Seuraa 
Viestejä45973

Olen huomannut palstalla aika värikäst suhtautumista Venäjään ja sen ihmisiin. Kuitenkin jos suhtautuu maahan huonosti, niin samalla suhtautua huonosti kansaan, koska maa ei olisi olemassa ilman kansaansa. Suurin osa vihasta lienee vain primitiivistä itsesuojeluvaistoa, jossa yritetään vahvistaa heimon ryhmähenkeä vihaamalla toista heimoa. Nykyään Suomi ja Venäjä voisivat olla vielä paremmissa väleissä, mikäli tälläinen primitiviinen viha loppuisi. Se voisi myös auttaa pakolaisia integroitumaan suomalaiseen kulttuuriin, mikäli ulkomaalaisia kohtaan ei aina luotaisi niitä säälittäviä ja halveksuttavia katseita.

Minusta sossutuki ei auta yhtään mitään, sillä se on vain rahaa, vaan tärkein on henkinen tuki sekä ystävällinen lähestyminen. Näin Suomikin saisi vieraanvaraisemman kuvan itsessään - ja monet ovat minulle sellaisen vieraanvaraisen kuvan antaneet. Tämä asia on kuitenkin kiinni molemmista osapuolista.

Suomen ulkomaankauppa kehittyisi myös paremmin, jos pakkoruotsin sijaan voisi valita kieliä kuten Saksa, Venäjä, Viro, Ranska ja Ruotsi vapaaehtoisena, kenties Puolakin. Hyvä asenne ja reilu meininki ovat nyt valttia. Reilu isäntä osaa kehua, mutta myös torua. Epäkelpoja yksilöitä on kansalaisuudessa, jos toisessakin ja heitä ei tarvitse sietää, mutta Suomen potenttiaalia parantavat yksilöt ovat hyödyllisiä ystäväni - eivät vihollisina. Joten paiskatkaa kaikki Suomessa asuvat ihmiset kättä keskenään väristä välittämättä.

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (2)

Haaveilen Ison Punakoneen paluusta: Maanantai aamulla menen töihin junalla, lippu maksaa 1 kopekan. Repussa minulla on eväsleivät ja kahvipullo maitoineen. Leivän osti vaimo torilta 1 kopekalla ja voita kilon kopekalla sekä kaviaaria. Vaimo on muuten töissä rautateillä, hän koputtelee asemalla junien pyöriä: Hän kuuntelee joko ois halennunna joku pyörä, soi kirkkaasti on ehjä, soi kumahtaen, pitää vaihtaa.

Töissä olen kellokorttia leimaamassa tasan 7.00. Johtaja tulee heti kertomaan, että kohta jaetaan työt. Mennään odottelee kahvitupaan ja juuvaan kahvit. Koskenkorvaa ja siis tsalisnajaa kuluu useampi litra ennen 9 ryyppytaukoa. Pomo tulee 10 hujakoilla ja kertoo että tilaus tulee tänään Tsekkoslovakiasta junalla kello 13. Menemme ruokailuhuoneeseen syömään linttaan istuttuja leipiä ja juomma pullon viinaa kaviaarin kanssa. Pomo kertoo 14 aikaan, että juna on myöhässä, odotellaan. Juna onkin sitten myöhässä 2 päivää. Siivoamme silla aikaa työtilat. Roskia onkin hirmuisesti: 128 kaviaaripurkkia, vähän rautapölyä ja 1134 viinapulloa, oikein litran vetoista.

Pomo saapuu vihdoin keskiviikkona iltapäivällä ja kertoo, että ei se juna ollutkaan myöhässä, vaan joku oli varastanu sen ja myyny turkkilaisille. Myö jatketaan siivoomista. Sato on jo piässy kasvamaan tuossa töitä tehessä. Kaviaaria on männy 300 purkkia ja viina 2890 pulloa. Kello lähenee 16, mutta me jäämme ylitöihin pomon pyynnöstä: Uusi juna saattaa valmistua tai saapua millä hetkellä hyvänsä.

Tuli kesä, tuli syksy. Tuli sitten se juna ja työtilaus: Valmistakaa 1 000 000 paria lenkkikenkiä. Aikaa kuukausi eli joulukuun alkuun.

Aiemmin olimme valmistaneet puuveneitä, kottikärryjä, ydinohjusten siiloja. Nyt meidän pitää muuttaa tehas valmistamaan lenkkikenkiä. Revimme vanhan kaluston ja laitteet pihalle. joku romukauppias tulee hakemaan ne ja myy kiinaan hyvällä voitolla. Suomesta tulee juna ja se täynnä suutarin lestejä ja ompelukoneita ja vempaimia. Tehas on taas toiminta kunnossa. On lokakuun alku ja työpaikallamme on lakko-uhka! Kaviaari-ja votkatoimitus on myöhässä!!! Miehet ei tee töitä jos ei ole ruokaa. Onneksi Siperiasta löytyy iso varasto ja juna alkaa lähestymään Jaroslawlin kenkätehdasta ja me olemme IKIonnellisia ja työt jatkuu..

Oli raskas viikko töissä: Siivottiin tehas pakkausjätteistä ja tyhjistä viinapulloista: Pahvilaatikoita joissa viina kuskattiin tehtaalle, niitä oli rekka-autollinen ja tyhjiä pulloja hieman yli 113 000 kappaletta. Kaviaari oli loppunut jo kesällä, mutta kukaan ei ollut huomannut ja tilata lisää viinaa.

Tehdas takoo työtä ja me valvomme työntekoa. Korjaamme ja huollamme laitteita aina kun tarve vaatii. Tai jos pomo vaatii näyttävyyttä vierailijoiden edessä, niin me teemme koneisiin vikoja, jotta ahkeruus näkyy uloskin päin.

Kengät kaikki 1 000 000 paria saadaan junaan pari viikkoa myöhässä ja juna saapuu Prahaan joulun jälkeen. Markkinat ohi. Jouluna ei Prahassa näy lenkkeilijöitä kui nimeksi. Ainakaan Neuvostoliittolaiset lenkkarit jalassa.

Jouluna syötiin hapankaalia, perunoita, kaviaaria, laatikko-ruokia ja juotiin tsaijua ja imeskeltiin vaaleeta leipää. Toki oli vapaa päivä, ja join itseni illan aikana tukkihumalaan. Viina meni kolme litraa, shamppanjaa 3 potiloa ja pari kotipolttosta snapsia. Joulupäivän aamuna kävimme ortodoksikirkossa haistelemassa pyhää savua ja kuuntelemassa herran nuhteita. Päivä kului ulkosalla polttopuita keräillessä kun on päässyt kaupungista öljy ja kaasu loppumaan. Sisällä on 2 astetta lämmintä ja ulkona 30 astetta Stalinia. Illalla juovaan viinaa iltapalaksi ja talon lämmikkeeksi.

Aamulla piti mennä töihin valmistamaan ohjus-siiloja, mutta urakka meni johonkin Kiinassa avattuun uuteen tehtaaseen. Saamme jatkaa joulua niissä asemissa joissa olimme kun ilmotus kävi radiossa.

Odotusaika meni sitten kotia siivotessa...

..Muuten, keväällä Suomessa myytiin Halosella Neuv-Zekk-kiinalaisia lenkkikenkiä jopa 50 % alennuksella vain 99 markkaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat