Seuraa 
Viestejä246

Ruotsissa järjestetään kansanedustajavaalit ensi kuussa, joten ruotsin kielen taitoisille on luvassa mielenkiintoista ajanviitettä mm. internetin kautta ( esim. svt.se ) seurata tätä vaaliliikettä.

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (3)

taksikuski
Seuraa 
Viestejä246

Toivoisin tälle palstalle kommentteja ja kokemuksia Ruotsin vaaliliikkeestä. Itselläni on sellainen tuntuma, että Ruotsissa vaaliliike on lähempänä kansaa kuin meidän Suomessa. Tai voisitteko kuvitella, että Suomen pääministeri esim. expääministeri Paavo Lipponen tai nykyinen Vanhanen vastailisivat televisolähetyksessä suoraan ihmisten puhelinsoittoihin, olisivat oikeasti kiinnostuneita peräkammarin Einarin viihtymisestä vahtimestarina paikallisessa sairaalassa? Tämä oli eräs positiivinen esimerkki Ruotsin demokratian ja poliittisen kulttuurin kansanystävällisyydestä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Ruotsissa on erilainen vaalijärjestelmä kuin meillä. Siellä puolue asettaa ehdokkaat listalle, jonka mukaisessa järjestyksessä he pääsevät parlamenttiin. Siellä valitaan siis puolue, kun meillä taas yksittäinen ehdokas.

Näin Ruotsissa puoluejohtajan käytös ja imago vaikuttavat enemmän äänestyskäyttäytymiseen kun meillä. Toisaalta saman puolueen ehdokkailla ei ole tarvetta kampittaa toisiaan.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat