Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

eli irlantilainen yhtiö Steorn väittää kehittäneensä käytännössä ilmaisen energialähteen:

DUBLIN (AFP) - An Irish company has thrown down the gauntlet to the worldwide scientific community to test a technology it has developed that it claims produces free energy.

The company, Steorn, says its discovery is based on the interaction of magnetic fields and allows the production of clean, free and constant energy -- a concept that challenges one of the basic rules of physics.

It claims the technology can be used to supply energy for virtually all devices, from mobile phones to cars.

on aika epäileväinen olo tämän suhteen mutta mikäs olisi sen hienompaa kuin vastaus tulevaan energiakriisiin & ilmansaasteisiin

lähde: http://news.yahoo.com/s/afp/20060818/bs ... enceenergy

edittiä: tuossa firman oma boardi jotta tämän boardin tiedemiehet & naiset pääsevät kyselemään heidä keksinnöstään jos haluavat: http://www.steorn.net/forum/?p=3

Sivut

Kommentit (35)

Raivo
eli irlantilainen yhtiö Steorn väittää kehittäneensä käytännössä ilmaisen energialähteen:
...
on aika epäileväinen olo tämän suhteen mutta mikäs olisi sen hienompaa kuin vastaus tulevaan energiakriisiin & ilmansaasteisiin :)

lähde: http://news.yahoo.com/s/afp/20060818/bs ... enceenergy

edittiä: tuossa firman oma boardi jotta tämän boardin tiedemiehet & naiset pääsevät kyselemään heidä keksinnöstään jos haluavat: http://www.steorn.net/forum/?p=3

Epäilen kaikkea ilmaista, mutta hyvä olisi edes halpa je kestävän kehityksen mukainen energianlähde. Mielenkiintoiseksi tuon tekee se, että se on kuitenkin annettu tiedemiesten testattavaksi.
*peukku pystyssä-hymiö*

Heksu
Seuraa 
Viestejä5463
Liittynyt16.3.2005

Sinänsä todella yllättävää, ettei tuon firman sivulla mainita mitään konkreettista teknologiasta, ei kuvia, ei kaavioita, ei mitään. Pelkkiä puhuvia päitä vaan.

Jos johdin(kappale) liikkuu magneettikentässä, niin toki siihen indusoituu sähkömagneettista energiaa. Silloin johteessa olevat varatut hiukkaset (esim. elektronit) liikkuvat. Liike aiheuttaa siis pienen sähkövirran johtimeen. Virran suunta on sellainen, että se pyrkii estämään muutosta (siis johdinkappaleen liikettä). Tätä kutsutaan Lenzin laiksi. Toisin sanoen johteeseen indusoitunut SM-energia kuluu kaikki siihen, että johdinta liikutetaan. Mitään ilmaista energiaa ei ole tässäkään luonnonilmiössä olemassa.

Sähkömagneettiset ilmiöt kaikki on voitu jo 1800-luvulta asti selittää aukottomasti, kun James Clerk Maxwell onnistui johtamaan kuuluisat yhtälönsä (Maxwellin yhtälöt). Turha on näiden ilmiöiden sisältä kenenkään alkaa mitään ikiliikkujaa keksimään. Sitä paitsi on osoitettu, ettei ikiliikkujaa voi olla missään olosuhteissa olemassa. Sitähän ilmainen energia pohjimmiltaan olisi, että oltaisiin kehitetty ikiliikkuja. Onhan noita yrittäjiä ollut, mutta aina on löydetty kyllä selitys, mistä ne ikiliikkujat energiansa nappaavat.

Tiede-lehti ikiliikkujasta ja VAPAASTA energiasta 30.11.1999)

"
...
Nyt on muotia vapaa energia

Internetissä on ikiliikkujista yllin kyllin tietoa ja ”tietoa”. Ikiliikkujasta käytetään vanhastaan latinankielistä ilmausta perpetuum mobile, mutta sen avulla tehty haku voi johtaa pahasti hakoteille, sillä vain hieman liioitellen melkein jokainen säveltäjä, kuvataiteilija ja runoilija on tehnyt tuon nimisen teoksen.

Sitä paitsi ikiliikkuja on sanana poissa muodista. Nykyiset ikiliikkujan keksijät käyttävät ilmausta vapaa energia, englanniksi free energy. Sillä löytää kaikenlaista – paitsi ei toimivaa ikiliikkujaa, sillä ilmaisia lounaita ei ole, ei tälläkään alalla.

MAGNEETTI KIEHTOO KEKSIJÖITÄ
...
"
http://www.tiede.fi/arkisto/artikkeli.p ... 12&vl=2001

Ymmärrän miltä niistä jätkistä tuntuu, mutta se ei taida auttaa yhtään.
On siinä jätkillä munaa, kun julkistava ikiliikkujaa.

Volitans
Seuraa 
Viestejä10670
Liittynyt16.3.2005

No just. Pelkkää höpötystä ja idioottien kusetusta. Ei mitään näyttöä. Ei mitään uutta. Pelkkää rahastusta - jos joku iditootti vaan rahansa kaivoon viskaisi.

No toisaalta, Suomi on otollista markkina-aluetta, kun noin 30% eivät usko evoluutioon!

http://www.hilavitkutin.com/2006/08/iki ... rgiaa.html

Ikiliikkujasta ilmaista energiaa kaikille

Irlantilainen Steorn niminen yritys julkaisi toissa päivänä 20.8 Economist lehdessä ilmoituksen, jossa se ilmoitti kehittäneensä Energiaperiaatetta uhmaavan laitteen - laitteen joka tuottaa loputtomasti energiaa ilman mitään ulkoista voimanlähdettä.

Steorn yhtiö kutsui ilmoituksessaan maailman huipputiedemiehiä ilmoittautumaan vapaaehtoisiksi todentamaan heidän kehittämänsä mekanismin toimivuus kiistattomaksi. Ilmoittautuneista tiedemiehistä Steorn valitsee 12 pätevintä, jotka kutsutaan testaamaan laitetta. Kun toimivuus on todennettu, Steorn tulee julkaisemaan tutkijoiden tulokset Economist lehdessä.

Laitteen kerrotaan perustuvan magneettikenttien vuorovaikutukseen, jonta seurauksena syntyy puhdasta, täysin ilmaista energiaa. Kyseessä on yhtiön väitteen mukaan siis aito ikiliikkuja.

Steornin mukaan innovaatio tarkoittaa ilmaista, täysin saasteetonta energiaa kaikille.

Lähde: http://www.gizmag.co.uk

Avainsanat: ikiliikkuja, laite, energia, voimanlähde, hyötysyhde, energian säilyvyyden laki

Kirjoittanut:EK ,tiistai, elokuu 22, 2006 , 10:25

Kale
Ainakaan Steornin osakkeita ei kannata hankkia, jos meinaa saada rahansa joskus takaisin...

Olisi pitänyt ostaa pari pv sit ja myydä nyt

Volitans
No just. Pelkkää höpötystä ja idioottien kusetusta. Ei mitään näyttöä. Ei mitään uutta. Pelkkää rahastusta - jos joku iditootti vaan rahansa kaivoon viskaisi.

No toisaalta, Suomi on otollista markkina-aluetta, kun noin 30% eivät usko evoluutioon!

Suomessa upposi jopa päättäjiin hyvin tämä Utele-kusetuskin. On ollut jokseenkin hiljaista viime ajat:

http://www.utele.net/fin/tiede.php

Valitettavasti peer-review metodi ei toimi niin, että kiistanalaisen teorian kehittäjä valitsee itse, kuka saa todentaa sen paikkansapitävyyden, tai paikkansapitämättömyyden.

Tuohon kaatuu jo alkuunsa koko homman uskottavuus, eikä tarvitse edes ottaa huomioon mitään ikiliikkumis-kotkotuksia.

Eihän se silloin ole puolueeton tutkimus, jos kehittäjä valitsee itse joukon "hyödyllisiä idiootteja" levittämään ilosanomaa uudesta keksinnöstä. Todellisuudessa koko homma pyritään pitämään niin kaukana tiedemiesten näpeistä, kuin mahdollista.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat