Seuraa 
Viestejä45973

Tietääkö kukaan, ehdittiinkö äskettäin kuolleen Pekka Suomisen paranormaaleja kykyjä koskaan tutkia perusteellisesti?

Harmi jos näin ei tehty, sillä hänhän väitti omaavansa jonkinlaisia telepaattisia ja psykokineettisia kykyjä. Ainakin tuota psykokinesiaa on tutkittu erään tunnetun ufoharrastajan toimesta ja tapahtumasta on ilmeisesti olemassa myös videotallenne, jossa magneetin neula alkaa kieppua villisti Suomisen yrittäessä vaikuttaa siihen.

Kohuttiinpa vuosia sitten myös Ultrapäivillä järjestetystä julkisesta telepatiakokeesta, jossa hän ja Rauni-Leena Luukanen "sattumalta" onnistuivat korttien kuvioiden arvaamisessa miltei sataprosenttisesti. Hän kuulemma oli yrittänyt ilmoittautua jopa skeptikkojen haasteeseen, mutta Skepsis ei kuitenkaan ollut reagoinut hänen yhteydenottoihinsa.

  • ylös 0
  • alas 1

Kommentit (12)

Pekka Suominen

R.I.P.

Pekka Suomisella oli ainakin ilmiömäinen taito nähdä lyhyestä käsialanpätkästä kaikki tärkeä hänelle täysin tuntemattomasta ihmisestä. Tämän on minulle kertonut useampikin henkilö.

Hän suoritti myös kaukoparannusta ilmeisen hyvällä menestyksellä, tiedän korkeasti koulutettuja henkilöitä, joiden lapsilta hän on poistanut allergian.

Nekrologin maininta poliisien kouluttamisesta taas ei pitäne paikkaaansa.

Volitans
Seuraa 
Viestejä10670
henkiset
Tietääkö kukaan, ehdittiinkö äskettäin kuolleen Pekka Suomisen paranormaaleja kykyjä koskaan tutkia perusteellisesti?

Harmi jos näin ei tehty, sillä hänhän väitti omaavansa jonkinlaisia telepaattisia ja psykokineettisia kykyjä. Ainakin tuota psykokinesiaa on tutkittu erään tunnetun ufoharrastajan toimesta ja tapahtumasta on ilmeisesti olemassa myös videotallenne, jossa magneetin neula alkaa kieppua villisti Suomisen yrittäessä vaikuttaa siihen.

Kohuttiinpa vuosia sitten myös Ultrapäivillä järjestetystä julkisesta telepatiakokeesta, jossa hän ja Rauni-Leena Luukanen "sattumalta" onnistuivat korttien kuvioiden arvaamisessa miltei sataprosenttisesti. Hän kuulemma oli yrittänyt ilmoittautua jopa skeptikkojen haasteeseen, mutta Skepsis ei kuitenkaan ollut reagoinut hänen yhteydenottoihinsa.

Itsekin saan "psykokinesiakyvyilläni" kompassin neulan kieppumaan. Sen lisäksi saan jopa toisen lajittelemaan pelikortit punaisiin ja mustiin katsomatta niitä. Pitäisikö minun nyt ilmoittautua Skepsiksen haasteeseen?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Minä taas olen tehnyt sellaista, etten kestä niitä etes ajatella.
Ei tule mieleenkään Skepsiksen haasteet. Pojat ovat eri sarjaa.

Vaari
Seuraa 
Viestejä3331
henkiset
Tietääkö kukaan, ehdittiinkö äskettäin kuolleen Pekka Suomisen paranormaaleja kykyjä koskaan tutkia perusteellisesti? (...)

Otit sitten esiin vankat faktat kohteesta:

1."kuollut" — oikeasti aina traagista, senkin suhteen että muutamienkin vastausten saaminen on peruuttamattomasti myöhäistä. Ikävä, ikävä sattuma, ja juuri nyt kun otit asian esiin.
2. "väitti omaavansa jonkinlaisia telepaattisia ja psykokineettisiä kykyjä" — huomio lukijan varauksetta vakuuttavaan sanaan ”väitti”, ei niinkään sanaan "jonkinlaista", mikä vähän latistaa viestin järistyttävyydellimäisyyttä.
3."tutkittu erään tunnetun ufoharrastajan toimesta" — partaveitsenterävästi täsmennetty ”eräs” naulitsee mielenkiinnon, jos se ei vielä herännyt. Se, että tutkija on tunnettu ufoharrastaja rauhoittaa ainakin minua vitusti.
4. "ilmeisesti olemassa myös videotallenne" — ajatella ettei sitä ole julkistettu esimerkiksi netissä. Törkeä, törkeä nykytekniikkarajoitteinen laiminlyönti.
5. "Ultrapäivillä järjestetty julkinen telepatiakoe" — paino sanoilla ”Ultrapäivät” ja ”julkinen”
6. "kuulemma oli yrittänyt ilmoittautua jopa skeptikkojen haasteeseen" — Tämä on heviniitti
7. "Skepsis ei kuitenkaan ollut reagoinut hänen yhteydenottoihinsa" — Njaa njaa. Ja siinä se lopulta napsahtaa.

Me näemme eron vanhurskaan ja jumalattoman välillä. Me jumalauta näemme ellei jokin väkevä salajuoni ole pimittänyt näitä faktoja tietoisuutemme ulottuvilta.

Nyt pelottaa. Jos tällaiset asiat on voitu salata, ja tällainen henkilö josta kuulen nyt ensimmäistä kertaa, meitä ympäröi syylämäinen pimeys. Suurin ihme, ellei siittimistä paranormaaleista parasiittisin on se, että näin on päässyt käymään.

Tämä aavistuksen kärkäs vastaus sinulle henkselit, ei pelkästään pahalla, vaan että oppisit genreen liitttyvät pinttyneet traditiot — tai oikeammin niistä pois. Jos haluat ällistyttää ja herättää keskustelua, älä tee sitä niin Seitsemän päivää.

"Jos sanon olevani väärässä siinä että Jumala on olemassa, väitän samalla Jumalan olevan väärässä, mitä hän taas ei voi olla. Olen siis oikeassa m.o.t." (LivingHeart)

Mä olen kuullut naapurin serkun ehkä parantaneen ehkä vilustuneen lapsen flunssasta pelkän rukouksen voimalla. Pöydällä oli skeptis ry asperiinia ja kuumemittari. Kuumemittarissa ei ollut patteria, joten kuumeen olemassa oloa ei voitu todistaa. Asperiinipaketti oli avattu jo edellis yönä, joten ei voitu todistaa oliko tyttö syönyt pillereitä. Tyttö kuitenkin kuoli sen jälkeen kun lakkasi yskimästä ja niistämästä nokkaansa. Rauni-Leena Luukkanen vei viime vuonna tytön haudalle kukkia ja oli kait varma kuulleensa ehkä mahdollisesti haudasta aivastelun ääniä.

Pekka Suominen oli myös eräs Suomen pätevimmistä uni-tutkijoista.
Hän oli tunnettu jopa ulkomaita myöten. Se että osa tutkimuksistaan
sivusi paranormaaleja-ilmiöitä, ei vielä oikeuta miehen tuomitsemiseen.

Ihmisen unta voidaan tulkita eräänlaisena ajattelun muotona. Näin menettelee uniajattelun havainnoija Pekka Suominen. Hän kaihtaa titteliä unitutkija, koska se viittaa neurologiaan ja unilaboratoriomenetelmiin.

- Minun alueeni on uni eräänlaisena ajatteluna, sanoo Suominen, joka on nelisenkymmentä vuotta tulkinnut unia, koska se, jos mikä, kiinnostaa ihmisiä.

Pekka Suomisen mukaan ihminen näyttää ajattelevan myös silloin, kun hän nukkuu. Uni toimii ongelman ratkaisijana, mikä onkin monelle tuttua.

Psykologiasta tunnemme ihmisen puolustusmekanismit, joista keskeinen on torjunta. Ihmisen muisti on valikoiva, ja me torjumme kaikenlaisia tiedossamme olevia asioita. Torjunta kuitenkin vähenee, kun nukahdamme.

Jo muinaiset kiinalaiset sanoivat, että uni kertoo ihmisestä enemmän kuin hereillä oleva todellisuus. Unessa ihminen vaipuu tajuntansa syvempiin kerroksiin.

- Kun ihminen nukahtaa, hän siirtyy todelliseen maailmaan, kun hän herää, hän siirtyy valhemaailmaan, kiinalaiset sanoivat. Eräässä mielessä tämä on oikein, sillä torjutut asiat eivät ole meistä torjunnasta huolimatta poissa.

Kuka on kukkona tunkiolla?

Uni esittää asiat ns. arkkityyppisessä muodossa, perikuvamaisina. Me myös puhumme arkkityyppisesti ihmisten kielestä tai rodusta riippumatta kaikkialla maailmassa.

- Kun sanotaan, että hän oli aina kukkona tunkiolla, ymmärrämme, mitä tarkoitetaan. Unessa ehkä näemmekin kukon tunkiolla ja menemme unenselittäjän luo kysymään, mitä tarkoittaa kukko tunkiolla. Unenselittäjä kysyy, etkö tajua kuka on kukkona tunkiolla.

Suominen korostaa, ettei asioita kannata mutkistaa, koska perikuvan synty on yksinkertainen ja ihmisten reaktiot ovat hyvin samankaltaisia. Meillä kaikilla on aggression puolustavia tunteita, pelon pelastavia tunteita ja seksuaalisia tunteita.

Näihin ihmisen ajattelussa löytyy kuva, jota nimitetään arkkityypiksi, perikuvaksi. Unessa voi olla ääniä, hajuja ja makuja, mutta sitä hallitsee ehdottomasti kuva, sillä näkö hallitsee 85-prosenttisesti ihmisen aistimaailmaa.

Enneunien mystiikka

Vantaalaisen Pekka Suomisen mukaan unitulkinta sisältää vaaran luisumisesta metafysiikan alueelle.

- On aika käsittämätöntä, että enneunia on olemassa. Täysin kielteisesti enneuniin suhtautuvakin voi nähdä enneunen, joka toteutuu. Tiede ei ole selvittänyt, miten enneunta voidaan nähdä. Siihen sitten sekoitetaan helposti jumalat ja demonit.

Suomisen mukaan enneunia on kiistatta olemassa ja nimenomaan sellaisia, joita seuraaviin käänteisiin ihminen itse ei ole voinut vaikuttaa.
- Eli, että kun näki unen, teki niin, että kävi niin. Sillä selityksellä ei kovin pitkälle pötkitä.

Tunne on unen virittäjä

Unen tulkinnan avainsana on tunnelma.
- Tunnelma tai tunne synnyttää unen. Kun torjunta vähenee, tunnetta pääsee sykkimään aivojen kuvakeskukseen, ja se synnyttää siellä tunteeseen sopivan kuva, jota nimitämme uneksi, Suominen selittää.

Unen voi synnyttää toive tai pelko, eilinen tapahtuma tai peräti varhaislapsuudessa koettu syvä pettymys. Painajaisen aiheuttaja voi olla myös nukkujan huono asento. Ihminen vaihtaa unitutkimuksen mukaan asentoaan noin 50 kertaa yön aikana.

Uni purkaa painetta. Se palvelee ihmistä. Uni voi olla hyvin terapeuttinen.
- Ihminen voi käsitellä tunteitaan unessa niin, että ne rikastuvat tai köyhtyvät.

Monet kertovat toistuvasta painajaisesta, jossa he aina vain putoavat. Suomisen mukaan kyse on siitä, että he ovat menettäneet otteensa omaan elämäänsä.

Päinvastaisessa tilanteensa nähdään usein unta lentämisestä. Rationaalinen puoli meissä asettaa ihmisen kuitenkin lentokoneeseen eikä liihota häntä taivaalla ilman siipiä.

Unet tulevat sähkökäyrämittausten mukaan puolentoista tunnin välein, mutta heräämishetkestä riippuu, muistammeko me nähneemme unta. Eli kaikki näkevät unia, mutta kaikki eivät muista niitä.

- Jos unet eivät pääse tulemaan, alkaa tulla ongelmia, psykoottisia tiloja. Unet voivat tulla hallusinaatioina päivällä kuten esimerkiksi skitsofreniassa. Oma tajunta voi tuottaa asioita, jotka vaikuttavat ikään kuin ulkonaisilta tapahtumilta.

http://www.verkkouutiset.net/arkisto/ajassa/744.html

Vaari
Seuraa 
Viestejä3331
henkiset
Pekka Suominen oli myös eräs Suomen pätevimmistä uni-tutkijoista. Hän oli tunnettu jopa ulkomaita myöten. Se että osa tutkimuksistaan sivusi paranormaaleja-ilmiöitä, ei vielä oikeuta miehen tuomitsemiseen.

Unet ovatkin mielenkiintoisia, ja asia erikseen, myös eri asia kuin osassa lainaamaasi tekstiä. Myönsinkin tietämättömyyteni Pekka Suomisesta ja tuomitsin sinut vaikka tarkoitukseni oli tuomita tapasi esittää asia. Se on niin tökerö, että epäilen nyt menneeni hyvään herjaan. Voi minnuu, voi minnuu.

"Jos sanon olevani väärässä siinä että Jumala on olemassa, väitän samalla Jumalan olevan väärässä, mitä hän taas ei voi olla. Olen siis oikeassa m.o.t." (LivingHeart)

risat
Mä olen kuullut naapurin serkun ehkä parantaneen ehkä vilustuneen lapsen flunssasta pelkän rukouksen voimalla. Pöydällä oli skeptis ry asperiinia ja kuumemittari. Kuumemittarissa ei ollut patteria, joten kuumeen olemassa oloa ei voitu todistaa. Asperiinipaketti oli avattu jo edellis yönä, joten ei voitu todistaa oliko tyttö syönyt pillereitä. Tyttö kuitenkin kuoli sen jälkeen kun lakkasi yskimästä ja niistämästä nokkaansa. Rauni-Leena Luukkanen vei viime vuonna tytön haudalle kukkia ja oli kait varma kuulleensa ehkä mahdollisesti haudasta aivastelun ääniä.

Minä puolestani parannan ajatuksen voimalla jatkuvasti ihmisiä flunssasta. Toki tämäkin on sen verran kova ja voimia vaativa homma, että usein siihen kuluu noin 5 päivää - viikko.

Vaari
henkiset
Pekka Suominen oli myös eräs Suomen pätevimmistä uni-tutkijoista. Hän oli tunnettu jopa ulkomaita myöten. Se että osa tutkimuksistaan sivusi paranormaaleja-ilmiöitä, ei vielä oikeuta miehen tuomitsemiseen.

Unet ovatkin mielenkiintoisia, ja asia erikseen, myös eri asia kuin osassa lainaamaasi tekstiä. Myönsinkin tietämättömyyteni Pekka Suomisesta ja tuomitsin sinut vaikka tarkoitukseni oli tuomita tapasi esittää asia. Se on niin tökerö, että epäilen nyt menneeni hyvään herjaan. Voi minnuu, voi minnuu.

Mieli, ihmisen ajatukset, toiveet avaavat portin Taivasten Valtakuntaan tai sulkevat sen. Kieltämällä henkisyyden ihminen aivan kuin vetää mustan verhon, ajatussuggestion aivoihin, saaden aikaan henkisen sokeuden. Vaikka silmä havaitsisi henkisiä tapahtumia, niin aivot eivät ottaisi havaintoa tai ymmärrystä vastaan.

Ihmisen sisäinen ohjaus heijastuu myös uniin. Kun maallinen, järkeilevä mieli suhtautuu omaan sisäiseen johdatukseen erityisen kielteisesti, niin unikuviin tulee torjunnan kiertäviä eläinhahmoja ja tämän jälkeen kasveja, jos torjunta on poikkeuksellisen voimakasta. Nämä kertovat symbolisesti, missä mennään ihmisenä sisäisen itsen näkökulmasta katsottuna. (Carl G. Jungin kirjassa ”Symbolit piilotajunnan kieli” on käytetty 80000 ihmisen uniaineistoa tutkimuskohteena. Psykologi Pekka Suomisella on ollut kirjassaan ”Unikuva, kielikuva, mielikuva” käytössä suurehkoja suomalaisia uniaineistoja.)

Härski
Pekka Suominen

R.I.P.

Pekka Suomisella oli ainakin ilmiömäinen taito nähdä lyhyestä käsialanpätkästä kaikki tärkeä hänelle täysin tuntemattomasta ihmisestä. Tämän on minulle kertonut useampikin henkilö.

Hän suoritti myös kaukoparannusta ilmeisen hyvällä menestyksellä, tiedän korkeasti koulutettuja henkilöitä, joiden lapsilta hän on poistanut allergian.

Nekrologin maininta poliisien kouluttamisesta taas ei pitäne paikkaaansa.


Hän oli suuri ihminen koska hänelle annettiin nämä kyvyt. Heitä on muitakin ja eikö kerro jotain se että heitä on koko ajan enemmän? Ihmisiä täytyy valmistaa vaivihkaa kohtaamaan mystistä kaikkeutta. Se tulee kun ihmiset ovat valmiita. Valvokaa sillä se päivä on lähellä.

L
Seuraa 
Viestejä7979

E.T. Laine

Kirjoitit:

Valvokaa sillä se päivä on lähellä.

Kuinkas pitkään sinä olet valvonut putkeen? Voisi selittää tuota sekavuuttasi. Menisit nukkumaan.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat