Seuraa 
Viestejä45973

Täällähän palloili muistaakseni Firefoxin asiantuntioita. Joten ongelma:
Aina kun avaan ikkunan, jossa video niin Firefoxi kaatuu. IE:llä toimii
samat tarinat ihan hyvin. Onko mitään tehtävissä? Firefoxi on uusin versio 1.5.0.6

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (9)

Itse kokeilin tuossa kuvassa näkyvää selaimesi URLia, minulla Firefox pyytää asentamaan sopivan pluginin tuon tiedoston katselemiseen.

Jos painat tuon virheen sattuessa sitä alleviivattua "click here" namiskaa, niin saattaisipa löytyä lisätietoa virheen laadusta.

Luulisin kuitenkin, että kyseessä on joku videocodec, joka ei oikein pidä yhteistyöstä Firefoxisi kanssa. Oletko asentanut koneellesi jonkun codecin .wmv-muotoisten videoiden katselemiseen? Uudelleenasennus tai codecin vaihto saattaa auttaa.

pullahiiri
Täällähän palloili muistaakseni Firefoxin asiantuntioita. Joten ongelma:
Aina kun avaan ikkunan, jossa video niin Firefoxi kaatuu. IE:llä toimii
samat tarinat ihan hyvin. Onko mitään tehtävissä? Firefoxi on uusin versio 1.5.0.6

Codecit kuntoon niin pitäisi pelata jos sivu on oikein tehty. Se että IE näyttää semmoisia sivuja (siis ihan html sivujakin ilman videota), joita Mozilla ei näytä johtuu taasen siitä että Mozilla on _standardia noudattava_ selain, jota IE ei ole koskaan ollutkaan eikä kaiketi tule olemaankaan.
Valitettavasti nykyaikana "time-to-market" on niin tärkeää lähes kaikille IT-yrityksille, että sivustot toteutetaan epäpätevän henkilöstön (lue edullisen juuri koulusta päässeen aloittelevan webdesignerin joka ei tiedä isommasta IT kokonaisuudesta yhtikäs mitään), avulla ja usein sivustot jäävät testaamatta kokonaan muilla selaimilla kuin IE:llä, jolla alkeellisetkin koodausvirheet pääsevät läpi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
odyseus
Se että IE näyttää semmoisia sivuja (siis ihan html sivujakin ilman videota), joita Mozilla ei näytä johtuu taasen siitä että Mozilla on _standardia noudattava_ selain

Pientä tarkennusta. Firefox ei noudata standardeja täydellisesti, vaikka tekeekin sen huomattavasti paremmin kuin IE. Firefox 1.5 noudattaa mm. HTML / XHTML standardeja noin 90%:Sti, kun taas IE 6.0 73%:sti. Suurempi ero tulee CSS 2.1:ssä, jote Firefox noudattaa noin 91%:sti ja IE 6.0 51%:sti. Saman näkee helpompana esityksenä myös tältä sivulta, total-rivin alapuolelta:
http://www.webdevout.net/browser_support_summary.php?uas=IE6-IE7-FX1_5-O...

Mulla ei toimi Windowsin oma media player, vaikka kuinka on säädetty. Voi johtua kun on modattu (kutistettu joku 150mb:n wintoosa). Tosin toimii VLC:n omalla pluginilla mutta se on aika huonosti toimiva..

Devil
Seuraa 
Viestejä1328
odyseus
Mozilla on _standardia noudattava_ selain, jota IE ei ole koskaan ollutkaan eikä kaiketi tule olemaankaan.

No ei nyt ihan, ainakaan Acid 2 -testin mukaan.
Opera 9 on tietääkseni ainoa Windows selain, joka läpäisee tuon standarditestin. Muita selaimia ovat sitten mm. Safari ja Konqueror.

http://en.wikipedia.org/wiki/Acid2

Tuolta voi oman selaimensa yhteensopivuutta testailla:
http://www.webstandards.org/action/acid2/

Edit: Täydellistä selainta ei taida olla olemassakaan, kaikissa näyttäisi olevan jotain pientä.. Toisissa vaan aika paljon enemmän, kuin toisissa.

X

totinen
Minulla on taas sellainen ongelma että en pysty päivittämään tai asentamaan laajennuksia. Mitkään muutokset asetuksissa eivät auta. Ei myöskään Firefoxin poistaminen ja uudelleen asennus.

Johtuu luultavasti korruptoituneesta profiilista. Profiili on siis kansio, johon Firefox tallentaa kaikki käyttäjän asetukset, kirjainmerkit, asennetut teemat ja laajennukset jne.

Firefoxin ongelmiin ei yleensä auta Firefoxin poisto ja uudelleenasennus, koska profiilia ei tuhota Firefoxin poiston yhteydessä: uudelleenasennettu Firefox käyttää sitä vanhaa profiilia edelleen!

Tepsivä lääke ongelmiin on siis tuhota vanha profiili ja luoda tilalle uusi.

Huom! Ennen profiilin poistoa olisi syytä varmuuskopioida kirjainmerkit.

Profiilikansio löytyy kirjoittamalla tiedostoselaimen osoitepalkkiin

%appdata%

Ja enteriä perään.

Profiili on Mozilla niminen kansio. Voit varmuuskopioida sen talteen jonnekin muualle.

Sitten voit kokeilla uutta profiilia nimeämällä Mozilla kansio vaikka _mozilla nimiseksi (aivan samantekevää minkä nimiseksi, koska Firefox etsii vain Mozilla nimistä kansiota.)

Tämän jälkeen käynnistä Firefox uudestaan, jolloin se luo upo uuden profiilin.

Kokeile toimiiko laajennusten asennus uudessa profiilissa.

Jos ei toimi, niin voit palauttaa vanhan profiilin tuhoamalla Mozilla kansion ja nimeämällä _mozilla kansio takaisin Mozilla nimiseksi.

totinen
Seuraa 
Viestejä4887

Kiitos abel.

Tein hieman toisin. Talletin Mozilla kansion CD:lle ja loin Profiilimanagerilla uuden profiilin. Ohjeet löytyi sivulta http://www.mozilla.org/support/firefox/profile
Käytän kirjanmerkkien tilalla IE:n suosikkeja, jotka tälläkin kertaan kopioin PlainOldFavorites laajennuksella

Ilman apuasi en olisi osannut tehdä mitään. Vika oli ilmeisesti siinä että aikaisemmassa versiossa oli asetuksissa mahdollisuus poistaa rasti kohdasta:
"Allow web sites to install software".
Tätä en löytänyt uudesta versiosta.

Terv. totinen

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat