Seuraa 
Viestejä45973

Johdanto
Netissähän pyörii melkoiset läjät kaikenlaisia videoita siitä, mitä ihmiset ovat mikroihinsa pistäneet. Erinäisiä hauskoja plasmakokeiluja on joka lähtöön ja useampikin hehkulamppu on mirkossa rikottu graffiittia ja foliota unohtamatta. Myös muutamia pyroteknisiä päähänpistoja on mikroaaltouuneissa toteutettu.

Kysymysosio
Kaikesta tästä minulle tuli lähinnä seuraavia ajatuksia:

1) Eikö tämä vaurioita mikroa millään tavalla muuten kuin mahodllisesti polttamalla tummia laikkuja laitteen seinämiin?

2) Kun mikroaallot saavat erinäiset aineet virittymään korkeammille energiatasoille, ne luonnollisesti emittoivat erinäisiä aallonpituuksia kotikokkien ihasteltavaksi. Olisiko mitenkään mahdollista, että joissain tapauksissa tuosta taikalaatikosta syöksyisi silmille semmoisiakin säteitä, joita mikroaaltouunin kanaverkko ei pysäytäkään? Lähinnä ajattelin röntgensäteitä ja gammakvantteja...

3) Miksi hehkulamppu hohtaa vuorotellen sinisenä vihreänä ja ties vaikka minkä värisenä? Miksi se ei pysy koko ajan saman värisenä?

4) Miksi ihmeessä näitä sekovideoita tulee aina haettua netistä keskiyön lähestyessä.

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (5)

Neutroni
Seuraa 
Viestejä42778
Tetrafuran

1) Eikö tämä vaurioita mikroa millään tavalla muuten kuin mahodllisesti polttamalla tummia laikkuja laitteen seinämiin?Kyllä tuollaisilla kokeilla on mahdollista rikkoa uuni. Sellaisiin kannattaa käyttää vanhaa ja vähäarvoista uunia.


2) Kun mikroaallot saavat erinäiset aineet virittymään korkeammille energiatasoille, ne luonnollisesti emittoivat erinäisiä aallonpituuksia kotikokkien ihasteltavaksi. Olisiko mitenkään mahdollista, että joissain tapauksissa tuosta taikalaatikosta syöksyisi silmille semmoisiakin säteitä, joita mikroaaltouunin kanaverkko ei pysäytäkään? Lähinnä ajattelin röntgensäteitä ja gammakvantteja...Mikroaaltouunissa ei voi muodostua olosuhteita, joissa voisi syntyä suurienergisiä fotoneja.


3) Miksi hehkulamppu hohtaa vuorotellen sinisenä vihreänä ja ties vaikka minkä värisenä? Miksi se ei pysy koko ajan saman värisenä?Ilmeisesti nuo ovat argonin viritystilojen purkautumisten emissiota. Argonilla on suuri määrä transitioita, jotka tuottavat valoa vihreästä siniseen ulottuvalla aallonpituuskaistalla. Ilmeisesti plasmapurkaus on sen verrna kaoottinen tapahtuma, että olosuhtet vaihtelevat sen eri osissa ja suosivat eri transitioita.


4) Miksi ihmeessä näitä sekovideoita tulee aina haettua netistä keskiyön lähestyessä.

Tätä pitänee kysyä joltain psykiatrilta. Ihan rohkeasti vaan, ei tuo riitä perusteeksi häkkiin sulkemiselle.

Neutroni

4) Miksi ihmeessä näitä sekovideoita tulee aina haettua netistä keskiyön lähestyessä.Tätä pitänee kysyä joltain psykiatrilta. Ihan rohkeasti vaan, ei tuo riitä perusteeksi häkkiin sulkemiselle.
Kyllä se riittää jos joku on riittävä kova valehtelemaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Syöttekö mikro ruokaa? Onko se edes lämmityksen jälkeen syömäkelpoista. Kuoleeko siinä vitamiinit ja kaikki keholle tarpeellinen.
taidan heittää koko säteily pommin pois. Hei tiede miehet mitä lämmityksen aikana tapahtuu ruualle?
Nöyrästi kiittäen.

hypnos
Syöttekö mikro ruokaa? Onko se edes lämmityksen jälkeen syömäkelpoista. Kuoleeko siinä vitamiinit ja kaikki keholle tarpeellinen.
taidan heittää koko säteily pommin pois. Hei tiede miehet mitä lämmityksen aikana tapahtuu ruualle?
Nöyrästi kiittäen.

Uunin lähettämät mikroaallot saavat ruuan vesimolekyylit liikkeeseen. Tämä molekyylien liike tuottaa lämpöä, joka ilmenee ruuan kuumenemisena. Ei siinä sen kummempaa magiaa ole. Ja mikroaaltojen aallonpituus vaikuttaa periaatteessa vain vesimolekyyleihin, joten kosteutta pitää sapuskassa olla jos mikroa haluaa käyttää.

EDIT: En syö mikroruokaa, joka on yhdyssana.

Neutroni
Seuraa 
Viestejä42778
hypnos
Syöttekö mikro ruokaa? Onko se edes lämmityksen jälkeen syömäkelpoista. Kuoleeko siinä vitamiinit ja kaikki keholle tarpeellinen.Vitamiinit ovat elottomia molekyylejä. Eivät ne voi kuolla, mutta ne voivat kyllä hajota. Ruuan kuumennus kyllä hajottaa vitamiineja, tehtiin se millä menetelmällä tahansa. Siinä suhteessa mikroaaltouunin nopea lämmitys on vain hyväksi. Mineraaleihin ja varsinaisiin ravintoaineisiin kuumennuksella ei ole vaikutusta, ellei sitten aleta polttaa ruokaa.


Hei tiede miehet mitä lämmityksen aikana tapahtuu ruualle?

Mikroaallot virittävät vesi- (ja pienemmässä määrin myös rasva-) molekyylien rotaatiotiloja. Rotaatiotiloilta energia relaksoituu nopeasti (nanosekuntiskaalassa luulisin) tasan kaikille vapausasteille. En minä voi käsittää, miksi tuo mekanismi olisi jotenkin katastrofaalinen verrattuna siihen että energia välittyisi kattilan pohjan hilavärähtelyiltä tai ympäröivän kaasun liikevapausasteilta vesimolekyylien liikevapausasteille (relaksoituakseen sitten vastaavasti tasan vapausasteiden kesken) tai grillatessa infrapunasäteilyn välityksellä elektronitiloille ja niiltä edelleen muille vapausasteille relaksoituen.

Kyllä minä syön mikrossa lämmitettyä ruokaa, mutta en osaa käyttää sitä ruuan kypsennykseen. Jos terveyttään ajattelee, ei muulla tavalla ruokaa pitäisi kypsentääkään. Paistaminen tai grillaaminen, joka kuumentaa ruoan pintaa hyvin korkeaan lämpötilaan, tuottaa monenlaisia vaarallisia mutta herkullisia kemiallisia yhdisteitä.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat