näkökulma säilyy kuoleman jälkeen, niin silloin olen erittäin yllättynyt.

Capito tutto, perchè sono uno
Persona molto, molto intelligente...

-Quidquid latine dictum sit, altum viditur.

If you stare too long into the Screen, the Screen looks back at you.

Eimikäänviisas
Tosiaan, ei siinä ole mitään epäaitoa. Otetaan selville mikä aiheuttaa vanhenemisen, poistetaan se tekijä. Aina ne keinot keksitään.

Juu ja painovoiman kanssa sama homma. Otetaan selville mikä aiheuttaa painovoiman ja poistetaan se tekijä. Aina ne keinot keksitään.

Ai niin! Painovoimanhan aiheuttaa massa tai energia ylipäätänsäkin. Eipä siis kuin poistamaan massaa!

Painonvartioissa se varmasti onnistuu...

Vai olisiko niin, ettei se vanhenemisenkaan kanssa ole ihan niin helppoa.

Ei ole energiaa ilman aikaa ja liikettä, ei liikettä ilman energiaa ja aikaa, ei aikaa ilman liikettä ja energiaa. Tästähän päästään kivi-paperi-sakset -leikkiin. Leikki seis, painovoima seis.

Poistetaan vain aika ja liike, esim meditoimalla, niin painovoima katoaa. Muutamat gurut ovat onnistuneet huiputtamaan jo tässä anti-painovoimatempussa reisihypyillään .
http://www.uskontojenuhrientuki.fi/aum.html

Eräiden toisten kynien mukaan Amerikassa on oltu menestyksekkäämpiä.

Elämän pidentämiseen on myös olemassa yksi keino. "Kalorivähentäminen". Kun elimistössä on vähemmän aineenvaihduntaa, elinikä ilmeisesti pitenee.

Kyllähän nykyäänkin osa vanhuksista "vain kuolee". Lääkäri ei huomannut, että mikään elin olisi varsinaisesti krakaamassa eikä vanhus ollut edes sairas. Silti hän vain kuolee.

Ei taida varaosatehtailulla vanhuuteen kuolemiset loppua!

Eipä se ihminen niin vaan kuole jos elimet toimii. Sillon kun aivot lakkaa lopulliseti toimimasta vasta on todella kuollut.

Kale
Eimikäänviisas
Tosiaan, ei siinä ole mitään epäaitoa. Otetaan selville mikä aiheuttaa vanhenemisen, poistetaan se tekijä. Aina ne keinot keksitään.

Juu ja painovoiman kanssa sama homma. Otetaan selville mikä aiheuttaa painovoiman ja poistetaan se tekijä. Aina ne keinot keksitään.

Biologisen vanhenemisen poistaminen ei riko fysiikan lakeja, joten siihen kyllä löytyy keinot jossakin vaiheessa.

Aubrey de Greyn mukaan voisimme saavuttaa "elämän pidennyksen pakonopeuden" (korjata vanhenemisvaurioita nopeammin kuin niitä syntyy) jo muutamassa vuosikymmenessä, jos panostaisimme hommaan enemmän.

http://sens.org/index-fi.htm

Kukapa ei tahtoisi olla nuori ja terve ikuisesti? Tietysti joku saattaa haluta valita kuoleman sen sijaan, mutta se pitäisi sille jollekin suoda. Ikuinen elämä tuskin on ihan lähitulevaisuudessa realistinen mahdollisuus, mutta eliniän pidennys, miksi ei?
Lääketiede kehittyy huimaa vauhtia, samalla uudet mahdollisuudet lisääntyvät. Mikäli tutkimus ei johtaisikaan ihmisen kuolemattomuuteen, niin ei se silti ole syy jättää sitä tekemättä.
Kuolemattomuus poistaisi vain kuolemiseen liittyvät ongelmat, elämään liittyviä ongelmia se toisi todennäköisesti lisää. Avaruuteen, joko planeetoille tai itsenäisille asemille, perustettavat siirtokunnat voisivat ratkaista ylikansoituksen tuomat ongelmat ja edistää samalla ihmislajin säilymistä pidemmälle tulevaisuuteen. Tällä hetkellä sellaista teknologiaa ei ole, mutta mielestäni se ei ole mikään syy jättää sellaista kehittämättä. Ellei se onnistu, saattaa tutkimus poikia jotain muuta hyödyllistä.

Kuolema on luonnollista, mutta ei mitenkään erityisen tarkoituksenmukaista, jos siitä päästäisiin seuraavien parinkymmenen vuoden sisään, niin en valittaisi.

"Kukapa ei tahtoisi elää ikuisesti.."

Herranjumala sentään, olen jo nyt lopen
kyllästynyt, älkää pelotelko

Ikuinen elämä kuulostaa houkuttelevalta, mutta luuletteko sen olevan mahdollinen?

Mietitään hieman. Elimet ja solut voi vaihtaa, mutta kun niitä on varmaan miljoonia (en tiedä). Niitä pitäisi lähes koko ajan vaihtaa. Käyttäjä ei pääsisi hyödyntämään ikuista elämää. Minä en ainakaan haluaisi elää ikuisesti, ellei keksitä nopeampi tapa vaihtaa niitä. Lisäksi se voi olla lähinnä turha asia, sillä on olemassa onnettomuuksia, ihmisiä, tauteja ja ihmissyöjäeläimiä.
Vaarallisin lienee ihminen, sillä jos elät ikuisesti, älä kerro muille, sillä silloin he ovat kateellisia, ja haluavat murhata sinut. Lisäksi aluksi sellaisen masiinan, joka vaihtaa solut, on luultavasti epäluotettava jolloin ikuinen elämä on vaarallisempi kuin tavallinen elämä.
Vaikka mitä tehtäisi, ihmisen loppu tulee vääjäämättä.

Joten laskekaa hyvät ihmiset laskekaa ikuisen elämän todennäköisyys.

Samittaja
Ikuinen elämä kuulostaa houkuttelevalta, mutta luuletteko sen olevan mahdollinen?100% varma ikuinen elämä ei ole mahdollista, koska aina on jokin nollaa suurempi mahdollisuus kuolla. Voisit elää vaikka miljoona vuotta, mutta seuraavana päivänä on kuitenkin vähintään jokin mikroskooppisen pieni mahdollisuus saada meteoriitista päähänsä.

Samittaja
Mietitään hieman. Elimet ja solut voi vaihtaa, mutta kun niitä on varmaan miljoonia (en tiedä). Niitä pitäisi lähes koko ajan vaihtaa. Käyttäjä ei pääsisi hyödyntämään ikuista elämää. Minä en ainakaan haluaisi elää ikuisesti, ellei keksitä nopeampi tapa vaihtaa niitä.Alkuvaiheessa joutuu varmaan käymään jatkuvasti nuorennusterapiassa, mutta luultavasti tekniikan kehittymisen myötä vaihdantaväli pitenee ja jossakin vaiheessa vaihtaminen voidaan varmaan lopettaa. Vähän kuin veden äyskäröimistä veneestä. Jossakin vaiheessa keksitään laittaa tulppa reikään, ettei tarvitse enää äyskäröidä jatkuvasti.

Samittaja
Lisäksi se voi olla lähinnä turha asia, sillä on olemassa onnettomuuksia, ihmisiä, tauteja ja ihmissyöjäeläimiä.Mieluummin sitä kuitenkin eläisi vaikka tuhansia vuosia ja kuolisi lopulta liukastumalla banaaninkuoreen kuin kuolisi vanhuuteen 100-vuotiaana.

Samittaja
Vaarallisin lienee ihminen, sillä jos elät ikuisesti, älä kerro muille, sillä silloin he ovat kateellisia, ja haluavat murhata sinut.

Paras tapa suojella itseään tältä kohtalolta olisi varmaan jakaa nuorennusterapioita suosiolla kaikille mahdollisimman nopeasti.

Samittaja
Lisäksi aluksi sellaisen masiinan, joka vaihtaa solut, on luultavasti epäluotettava jolloin ikuinen elämä on vaarallisempi kuin tavallinen elämä.
Vaikka mitä tehtäisi, ihmisen loppu tulee vääjäämättä.Jos on joka tapauksessa kuolemassa piakkoin vanhuuteen, kokeellinen hoito tuskin voi enää tilannetta pahentaa. Tuli mitä tuli, aina kannattaa yrittää.

Samittaja
Joten laskekaa hyvät ihmiset laskekaa ikuisen elämän todennäköisyys.

de Grey on laskenut: http://sens.org/time.htm

zict on oikeassa, mutta sellainen laite on toki kallis. Jos se solujen vaihto keksitään onnistuvan kemiallisesti, ei laitteen viallisuudesta ole vaaraa, ei tarvitse kokoajan olla laitteessa kiinni eikä se olisi niin kallis.

Ruumiin vanhenemisen estäminen on periaatteessa hyvin yksinkertaista:
Estetään solujen itsetuhomekanismi, joka tappaa solut kun ne ovat jakautuneet n-kertaa. Tämä itsessään estää vanhenemisen ja tämä on jo hiirikokeilla tehtykin. Geenimuutos voidaan tehdä esimerkiksi geenimanipuloidun viruksen avulla.

Valitettavasti em. keino tuo ongelman, minkä itsetuhomekanismi korjaa. Eli syövän. Soluissa tapahtuu usein jakaantumisen yhteydessä mutaatioita. Mikäli jakautumista ei pysäytetä jossain vaiheessa, on hyvin todennäköistä että solussa olevien mutaatioiden määrä kertautuu lopulta niin suureksi, ettei solu ole enää käyttökelpoinen vaan siitä tulee esim. syöpäsolu. Siksi pitäisi myös keksiä keino löytää kehosta solut joissa on pahoja mutaatioita ja tuhota ne, jotta jakaantumista voidaan jatkaa turvalisesti hamaan ikuisuuteen. Esimerkiksi geenimanipuloitu virus voisi ehkä tehdä tämän, kunhan keksitään keino estää immuunijärjestelmää tuhoamasta sitä.

Koko homma on siis teoriassa mahdollista hoitaa yhdellä viruksia sisältävällä pillerillä mikä nielaistaan ja mikä vaikuttaa koko eliniän, eli tuhansia vuosia. Kustannuksiakaan ei hoidolle välttämättä tule erityisen paljoa jos keksitään tehokas keino tehdä DNA-kohtaisia viruksia.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat