Seuraa 
Viestejä45973

Eduskunnan syysistuntokausi alkaa kohta. Heti kauden alussa päätettäväksi tulee ensin lakivaliokunnassa ja sitten täysistunnossa hedelmöityshoitolaki. Lakiovaliokunnassa niukka enemmistö kannattaa hedelmöityshoitojen kieltämistä naispareilta ja yksin eläviltä naisilta siitä huolimatta, että nykykäytäntö, jossa siis hoitoja annetaan, on toiminut ilman ongelmia.

Tämä on yksi harvoja kertoja kun eduskunta on harkinnut ottavansa askeleen taaksepäin tasa-arvokysymyksessä. Perustuslakivaliokunta onkin todennut hedelmöityshoitojen rajaamisen olevan perusoikeuksien näkökulmasta kyseenalainen.

Hedelmöityshoitojen rajaamista vastustava vetoomus osoitteessa http://www.adressit.com/hedelmoityshoidot on kerännyt yli 9000 allekirjoitusta. Allekirjoita sinäkin ja pyydä myös tuttaviasi allekirjoittamaan.

Lisää tietoa asiasta löytyy osoitteesta http://www.toivottulapsi.com

  • ylös 0
  • alas 0

Sivut

Kommentit (29)

Allekirjoitin aikoja sitten.

Jokainen (toivottu) lapsi on oikeutettu syntymään tähän maailmaan, riippumatta vanhempien seksuaalisesta suuntautumisesta. Siihen älkööt kokoomuksen Sasi tai lestadiolaisukot sekaantuko!

Mä joudun vastustaan ja syystä ett haluuks lapsi syntyy jokasee suhteesee?!

Lesbosuhteesee, ku hän menee kouluu ja maikka kysyy, ett mikä on isän ja äidin nimi?

Homosuhteesee, ku hän menee kouluu ja maikka kysyy noit samoi kyssärei.

Ja sitte rupee mahdollisest tuleen turpaan. Eli ohittaaks joku seksuaalinen tarvejutsi todellisuude tajun?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tai ett haluutsä lapselles mahdollisimma hyvän ja turvatu lapsuuden, nuoruuden ja kaikkee hyvää siit eteenpäinki. Vai teekkö sä lapsen siks, ett se jotenski arkipäiväistäis sun seksuaalist suuntautumistas?

Haluaako lapsi syntyä alkoholistivanhempien suhteeseen?
Haluaako lapsi syntyä pahoinpitelevän ja hakatun äidin suhteeseen? Haluaako syntyä tuntemattomaksi jääneen baarituttavuuden ja teiniäidin suhteettomuuteen?
Haluaako syntyä eroamassa olevien vanhempien suhteeseen?
Haluaako syntyä köyhän äidin ja elätusvelvollisuudesta piittaamattoman häntäheikki-isän suhteeseen?

Keinohedelnmöityksellä syntynyt lapsi on taatusti toivottu ja odotettu, ja sellainen lapsi pystyy selviytymään elämässä paljon paremmin, kuin yllämainitsemani lapset.

lisäys: Omat lapseni olen tehnyt ihan vanhanaikaisessa aviosuhteessa luomusti. hHluan puolustaa lesbonaisparien oikeutta äitiysteen.

Onhan se miehillekin reilumpi tapa, kun baarijatkojen jälkeen tuleva kutsu isyydentunnistusoikeuteen ja kahdeksantoista vuoden elatusvelvollisuuteen.

Mummo
Haluaako lapsi syntyä alkoholistivanhempien suhteeseen?
Haluaako lapsi syntyä pahoinpitelevän ja hakatun äidin suhteeseen? Haluaako syntyä tuntemattomaksi jääneen baarituttavuuden ja teiniäidin suhteettomuuteen?
Haluaako syntyä eroamassa olevien vanhempien suhteeseen?
Haluaako syntyä köyhän äidin ja elätusvelvollisuudesta piittaamattoman häntäheikki-isän suhteeseen?

Keinohedelnmöityksellä syntynyt lapsi on taatusti toivottu ja odotettu, ja sellainen lapsi pystyy selviytymään elämässä paljon paremmin, kuin yllämainitsemani lapset.

Ensteks kaikk luettelemas jutut oli ongelmii, joita joko syntyy tai ei synny. Noitten uhkien perusteell kukaan ei uskaltais mennä ees naimisii.

Sanot, ett "keinohedelmöityksell syntyvä lapsi on taatusti toivottu ja odotettu ja pystyy selviytymää....".

Ensinnäki kyseenalaistan ton keinohedelmöitykse vilpittömyyde, koska syyt on moness. Sanoo voi, mutt epäilen syvästi. Ihmiset on itsekkäit, näiski beibijutuis. Niillon pyrkimyksii ja lapsi on keino.

Mutt suurin syy on, ett noide suhteide lapsena tuut oleen sylkykuppi-lapsi; nääs ei nää muut lapset aattele, kun ne on silleen hyvin kasvatettu, ett pitäis hyväksyy erilaisetki, joittenki homoje tai lesboje lapset.

Minusta "hedelmöityshoitoja" ei pitäisi antaa kenellekään. Sairaalaresurssit pitäisi käyttää sairauksien hoitoon. Lapsettomuus ei ole sairaus. Lapsi ei ole kenenkään "oikeus" eli sitten hetero-, homo- tai eläinsuhteessa. Maailmassa on miljoonia jo valmiiksi syntyneitä adoptiota tarvitsevia lapsia. Siitä sopii lesboparinkin valita.

Jos lesboparit saavat tämän "hedelmöityshoidon", niin tasa-arvon nimissä myös homoparien pitäisi saada vuokrata kohtuja lisääntymistä varten. Toisaalta olen kyllä sitä mieltä, että jos vastakkaisen sukupuolen värkki ei kiinnosta, niin silloin ei ole edellytyksiä vanhemman rooliin, oli homo tai lesbo.

Pubi hyvä hyväksyisitkö sinä homosuhteessa kasvatetun lapsen/nuoren?

Entäpä sitten Arska.
Homoseksuaalit ovat kautta aikain lisääntyneet. Eivät tosin keskenään, mutta jälkikasvua ovat toki saaneet. Väitätkö tosissasi, ettei yksikään heistä ole voinut täyttää kriteerejä vanhemmuudesta?

Olen tuntenut kaksi homoa, joista toinen oli naimisissa ja kahden pojan isä. Toinenkin homo oli naimisissa ja yhden lapsen isä, mutta erosi myöhemmin ja meni yhteen poikaystävänsä kanssa. Ensin mainittu oli ilmeisesti vanhemmuuteen sopiva, sillä tunsin hänen toisen poikansa ja jälkeläinen vaikutti aivan hyvin kasvatetulta. Jälkimmäinen homo taas ei ollut vanhemmuuteen sopiva. Hänen tyttärensä sosiaaliset taidot tuntuvat olevan heikonlaiset. Tämä homo-isä on muutenkin skitsoileva luonteeltaan, hänen kanssaan on mahdotonta tulla toimeen.

re-Hobgoblin
Pubi hyvä hyväksyisitkö sinä homosuhteessa kasvatetun lapsen/nuoren?

Kylhä mää, mutku noi muut. Aikusena hyväksyn kaikk lapset - ei oo niitte vika syntyy köyhäks tai rikkaaks tai mustaks tai beigeväriseks, eikä oo niitte vika, jos iskä ryyppää tai äiskä ottaa hilloo lemmest, ett vois käydä Siwass ja bingoss.

Lapset on myös julmii, ku ne ei aina tajuu emootioit ja ne on tarkkakorvasii - iskä on himassa pamlannu äiskän kaa, ett homot on iha kipeit ja ett sen pikku-Lassen iskä-iskä ja iskä-äiskä on homoi ja homo varmaa siitt Lassestki tulee. En tarkota muute Liittynyt.

Ja sitt Lasse saa koulunpihall ja kotimatkoill kavereilt semmost mättöö, ett rupee pelkään kouluun menoo eikä hänell oo kaverei ja sitt se rupee näkyyn häne itsetunnoss, ku hän miettii, ett hänes on varmaa jotain vikaa vikaa vikaa...

Et kai todellakaan ole sitä mieltä, että Lasse ei tule saamaan ystäviä?
Hänestä tullee ajan myötä hullu tiedemies, jonka ainoana tehtävänä on tuhota ihmiskunta. Ja siinä hän totta vie onnistuu. Älkäämme siis antako heterosuhteen ulkopuolella eläville ihmisille oikeutta lapsiin!
Ei, ei, ei.
Eri ihmisrotujen väliset suhteet olivat aikanaan tuomittuja, ja jossainpäin palloa ovat vieläkin. Monet ihmiset pelkäävät uutta. Luonnottomaksi kutsuvat sellaista.
Eikö tätä koko keskustelua tule mielestäsi nähdä pikemminkin mahdollisuutena, kuin taakkana? Minun mielestäni tulee.
Tiedottaminen on nykyisin äärimmäisen kehittynyttä ja tavoittavaa. On helppo käydä keskusteluja muiden ihmisten kanssa. Internet, matkapuhelimet ynnä muu nykyteknologia tarjoaa mahdollisuuden kommunikoida laajasti, jäämättä sisäsiittoisten mielipiteiden ja toimintatapojen vangiksi. Keskustelu on ensimmäinen askel uuteen totuttautumisessa. En todellakaan koeta sanoa, että kaikki saadaan kaikille sopivaksi. Ei suinkaan. Ilman muuta on varauduttava ongelmiin, mutta niihin on varauduttava joka tapauksessa. Aina.
Homoseksuaaleilla on ystäväpiiriä yhtälailla, kuin heteroillakin. Lähimmäisten tulee olla tukena ja turvana lapsille, kun ongelmia ilmenee.
Tiedän, että lapset osaava olla julmia iässä, jossa he eivät tunne empatiaa. He osaavat olla vielä julmempia tajutessaan toisten tunteet. Siinäpä onkin aikuisuuden paikka näyttää kyntensä. Lapset ovat aina lapsia. Aikuisen pitää olla heille auktoriteettina, joka kertoo oikeasta ja väärästä. Tuo aikuinen voi olla isä, äiti, opettaja, sisko, veli,... Pääasia, että auktoriteetti tuntee vastuunsa kasvattajana, ja on siten lasta kehittyneempi.
On äärimmäisen turhauttavaa nähdä aikuisen ihmisen luovuttavan lasten, tai minkään muunkaan edessä, vain vetoamalla välttämättömään huonoon tulevaisuuteen.

Lopetan tällä erää tyylittömästi todeten "Taistelkaamme paremmasta huomispäivästä".

Pubi, näitä lesboparien lapsia on nyt jo vaikka kuinka paljon ja tutkimusten mukaan he pärjäävät elämässä siinä missä muutkin..Linkin Stakesin tutkimukseen laitan jahka löydän.

Vetoomuksen tarkoituksena on säilyttää nykytilanne.Nyt laki ei puolla eikä kiellä lesboäidin keinohedelmöitystä. Uusi laki tekisi tällaisesta lapsenhankintatavasta laitonta. Yhteiskunta ei nyt eikä tulevaisuudessa rahoita tällaista toimintaa, vaan naiset maksavat edelleen täysin itse yksityisillä klinikoilla saamansa hoidon.

Vetoomuksen tarkoitus on siis estää toimivan ja ketään vahingottamattoman käytännön kriminalisointi eduskunnassa.

Mummo kirjoitti:

Pubi, näitä lesboparien lapsia on nyt jo vaikka kuinka paljon ja tutkimusten mukaan he pärjäävät elämässä siinä missä muutkin..Linkin Stakesin tutkimukseen laitan jahka löydän.Itse en kyll tiedä ainuttakaa. Ja kylhä nää lesboparit ja niide beibit hyväksytää varmast helpommin ku miesparin beibit. Niillähä on kaks äitii ja perinteisest me tiedetää, ett ain välist syntyy lapsii, joillon vaa äiti, ett sen isä kuoli esmes sodas tai putos telineilt. Ja perinteisest me tiedetää tapauksii, ett äiti ja yks kiva täti on kasvattanu jonku lapse - muistaaksein ainaki Austinin jossain romaanis ja seki on tunneälyss kaunista, ett kaks tätii rakastaa ja pitää huolt.

Ja siin naapurustoss me heteromiehet aatellaa hyväksyväst, ett on tää mimmi ainaki kerra saanu oikeeta mies, jollon se laps kastotaa lähinnä ytapahtuma positiiviseks palautteeks. Tuli hyväksytyks patriarkaalistikki (vaikk sitt oliski keinohedelmä).

Mutt sitt on ihan eriksee miesparin lapset.

Eihä niill oo ees oikeeta äitii, sellast biologist ihmettä, josta mä oon ollu ikäni kiitolline. Ei äidin turvalline syli oo mikää tsoukki, laps - ja ainaki poikalaps kokee sen ihan erilaisena ku isän sylin. Isän kaa voi kyll helpommi purkaa 1200 harrika kaasuttime. Tätä on kyll aika vaikee selittää teill mimmeil, mutt kavereiden kaa saunas tää on meil ihan pässinlihaa.

Vetoomuksen tarkoituksena on säilyttää nykytilanne. Nyt laki ei puolla eikä kiellä lesboäidin keinohedelmöitystä. Uusi laki tekisi tällaisesta lapsenhankintatavasta laitonta. Yhteiskunta ei nyt eikä tulevaisuudessa rahoita tällaista toimintaa, vaan naiset maksavat edelleen täysin itse yksityisillä klinikoilla saamansa hoidon.
Mull ei oo mitään nykytilannetta eikä samaa sukupuolt olevie rakkautt vastaa, koska rakkaus on rakkautt - minkä sille voi, kunha muistetaa, ett biologia ja karu ympäröivä todellisuus asettaa tiettyi esteit miesparien perheenmuodostamisell.

Mä laitan arvojärjestyksee ens nää lapset ja vast sitte jonku perheenperustamistarpeen.

Vetoomuksen tarkoitus on siis estää toimivan ja ketään vahingottamattoman käytännön kriminalisointi eduskunnassa.

Tota voin kannattaa, mutt aina arvoss laps ensin.

Ain arvoss laps ens -no nyt ollaan Pubin kanssa yksimielisyys löydetty.

Ystäväpiirissä kun on näitä lesboäitejä ja heitin kumppaneitaan, lapset on laitettu luomusti, mutta viime vuosina myös koeputkitse. Voi olla miehen vaikeaa ymmärtää naisen polttavaa halua kantaa ja synnyttää lapsi.

Jotkut l-naiset iskevät siitostarkoituksiin baarimiehen, mutta ensinnäkin se on sille naiselle epämiellyttävää ja vielä epämiellyttävämpää miehelle, jota käytetään hyväksi.

Mummon sylissä on kellinyt sekä tyttö- että poikalaps, ja suurella onnella niitä aikoja muistan. Senkin ymmärrän oman Pappani kautta, että kun maailma oikein luuvitosella lyö, niin mikään ei niin lohduta kuin naisen syli. Pienenä äidin, isona vaimon.

Uusi vauva-ihminen on ihana ja onnellinen asia, vaikka olisi tehty hunajasta ja koiranhäntätupsukoista koeputkessa.

Vierailija
Arnold Goyakla

Jos lesboparit saavat tämän "hedelmöityshoidon", niin tasa-arvon nimissä myös homoparien pitäisi saada vuokrata kohtuja lisääntymistä varten.

Niin pitäisikin. Mitä sitten? Mikä siinä ajatuksessa on niin outoa? Ajatteletko, että tuo edellyttäisi sitä, että joukko naisia pitäisi pakottaa vuokraamaan kohtunsa homoille?

Vierailija
Arnold Goyakla
Olen tuntenut kaksi homoa, joista toinen oli naimisissa ja kahden pojan isä. Toinenkin homo oli naimisissa ja yhden lapsen isä, mutta erosi myöhemmin ja meni yhteen poikaystävänsä kanssa. Ensin mainittu oli ilmeisesti vanhemmuuteen sopiva, sillä tunsin hänen toisen poikansa ja jälkeläinen vaikutti aivan hyvin kasvatetulta. Jälkimmäinen homo taas ei ollut vanhemmuuteen sopiva. Hänen tyttärensä sosiaaliset taidot tuntuvat olevan heikonlaiset. Tämä homo-isä on muutenkin skitsoileva luonteeltaan, hänen kanssaan on mahdotonta tulla toimeen.

Ja tuollaisiako heteromiehiä et tunne laisinkaan?

Vierailija

Sinällään olen tietenkin sitä mieltä, ettei hedelmöityshoitoja pitäisi väestöräjähdyksen täyttämässä maailmassa antaa kenellekään, mutta jos niitä annetaan, niin tasapuolisesti kaikille sitten. Ja jos rajaamaan ryhdytään, niin kyllä on olemassa ihan oleellisesti järkevämpiä syitä estää jotakuta saamasta lasta kuin vanhempien seksuaalisuus.

Taas kerran.

Kyse ei ole lapsen edun ajattelusta, vaan puhtaasti homojen halusta saada äärimmäisyyksiin asti oikeutusta ja yleisesti hyväksyttyä tasa-arvoa poikkeavuudelleen.

Jo nyt lesbot voivat saada ja saavatkin lapsia.
Ikävää kyllä, ilman miestä se ei onnistu.

Miksi asiaa pitää huudattaa julkisuudessa näin kovasti?

Hölmöt naiset sokeat lässynlässyn -lasit silmillään kiekuvat mukamas sorrettujen puolesta.

Vanhojen naisten äidinvaistot heräävät, kun puheeksi otetaan vielä syntymättömien homokoeputkilapsien hyvinvointi.

Saatana.
Voihkisitte yhtä lujaa jo elävien lasten hyvinvoinnin puolesta...

No mutta kunkku,

nyt justiinsa on oikea aika pitää asiasta meteliä. Eduskunta päättää hedelmöityshoitolaista ihan pian. Miksi muutamien lasten syntymä lesbopareille vuodessa pitäisi tehdä lainvastaiseksi? Ei naisen emonvaistot onneksi häviä, vaikka ei omista jälkeläisistä ole kyse.

Yhteiskunnan ja äitiyden vastuusta, ja huomattavasti vakavammasta asiasta tänään Yle Teemalla klo 17.00 "Viinan vammauttamat". Katsokaa, nuoret miehet ja naiset, ja miettikää.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat