Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015
Ulkomaalaisten työehdot eivät toteudu
20.8.2006 8:33

Suomessa työskenteleville ulkomaalaisille maksetaan usein pienempää palkkaa kuin suomalaisille. Ulkomaalaisilla työntekijöillä myös teetetään ylitöitä ilman lisäkorvauksia.

Noin 40 tutkituista tapauksista on johtanut poliisitutkintaan. (ILPO LUKUS)

Asiasta kertoi Helsingin Sanomat sunnuntaina.

Puutteet tulivat ilmi työsuojelupiirien tarkastuksissa, joita on vuoden aikana tehty noin 900 työpaikalla. Joka toisessa työpaikassa oli puutteita, ja noin 40 tapausta on johtanut poliisitutkintaan.

Laiminlyöntejä paperityössä

Suurin osa tarkastuksista tehtiin eteläisessä Suomessa, jossa on enemmistö ulkomaalaisista työntekijöistä. Tarkastuksia tehtiin lähinnä rakennus-, metalli- ja siivousaloilla sekä majoitus- ja ravitsemusalalla, koska niissä tiedettiin entuudestaan olevan ongelmia.

Tarkastuksissa kävi myös ilmi, että lain edellyttämiä papereita ulkomaalaisista työntekijöistä säilytettiin vain joka neljännellä työpaikalla ja yli puolet työnantajista oli jättänyt varmistamatta työntekijän työnteko-oikeuden.

Iltalehti

Tästä olisi syytä keskustella.

Kommentit (1)

Tämäntapaisiin rikoksiin suhtaudutaan liian leväperäisesti. Sääntöjä rikkoneen firman johtajalle pitäisi antaa aina ehdoton vuoden vankeustuomio ilman puoliintumisaikoja.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat