Seuraa 
Viestejä45973

Kävinpä apteekista hakemassa Bevitabs tabletteja.

Vaikka tiedän, että B-vitamiinit ovat vesiliukoisia, nuo määrät kiinnittivät huomioni. Onko noiden syömisestä pitkällä juoksulla mitään haittaa jos hyötyä?

Mielenkiintoni heräsi, kun luin arvoja:
B1-vitamiini 35 mg (2500%)*
...
Nikotiiniamidi (B3) 35 mg (194%)*
Pantoteenihappo (B5) 35 mg (583%)*
Foolihappo 600 μg (300%)*
...

* Prosenttiosuus vertailuarvosta

Missään ei kerrota, mikä on vertailuarvo Onko se päivän suositusannos? Jos, nuohan huitelee hirmusti yli.

http://www.ferrosan.fi/bevitabs/bevitabsmain.htm

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (4)

Ding Ding
Seuraa 
Viestejä9031

B-vitamiinin ns. suositusarvo tarkoittaa sitä päiväannosta, jonka viranomaiset ovat katsoneet ihmisen vähimmäistarpeeksi. Nämä vitamiinien vähimmäistarpeet syntyivät tietääkseni toisessa maailmansodassa kun amerikkalaisten piti määritellä sotajoukkojensa ruoka-annosten ravintopitoisuudet. Vitamiinien vähimmäismäärällä tarkoitettiin sitä määrää, joka piti joukot taistelukykyisinä. Siitä tuo on levinnyt yleisempään käyttöön.

Nykyisin viranomaissuositukset tarkoittavat sitä määrää, jonka saadessaan ihminen ei saa akuutteja puutostiloja. Viranomaiset eivät ole määritelleet vitamiinien optimimääriä eli niitä, jotka ovat ihanteellisia hyvän terveyden kannalta. Monien tutkijoiden mielestä optimimäärät ovat paljon suuremmat kuin minimimäärät, sillä vitamiineilla on muitakin tehtäviä kuin keripukin ja riisitaudin ehkäisy.

Nuo B-vitamiinimääräsi ovat vielä pieniä verrattuna moniin muihin B-vitamiinivalmisteisiin. Minulla on kaapissa B-50 -nimistä tuotetta, jossa on vielä vähän suuremmat pitoisuudet kuin noissa apteekin tuotteissa. Terveyskaupoissa myydään myös B-100 -tuotteita, joissa useimpia B-vitamiineja on 100 mg.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Ding Ding
Seuraa 
Viestejä9031
Leuka
Tack. Eli yliannostuksen vaaraa ei ole edes pitkäaikaiskäytössä.

B-vitamiinit ovat vesiliukoisia, joten niitä ei pidetä vaarallisina suurinakaan annoksina, kunhan ei kahmalokaupalla niitä niele. Apteekeissa tai terveyskaupoissa ei myydä vaarallisia vitamiinivalmisteita.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat