Seuraa 
Viestejä8887

Voisiko joku tutkia tätä kuva stereoillaan? Minua on aina epäilyttänyt tuo Kekkosen väitetty palmuun kiipeäminen Tunisiassa vuonna 1965.

1. Aurinkohan paistaa aina oikealta, mutta varjot tulevat kuitenkin selvästi vasemmalta!

2. Kuva on tarkoituksella rajattu niin ahtaaksi, ettei Kasvitieteellisen puutarhan rakenteet näkyisi.

Mitä tahansa edellä esitetyistä väitteistä saa epäillä ja ne voidaan muuttaa toisiksi ilman erillistä ilmoitusta. Kirjoittaja pyrkii kuitenkin toimimaan rehellisesti ja noudattamaan voimassa olevia lakeja.

  • ylös 5
  • alas 1

Sivut

Kommentit (78)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
de Selby
Seuraa 
Viestejä1231

Kyllä tuo leijan haku on länsimaisten medioiden disinformaatiota. Miksi Kekkonen vieraili puussa? Totuus tässä:

Sikäli että kyseessä oli lavastettu tilanne, on selvää että on otettu vasta ensiaskel todisteille, joilla mitätöidään koko puussakäynnin historia: ensin Kekkonen ja sitten koko ihmiskunta. Tullaan vielä näkemään, että yksikään homo sapiens ei tosiasiassa ole kehittynyt puussa elävistä esi-isistä.

Kyseessä oli vain YYA-sopimuksen puitteissa toteutettu kommunistinen, anti-evolutionistinen salajuoni länsimaisia tiedemiehiä kohtaan. Samalla luotiin kilpailevaa poliittista legendaa kristillisen Sakkeus-tarinan mitätöimiseksi.

"Tämä on pieni palmu minulle, mutta suuri ihmiskunnalle", väitetään UKK:n sanoneen kun laskeutui puusta alas.

UKK siteerasi samalla myös Juri Gagarinia ja sanoi, ettei nähnyt Jumalaa tuolla ylhäällä.

Gravity sucks.

anklebone
Seuraa 
Viestejä475

ähh.. Ihmisen ei olisi koskaan kannattanu tulla sieltä puusta alas.
Saisi päivät pitkät roikkua oksilla banaani kädessä..

Olisi paljon parempi roikkua puussa ja syödä banaania.

Vierailija

Todellisuudessahan tuo on studiossa vaakatasossa otettu trikki. Ihan yhtä totta kuin Kekkosen saamat suuret kalat.

Ei kekkonen ollut oikeasti edes kalju; kuvia on retusoitu jälkeenpäin.

Olennaista ei ole se, että Kekkonen kävi palmussa, vaan se kuinka kiire häneltä tuli sieltä alas, kun tuotiin tieto Neuvotoliiton antamasta nootista.

Ding Ding
Seuraa 
Viestejä9031

Ei tuo ole Kekkonen. Tuon kuvan kaljupään niskapoimut ovat aivan liian samannäköiset oikean Kekkosen niskapoimujen kanssa, jotta kyseessä voisi olla sama mies.

Kekkonen kävi puussa, koska ei ollut aiemmin kiivennyt palmuun. Ei kai siinä mitään ihmeellistä ole, että Kekkosta urheilumiehenä ja atleettina kiinnosti pieni Tarzan-leikki Afrikan palmussa. Se osoittaa myös Kekkosen luovaa ajattelua ja ennakkoluulottomuutta. Kun olen itse joskus 65-vuotias niin toivon kykeneväni Kekkosen lailla nousemaan palmuun.

Tuo väitetty kiipeäminen palmuunhan olisi tapahtunut Havaijilla vuonna 1961, joka siis on pieni saari keskellä ei mitään. Tuonaikaisella 1960-luvun alun avioniikalla sinne ei mitenkään Suomesta olisi voinut matkustaa saatikka laskeutua turvallisesti saarelle. Eli missään tapauksessa Suomen valtionpäämiestä ei olisi altistettu noin riskialttiiseen hankeeseen, mikä jo osoittaa koko matkan palmuun kiipeämisineen väärennökseksi.

Liäksi kaikki varmaan muistavat sen kuvan samaisen palmun lähellä, missä Kekkonen, Jacobsson ja Karjalainen istuskelevat kukkaseppeleet kaulassaan väitettyä noottia tavaamassa. No, katsokaapa miten taustalla näkyvä meri rajautuu veitsenterävästi muuhun kuvaan ja miten "meri" on ikään kuin seinämäinen. No, jälkeenpäinhän tunnetussa dokumentissa ohjaaja Orko paljasti, että hallitus palkkasi hänet lavastamaan mainitut kuvat Suomi-Filmin Kulosaaren studioilla. Monet aikalaiset ovat myös kertoneet, että samoihin aikoihin sitä isoa vanhaa palmua ei näkynyt Kaisaniemen puutarhassa! Eli tämä jos mikään on täysin kiistämätön todiste noottihoaxin puolesta.

Paljon uskottavampi salaliittoteoria, tosiaan..

Vaikka kovasti selitykset muistuttavatkin Vakaan eli Liittyneen julistuksia
..tyyliin: selvä raja nähtävissä.. Kekkosen hiusrajassako? =)

salai
Seuraa 
Viestejä8887
Snaut
Tuo väitetty kiipeäminen palmuunhan olisi tapahtunut Havaijilla vuonna 1961, joka siis on pieni saari keskellä ei mitään. . .

Noin se totuuden naru rupeaa pikkuhiljaa purkautumaan valheen kiinteältä näyttäneestä kerästä.

Kuitenkin vielä viime vuonna ilkesivät järjestää valokuvanäyttelyn Oulussa Martti Brandt lehtikuvia 1957-1994, jossa tuosta kuvasta pokkana valehdellaan: "Urho Kekkonen kiipeämässä palmuun Tunisiassa vuonna 1965". Salaliitoissa on se ongelma, etteivät osallistujat (varsinkin jos heitä on liikaa) aina muista vuorosanojaan oikein. Toisaalta tuollaiset väärät vinkit hajottavat totuutta vainuavat vihikoirat usein väärille jäljille.

Lieneekö tämä aikoinaan onnistunut vedätys muuten antanut uskallusta tehdä tuo USA:n kuuhuijaus muutama vuosi myöhemmin? Tietysti suurvalta teki kaiken näyttävämmin, isolla rahalla filmille laatuohjaajan johdolla.

Mitä tahansa edellä esitetyistä väitteistä saa epäillä ja ne voidaan muuttaa toisiksi ilman erillistä ilmoitusta. Kirjoittaja pyrkii kuitenkin toimimaan rehellisesti ja noudattamaan voimassa olevia lakeja.

Ja jos kuvassa näkyisi maa (=studion lattia), niin siellä näkyisi, kuinka Pate Mustajärvi palmun alla banaania syö ja bacardia juo. Ja Ding Dong on oikeassa; ei tuo tiodellakaan ole UKK, vaan stuntmiehenä toimii Martti Miettunen!

En ole vakuuttunut tästä hoax-teoriasta. Kekkosen kiipeäminen palmuun olisi ollut huomattavasti helpompi toteuttaa kuin ryhtyä feikkaamaan kulissien kanssa. Ja miksi tällainen operaatio olisi toteutettu?

Arnold Goyakla
En ole vakuuttunut tästä hoax-teoriasta. Kekkosen kiipeäminen palmuun olisi ollut huomattavasti helpompi toteuttaa kuin ryhtyä feikkaamaan kulissien kanssa. Ja miksi tällainen operaatio olisi toteutettu?

Ei asia ihan noin yksinkertainen ollut! Ideahan oli feikata nootti jonka onnistuneella torjunnalla varmistettaisiin Kekkosen uudelleen valinta. Ja jotta feikattu nootti olisi uskottava piti myös feikata Kekkosen ja Karjalaisen nootin vastaanottopaikka. Uskottavuutta lisättiin sitten entisestään hinaamalla Kekkonen tai hänen stunttinsa Miettunen palmuun (siis siellä Kulosaaressa).

Snaut
Arnold Goyakla
En ole vakuuttunut tästä hoax-teoriasta. Kekkosen kiipeäminen palmuun olisi ollut huomattavasti helpompi toteuttaa kuin ryhtyä feikkaamaan kulissien kanssa. Ja miksi tällainen operaatio olisi toteutettu?Ei asia ihan noin yksinkertainen ollut! Ideahan oli feikata nootti jonka onnistuneella torjunnalla varmistettaisiin Kekkosen uudelleen valinta. Ja jotta feikattu nootti olisi uskottava piti myös feikata Kekkosen ja Karjalaisen nootin vastaanottopaikka. Uskottavuutta lisättiin sitten entisestään hinaamalla Kekkonen tai hänen stunttinsa Miettunen palmuun (siis siellä Kulosaaressa).

Näinhän se osapuilleen taisi mennä. Sen verran korjausta, että oikea paikka ei ole Kulosaari, vaikka niin usein luullaan. Kulosaari on vasta matkan varrella sinne. Oikea paikka on Korkeasaari. No väliäkö hällä! Molemmat ovat saaria ja alkavat K:lla.

Tämä viestiketju on kaikinpuolin hyvin hauska.

salain piikikäs vastine ketjulle: "Kuussakäynnin kupla puhkeamassa?"

Mutta..

Tuo nootti-hoaxi on tosi asia ja se tekaistiin vain Kekkosen presidenttikauden jatkoa silmällä pitäen.

Kekkosella oli nimittäin suosio jo hiipumassa ja nämä jutut sovittiin saunassa
valtioiden isojen Herrojen kesken pikku Vodka-huurussa.

Ei sillä, että Kekkosessa mitään vikaa olisi ollut, päinvastoin..

Okei, tiedän noottikriisin ja sen, että homma oli tilaustyö, mutta tämän palmuun kiipeämisen merkitystä siinä yhteydessä en ymmärrä. Miksi piti kiivetä jonnekin? Ja miksi mänty tai kuusi ei kelvannut? Kekkonen olisi voitu lennättää myös vaikka Lappiin kiipeämään Saivaaralle.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat