Seuraa 
Viestejä45973

Kun tuossa oli se hyvä ketju jossa nähtiin miten pieniä me olemme, niin kuinka suuri planeetta voi olla että sillä voisi olla elämää? Isot kai menevät kaasujättiläsiksi mutta tarkoitan nyt näitä kovia kiviplaneettoja. Onko suuren tähden lähellä isoja planeettoja? Jotkut tähdethän olivat ihan sikaisoja, tosin niissä ei massaa ollut kai paljon.

Voisivatko alienit olla kilometrin korkuisia? Onko maa yleisesti ottaen pieni vai ovatko eksoplaneetat saman kokoisia kuin maa? Entä voisiko olla pienempi planeetta ja sillä asukkaita? Mitä jos aurinkokunnassamme on sellainen mutta emme ole vain huomanneet sitä? Rantapallon kokoinen semu.

  • ylös 0
  • alas 0

Sivut

Kommentit (74)

Uskon että alienit ovat melko samanpitusia kuin ihmiset.

Sillä ihmisiä on kaikenkokoisia niitä 2 metrisiä hujoppeja ja niitä alle 170cm ihmisiä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Sehän menee niin että mitä isompi planeetta, sitä pienempi eliö siellä voi olla, suuren gravitaation vuoksi. Pahimmillaan mikään hyönteistä suurempi ei voi menestyä.
Siitä seuraa ettei meidän kokoisemme voi tulla kovin suurena joukkona, mutta niitä pienimpiä paljonkin jos niillä olisi riittävästi aivokapasiteettia.
Voimme siis odottaa lähinnä itsemme kokoisia.

Mahtaako niillä olla luustoa? Osteoropoosihan jyllää jo ISS:llä painovoiman puuttumisen takia. Saatikka sitten jos x-nautteja lähetetään marsiin ja vieläpä takaisin. Alien ei ole "kova luu" jos siihen törmää...

salai
Seuraa 
Viestejä8892

Lainaanpa itseäni (jotain tuolla lenteleepi..) taas:

Voihan se olla, että ne ulkoavaruuden oliot ovat niin pikkuriikkisiä, ettemme näe niitä. Silloin niiden lentolaitteet olisivat sopivasti juuri lautasten kokoisia, taikka vieläkin pienempiä.

author="<a href="http://koti.mbnet.fi/~villes/Linnunrata-trilogia/lainaukset.php?numero=1-5">Linnunrata-trilogia</a>" kirjoitti:
Tuhansien vuosien ajan mahtavat alukset halkoivat galaksien välistä tyhjyyttä ja syöksyivät lopulta kirkuen kohti ensimmäistä tiellensä osunutta planeettaa - joka sattui olemaan Maa. Hirveän mittakaavassa tapahtuneen virhelaskelman takia pieni koira nielaisi koko mahtavan taistelulaivaston.

Eli pitäkää koirat sisätiloissa ja luuppi silmässä, jos tahdotte nähdä alieneita elävänä!

Mitä tahansa edellä esitetyistä väitteistä saa epäillä ja ne voidaan muuttaa toisiksi ilman erillistä ilmoitusta. Kirjoittaja pyrkii kuitenkin toimimaan rehellisesti ja noudattamaan voimassa olevia lakeja.

Neutroni
Seuraa 
Viestejä42739

Kovin montaa kertaluokkaa elävän olennon koko ei voi ihmisestä poiketa. Massiivinen olento kohtaa ongelmia painovoiman ja jäähdytyksen kanssa. Myös tukirangan ja lihaksiston toiminta käy sitä hankalammaksi mitä suuremmaksi eläin kasvaa. Vedessä elävillä eläimillä on paremmat edelytykset kasvaa massiivisiksi, mutta on kovin vaikea kuvitella että sellaiset voisivat kehittää tekniikkaa. Heillä ei olisi tulta energianlähteenä. Kovin pieniäkään älylliset olennot eivät voi olla, koska monimutkaiset aivotoiminnot vaativat paljon tilaa ja monimutkaisen tukijärjestelmän aineenvaihdunnan ja lämpöstabiloinnin suorittamiseksi.

Neutroni
Kovin montaa kertaluokkaa elävän olennon koko ei voi ihmisestä poiketa. Massiivinen olento kohtaa ongelmia painovoiman ja jäähdytyksen kanssa.

Miksei, onhan jo omalla kotoisalla maapallollamme norsuja, kirahveja ja karhuja, jotka ovat monta kertaa isompia, ennen oli vielä dinosauruksia, jotka olivat vielä kymmeniä kertoja isompia ja sokerina pohjalla sinivallas joka on jo aivan tajuttoman kokoinen...noin 35 metrinen?

Lisäksi on aivan turha rajata liian tarkasti sitä, millaisia eliömuodot voivat olla jossain muualla, siellähän voi olla meille tuntemattomia elämän rakennusaineita. Jo maapallolla elää eliöitä, joiden ei aikaisemman tietomme perusteella kuviteltu voivat olla hengissä, mm. syvien vesien paineen alaisina.

Vierailija
Neutroni
Vedessä elävillä eläimillä on paremmat edelytykset kasvaa massiivisiksi, mutta on kovin vaikea kuvitella että sellaiset voisivat kehittää tekniikkaa. Heillä ei olisi tulta energianlähteenä.

Eivätkö jotkut aineet reagoi kiivaasti veden kanssa?

ilaiho
Neutroni
Vedessä elävillä eläimillä on paremmat edelytykset kasvaa massiivisiksi, mutta on kovin vaikea kuvitella että sellaiset voisivat kehittää tekniikkaa. Heillä ei olisi tulta energianlähteenä.

Eivätkö jotkut aineet reagoi kiivaasti veden kanssa?

Kyllä. Siksi niitä ei ole kosteassa ympäristössä saatavilla.

Neutroni
Seuraa 
Viestejä42739
Duffy

Miksei, onhan jo omalla kotoisalla maapallollamme norsuja, kirahveja ja karhuja, jotka ovat monta kertaa isompia, ennen oli vielä dinosauruksia, jotka olivat vielä kymmeniä kertoja isompia ja sokerina pohjalla sinivallas joka on jo aivan tajuttoman kokoinen...noin 35 metrinen?Kirjoitin kertaluokista, se merkitsee kymmenkertaistumista. Suurimmat maaeläimet ovat keilun kertaluokan ihmistä suurempia ja suurimmat dinosaurukset kai pari kertakuokkaa. Ne olivat kai äärimmäisen kömpelöitä otuksia, jotka joutuivat oleskelemaan vedessä, jotta vesi kannattelisi ruumiin massaa.


Lisäksi on aivan turha rajata liian tarkasti sitä, millaisia eliömuodot voivat olla jossain muualla, siellähän voi olla meille tuntemattomia elämän rakennusaineita.Eipä voikaan olla. Spektraaliset havainnot osoittavat, että koko nähtävillä oleva maailmankaikkeuden alue koostuu samoista alkuaineista ja myös luonnonlait ovat suurella tarkkuudella samat. Havaintojen valossa puheet kokonaan tuntemattomista ja Maan elämästä olellisesti poikkeavista elämän perusrakenteistä ovat äärimmäisen spekulatiivisia, enkä näe mieltä ottaa niitä vakavasti.


Jo maapallolla elää eliöitä, joiden ei aikaisemman tietomme perusteella kuviteltu voivat olla hengissä, mm. syvien vesien paineen alaisina.Tässä oli kyse ilmeisesti älykkäistä olennoista. Älykkyys vaatii monimutkaisen ja energiasyöpön hermoston, joka rajoittaa aineenvaihdunnan hyvin tehokkaisiin muotoihin. Vaikea kuvitella muuta siihen sopivaa energianlähdettä kuin tiheä tähden valoa käyttökelpoiseksi energiaksi muuttava kasvillisuus, jota syömällä älyn ylläpitoon vaadittava energia on otettavissa. Älykkyydelle pitää olla myös valitapaine, suurimmilla ravintoketjun huipulla elävillä tai epäedullisissa oloissa elävillä eläimillä ei ole tarkoituksenmukaista suunnata resursseja älykkyyden kehittämiseen. Ennemmin ne hyötyvät kestävämmästä ruumiista tai muusta fyysisestä kilpailukyvystä äärioloissa.

ilaiho

Eivätkö jotkut aineet reagoi kiivaasti veden kanssa?

Kyllä, mutta sellaisia aineita ei löydy helposti jalostettavassa muodossa merien pohjista. Maan päällä riittää että kerää maasta kuivaa puuta ja sytyttää sen hankaamalla tuleen. Mikään vastaava ei onnistu vedessä. Se taas tekee metallien jalostamisen ja muokkaamisen käytännössä mahdottomaksi. Tekninen kulttuuri jää väkisinkin kivikauden asteelle, jossa rakennukset ja käyttöesineet tehdään ympäristöstä suoraan saatavilla olevista materiaaleista.

Ding Ding
Seuraa 
Viestejä9031

Eikös eliöiden kokoa säätele painovoima aika paljolti? Sellaisella planeetalla missä painovoima on paljon pienempi kuin Maassa voisi varmaankin olla paljon korkeampia eliöitä kuin täällä, jonkinlaisia superkirahveja ehkä.

Neutroni
Seuraa 
Viestejä42739
Ding Ding
Eikös eliöiden kokoa säätele painovoima aika paljolti? Sellaisella planeetalla missä painovoima on paljon pienempi kuin Maassa voisi varmaankin olla paljon korkeampia eliöitä kuin täällä, jonkinlaisia superkirahveja ehkä.

Sellaisella planeetalla ei ole ilmakehää. Vapaasti planeetan pinnalla eläviä eliöitä ei voi tyhjiössä olla, siitä pitää säteily huolen. Pinnan alla valtavasta koosta ei olisi kuin suurta haittaa, ellei sitten planeetalla olisi suuria jääkannen peittämiä meriä.

Duffy
Lisäksi on aivan turha rajata liian tarkasti sitä, millaisia eliömuodot voivat olla jossain muualla, siellähän voi olla meille tuntemattomia elämän rakennusaineita.

Neutroni
Eipä voikaan olla. Spektraaliset havainnot osoittavat, että koko nähtävillä oleva maailmankaikkeuden alue koostuu samoista alkuaineista ja myös luonnonlait ovat suurella tarkkuudella samat.

Eiköhän Duffy tarkoittanut molekyylitasolla erilaisia rakennusaineita. Tuskinpa esim. kollageeni mineraaleineen on optimaalinen ratkaisu.

Neutroni
Kovin montaa kertaluokkaa elävän olennon koko ei voi ihmisestä poiketa. Massiivinen olento kohtaa ongelmia painovoiman ja jäähdytyksen kanssa. Myös tukirangan ja lihaksiston toiminta käy sitä hankalammaksi mitä suuremmaksi eläin kasvaa.

Niin tarkoitinkin nyt lähinnä sitä, että jos tähti on tuollainen valtava Betelgeusen kokoinen niin voiko sitä kiertää kiviplaneettoja ja siellä sitten elämää? Eli vain "suurennettu" versio aurinkokunnastamme.

Älyä en tässä hakenut, vain organismien kokoa. Minusta älykkyys on yliarvostettu asia ja varmaan jokin virhe evoluutiossa. Monta miljardia vuotta kehitystä ja ötököitä ja sitten parikymmentä tuhatta vuotta jollekin otukselle tulee älyä. Mistä muuten tiedetään ettei ollut älykkäitä olentoja miljardeja vuosia sitten? Fossiilit olisivat kaivaneet maasta ja karanneet maasta avaruuteen ja nauravat meille nyt Kuun takana. Olisiko tämä mahdollista? Hyvä leffa siitä ainakin tulisi.

Mutta minun mielestäni on aivan tulla turha väittämään , että ''alienit'' olisivat juuri ihmisen pituisia. Kuvittelemme aina avaruudessa elävät ''alienit'' ihmisen kaltaisiksi ja muotoisiksi. Nämä ulkopuoliset olennot voivat olla hyvin käsittämättömiä meidän silmisämme.

Fourdder
Mutta minun mielestäni on aivan tulla turha väittämään , että ''alienit'' olisivat juuri ihmisen pituisia. Kuvittelemme aina avaruudessa elävät ''alienit'' ihmisen kaltaisiksi ja muotoisiksi. Nämä ulkopuoliset olennot voivat olla hyvin käsittämättömiä meidän silmisämme.

Juuri näin, siksi varmaan scifi elokuvissakin alienit, metsät sun muut näyttävät aina samankaltaisilta. Ihmisen mielikuvitus ilmeisesti rajoittaa alienit sun muut näyttämään joltain, mitä ihminen on jo ennestään nähnyt ja siitä hieman muunneltuun.

Fourdder
Mutta minun mielestäni on aivan tulla turha väittämään , että ''alienit'' olisivat juuri ihmisen pituisia. Kuvittelemme aina avaruudessa elävät ''alienit'' ihmisen kaltaisiksi ja muotoisiksi. Nämä ulkopuoliset olennot voivat olla hyvin käsittämättömiä meidän silmisämme.

Evoluutio on tuottanut maapallollakin täysin erilaisista lähtökohdista hyvin tutunoloisia ratkaisuja, joten itse olen taipuvainen uskomaan biologisesti tylsiin extraterrestriaaleihin, jos niitä ylipäänsä on olemassa.

lisäys: esim. palmut, havupuut ja lehtipuut ovat kehittyneet ei-puumaisesta kantamuodosta.

Vierailija
Neutroni
Kyllä, mutta sellaisia aineita ei löydy helposti jalostettavassa muodossa merien pohjista. Maan päällä riittää että kerää maasta kuivaa puuta ja sytyttää sen hankaamalla tuleen. Mikään vastaava ei onnistu vedessä. Se taas tekee metallien jalostamisen ja muokkaamisen käytännössä mahdottomaksi. Tekninen kulttuuri jää väkisinkin kivikauden asteelle, jossa rakennukset ja käyttöesineet tehdään ympäristöstä suoraan saatavilla olevista materiaaleista.

Entä voisiko vedenalaisia kuumia lähteitä hyödyntää? Tai aurinkoenergiaa sopivan muotoisen jääpalan avulla, olettaen, että planeetan jääkuori päästää valoa läpi?

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat