Seuraa 
Viestejä45973
Göteborgin dopinglöytö ehkä vitamiineja
15.8.2006 17:13

Göteborgissa päättyneiden yleisurheilun EM-kilpailujen suuri "dopinglöytö" näytti tiistain uusien tietojen perusteella osoittautuvan liioitelluksi. Ruotsin poliisi löysi jo neljännen, mm. ruiskuja sisältäneen muovipussin läheltä EM-kilpailuihin osallistuneiden urheilijoiden käyttämiä hotelleja.

Dopingvälineiksi ja -tarvikkeiksi maanantaina epäillyt tavarat vaikuttivat tiistaina lähinnä vitamiinivalmisteilta. Ja veridopingiin käytetyiksi välineiksi luullut vehkeet muuttuivat poliisin lähemmässä tarkastelussa tavanomaisemmiksi tiputustarvikkeiksi, kertoo Ruotsin tietotoimisto TT.

- Epäilys siitä, onko tämä yleensä poliisiasia, kasvaa jatkuvasti. Poliisin kannalta tämä on tyrehtymässä. Vaikuttaa enemmän järjestäjien ja urheiluliikkeen päänvaivalta, poliisin tiedottaja Mats Glansberg sanoi.

Ohikulkija löysi maanantaina ensimmäisen pussukan, ja poliisi paikallisti pian perään toisen. Tv-toimittaja löysi myöhemmin päivällä laatikollisen ruiskuja ja tiistaina löytyi vielä yksi muovipussi.

- Tähän mennessä tiedämme, että kyseessä on vitamiineja ja sydänlääkkeitä. Laboratoriotutkimuksissa voi selvitä jotain muuta, mutta juuri nyt ei siltä vaikuta, Glansberg sanoi.

Testien analyysit ensi viikolla

Huddingen Yliopistollisen sairaalan dopinglaboratorion johtaja Mats Garle tutki löydetyistä ampulleista ja kanyyleista otettuja kuvia ja totesi, ettei kyseessä ole dopingvalmisteita.

- Kuvissa näkyvissä olevista voi päätellä, että kyseessä on vitamiinivalmisteita. Ne ovat venäläisvalmisteisia, lihakseen pistettäviä. Siksi myös ruiskuja löytyi paljon, Garle kertoi.

Garlea ihmetyttää lähinnä se, miksi ruiskut, ampullit ja kanyylit jätettiin tavalliseen roska-astiaan.

- Se ei sovi siihen kuvaan, että kyseessä olisi laillisia valmisteita. Silloin ne olisi voinut jättää järjestäjien lääkintätiloihin, Garle tuumi.

Göteborgin EM-kilpailujen aikana ei paljastunut yhtään dopingkäryä, mutta näytteiden analyysi on kesken. Voittajien lisäksi jokaisesta lajista testattiin toinen mitalisti.

- Siihen päälle vielä yllätystestit alkueristä ja karsinnoissa. Ensimmäisten näytteiden tulokset valmistuvat laboratoriosta aikaisintaan ensi viikon alussa, dopingtestauksesta vastannut Jan Engström kertoi.

STT-TT

http://www.iltalehti.fi/kisaextra/200608154998602_ki.shtml

  • ylös 0
  • alas 0

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat