Seuraa 
Viestejä45973

Uutinen kauppalehdestä 23.8.2006

________________________________________________________

Kiina kiristää turistien valvontaa
Guangzhoun ympäristön käsittävän Guangdongin maakunnan turvallisuusviranomaiset ovat ensimmäisenä Kiinassa esittäneet uudet vaatimukset alueen hotelleille ja muille majoitusyrityksille. Näiden on otettava käyttöön tiukka turvallisuusjärjestelmä, jossa hotellien vastaanoton tietokoneet on yhdistetty viranomaisten tietojärjestelmiin.

__________________________________________________________

Todellisuus on tarua ihmeellisempää.

Paikalliset viranomaiset ehkä haluavat napata rikollisia, mutta suurempi kuvio taustalla on turistien turvallisuus ja hotellien veronkierto. Halutaan tarkat tiedot turistivirrasta ja huoneiden hinnoista ja tsekata, että omistajat raportoivat tilinpäätöksensä oikein.

Haluavat myös tsekata ylilaskutusta. Usein kiinsasta seuraa perässä ylimääräinen lasku joka on veloitettu luottokortiltasi. Viranomaiset ovat vittuuntuneet valituksiin ja yrittävät saada hommaa kuriin.

Vakio kikka on kirjottaa ylilasku hotellista ulos tsekattaessa, jos asiakas ei huomaa ja allekirjoittaa, lasku seuraa perästä. Jos asiakas huomaa niin kassieeri väittää ettei voi vetää sitä takaisin vaan allekirjoitta shekin jolla saa nostaa summan jostain vitun pankista. (Ja mistä vitusta lähet johonkin pankkiin kun oot kentälle menossa, mitä siinä vaiheessa teet sadan taalan edestä paskapaperia?) Nerokasta eikö?

Taas on mediaa jymäytetty raskaamman kerran.

  • ylös 0
  • alas 0

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat