Seuraa 
Viestejä45973

Onkohan kukaan pohdiskellut, kuinka kompleksisen tiedostavan olennon maailmankaikkeus voi palikoillaan mahdollistaa?

En usko ihmisen edustavan kärkipäätä, vaikka aivoja kait pidetään kaikkein kompleksisimpana asiana täällä hetkellä, mitä maailmankaikkeudessa on.

Eli, kuinka paljon korkeammalle tasolle tietoisuus voi kehittyä? Onko olemassa eksistentiaalinen yläraja älylle? Kuinka kaukana olemme siitä?

Itse alan vakuuttua, että me olemme "Jumalien" hiekkalaatikko. Eli meitä paljon korkeammalla tasolla olevat olennot ympäröivät meitä, seuraavat meitä, ja ohjaavat jotenkin kohtaloita.

En näe mitään syytä (paitsi Occamin tylsän partaveitsen), joka poissulkisi tästä kaikesta meitä korkeamman älyn. Kun ajattelee sitä, kuinka vähän ihmiskunta kokonaisuudessaan itse asiassa tästä ympäröivästä universumista ymmärtää, ehkä promillen promillen, ja sekin tarjoaa jo hyvin laajan skaalan kaikkea taianomaista (sähkö, fissio, fuusio, taide, elämä), niin minusta on silloin melkeinpä todennäköisempää, että tämmöisiä otuksia oleskelee tälläkin pallolla, meidän havaintokykyjemme ulkopuolella, kuin että niin ei olisi.

Luonto on täynnä salaisuuksia, joita päivittäin yhteiskuntamme tuhoaa, ennen kuin ne paljastuvat. Se on kauheaa. Kuin repisi Da Vincin tauluja kappaleiksi, niihin koskaan vilkaisematta. Sitä touhumme tällä hetkellä tuottaa, luonnon ihmeiden lopullista katoamista.

Neljässä miljardissa vuodessa on voinut hyvinkin kehittyä "henkiolentoja", jotka pärjäävät hyvin pienellä vuorovaikutuksella muun materian kanssa, ja jotka ovat siis minimoineet energiankulutuksensa ja hidastaneet sitä myöden metaboliansa sille tasolle, että ovat lähes ikuisia. Uskoisin ihmistenkin pyrkivän, taitojen siihen riittäessä, muuttamaan itsensä mahdollisimman energiataloudellisiksi, haavoittumattomiksi, ja pitkäkestoisiksi, jotta voisi rauhassa ihailla tätä luonnon näytelmää ajasta ikuisuuteen, ilman että olemassaolollaan häiritsisi sen harmoniaa.

Uskoisin maailmankaikkeuden olevan tarpeeksi monimutkainen kokonaisuus, jotta tämänkaltaisia olentoja voisi täällä syntyä. Yhtään en ole suoranaisesti tavannut (ollut kahvilla tämmöisen kanssa), joten en tiedä, ihmettelen vaan...

Sillä mitä loppujen lopuksi kaikkeen ympärillään olevaan tyytyväinen, epäitsekäs, nöyrä, elämää ja universumia kunnioittava ihmisten primitiivisistä haluista vapaa yliolento tarvitsee, muuta kuin ikuisen näytelmän jota seurata?

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (7)

deepndark
Seuraa 
Viestejä2656

onhan niitä monia tapoja mitä ihmiset luulee tai näkee:

jotkut sanoo tämän olevan matrixin tapainen pelikenttä kun toiset taas uskoo että on jumala tai jumalat jne. jotkut uskoo että olemme humanoidien kehittämä projekti.

sitä ollaan jo pitkään tapeltu että mikä väittämä on se oikea ja monet ihmiset etsii erilaisia vastauksia kysymyksilleen, joillein riittää vähäisempi vastaukseksi ja antaa rauhan koko aihealueelle.

tuntuu kuitenkin että uskonnot käsittää tätä aihetta eniten ja kynsin ja hampain tapellaan että mikä on oikea tai väärä kuvaus tästä kaikesta.

on mikä on, jos on meitä ylempänä jokin kerrostuma älyllisiä olentoja, he ovat luultavasti henkisen muodon edustajia, eikä ole takuita että heilläkin olisi oma yläkerta ja he miettivät samoja asioita.

kuoleman jälkeen pitäisi moni asia selvitä, olkoon se sitten vain loppu koko mun olemukselle.

Halki, poikki, pinoon - pois mielestä.

Telepatialla saa aikaan vaikka kaikkien ihmisten älykkyyden summan verran älyä, eli ihmiskunnan kuuden miljardin ihmisen älykapasiteetin. Myllyssä on silloin vääntöä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
tietää
Telepatialla saa aikaan vaikka kaikkien ihmisten älykkyyden summan verran älyä, eli ihmiskunnan kuuden miljardin ihmisen älykapasiteetin. Myllyssä on silloin vääntöä.

Pyramiditeoriaa! =jos tunnet 5 henkilöä, jotka tuntevat 5 henkilöä, jotka.... ... ... jonkun joka.... On lopulta niin että aletaan tuntea porukkaa ristiin...

Siispä 6 miljardia ihmistä ei muodosta sen (6 miljardin laskennallista) kokoista älykapasiteettia koska osa tiedosta on saman "unionin" sisällä (=samaa).
Kuinka paljon aivokapasiteetista menee saman ja samankaltaisen tiedon lajitteluun tuolloin? kuka/ketkä kuudesta miljardista päättävät kuka "laskee" mitäkin? jne.....

Se on sitä samaa älyä, mikä mahdollistaa telepatian. Järjestelykysymys. Eri asia, tarvitaanko mihinkään tuota kapasiteettia.
Minulla on kokemusta telepatiasta. Se kait vastaa yleissilmäystä katseella. Siinä ei ole sanoja. Vaikea kuvata.

Herra Tohtori
Seuraa 
Viestejä2613

Muistaakseni muuten koko ihmiskunta sopii kaikkinensa noin seitsemän ihmisen päähän toisistaan.

Eli jos tunnet jonkun joka tuntee jonkun joka ... tuntee jonkun (seitsemän askelta), niin siinä välillä olevien ihmisten kautta on verkotuttu lähes koko ihmiskuntaan.

Huonosti selitetty, mutta ei pysty nyt parempaankaan.

Capito tutto, perchè sono uno
Persona molto, molto intelligente...

-Quidquid latine dictum sit, altum viditur.

If you stare too long into the Screen, the Screen looks back at you.

Herra Tohtori
Muistaakseni muuten koko ihmiskunta sopii kaikkinensa noin seitsemän ihmisen päähän toisistaan.

Eli jos tunnet jonkun joka tuntee jonkun joka ... tuntee jonkun (seitsemän askelta), niin siinä välillä olevien ihmisten kautta on verkotuttu lähes koko ihmiskuntaan.

Huonosti selitetty, mutta ei pysty nyt parempaankaan.

Joo, homman pitäisi mennä niin että:

1) kaikki opiskelevat 2 aihetta, toinen niistä telepatia, toinen joku muu aihe mitä kukaan muu ei opiskele
2) Ensimmäinen henkilö opiskelee vapaavalintaisen aiheen (+telepatian)
3) Toinen henkilö opiskelee sen että "kuka osaa mitäkin" (+telepatian)
4) Muut opiskelevat mitä tahansa aihetta mutta ei jo opittua (+telepatian)
5) Kaikki osaavat telepatiaa eli tieto jaetaan kaikkien kesken ja päällekkäisyyttä ei ole

Tässä tulee tosin vastaan se ongelma että jossain vaiheessa sen (nro 3) "joka tietää kuka tietää" aivokapasiteetti tulee täyteen jolloin tarvitaan henkilö(itä) "joka tietää ketkä tietää ketkä ja mitä ne tietää" jne... eli loppuu 6 miljardia ihmistä kohta kesken.

Mutta jos se yksi lainaa osan muiden kapasiteetista. Muodostuu siis yksi kokonaisuus, ilman että pitää organisoida työjärjestyksen ja kokoamisen järjestelmä. Jos osallisia on riittävän monta ei ylikuormitusta tapahdu.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat