Seuraa 
Viestejä45973

Mikä on nykyään kun lukee mitä tahansa muuta kirjaa kuin Raamattua, teksti on törkeää uloste hommaa tai homojuttuja?

Luin erään naiskirjailijan kirjaa ja näin siellä luki "päätin mennä riukupaskalle, istuin riulle ja samassa perse porisi kuin ontto honka" tälläistä tekstiä koko kirja täynnä!!

Sitten eräs "kansalliskirjailija" kirjoittaa näin "heräsin ja ulostin pottaa neljä litraa ripulia, vielä oksennus pottaan ja saatoin aloittaa ryyppäämisen".

Ja entäs nämä homojutut? Lukeepa lähes mitä tahansa lehteä niin tälläistä siellä lukee "Reinon lihaksikas selkä kiilsi hiestä kun hän kumartui ja otti kaluni suuhunsa".

Suomeen saatava joku tolkku kirjallisuuteen ja muuhunkin toimintaan!! Nuorison turmellus on estettävä!

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (12)

Vaari
Seuraa 
Viestejä3335
Duski
Trolli vai ei?

Dilemma. Ikävä ilmapiiri palstan päällä. Kirjojen groteski sisältö on hyvä keskustelunaihe, mutta oksettaa minuakin osallistua siihen jos se on aloitettu pilanpäiten.

***

”Image-lehti järjesti kahdelle julkkisfilosofille Jouko Turkalle ja Pekka Himaselle treffit. Turkka halusi kysyä Himaselta vain yhtä asiaa: "Mitä nuori filosofi tietää vitusta?" Turkka ei varmaankaan tarkoittanut naisen biologista sukupuolielintä, vaan jotain symbolisempaa, jotain sellaista kuin fallos on suhteessa penikseen.

'Vittu' on joka tapauksessa yksi filosofi Turkan avaintermeistä. Kaoottisimmassa kirjassaan Selvitys oikeuskanslerille (1984) päähenkilö jopa syö sellaisen. Se, että sana näyttää niin rivolta tämänkin lehden sivuilla, kuuluu turkkalaiseen diskurssiin. Hän etsii sanoja joilla on painoarvoa ja koska sanojen merkitykset ovat tunnetusti niin häilyviä ja sopimuksen varaisia, Turkka joutuu käyttämään strategianaan shokeeraamista. Ja 'vittu' shokeeraa. Jotta efekti ei tästä tämän enempää kuluisi, kutsuttakoon Turkan ajattelua vaikka rivouden filosofiaksi.”
(Filosofinen aikakausilehti n&n 2/95, Olli Löytty)

***

”Herra Oikeuskansleri, luulin että te ahdistitte minua lain tähden. Nyt näen että teitte sen elämän tähden. Kiitän kaikesta millä yrititte suojella minua itseltäni ja ympäristöäni minulta. Pyydän saada katua.

Minä rikoin elämän nykymuotoja vastaan. Otin liian vakavasti. Luulin että olemme vielä isiä ja poikia. Minä olin väkivaltainen, minä olen väkivaltainen. Koska ihmiset käyttävät vapaa-aikansa katsellen väkivaltaa, luulin että elämä on väkivaltaistumassa.

Suunnittelin tällaista vastinetta selvityspyyntöönne: Herra Oikeuskansleri. Vittu se mitään mitä te kysytte verrattuna siihen mitä olen tehnyt (...)
(Selvitys Oikeuskanslerille, Jouko Turkka 1984)

"Etenen, sillä muistini lyhyempi kuin kehä, jota kierrän." (Markku Envall)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Ikinä en ole osannut ajatella Jouko Turkkaa filosofina. Olen koettanut ennakkoluulottomasti lukea hänen kirjojaan. "Aiheita" tai mikälie sinnepäin oli kirja, jota lähimmin pystyin tajuamaan.

Joitain teatteriohjauksiakin olen katsonut, mutta en ole ymmärtänyt minkälainen ajattelumaailma, tai kutsuttakoon sitä sitten filosofiaksi on Turkan taiteen takana.

Tuskin on Turkan vika, ettei yksi Mummo hänen filosofiaansa tajua. Olisi mielenkiintoista kuulla, miten esim Vaari on käsittänyt Turkan ajatukset.

Mummo

Vierailija

Vaari

Käsittelemäsi kirja on yksi suosikeistani kotimaisessa kirjallisuudessa. Itse koen jopa niin, että Turkan suurin taiteellinen arvo on nimenomaan kirjallinen (myös teatterissa) eikä niinkään näytelmällinen, vaikka hänen tuomansa fyysisen käsittelytavan merkitystä teatteritaiteelle en voi enkä aiokaan kiistää... Usein vain tuntuu siltä, ettei Turkka itsekään pysy teatteri-ilmaisussa sanottavansa perässä, mutta kirjoissaan hän onnistuu paremmin. Häpeästä en niin perustanut, vaikka silläkin oli hetkensä.

Itse koen niin, että kirjan groteskius yms. on perusteltua, jos se vastaa sisältöä. En jaksa lukea kirjoja, joissa groteskius palvelee vain halpahintaista shokeeraamisen päämäärää. Jos sanottava oleellisesti kaipaa inhottavia yksityiskohtia, homma on OK.

Burroughs kirjoitti Alastoman lounaansa pornografiset sekoilut kommenttina kuolemantuomiota vastaan. Omituinen selitys, mutta uskoisin ymmärtäväni, mihin hän pyrki, ja olen myös pitänyt ko. kirjasta. Mutta kun Gronenberg teki kirjasta elokuvaversion, halusin kävellä ulos salista. Gronenberg oli erottanut shokeeraamisen kontekstistaan ja käytti Burroughsin banaaleja kuvauksia jonkinlaisena trenditietoisena kuvituksena. Ne eivät enää palvelleet vähääkään sitä päämäärää, minkä vuoksi ne oli kirjoitettu. Lisäksi tietenkin vielä se, että Gronenberg teki homoklassikosta heteroversion, mutta se on toinen juttu...

Neutroni
Seuraa 
Viestejä46477
Mikko L
En ole trolli, aihe on syytä ottaa vakavasti.

Itse olen kovin vähän kaunokirjallisuuteen perehtynyt, mutta se vähä ei tosiaankaan puolla tuollaista väitettä. Liekö sitten opettajat valinneet poikkeuksellisen siveät romaanit luettaviksi.

Luulen kuitenkin, että säätämällä hieman luettavien kirjojen valintakriteereitä pääset ongelmastasi eroon. Ainakin tietokirjallisuus on oiva ratkaisu ongelmaan. Ota tuhti fysiikan oppikirja käteen, niin taatusti eivät homot hillu kirjan sivuilla.

Mitä tulee ongelmanuorisoon, en jaksa uskoa että sen turmelus on peräisin säädyttömien romaanien lukemisesta. Yleensä niillä on tapana skipata ne koulusta luettavaksi määrätyt säädyllisetkin kirjat.

Vaari
Seuraa 
Viestejä3335

Mummo

En valitettavasti tunne Turkkaa syvemmin. Turkka filosofina saattaa olla Olli Löytyn artikkelin sarkasmia, mutta ehken myös jokin filosofiasuuntaus sulkee hänet auliisti syliinsä.

Selvitys oikeuskanslerille tuli vastaani satiirisiin teksteihin liittyvällä kurssilla. Luin sen alun ensin aitona dokumenttina ja nostin hattua (kuka tietää miksi) Turkalle, kun luulin että tuo teksti oli oikeasti vastaus oikeuskanslerille.

Viljo Jokivirta on todellisuudessa ”oikeuskanslerille osoittamassaan kirjoituksessa kiinnittänyt huomiota teatterikorkeakoulun rehtorin käyttämiin, julkisuudessa käsiteltyihin opetusmenetelmiin” (Valtioneuvoston oikeuskansleri, no 3139, opetusministeriö 13.6.83).

Kyse oli ns. jumalanteatterin paskanheittoproduktiosta Oulussa.

Minulle oli pettymys, että kirja olikin fiktiota, jos nyt mikään on pelkästään fiktiota, tai pelkästään dokumenttia.

Mutta vielä leimallisempaa turkkaa on mielestäni taannoin hyllytetty Turkan näytelmä: Osta pientä ihmistä

http://www.kiiltomato.net/?rcat=Muu+kirjallisuus&rid=42

Jos olen oikein ymmärtänyt hyllytykseen vaikutti osaltaan se että eräs it-alan huippuyritys painosti Kom-teatteria lopettamaan produktion harjoitukset, juuri ennen ensi iltaa. Sen saattoi nähdä Virossa sen sijaan. "Älä turhaan lausu jumalasi nimeä"

http://www.balticguide.ee/02_01/top5.htm

On meillä pyhäinkuvat ja niiden palvojat, jos tuo pitää paikkansa. Ja sitä suuremmalla syyllä joukoturkat ovat henkeäsalpaavan tarpeellisia.

Aweb

Sait minut lupaamaan, että luen koko kirjan.

"Etenen, sillä muistini lyhyempi kuin kehä, jota kierrän." (Markku Envall)

Kiitos Vaari

Muistan tuon Ollila -jupakan oikein hyvin. Turkka-arvostukseltani vei kuitenkin terän tieto, että hänellä on mittava omaisuus kerättynä juuri osakesalkussaan.

Aikoinaan Turkka oli raikas räiskähdys pikkusievää teatteria kritisoidessaan, mutta en ole huomannut hänen siitä edenneen mihinkään suuntaan.

Reko Lundan on nyt se tähti, jota teatterissa seuraan. Kolumnistina ja kirjailijana hän kritisoi tätä aikaa Turkkaa paremmin.

Olen jo aiemmissa juonteissa huomannut, että minulla kovin huono ironian ja sarkasmin taju

Mummo

Jos asia tosiaan vaivaa sinua, niin kannattaisi kokeilla vaikkapa jonkun muun tyyppistä kirjallisuutta. Vaikka fantasiaa.

Vierailija

Mummo kirjoitti:
Aikoinaan Turkka oli raikas räiskähdys pikkusievää teatteria kritisoidessaan, mutta en ole huomannut hänen siitä edenneen mihinkään suuntaan.

No kylläpä Turkka on muutakin esittänyt kuin pelkkää kritiikkiä. Esim. hänen Seitsemän veljestään oli kirjan toistaiseksi ainut filmiversio, joka oikeasti paneutui aiheeseen esittäen siitä voimakkaan ja näkemyksellisen tulkinnan, eikä tyytynyt pelkästään kuvittamaan tekstiä.

Turkka on kova pala esim. TV:stä seurattavaksi, koska hänen teoksensa vaativat 100 prosenttista paneutumista ja ennakkoluulojen hylkäämistä ennen kuin niistä voi pitää muutenkin kuin irrallisten oivallusten tasolla. Hän ei todellakaan anna periksi vaan sinnittelee omassa ilmaisussaan ja näkemyksessään, eikä piittaa yleisönsä kritiikistä ja vastalauseista pätkääkään. Ja sellainen asennehan on... se ei ole viihdyttämistä vaan... se on taidetta; mielipiteen heittämistä keskustelukenttään, analyysiä, kurkun paljastamista; tarraa kiinni ja raatele. Mahtaako Reko Lunden pystyä tai edes haluta pystyä vastaavaan?

laadukkain kirjallisuushan onpi kateellisten sutkautteluista huolimatta sitä, jota viimekädessä valkokankailla saamme ihailla: nytkinhän onpi hyvinkin pitkälti niin, että jokainen esimerkkimme omaisesti kaltaiseni ja tietenkin jumalaisen valokuvauksellinen henkilöhän tietääpi tälläisessä kirjassa siellä valkokankaalla esiinnyttyänsä, kuinka vaikeata onpi kriitikoitten päinvastaisista väittämistä huolimatta saada helpposelkoisimmastakin kansalliskirjallisesta aarteustostamme luoduksi visuaalinen kooste, jonka voipi ihminen katsomaan mennessänsä sisäistää ilman, että täytyypi käydä hänen alun kolmattakymmentä kurssia kriitikko-opistolla voidaksensa kertoilla muille, mitä "siinä" oikeastansa ajettiin takaa... mainittakoon vielä, että tälläisen laatukirjallisuuden kategorioinnissa ei toistaiseksi ole läsnäoleillessani mitään tutantoja keltään turkka-nimiseltä kirjailijalta visualisoitu, joten en voi sikälikään ottaa mitään kantaa mainitsemanne turkka-nimisen kirjailijan tuotantojen laatutasoon...mutta mikäli palkkoioistamme sovitaan minua enemmän kuin tyydyttävällä tavalla, saattaisin tässä mielessä olla valmis ryhtymään ns sikaan säkissä, sillä täysin teoreettisesti ajatellen mahdollisesti koituva negatiivinenkin jukisuushan olisi negatiivisyydestänsä huolimatta nimenomaisesti julkisuutta ja niinmuodoin ainoastansa edukseni...

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat