Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Tässä mietin, että minkälaisia opinahjoja ihmiset olette käyneet. Tuli mieleeni kun työllistymisestäkin tuossa udeltiin. Gallup voisi vähän kartoittaa, millaista joukkoa koulutustasoltaan täällä Tiede-palstalla pyörii

Sivut

Kommentit (28)

Tuppu L
Käykö sellainen paikka jossa on "tällä hetkellä" opiskelemassa?

Juu, no tietysti jos ei ole vielä kirjoittanut yo:ksi tai vastaavasti saanut opintotason tutkintoa jostain, niin kaipa se "alempi" eli peruskoulu pitäisi sitten laittaa... Vaihtoehtoja kun ei enempää sopinut laittaa kuin AMK:n ja yo:n opintoja parhaillaan tekeville.

GradStudent
Tässä mietin, että minkälaisia opinahjoja ihmiset olette käyneet. Tuli mieleeni kun työllistymisestäkin tuossa udeltiin. Gallup voisi vähän kartoittaa, millaista joukkoa koulutustasoltaan täällä Tiede-palstalla pyörii

Miksi haluat tietää ihmisten koulutustasosta? Aina kun ihminen kertoo jotain omasta tilanteestaan asettuu hän tiettyyn positioon josta häntä tullaan arvioimaan. Tämä valittu subjektipositio rupeaa muokkaamaan myös henkilöä itseään, kirjoittaja kokee esiiintyvänsä yleisölle jolle hän on antanut tietyn kuvan. Tämä kuva vaikuttaa hänen kirjoituksiinsa ja myös yleisö tarkastelee kirjoittajan tekstejä tästä subjektipositiosta käsin. Nettifoorumit ovat siitä mainioita paikkoja että ihmisillä ei ole toisista keskustelijoista ennakkoon tietoja, tietysti vaikka kuinka yrittäisi olla vain anonyymi ja objektiivinen tekstien tuottaja vääjäämättä luo itselleen position. Ideaalisessa tilanteessa tämä positio on kuitenkin personifikoitunut ainoastaan kirjoittajan esittämien argumenttien perusteella. Millään muulla ei ole väliä kuin näillä esitetyillä argumenteilla. Itse en halua tietää ihmisten koulutustasosta koska se väistämättä jollain tasolla hämärtäisi tekstien analysointia vaikka tiedostankin asian. Aivomme ovat adaptoituneet havaitsemaan hierarkioita ja sosiaalisia statuksia, normaalisti tähän vaikuttavat muutkin asiat kuin pelkästään kirjoitettu teksti. Ruumiinkieli ja käyttäytyminen auttavat meitä tulkitsemaan henkilöiden aseman, se mitä kerromme itsestämme vaikuttaa kuitenkin myös merkittävästi suhtautumiseemme. Tietysti olen itsekin avoimesti kertonut tällä foorumilla olevani opiskelija, mutta jos kertoisin olevani vaikka fysiikan tai biologian sellainen sillä olisi vaikutusta asioihin.

Echi

Miksi haluat tietää ihmisten koulutustasosta? Aina kun ihminen kertoo jotain omasta tilanteestaan asettuu hän tiettyyn positioon josta häntä tullaan arvioimaan.

Kyseessähän on anonyymi kysely. Kyllä koulutus on itselleni mielenkiintoinen, arvostettavakin asia. Foorumillahan myös korostetaan tieteellisyyttä. Eihän asiaa tarvitse liiaksi paljastaa, ellei tahdo itse. Aika paljon hajontaa näkyy olevan BTW...

PS. Taitaa olla Vampire Hunter D:stä tuo avatar? Ihan siisti. Täällä toinen japanilaisen kulttuurin ystävä.

Paul M
Seuraa 
Viestejä8634
Liittynyt16.3.2005

En äänestä, kun wanhan systeemin (Neuvostoliiton aikaiselle) insinöörille ei ole oikeaa lokeroa.

Hiirimeluexpertti. Majoneesitehtailija. Luonnontieteet: Maailman suurin uskonto. Avatar on halkaistu tykin kuula

Olkoon tämä mieluummin asioiden kuin ihmisten mittely-areena.
Kuka-on-kuka-asiat voi jättää muualle arkielämäänsä. Anonymius on tälläisen foorumin tavoiteltu etu. Se suo vapauksia sanoa enemmän mitä muutoin sanoisi.
Kaikki eivät mahdu äänestysvaihtoehtoihin.

Niin, selvästikin kysyjä edustaa näitä untuvikkoja kuin on luetellut vastausvaihtoehtoina vain näitä nykyisiä kouluasteita.

Palstalla kirjoittelee siis myös vanhempaa sukupolvea ja etenkin siellä koulutusasteikon alapäässä tilanne oli melko erilainen vain noin kolme vuosikymmentä sitten. Niin, ja puhumattakaan heistä jotka ovat suorittaneet kaiken tai osan tutkinnoistaan itäisessä tai eteläisessä naapurissamme joku pari kymmentä vuotta sitten - niin siellä asteikko oli aivan eri näköinen, myöskin siellä yläpäässä!

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat