Seuraa 
Viestejä45973

Saladin oli erittäin sivistynyt ja humaani ihminen. Hän esimerkiksi rakensi ilmaisen sairaalan ja yliopiston Bagdadiin, eikä teurastanut erästä vankiaan, vaan kutsui hänet jopa luokseen syömään.

Kun taasen ristiretkeläiset, länsimaiset sankarit, tappoivat brutaalisti
Konstantinopolin asukkaat melkein sukupuuttoon, koska he eivät laittaneet ristiretkeläisten mielestä mukavaa kuningasta valtaistuimelle. Tämä kaikki liittyi Venetsian valtioon, sillä he järjestäisivät merikuljetuksen, jos saisivat maata Bysantista. Tähän tasapuoliseen ja kaikkien mielestä hyvään kauppaan eivät suostuneet bysantilaiset, joten heitä teurastettiin julmasti ja siksi jopa heidän väkilukunsa putosi pitkäksi aikaa.

Saladin taasen oli fiksu kaveri eikä teurastanut muuta kuin aseellisia joukkoja - tosin tämä fakta on kenties hieman epäselvä. Joka tapauksessa hän ensin kohosi armeijan komentajasta johtaksi ja kukistettuaan mamelukit hänellä oli total power.

Ps. Olivatko mamelukit niitä kamelilla ajavia miekanheiluttajia?

Tämä olisi hyvä esikuva nykypäivän muslimeille, sillä Saladin pystyi kompromisseihin ja todisteena tästä antoi kristittyjen pyhiinvaaeltajien
pysähtyä pyhissä paikoissa Israelin mailla, tosin se sopimus oli voimassa vain, kun Saladin piti aluetta hallussaan.

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (3)

Ilkka Luoma
Seuraa 
Viestejä12870

Ensi alkuun jokainen ihminen syntyy viattomana, "synnittömänä", uteliaana ja innokkaana oppimaan uutta pärjätäkseen omillaan sitten "isona".

Valkoinen on uskonut historiassa tällä olleen etuoikeus jumaluuteen ja tämän lippua sekä ristiä tuli kaikkien kumartaman.

Muslimit ovat ihmisiä kuten muutkin, tai kristityt ovat samalla tavalla ihmisiä kuten toisetkin.

Joukoissa tapahtuu muutoksia, tällöin kollektiivinen voima korvaa indivialistisen ajattelun, ilman vahvaa ja karismaattista johtoa, oli ryhmä mikä tahansa.

Saladin oli ajatteleva ihminen, jolla oli "särmää". Joukot arvostavat mystistä ominaisuutta, jota kutsutaan karismaksi, ...sille ei ole yksiselitteistä kertomusta, mitä se on. Se vain on niin, että aniharvat kykenevät johtamaan ja katsomaan etuisuuksia oikein ja tasapuolisesti.

Oli arvostusmaailma mikä tahansa, niin yksin ollessaan ihminen on keskimäärin epävarma, miltei avuton ja vaikutteille altis; ja juuri tässä erottuvat Saladinit, Solimanit, Caesarit, Ramsekset, Timurlenkit, Gandhit ja muut karsimaattiset johtajat. Johtajat luovat kansakuntia, eivät joukot.

Joukot tarvitsevat johtajia ja johtajat johtajan, näin se on ollut ja tulee olemaan. Erityisesti kriisissä kansakunta ja joukot turvaavat yhteen johtajaan, jolle keskitetään miltei kaikki valta. Roomalaiset hakivat eräässä historian tilanteessa sotaan joutuessaan pellolta jo "eläkkeellä" olleen sotapäällikön ja kiireesti antoivat hänelle legioonien "avaimet", sota käytiin ja mies palasi pellollensa...(tarina kertoo)

Pahinkin murhamies, mistä uskonnosta, pakanuudesta, rodusta, väristä, sosiaaliluokasta tahansa, oli kahden vuoden iässä yhtä hyvä ja hurmaava kuin kuka tahansa muukin..., jokin vain myöhemmin meni pieleen...

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

Saladin, tuo inhottava kiusankappale!

Hän oli joukkoineen lähes aina kimpussa ja sotaa aloittamassa, jos vain hetkeksikin hänelle selän käänsi. Sodanlietsonnan syitä voi vain arvailla, mutta usein hän halveksui länsimaista sivilisaatiota vääräuskoisuudesta ja rajaselkkauksista, kunnes lännen mahtava sotakoneisto viimein kyllästyi tyhjiin uhkauksiinsa, ja saapui Mekan porteille.

Valloitettuaan Saladinin viimeisenkin turvapaikan tuo mahtava sivilisaatio vihdoin saavutti koko maailman herruuden, pelissä nimeltä CIVILIZATION 4.

Mahtava peli.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Teje
Valloitettuaan Saladinin viimeisenkin turvapaikan tuo mahtava sivilisaatio vihdoin saavutti koko maailman herruuden, pelissä nimeltä CIVILIZATION 4.

Mahtava peli.

Age Of Empires II - nimisessä pelissä taasen oli jännittävä tehtävä, jossa piti turvata Saladinin kauppareitit. Kuulemma eräällä vangitulla ritarilla oli yhdenkäden tietoa Saladinin persoonallisuudesta.
Tiedä sitten kuinka luotettavia nuo pelit ovat, mutta wikipedia ainakin nyökytteli niiden faktoille.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat