Seuraa 
Viestejä45973

Hesarin viimeisin sunnuntaisivu D5, ennakkotieto Jukka Koiviston kirjasta Päiviö Hetemäestä. Tämä oli keskeinen henkilö aikanaan liitettäessä Suomea EEChen, siis sopimuksella, ei jäseneksi. Hetemäki oli sitkeä kypäräpääpappi ainakin siinä työssään.

Toinen puoli asiaa. Juttu väittää, että neukuissa ei tiedetty riittävästi EECstä. Jos olis tiedetty, olisi vastustettu, ihan estetty. Sopimus voitiin tulkita silloisen yya-sopimuksen vastaiseksi. Alkujaan Neuvostoliitto
vastustikin, mutta sitten unohti niin tekevänsä.

Niinhän siellä kövi muissakin asioissa, ihan kotimaankin. Alussa oli tieto, mutta sitten höpertyvät ukkelit unohtivat. Ikää alkoi olla 70n tienoilla, ja alkoholia oli elämässä tullut otetuksi paljon. Meneehän se muisti semmoisesta.

Kekkonen myi jutun mukaan itselleen helpon jatkon seuraavalle kaudelle, 1974 poikeuslailla. Ukoista oli kivaa nähdä ikä- ja myös ryyppykaveri edelleenkin Suomen johtajana. Semmoista Mauno Koivistoa ei oikein tunnettu. Neukkujen maksama hinta oli suostuminen vaieten EEC-sopimukseen.

SKPssa luultiin, että Neuvostoliitto tyrmäisi EEC-sopimuksen. Mm. ideologia Mihail Suslov kertoi valtuuskunnalle, että sellainen julkiteko
oli Neuvostoliiton ulkopolitiijan vastaista. Ynnä Suslov lisäksi haukkui SKPn yleensäkin epämarxilaisuudesta.

Minulle jäi aikanaan semmoien kuva, että taistolainen ym. EEC-sopimuksen vastustamien oli jokseenkin pelkkäöä silmänlumetta. Mihinkään vakavaan ei ryhdytty, vaan pääasia oli, ettät tässäkin liikkeessä johto oli lujasti oman joukkion käsissä. Hekin kai uskoivat, että Neuvostoliitto hoitaisi varsinaisen työn.

Siellähän monissa muissakin ja ihan tähdellisissä kotiman töissä oli alkamassa velttouden aikakausi. Höperöt johtajat tyhmine nuorempine apureineen eivät valvoneet.

Pidettiinhän Helsingissä tuohon aikaan suuri huippukokous. Siltäkin kannlata Neuvostoliitto ei halunnut vaarantaa sitä sopimattomalla hyökkäyksellä EEC-tä vastaan. Tähän aikaan oli kyse myös DDRn tunnustamisesta. Suomi suostuu ajamaan asiaa, mutta saa palkkioksi
hiljaisen suostumuksen EEC-sopimukselleen.

DDRn omassakin asemassa juuri EECn suihteen oli kiintoisa tilanne.
Sakslaisen kotimaan osana DDRkin voi hyödyntää EECstä saatavia kaikkia etuja. Joitaklin DDRstä hankittuja laatutuotteita päätyi ihan Lännen joillekin huippujohtajille saakka. - Ja sitten 1989, juuri kuin oli juhlittu DDRn 50 vuotta, itäinen Saksa alkoikin liittyä myös valtiolliseki ja taliuden omistuksllisenki osaksi sakaslaista kotimaata, ja myös EUta.

Noina aikoinaan Vladimir Putin oli nuori poliisupseeri palveluksessa Dresdenissä, ja papin tytär Angela Merkel pääsemässä akateemiseen oppiin, koska oli liittynbyt FDJiin, ja myös juossut sata metriä alle ylimmän vaadittavan ajan, oliko 16 sekuntia.

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (2)

Tiesitkö että toisella palstalla olet juuri toista mieltä?

[size=150:15hvb5nz] N-Liitto oli parempi kuin väitetään.[/size:15hvb5nz]

Kirjoittanut: ArKos 20.8.2006 klo 08.53

Tässä pari päivää sitten olin Tervolan ravintola kultakurjessa iltaolusella ja seurakseni tuli inkerinsuomalainen nainen, joka oli tehnyt sairaanhoitajan töitä jo Neuvostoliitossa. Kysyin, että millaista sairaanhoitajan työ oli Neuvostoliitossa ja odotin jo vuodatusta Neuvostoliiton kauheuksista, mutta yllätys oli suuri, koska inkerinsuomalainen sanoi, että Neuvostoliitto oli todella hyvä yötyöläiselle.

Yksi yö työtä ja kaksi yötä vapaata oli rytmi ja palkka oli normaali neuvostotyöläisen palkka, joten nainen todella puhui asiaa.
Lisäksi henkilökuntaa oli pilvin pimein, joten kaikille potilaille riitti hoitajia ja aikaa!
Koko ilta meni Neuvostoliitosta keskustellen ja tätä todella halusin, sillä nyt kuulin neuvostotyöläisen mielipiteitä ja yllätys oli suuri, sillä nainen todella arvosti systeemiä ja totesin mielessäni, että paljon paskaa on siitä maasta kirjoitettu.

Itse tein aikoinaan 7-yötä työtä, 10-tuntia per yö ja sitten 7-vapaata, mutta silti Neuvostoliitossa oli vapaita suhteessa enemmän, joten vähemmän rahanahneena olisin varmasti ollut tyytyväinen neuvostokansalainen.

ArKos: Eläkeläinen Ex-Yö-hoitaja

Pitäisi saada tuollainen looraaminen loppumaan!

Ihan miten vain, mutta ainakin nykyään yhdysvaltoissa on kaikkea sitä mistä Neuvostoliittoa aikoinaan syytettiin.

-----------------------------------------------------------------
OFFTOPIC:

Hyvinvointi muuri

Yhdysvallat suunnittelee 3200 kilometrin pituista aitaa Meksikon väliselle rajalle.
Nähtävästi yhdysvalloissa on hyvinvointia jota 'etelästä' tulevat havittelevat. Valtion tarkoitus on kansalaistensa etujenajo, ja koska hyvinvointi maksaa niin on myös täten luonnollista torjua laitonta siirtolaisuutta. Esimerkiksi laittomien siirtolaisten koulutus maksaa ja mukaan laskettuna se seikka että yhdysvalloissa syntynyt on automaattisesti yhdysvaltain kansalainen siis tulee maksamaan lisää.

Motiivit 'muurin' rakentamiselle on laiton siirtolaisuus ja nykyhengen mukaisesti potentiaalisten terroristien maahantulon esto. Tarkoituksellaanhan siis tämä suuniteltu 'muurihan' ei juuri mitenkään eroa Berliinin muurista -paitsi ehkäpä tätä 'muuria' ei murreta. Myöskin se että rakentajana ei ole se puoli josta väestö karkaa siis Meksiko. Toisaaltahan Meksiko on ilmaissut vastustavansa aietta.

Eurooppa tai EU varsinkin kahta enemmän tarvitsee hyvinvointi muurinsa vielä leveämmän, pidemmän ja korkeamman, joko sananmukaisesti tai kuvainnollisesti. Toisaalta onhan EU:ssa herätty jo ongelmaan, mutta ovatko toimet riittävät?

Mielestäni 'muuri' niin Yhdysvalloissa tai Euroopassa on hyvinkin oikeutettua, sillä uskonpa että muuri tulisi hyödyttää molempia osapuolia. Tämähän pakottaisi ihmisiä taistelemaan oikeuksistaan kotimaassaan ja loisi näkyvämpää kahtiajakoisuutta, joka taas johtaisi kilpailuun hyvinvoinnista. Väestön kontrolloimaton ylitsepursuava kasvu pääosin Aasiassa on johtanut ihmisarvon inflaatioon, jota Kiina ilmiö hyödyntää. Elintaso pakolaiset henkeään uhaten pakkautuvat joko rekkaan tai veneeseen, ihmisarvoa alentavasti, matkalle kohti tuntematonta toiveinaan parempi elintaso eli parempi ihmisoikeus.

TS: USA suunnittelee 3200 kilometrin pituista aitaa Meksikon rajalle
VOA: EU Talks Focus On Illegal Immigration
Wikipedia: Laiton siirtolaisuus

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat