Seuraa 
Viestejä45973

Ennen kun kunnon musiikkia arvostettiin oli olemassa kaunisäänisiä kastraattilaulajia. Nykyään kastraattilaulujia ei enään ole, koska kastraattilaulajien käyttö kirkkomusiikissa kiellettiin virallisesti vuonna 1902. Eunukki-instituutio katosi! Minusta se on sääli. Ooppera ei enään ole entisensä.

Italialaisen oopperan viimeinen suuri kastraattilaulaja oli Giovanni Battista Velluti, kun hän vuonna 1830 jätti jäähyväiset oopperanäyttämöille merkitsi se kastraattilaulajien ja oopperan kulta-ajan loppua.

Kuuluisin kastraattilaulaja oli Farinelli oli Carlo Broschin (1705–1782) Farinellin suurimpiin saavutuksiin luetaan se, että hän oli Espanjan kuninkaan lempilaulaja, ja vietti hovissa paljon aikaa.

Toinen kuuluisa laulaja oli Filippo Balatri, joka oli tsaari Pietari Suuren lempieunukki. Cosimo de Medici oli lahjoittanut pojan tsaarille, jonka kanssa Balatri vietti osan elämästään.

Muita kuuluisia kastraatteja Senesino, , Caffarelli ja Antonio Bernacchi. Kastraatit olivat 1600- ja 1700-luvun eurooppalaisessa musiikkielämässä hyvin yleisiä, ja nauttivat usein suurta arvostusta.

Nykyään kastrointia ei enään kirkasäänisille pikkupojille suoriteta ja näin heiltä evätään hieno mahdollisuus makeanpaan elämään ja ooppera on taantunut sitten Giovanni Battista Vellutin aikojen. Kukaan ei enään pysty esittämään barokkioopperan primo uomon roolia kuten hän! Puhumattakaan kauniista kirkkomusiikista!

Miten on pitäisikö musiikin ja oopperan pelastamiseksi palauttaa Eunukki-instituutio ja kastraattilaulajat osaksi länsimaista musiikki kenttää?

Jos minulta kysytään niin kyllä pitäisi !

Viimeinen kastraattilaulaja oli Alessandro Moreschi joka kuoli vuonna 1922. Ihmisten typeryyden ja naurettavien kieltojen takia musiikin ja oopperan kulta-aika oli auttamatta takana päin.

Vai onko sittenkään?! Vaaditaan adressissa kastraattilaulajian palauttamista ja eunukki-insituutiota takaisin!

Me vaadimme!

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (8)

En minä niinkään tuosta kastraatista, mutta tuo viestisi lopussa oleva lause "Allah on suurin" ihmetyttää hieman. Suurin mihin verrattuna? Oletko mitannut Allahin suuruuden? Kuka on Allah?

Sillä ehdolla, että sinusta tehdään ensimmäinen jäsen siihen kerhoon. NIPS!
Ja jos sinulla sattuu olemaan poikia, tehdään sama homma myös niille.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Lisäyksenä vielä että jos valitset kohdan kolme: Ei, koska Kastraattien kastorointi oli/on mielestäni tuhmaa! niin olisi kiva kuulla perusteluja miksi se on tuhmaa? Itse kastrointihan pystytään nykyään suorittamaan varsin kivuttomasti!

Toisin oli silloin ennen...

Nephr
Sillä ehdolla, että sinusta tehdään ensimmäinen jäsen siihen kerhoon. NIPS!
Ja jos sinulla sattuu olemaan poikia, tehdään sama homma myös niille.

Minusta ei enään voi tulla kastraattilaulajaa olen siihen aivan liian vanha. Minulla ei satu olemaan poikia, mutta jos joskus sattuu niin olisi kyllä todella hienoa jos edes yhdestä niistä tulisi kastraattilaulaja!

Tuskinpa kuitenkaan ei taida musikaaliset kyvyt riittää.

garygrant
En minä niinkään tuosta kastraatista, mutta tuo viestisi lopussa oleva lause "Allah on suurin" ihmetyttää hieman. Suurin mihin verrattuna? Oletko mitannut Allahin suuruuden? Kuka on Allah?

Kyse on ns. allekirjoituksesta. Ei liity mitenkään aiheeseen. Täällä on monia keskusteluita uskonnoista ja Allahista ja jumalista.

Niin ja Allah on arabian kielen sana, joka tarkoittaa Jumalaa.

Andúril
Ehdotan, että annamme kaikille muslimimaahanmuuttajille ja heidän jälkeläisilleen perusteellisen ympärileikkauksen aina kiviin saakka.

Hmm. "mielenkiintoinen" ehdotus , mutta mitä mieltä olet noin muusikko perheen vesana itse aiheesta? Olisiko kastraattilaulajista oopperan surkuhupaisan nykytilan pelastajiksi. Tai tietenkin olisi, mutta pitäisikö ja oopperan pelastamiseksi palauttaa Eunukki-instituutio ja kastraattilaulajat osaksi länsimaista musiikki kenttää?

Toki voisit noin muusikko perheen vesana vähän valoittaa meille enemmänkin tätä oopperan surkeaa nykytilaa ja barokkin suurten kastraattioopperoiden aikaa!

Osalla ihmisistä tuntuu olevan vähän nuiva suhtautuminen Eunukki-instituution ja kastraattilaulajien palauttamiseen osaksi länsimaista musiikki kenttää. Uskon tämän johtuvan pelkästään siitä että porukka ei tiedä; että osaa oopperoista ei pystytä esittämään niin kuin ne on tarkoitettu ilman kastraattilaulajia!

Ihmisten typeryyden ja naurettavien kieltojen takia musiikin ja oopperan kulta-ajan lauluja ei pystytä esittämään niin kuin on tarkoitettu.

Korostan että "kuoropojan" kastrointiin tarvittaisiin tietenkin sekä vanhempien että pojan suostumus! Tuomenpide on nykyään lisäksi lähes tuskaton joten mitään väärää siinä ei olisi, mutta pystyisemme palaamaan oopperassa takaisin barokkin suurten kastraattilaulajien aikaan!

Mitä väärää tässä muka olisi? Se olisi ainoastaan musiikin ja oopperan riemuvoitto!

Myös kirkkomusiikki elpyisi. Kirkkokuorojen piiristähän nämä suuret kasraattit maailmanmaineeseen nousivat!

Opperin synkän nykytilan syy: Kastraatioperinteen kieltämisen jälkeen vanhaa musiikkia esittäessä on tullut ongelmaksi se, miten alun perin sopraano- tai alttoäänille kirjoitetut miesroolit tulisi miehittää.

Nykyään on vallallanäkemys, että äänialan muuttaminen rikkoo kappaleen rakenteen. Tämä on tärkeää esim. barokin oopperoiden rakkausduetoissa, jotka usein oli kirjoitettu samalle äänialalle. Siksi nykyään kastraattiosissa käytetään mieluummin naislaulajaa tai kontratenoria, tosin välttämätön falsetin käyttäminen tuottaa erilaisen soinnin kuin alkuperäinen kastraattiääni.

Oopperat eivät siis kuulosta enään oopperoilta!
Ooppera on pelastettava! Kaunisääniset kastraatit takaisin!

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat